Omwonenden schieten ten hulp

In het zuiden van Ottawa, Canada, kwamen omwonenden de bestuurster van een voertuig te hulp. Ze was met auto en al door het ijs van de Rideau-rivier gezakt, waarop omwonenden haar met kajaks van het zinkende voertuig wisten te redden.

Volgens getuigen reed er zondagmiddag een auto op het ijs en dat bleek niet bestand te zijn tegen het gewicht van het voertuig. Ze kwam in het ijskoude water terecht, maar wist zelf uit het voertuig te komen. Ze stond op het dak van de auto, die langzaam aan het zinken was.

Met een Kajak op het droge getrokken

Omwonenden kwamen daarop de bestuurster te hulp en gebruikten een kajak om haar veilig op het droge te krijgen. De vrouw wilde verder niet geholpen worden door het toegesnelde ambulancepersoneel.

Politie doet onderzoek

De plaatselijke politie doet onderzoek naar het incident en was laat in de middag ter plekke om het voertuig, dat gedeeltelijk door het ijs was gezakt, te onderzoeken. De bestuurster zou gevaarlijk gebruik van een voertuig ten laste kunnen worden gelegd. Daarbij komt nog dat de auto nog steeds in de rivier ligt en een gevaar zou kunnen vormen voor nieuwsgierige toeschouwers die zich op het ijs wagen.

Omwonenden schieten te hulp

Met een kajak op het droge