Youtuber kijkt in camera

Een youtuber uit Indonesia heeft de manier gevonden om veel kijkers te trekken naar zijn video. Hij is op de bank gaan zitten en heeft 2 uur lang in de videocamera gekeken. Niet echt iets waar kijkers op zitten te wachten, maar daar kijk je dus vreemd van op. De video is Viral gegaan en heeft ondertussen al meer dan anderhalf miljoen kijkers getrokken.

Niets doen levert kijkers op

Sinds de opmerkelijke video hebben andere would-be Youtubers hem nagedaan, in de hoop dat ze ook het aantal kijkers krijgen als de Indonesiër. Er is altijd baas boven baas, dus zijn er nu meer dan genoeg video’s op Youtube te vinden van mensen die niets aan het doen zijn, alleen laten zij de klok langer lopen, tussen de vier en de acht uur.

De 21-jarige nieuwbakken internet sensatie, Muhammad Didit, liet weten dat hij deze video gemaakt had nadat zijn vaste bezoekers hadden gevraagd of hij voor de verandering een positieve, educatieve video kon posten. Hij kon niets anders verzinnen dan 2 uur lang in de lens van de videocamera kijken.

Motivatie en emoties

Sinds zijn fifteen minutes of fame, nadat zijn video viral is gegaan, heeft Muhammad het druk met geven van interviews over zijn motivatie en hoe hij zich voelde toen hij de video opnam. Hij liet aan een regionale krant weten dat de video tussen 11 uur ’s ochtends en 1 uur ’s middags was opgenomen. De bank waarop hij zat bevond zich in zijn kamer en hij had zich voorbereid door van tevoren te eten en te drinken en naar de wc te gaan. 

In eerste instantie had hij besloten om maximaal tien minuten niets te doen. Het ging hem echter zo goed af dat hij er uiteindelijk twee uur van had gemaakt. Het enige probleem dat hij had, was een eventueel telefoontje van zijn ouders. Dat kon hij niet al te lang negeren.