Kever was nieuw in 1967

In 1967 kocht Kathleen Brooks haar eerste Volkswagen Kever. Het was een 1967 rood model die ze al snel Annie noemde. Vanaf dat moment is de Kever haar dagelijkse vervoermiddel geweest en heeft ze in 51 jaar meer dan 350.000 kilometer op de teller weten te krijgen. En nog steeds doet de Kever het, want de nu 73-jarige Kathleen rijdt er nog steeds mee naar haar werk.

Volkswagen gaat zich ermee bemoeien

Volkswagen Noord-Amerika hoorde van de speciale relatie tussen Kathleen en Annie en bood aan om de auto in de fabriek volledig te restaureren. In de afgelopen 11 maanden heeft een team van 60 medewerkers en stagiaires het er druk mee gehad. Ze hebben de Kever dusdanig mooi gebouwd dat de auto net zo goed die dag uit de fabriek had kunnen rollen. Dat niet alleen, ze hebben zelfs een aantal dingen toegevoegd waaruit de toewijding van Kathleen ten opzichte van haar Kever blijkt. Verleden week was het dan eindelijk zover en kon de 73-jarige vrouw met haar vervoermiddel herenigd worden.

Kathleen en Annie hebben een speciale band

Derrick Hatami, de vice-president marketing en sales van Volkswagen Amerika liet weten dat ze wel vaker horen over de band die Volkswagen eigenaars met hun auto hebben, maar die tussen Kathleen en Annie was wel een hele speciale. Hij vond dat ze daar iets mee moesten doen. “Dit is geen Kever meer voor Kathleen”, zei Derrick, “maar een familielid en na alle tijd die onze medewerkers met de auto hebben doorgebracht voelt Annie ook als een deel van onze familie.”

Kathleen doet cosmetisch werk voor borstkankerpatiënten, nadat ze zelf de ziekte tot drie keer toe gehad heeft, en volgens haar was haar Kever vaak het begin van een goed gesprek met Kever fans en eigenaren.

“Buiten dat om, was ze er altijd voor me. Ik heb vaak genoeg gezegd dat we twee handen op één buik zijn, omdat we allebei oud zijn. Annie is een beetje vergaan, ze heeft wat deuken en roestplekken, maar ze blijft het doen. Als ik goed voor haar blijf zorgen, dan blijft ze gewoon doorrijden.