Geen water in zijn oor

Een man uit Nieuw-Zeeland was er drie dagen lang van overtuigd dat zijn oor verstopt zat met water. Na een bezoekje aan een specialist kwam hij erachter dat het geen water was die voor de verstopping zorgde, maar een heuse kakkerlak. Die had zich een weg gegraven in zijn gehoorgang.

Een föhn gaat vast helpen

De 40-jarige man had het gevoel dat zijn oor verstopt zat, nadat hij afgelopen vrijdag in een openbaar zwembad had gezwommen. Hij probeerde het met oordruppels op te lossen, maar dat mocht niet baten. De dag erop is hij naar zijn huisarts gegaan, die vond dat het om een gevalletje water in het oor ging. Hij spoot zijn oor uit, gaf hem antibiotica mee en zei dat hij met een föhn zijn oor moest uitdrogen.

Kauwgum en duizelig

De man probeerde buiten dat om nog van alles en probeerde zelfs met een stukje kauwgum zijn gehoorgang weer vrij te krijgen. Hij liet weten dat hij het grootste gedeelte van het weekend op zijn zij had gelegen of een föhn tegen zijn oor had zitten. Hij liet aan CNN weten dat als hij een rondje ging lopen, hij gelijk duizelig werd en hij voelde het water nog steeds klotsen, toen hij steun aan zijn bed zocht.

Specialist verwijdert kakkerlak

Hij ging de maandag gelijk naar een oor- neus- en keelspecialist, die iets verder keek dan zijn neus lang was. De vrouw bleef maar zeggen “Oh My God”, weet de 40-jarige man zich te herinneren. Hij dacht zelf dat hij een tumor had, toen ze het voor het eerst zei. Het bleek echter geen tumor te zijn, maar een kakkerlak, die de eerste arts ten onrechte als dode huidcellen had bestempeld.

Het kostte de specialist precies vijf minuten om de kakkerlak in kleine stukjes te knippen met een pincet en ze er met een zuignap uit te halen. De man zei dat hij een knal voelde, toen ze het grootste gedeelte van de kakkerlak wegtrok, het was voor hem een instant gevoel van opluchting.