Een man uit Texas kreeg last van toevallen en inwendige bloedingen nadat hij was gebeten door de kop van een dode slang. Een slang die hij net ‘onschadelijk’ had gemaakt door het reptiel met een schep te onthoofden.

Volgens zijn echtgenote ontdekte hij de slang terwijl hij in de tuin aan het werk was. Hij pakte een schep en onthoofde daarmee de slang. Het gevaar was echter niet geweken, want op het moment dat hij de slang wilde oppakken om het weg te gooien, werd hij gebeten. De slang liet zijn gif los en de man raakte zijn zicht kwijt. Dat kwam nog bij de toevallen en inwendige bloedingen waar hij door geteisterd werd. Hij werd met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Anti-slangengif

Hij had ook nog last van een opgezwollen hand en twee van zijn vingers waren bedekt met paars uitziende kneuzingen. De doktoren dachten in eerste instantie dat de man het niet zou gaan halen, maar hij is nu in stabiele toestand nadat hij 26 dosissen van een prijzig tegengif had gekregen. Hij gaat langzaam de goede kant op, maar na een week gaat het nog steeds niet best met zijn nieren.

Het blijkt dat een ratelslang nog steeds kan bijten en zijn gif inspuiten door een reflex. Het hoofd gedeelte van de slang, inclusief het gif, kan nog een lange tijd blijven functioneren liet één slangenexpert Dr. Lelsie Boyer weten. Ook het andere gedeelte blijft gewoon doorgaan en kan omhoog komen en waarschuwend gaan ratelen.