Geen negatieve berichten

Een Instagram influencer, Jay Mazini, blijkt niet al te goed tegen negatieve berichten op de social media te kunnen. In plaats van een mailtje te sturen om zijn ongenoegen te uiten, had hij een machete tevoorschijn gehaald om zijn punt duidelijk te maken.

Slachtoffer ernstig bedreigd met machete

De influencer zocht een 25-jarige man op, die verantwoordelijk was voor een video op Youtube. Hij wilde een paar dingen met hem bespreken over scams. Dat liep uit de hand toen de influencer en twee andere mannen het slachtoffer uit zijn kleren hielpen en een machete tegen zijn nek aan te houden. De man kreeg de opdracht om de negatieve social media berichten te verwijderen anders zou hij wel eens het loodje kunnen leggen.

Lijst met aanklachten

De Instagram influencer heeft sinds het incident een aardige waslijst aan criminele activiteiten opgebouwd. Hij wordt onder andere aangeklaagd voor ontvoering, het in bezit hebben van een verboden wapen en bedreigingen uiten. Dat is nog niet alles, want hij wordt ook aangeklaagd voor frauduleuze handelingen. Hij heeft op z’n minst vier personen zo gek gekregen dat ze voor 2 miljoen aan bitcoins naar hem overmaakten. Het was hem net niet gelukt om het bedrag in cash geld aan deze personen te overhandigen.

Slachtoffer er slecht aan toe

Het slachtoffer werd ondertussen aardig in elkaar geslagen en ergens achtergelaten, met de waarschuwing dat het niet handig zou zijn om de politie in te lichten. De 25-jarige man had een hersenschudding, een blessure aan zijn enkel, een grote bult boven zijn rechteroog en meerdere kneuzingen, snijwonden en zwellingen. Hij had pijn in zijn hele lichaam en zijn hoofd.

Instagram influencer gewoon een fraudeur

De advocaat van de influencer gaf geen commentaar op de aanklachten. Volgens de autoriteiten gebruikte Igbara, de influencer, zijn social media account om te laten zien dat hij grote geldbedragen aan willekeurige mensen te geven. Hij wilde aan zijn volgers laten zien dat hij geld teveel had.

De onderdirecteur van de FBI van New York laat weten dat hij in werkelijkheid een oplichter was, die een aantal miljoen dollars had buitgemaakt.

Youtube video over scams