De rapper Dr. Dre is al enige tijd verwikkeld in een trademark dispuut met ene Dr. Drai. Laatstgenoemde is één van de top-gynaecologen in Amerika en een druk baasje. Hij is spreekt regelmatig op een congressen en seminars en geeft audioboeken uit. Volgens Dr. Dre, de rapper, leiden de twee namen tot verwarring. De Amerikaanse Trademark waakhond is het hier echter volledig mee oneens. Volgens de organisatie heeft Dr. Dre niet goed duidelijk weten te maken dat mensen opeens de producten van Dr. Drai zouden gaan kopen in plaats van zijn muziek.

Dr. Drai versus Dr. Dre

De gynaecoloog, die als volle naam Draion M Burch heet, lieten weten dat hij 5.000 dollar vraagt voor zijn optredens op congressen. Dat trekt volgens hem toch wel het soort mensen die het verschil tussen een echte dokter en een rapper kunnen maken. Het lijkt hem ook overduidelijk dat de consumenten niet in de fout zullen gaan met de twee namen omdat Dr. Dre geen echte medicus is en geen medische producten of diensten mag verkopen.

Dr. Drai wil ook liever niet geconfronteerd worden met de muziek die Dr. Dre maakt omdat de nummers vol met teksten zitten over haat tegen vrouwen en nogal homofobisch zijn. Dat zou volgens de gynaecoloog slecht zijn voor zijn reputatie in de medische wereld.