Als ze in Japan ergens voor gaan, dan doen ze dat meestal voor de volle 200%. Dat was ook het geval voor de Japanse vriendin die erachter kwam dat haar vriend vreemdging doordat ze wist wat voor geluid welke trein maakt. Ze is een zogeheten ‘treingeek‘ en tijdens een telefoongesprek met haar vriend kwam ze erachter dat hij niet op het station was waar hij zei dat hij stond. Dat had verregaande gevolgen voor hun relatie, want ze wist dat hij aan het liegen was en de rest van zijn leugens werden stuk voor stuk ontrafeld.

Het geluid van een trein en vreemdgaan

De twee zaten nog op de middelbare school en de jongeman had besloten dat hij te jong was om zijn leven nu al te delen met één vrouw. Hij had het er druk mee, want hij hield er een paar vrouwen op na. Dat ging allemaal soepeltjes en geolied, totdat hij zijn vriendin aan de lijn kreeg op z’n mobieltje, terwijl hij op een station stond. Hij had de mentale capaciteiten van zijn vriendin duidelijk onderschat, want hij dacht er mee weg te komen door te vertellen dat hij op het station bij zijn huis stond.

De Japanse vriendin wist direct dat hij stond te liegen omdat ze aan het geluid van de trein kon horen dat die volgens de dienstregeling niet langs het station reden waar hij claimde dat hij was. En dat was het begin van het einde van zijn relatie.