Een politieagent die op dat moment geen dienst had, schoot een 5-jarig meisje ten hulp die in een speeltuin werd aangevallen door een coyote. De moeder ging met haar twee kinderen naar een speeltuin in een park in Westchester. Niet veel later werden ze aangevallen door een wild geworden coyote die in volle vaart op haar 5-jarige dochter aankwam.

Coyote valt 5-jarig meisje aan in speeltuin

De moeder en kinderen gingen ervandoor, maar het haar van het meisje kwam vast te zitten in de knoop van de jas van de moeder. Dat was het moment dat ze stopten en de coyote hen aanviel. De moeder trapte de coyote vol in het gezicht, dat er voor zorgde dat hij tegen de grond ging en even zijn oriëntatie kwijt was. Dat duurde niet lang, want hij stond weer op en beet haar dochter in de arm.

De moeder ging voor een paar seconden het gevecht aan met het agressieve roofdier en drukte het beest tegen het gras aan. Ze sloeg hem een paar keer op z’n kop toen er hulp uit onverwachte hoek kwam. Een politieagent, die daar in zijn privétijd was, schoot te hulp en trok de coyote bij de familie vandaan en riep dat ze weg moesten rennen. De politieagent had de coyote in een nekgreep, maar het beest gaf niet zomaar op. Hij ging op het beest zitten, totdat de politie arriveerde en het beest doodschoot.

Zowel de moeder en haar twee kinderen als de politieagent moesten richting het ziekenhuis om op hondsdolheid getest te worden. Het 5-jarige meisje krijgt injecties tegen hondsdolheid en de wond aan haar arm moest gehecht worden.