In het altijd mooie landelijke gebied van Ierland staat een huis op de markt die best we interessant zou kunnen zijn. Het zal voor niet al teveel weg gaan en je moet geen al te grote problemen hebben met dodelijke spinnen. Er werden er namelijk meer dan 100 gevonden die door het hele huis kropen.

Dodelijke spinnen

Dat is nog eens wat anders dan een ontsnapte gifslang. De politie werd door een verontruste burger op de hoogte gebracht van het spinnenprobleem. Al snel nadat ze naar binnen waren gegaan vonden ze een paar zwarte weduwen, wat trechterspinnen, een hoeveelheid dodelijke tarantula’s en zelfs een paar verdwaalde schorpioenen. Al deze dodelijke spinnen en andersoortige enge beesten zouden van de vorige eigenaar geweest zijn die de deur van het huis achter zich heeft dichtgetrokken en niet meer heeft omgekeken. De identiteit van deze voormalige huiseigenaar is overigens niet bekend.

Om het even in de juiste proporties te zien, de trechterspin (zie onderstaande foto) wordt beschouwd als een van de meest gevaarlijke spinnen ter wereld. Er werden experts bijgehaald die zeer zorgvuldig te werk moesten gaan. Alle soorten werden keurig genoteerd en de dodelijke exemplaren die ze tegenkwamen, voornamelijk zware weduwen en de al eerder genoemde trechterspinnen, werden vernietigd.

Er wordt druk gespeculeerd hoe de voormalige eigenaar van het huis aan al het dodelijke spul is gekomen. Het vermoeden bestaat dat hij ze online gekocht heeft en dat zou kunnen betekenen dat een aantal gevaarlijke exemplaren tijdens het vervoer ontsnapt zijn. Ondanks dat deze vangst van meer dan 100 dodelijke spinnen uniek is, is het volgens kenners niet een op zichzelf staand geval. Volgens een woordvoerder van een stichting, die zich bezig houdt met de opvang van exotische dieren, Kevin Cunningham, zijn er in heel Ierland mensen die tijgers, beren of giftige slangen als huisdier hebben.

Afbranden

Het is niet bekend of het huis tot aan de grond toe wordt afgebrand en daarna nog een keer in brand wordt gestoken om er vervolgens een vlammenwerper overheen te halen. De overblijfselen zouden dan besprenkeld moeten worden met benzine waar een lucifer kan worden bijgehouden.

Een Trechterspin

trechterspin