Ongevallen tijdens het jagen komen vaker voor, maar dit is toch wel een hele bijzondere. Een 74-jarige man moest richting het ziekenhuis nadat zijn hond hem per ongeluk had neergeschoten. De man, Sonny Gilligan, kon nog net aan het alarmnummer bellen en werd door de plaatselijke sheriff gered van erger. De zoon van de man laat weten dat als de politie niet op tijd was geweest en de helpende hand had geboden, zijn vader het waarschijnlijk niet gehaald had.

Hond schiet baas neer

Hij liet verder weten dat het normaal is dat zijn vader op konijnenjacht gaat. Hij neemt dan altijd zijn drie honden, Charlie, Cowboy en Scooby mee. Die hebben daar niets op tegen want de kans is groot dat als er raak geschoten is, zij het prooi krijgen.

De onfortuinlijke jager vertelde hoe het ongeval had kunnen gebeuren. Hij zat op de bestuurdersstoel in zijn pickup truck en zijn jachtgeweer lag op de achterbank. Op de één of andere manier moet de poot van hond Charlie vastgeraakt zijn bij de trekker waardoor het geweer afging. De kogel ging door de stoel heen en raakte Sonny in zijn rug. Ondanks dat het zijn dood had kunnen worden, heeft hij zijn hond direct vergeven. Volgens zoon Mark is dat niet zo raar, want hij is dol op zijn honden en verwend ze mateloos.

Na het ongeluk werden al zijn honden in het plaatselijke asiel geplaatst. Zelfs in kritieke toestand waren het toch de honden waar de 74-jarige man zich het meest druk over maakte. Hij wilde ze zo snel mogelijk uit het asiel hebben dat hij bestempelde als “hondengevangenis.”

De man is ondertussen van de intensive care af.