Schuldig aan beschieten echtgenote

Een man uit Kansas City is schuldig bevonden aan het beschieten van zijn echtgenote. Hij vuurde een twaalftal kogels op haar af, nadat ze met haar pick-up zijn Harley Davidson motor had beschadigd.

De 43-jarige Jeffrey E. Morgan heeft nog meer aanklachten aan zijn broek hangen, waaronder het uitvoeren van een criminele daad terwijl hij in het bezit is van een vuurwapen, illegaal schieten, het schieten op een motorvoertuig en illegaal wapenbezit. Een jury heeft hem afgelopen vrijdag schuldig bevonden op alle drie de misdrijven.

Met drie vrouwen praten

Morgan vertelde aan de politie dat hij met drie vrouwen aan het praten was, die in een geparkeerde auto zaten op een parkeerterrein bij de plaatselijke supermarkt. Dat was het moment dat zijn vrouw aan kwam rijden in een blauwe pick-up. Hij stapte van zijn motorfiets af en liep naar de bestuurderskant van de pick-up toen hij zag dat zijn vrouw naar voren ging en zijn Harley Davidson omver reed.

Terwijl zijn vrouw weg reed, trok hij een pistool uit zijn broeksband en schoot twaalf keer op de pick-up. Op de bewakingsbeelden van de supermarkt was vervolgens te zien hoe Morgan zijn Harley Davidson overeind trok, erop stapte en vervolgens wegreed van het plaats delict. Twee van de twaalf kogels raakten daadwerkelijk de pick-up en alle twaalf de kogelhulzen werden teruggevonden.

Aangifte bij de politie

De vrouw van Morgan deed aangifte bij de politie. Ze vertelde aan de agenten dat ze hem niet kon zien terwijl hij aan het schieten was, maar dat ze wel het geluid van de pistoolschoten had gehoord. In de rechtbankverslagen is te lezen dat haar echtgenoot altijd een wapen bij zich droeg.

Er werd vervolgens een huiszoeking gedaan bij het huis van Morgan. In de slaapkamer vonden ze magazijnen voor pistolen en honderden kogels voor verschillende vuurwapens. De beschadigde Harley Davidson werd in de garage teruggevonden.

In 2005 werd Morgan veroordeeld voor drugshandel en het in bezit hebben van marihuana. Daardoor mocht hij legaal geen wapen in zijn bezit hebben. In de rechtbankverslagen van deze zaak is te lezen dat hij zich destijds zichzelf verdedigde.

Het parket van Jackson County heeft aangegeven dat hij in september zijn strafmaat kan verwachten. Hij riskeert een gevangenisstraf van minstens 15 jaar.

—-

Meer buitenlands nieuws in het Engels vind je op de Nieuws BL pagina.

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws