Doe graag wat meer van die paté

Een Engelse moeder moest huilen van het lachen, nadat haar bejaarde ouders vroegen of ze wat meer van die overheerlijke paté kon meebrengen als ze richting de supermarkt ging. Het bleek dat haar ouders per ongeluk de inhoud van een blikje kattenvoer hadden verorberd.

De 59-jarige vrouw, Angela Holloway, doet al sinds het begin van de pandemie boodschappen voor haar ouders. Ze zorgt er meestal voor dat het kattenvoer gescheiden is van de rest van de aankopen. Ze was daarom ook in de war toen haar moeder vertelde dat ze een echt heerlijk diner van paté en gebakken brood hadden gegeten.

Etiket niet gelezen

Het echtpaar, dat uit Sheffield komt maar tegenwoordig in Frankrijk woont, had die avond gedineerd met de zus van Angela. Niemand had de kat op het blikje opgemerkt en ze hebben nog moeite om Franse etiketten goed te lezen. Angela dacht dat de foto van de kat op het blik, voldoende moest zijn om te weten dat dit voor hun kat Aggy moest zijn en niet het hoofdingrediënt voor een diner. De vrouw begon spontaan te lachen en al snel deden haar moeder en haar zus mee.

Door Brexit op zoek naar Franse alternatieven

Gelukkig werd niemand ziek van het eten van de paté, alleen zag de 95-jarige stiefvader de humor er iets minder van in. Hij had een verraste uitdrukking op zijn gezicht en vroeg, wel gekscherend, of ze hem probeerde te vergiftigen. De 80-jarige moeder van de vrouw liet ondertussen weten dat ze het heerlijk had gevonden.

Sinds de Brexit is het moeilijker voor de familie aan producten te komen. Ze kan geen vlees- en kaasproducten uit Engeland krijgen, dus moeten ze zoeken naar Franse varianten.