Passagier springt uit bewegend vliegtuig

Een passagier van een United Express vlucht, kreeg de nooduitgang van het vliegtuig open en sprong uit het vliegtuig. Op dat moment taxiede het vliegtuig weg van de gate op de Los Angeles International Airport.

De man, die anoniem is gebleven, bonsde volgens FBI-officials op de deur van de cockpit en probeerde die open te krijgen. Er ontstond gelijk een angst dat het vliegtuig gekaapt ging worden, maar de man had een ander plan in zijn hoofd. Hij forceerde de nooduitgang en sprong uit het toestel, nadat die al in beweging was gekomen.

Motief man onbekend

De verwondingen van de man waren uiteindelijk niet levensbedreigend, maar hij moest wel naar het ziekenhuis toe. De man werd op de taxibaan aangehouden, maar het is nog niet duidelijk of hij ook daadwerkelijk gearresteerd is. De autoriteiten stellen een onderzoek in naar het incident en proberen het motief van de passagier te achterhalen. 

Dit is overigens het tweede incident in één week op de Los Angeles International Airport. Afgelopen donderdag is een chauffeur aangehouden die dwars door een hek was gereden en op de landingsbaan reed.