Schijfje tomaat is te dun

Een 77-jarige pensionada uit Florida heeft een aanklacht aan haar broek hangen. Ze werd boos op een gekleurde medewerker van een Amerikaanse Fastfood-keten omdat het schijfje tomaat op haar Wopper te dun zou zijn. De bejaarde vrouw ging los met racistische opmerkingen tegen de medewerker en gooide een broodje naar hem toe.

Broodje gooien

Afgelopen vrijdag bezocht de “dame” de plaatselijke Burger King en liet al snel aan een medewerker weten dat haar Wopper niet naar wens was. Het schijfje tomaat zou te dun zijn. De medewerker probeerde de vrouw te kalmeren, maar dat ging niet van een leien dakje. De oudere vrouw gooide haar complete broodje naar de medewerker, toen deze zich had omgedraaid.

Racistische opmerkingen

De vrouw stormde kwaad naar buiten, terwijl ze er ondertussen een paar racistische opmerkingen uit wist te gooien. Nadat het één en ander geverifieerd was bij de manager en een paar klanten van de Burger King, ging de politie op zoek naar de vrouw. Ze werd opgepakt en kwam na het betalen van een borgsom van 2500 dollar weer op vrije voeten.

Haatmisdrijf

Na ondervraging bleek dat de vrouw boos was geworden omdat de medewerker naar haar idee het schrijnende probleem niet aan het oplossen was. Ze gaf toe dat ze een broodje naar de medewerker had gegooid.

In het politierapport is te lezen dat het hier om een haatmisdrijf gaat, waardoor de straffen die door een rechter opgelegd kunnen worden, hoger liggen.