Geld ligt op de straat snelweg

In Carlsbad, Californië, lag het geld letterlijk op de straat. De deuren van een geldwagen vlogen open, waardoor de bankbiljetten ineens door de lucht dwarrelden. Dit zorgde ervoor dat mensen midden op de snelweg hun auto tot stilstand brachten en als een razende geld gingen verzamelen. Uiteindelijk zijn twee mensen gearresteerd die voor een dichte autodeur kwamen te staan toen ze erachter kwamen dat de auto nog op slot was en de sleutels zich binnenin de auto bevonden. Hierdoor bleven gedeelten van de snelweg geblokkeerd, ze stonden nog naast hun auto’s toen de politie ter plaatse arriveerde en ze in hechtenis nam.

Video’s op de social media

De politie liet weten dat er meerdere filmpjes van het geldavontuur op de social media terechtgekomen zijn. Hierop is te zien hoe verschillende mensen druk aan het bukken zijn om zoveel mogelijk dollars te pakken te krijgen. Er wordt nauw samengewerkt met de FBI bij het onderzoek naar de toedracht en de mensen die geld hebben meegenomen. De bestuurder van de geldwagen probeerde nog wat van het geld te redden, maar dat ging niet van een leiden dakje. Uiteindelijk stopte hij ermee en begon de mensen te filmen die dollartekens in hun ogen hadden.

Ook mensen die het geld keurig teruggaven

Volgens Curtis Martin van de politie uit Carlsbad, is er meer dan genoeg videobewijs van mensen die het geld aan het oprapen waren. Ze gaan alles na, in de hoop de betrokken mensen te arresteren. Er werden verder geen details vrijgegeven om hoeveel geld het uiteindelijk ging.

Een aantal mensen die gestopt waren, raapten het geld wel op, maar gaven het direct aan de politie. Ondertussen hebben de politie en de FBI foto’s vrijgegeven van mensen die worden gezocht in verband met de zaak. Personen waar ze graag een woordje mee willen wisselen.