Gouden medaille winnaar stapt op verkeerde bus

Een Olympische gouden medaille winnaar heeft de vrouw gevonden die hem geld voor een taxi had gegeven, zodat hij op tijd bij het stadion was waar de halve finales hordelopen werd gehouden.

De Jamaicaanse hordeloper Hansle Parchment heeft in een video op Instagram uitgelegd wat er gebeurd was in de aanloop naar de finale van de 110 meter hordelopen, waar hij goud won. Parchment was op weg naar de locatie waar de halve finale van het hordelopen werd gehouden toen hij erachter kwam dat hij in de verkeerde bus was gestapt. Hij was muziek aan het luisteren en realiseerde zich pas te laat dat hij op een locatie was aangekomen waar er aan watersport werd gedaan.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Hansle Parchment, OLY (@parchment_hansle)

Daar kreeg hij te horen dat hij terug moest gaan naar het Olympische dorp en daar een andere bus moest pakken. Als hij dat gedaan had, zou hij krap op tijd zijn geweest, maar had hij niet een warming up kunnen doen. Hij probeerde nog om een auto te charteren die speciaal voor het vervoer van Olympische sporters was. De bestuurders moesten zich echter aan de strikte regels houden die golden voor de 2020 spelen in Tokyo. Dat betekende dat hij de auto vooraf gereserveerd moest hebben.

Reddende Engel gaf hem geld voor de taxi

Dat was het moment dat hij zijn reddende engel tegen het lijf liep, een vrijwilliger van de Olympische spelen. Hij legde de situatie uit, waarop de vrouw hem geld gaf om een taxi te kunnen nemen. Hij was op tijd in het stadion om aan zijn warming up te kunnen doen, zodat hij goed beslagen ten ijs kwam voor de halve finale.

In de video is te zien hoe Parchment de bus nam om de vrouw, genaamd Trijana, op te sporen. Nadat hij haar gevonden had, liet hij zijn gouden medaille zien en betaalde hij haar het geld terug dat ze hem gegeven had. Ze kreeg ook nog een t-shirt van Team Jamaica. Hij vertelde haar dat ze ervoor gezorgd had dat hij die dag de finales haalde.

Trijana plaatste later een foto van zichzelf op Instagram waarop te zien is dat ze haar nieuw verworven t-shirt aanheeft.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Trijana (@d_treefairy)

Volgens de Jamaicaanse nieuwszender, The Sunday Gleaner, heeft de Jamaicaanse minister van toerisme Trijana uitgenodigd om een bezoek aan hun land te brengen. Hij wil haar op deze manier bedanken voor de hulp aan de Olympische sporter. Volgens hem is het onbaatzuchtig wat ze deed en je nooit weten wat anders de uitkomst zou zijn geweest.

Parchment pakte eerder een bronzen medaille op de spelen van 2012 in Londen maar mistte de spelen van 2016 in Rio vanwege een blessure.