Disclaimer: Alles kan vanaf dit moment een 1 april grap zijn.

Geen matjes meer

Het Trinity College in Perth is een dure particuliere jongensschool in West-Australië. Het bestuur heeft besloten dat het typische Australische, of Haagse, matje, onacceptabel is. In een nieuwsbrief lieten ze weten dat ze niet alleen hoge eisen stelt aan de gezondheid en veiligheid, maar ook aan de persoonlijke presentatie. De huidige trend om de Australische Mullet weer nieuw leven in te blazen wordt duidelijk niet gewaardeerd op de jongensschool.

Voor degene die even in het ongewisse zijn wat een mullet of matje precies is: “het haar aan de achterkant van het hoofd te laten groeien en de zijkanten van het hoofd zorgvuldig bij te knippen om de “matjes” stijl te accentueren.”

Alleen conventionele haarstijlen

Dit is overigens niet de enige haarstijl die niet gewaardeerd wordt op het schoolterrein. Mocht je lang haar met franjes hebben, dan wordt het ook de hoogste tijd om een kapper op te zoeken. Gebeurt dat laatste niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. De ouders wordt gevraagd om hun zoon op te halen en naar een kapper te brengen. Ze krijgen uitgebreide instructies mee voor wat wel mag, want de school stelt dat de kapsels niet uit de toon mogen vallen en eigenlijk gewoon saai moeten zijn. Al het haar boven de kraag moet worden geknipt en qua lengte mag het niet onder de ogen van een leerling vallen.

Dat alles is op pagina 18 van het schoolhandboek te lezen, waar in detail wordt ingegaan op de niet toegestane kapsels als een hanenkam, rattenstaarten of je haar geknoopt op je hoofd dragen. Kortom, zolang het geen standaard haarstijl is, dan mag het waarschijnlijk niet.