Man uit Nunspeet verricht heldendaad

De daad van Henry Temmemans, een man uit Nunspeet, gaat de wereld over. Hij reed op de A28, onderweg naar huis, en zag dat er een auto naast de snelweg op het gras reed. Hij twijfelde geen moment en wist gelijk wat hij moest doen. Hij kon de bestuurster van de auto zien en in welke toestand ze verkeerde. Dat was niet best, want het was duidelijk dat de vrouw niet meer bij bewustzijn was. De auto bleef gewoon doorrijden, dus Henry moest snel nadenken. Hij trapte het gaspedaal in om zijn auto voor die van de vrouw te krijgen en zijn plan slaagde. De vrouw botste tegen de achterkant van zijn auto aan, waarna de beide auto’s tot stilstand kwamen.

Vrouw is niet bij bewustzijn

Een autobestuurder die erachter reed stopte en begon ook te helpen. Het alarmnummer werd gebeld en daarna hebben ze samen in de auto gekeken. De vrouwelijke bestuurder was nog steeds buiten bewustzijn en Henry zag dat ze had overgegeven. Hij voelde in haar nek dat ze nog hartslag had en probeerde vervolgens om haar weer bij te laten komen. Na twee minuten was dat gelukt en hoefden ze alleen nog te wachten tot de ambulance en de politie ter plekke kwamen.

Hij vindt zichzelf geen held

De auto van Henry moest worden weggesleept, want hij kon er niet meer in rijden. De bestuurder van de andere auto, die het hele verhaal met zijn dashcam had opgenomen, reed hem naar huis. Hij bleek een oude bekende van Henry te zijn van 25 jaar geleden, toen ze allebei nog jong en wild waren.

De dochter van de vrouw die onwel geworden was en de vrouw zelf, namen in het weekend contact met hem op om te vertellen dat ze hem ontzettend dankbaar waren. De vrouw heeft aan het incident vijf gebroken ribben overgehouden en het is niet duidelijk hoe ze onwel geworden is.

Twijfels om in te grijpen had de alerte autobestuurder niet. Op de social media, waar de video ondertussen viral aan het gaan is, laten mensen weten dat ze trots op hem zijn en hem een held vinden. Zelf ziet hij zichzelf niet zo, want hij vindt dat mensen in nood geholpen moeten worden en dat hij gewoon gedaan heeft wat er moest gedaan worden.