Alle medewerkers nemen ontslag.

Op de social media is een foto viraal gegaan van het bord bij een lokale Burger King in Nebraska. Op het bord was te lezen: “we hebben allemaal ontslag genomen, sorry voor het ongemak.”

Twee werknemers van het fastfoodrestaurant zeiden dat het management de reden is dat iedereen zijn ontslag heeft ingediend. De manager van het Burger King filiaal, die daar sinds januari de scepter zwaait, had haar twee weken opzegtermijn en ontslag ingediend, waarop 8 medewerkers besloten om haar voorbeeld te volgen.

Er kwam geen hulp

Volgens de manager, Rachael Flores, zijn er in de tijd dat ze er werkte, meerdere districtsmanagers gegaan en gekomen en niemand kwam haar bijstaan of helpen om de problemen op te lossen. De werknemers hadden wekenlang in de keuken gewerkt, terwijl de airconditioning kapot was. Op een gegeven moment liep de temperatuur dusdanig op dat Flores naar het ziekenhuis moest om behandeld te worden voor uitdroging. Haar baas zei dat ze zich niet als een klein kind moest gedragen.

Een voormalige werknemer, Kylee Johnson, vertelde dat ze bleef om Rachael Flores te helpen, haar beste vriendin. Ze wist dat er een probleem met het personeel was en dat ze aan het wachten waar op nieuwe collega’s. Die kwamen echter niet. Volgens Kylee en Rachael was de keuken continu onderbezet en dat er maar drie tot vier mensen werkzaam waren tijdens de lunch, de tijd dat de zaak volliep. Zelf werkte ze 50 tot 60 uur in de week om de boel draaiende te houden, maar het was gewoon onveilig om met zo weinig mensen in de zaak te staan.

Het hogere management wist niet dat het bord geplaatst zou worden door de medewerkers, die de dag ervoor nog grappen aan het maken waren over de tekst op het bord.

Per direct ontslag gekregen

Rachael Flores kon in ieder geval direct vertrekken, want ze kreeg een telefoontje van haar baas dat ze haar sleutels kon inleveren en ontslagen was. De vestiging van de Burger King in Havelock is open, maar het probleem van de onderbezetting is volgens de twee vrouwen nog niet opgelost. Nieuwe medewerkers blijven een paar dagen werken en vertrekken dan alweer. Ze denken dat dit het beeld is in meerdere filialen van het fastfoodrestaurant.