Levensgevaarlijke slang vaart mee

Bob Thatcher is een 80-jarige gepensioneerde bankier die graag gaat vissen, kwam een dodelijke tijgerslang tegen op z’n kleine vissersbootje. De slang was slechts een paar centimeter van zijn voeten verwijderd, iets waar hij toch wel een beetje zenuwachtig van werd. Hij had net z’n anker uitgegooid en keek vervolgens recht in de kop van de tijgerslang, die zijn tong uitgestoken had. 

Zenuwslepende tocht

Hij overwoog even om overboord te springen en te gaan zwemmen. Hij is echter niet zo’n beste zwemmer en hij was ondertussen al 30 minuten van de kust verwijderd. Hij gooide een trui over de slang heen en haalde vervolgens het anker omhoog. Wat volgde was een zenuwslopende tocht naar de thuishaven.

Krachttermen en geluk gehad

De bejaarde man vertelde aan een reporter dat hij tijdens de tocht een paar krachttermen had gebruikt die niet voor herhaling vatbaar zijn. In het kort kwam het er op neer dat de slang en hij nooit goede vrienden zouden worden. Hij had ondertussen zijn zoon gebeld, die ervoor zorgde dat hij samen met een slangenvanger op de kade stond toen zijn vader aankwam. De tijgerslang bleek onder de vloer gekropen te zijn, maar kon met een tang gepakt worden.

Experts laten weten dat de 80-jarige man geluk gehad heeft. De tijgerslang is één van de meest giftige en levensgevaarlijke slangen van Australië. Een beetje van de slang is voldoende om een slachtoffer binnen 15 minuten het loodje te laten leggen.

 

Nieuwsvideo