In Hull, Engeland, verschenen er borden met teksten op straat, die op z’n minst voor een glimlach op de gezichten van mensen moesten zorgen. Ze zorgden voor een beetje vrolijkheid op de dag. Die borden moeten nu weggehaald worden omdat BMW-rijders zich aan één van de teksten zouden kunnen storen. Daar was namelijk op te lezen: “Als je ooit het gevoel hebt dat je leven doelloos is, bedenk dan dat er iemand is die voor zijn werk knipperlichten op een BMW moet monteren.” Er was één klacht binnengekomen en dat was voldoende om aan het bestaan van de borden een einde te maken.

Kattenbakgrind en hondenpoep

Phil Tutton, de maker van de borden, heeft een hekel aan kattenbakgrind en hondenpoep dat op straat terug te vinden is. Hij wilde dat mensen even stil zou staan bij hun omgeving, maar dat moest zeker niet al te serieus gaan. Het ging echter in een vrij rap tempo van alleen maar straatafval en poep naar borden waar een vrolijke boodschap op stond. Behalve blijkbaar dan die van de BMW’s en de knipperlichten. Volgens Hutton is degene die zich in zijn kruis getast voelt door de teksten iemand die duidelijk geen gevoel voor humor heeft. Geen van de teksten op de borden was onaangenaam of bevatte taal waar de medemens zich aan zou kunnen storen. De meeste van de borden zijn bedoeld om mensen trots te laten zijn op hun gemeenschap en de andere zouden mensen een glimlach moeten geven.

Een aantal foto’s van de borden zijn hier te vinden.

Een woordvoerster van de gemeente liet weten dat ze online een klacht binnen hebben gekregen. Ze maakte duidelijk dat borden die op gemeentelijke grond staan of langs de snelweg, waar geen vergunning voor is afgegeven, weggehaald moeten worden.