Beveiliger doet zich voor als dokter

Een 80-jarige Pakistaanse vrouw is afgelopen zondag overleden, twee weken nadat een ex-beveiliger van het ziekenhuis, die zich voordeed als dokter, haar geopereerd had. De man had geprobeerd de rugwond van de vrouw te behandelen in een openbaar ziekenhuis in de oostelijke stad Lahore.

Een medewerker van het ziekenhuis liet weten dat ze niet altijd bij kunnen houden wat elke dokter en andere medewerkers doen. Het is volgens hem een groot ziekenhuis. De medewerker, die anoniem wilde blijven, zegt ook dat het onduidelijk was wat voor operatie de ex-beveiliger had uitgevoerd. Er bleek naast de bedrieger wel een gekwalificeerde medewerker bij de operatie aanwezig te zijn geweest.

Geld betalen voor operatie

Het is vaak chaos en er wordt inefficiënt gewerkt in de openbare ziekenhuizen in Pakistan. Het is gewoonte dat patiënten geld moeten betalen voor een behandeling of operatie. De familie van de overleden vrouw had de charlatan betaald voor de operatie en twee huisvisites om de wond te behandelen.

Nadat echter bleek dat dat het bloeden en de pijn verergerden, werd de vrouw door de familie teruggebracht naar het ziekenhuis. Die kwamen er uiteindelijk achter hoe de vork in de steel zat met de uitgevoerde operatie.

Er volgt autopsie op het lichaam van de vrouw om vast te kunnen stellen of haar dood het gevolg was van complicaties van de mislukte operatie.

Geld afpersen

Een politiewoordvoerder liet weten dat de ex-bewaker is aangeklaagd en in vaste bewaring zit. Volgens hem was het niet de eerste keer dat de man zich als dokter had voorgedaan. In het verleden heeft hij ook huisbezoeken afgelegd bij patiënten. Personeel van het betreffende Mayo ziekenhuis liet weten dat hij twee jaar geleden was ontslagen toen hij probeerde geld af te persen van patiënten.