Een man heeft zich de woede van social media gebruikers op de hals gehaald. Hij heeft op het perron van het treinstation van Piacenza, in het noorden van Italië, een selfie genomen met op de achtergrond een vrouw die net door een trein was overreden. Het been van het slachtoffer moet geamputeerd worden. Een Italiaanse journalist had de foto van de man genomen die de smakeloze selfie nam en plaatste die op Facebook. Volgens hem zijn we ons ethisch normbesef volledig kwijtgeraakt.

Man maakt smakeloze selfie

Terwijl de ambulancebroeders en andere medewerkers van de hulpdiensten alles in het werk stelden om de vrouw te helpen, haalde de man zijn camera tevoorschijn en nam een selfie. Hij had een wit t-shirt aan, een witte broek en hij droeg een zwarte schoudertas. Van afstand leek het erop alsof hij het V-teken, victory teken, maakte terwijl hij de foto nam. De politie greep echter in toen de man wilde vertrekken, hij moest de foto die op zijn telefoon stond verwijderen.

De foto van de Italiaanse journalist ging ondertussen viral op de social media en de reacties logen er niet om. Imbeciel was één van de aardigere woorden die gebruikt werd om hem en zijn gedrag te omschrijven.