Een massagetherapeute uit Montreal ving bot bij een Canadese politieagent toen ze daar een klacht wilde indienen tegen een klant die ontoelaatbare seksuele toenadering zocht. De agent probeerde haar ervan te weerhouden om een klacht in te dien en liet weten dat happy endings nu eenmaal bij de massage-business horen.

Masturberende man op de massagetafel

De 20-jarige Claudia Cavaliere had net een aantal maanden geleden haar opleiding afgerond en was aan het werk in een spa in Montreal. Ze was alleen met een mannelijke cliënt in de massageruimte en het ging snel bergafwaarts. Ze was bezig om één van de benen van de man te masseren die draaiende bewegingen met zijn kruis op de tafel begon te maken. Daarna draaide hij zich om en begon voor haar ogen te masturberen. Hij eiste een papieren zakdoekje en hield verder zijn mond dicht.

De massagetherapeute wist even wat ze moest doen en stond stokstijf stil. Uiteindelijk liep ze achteruit de kamer uit en werd opgevangen door een collega die haar naar een andere ruimte toebracht en tegen de masturberende man zei dat hij kon vertrekken. Claudia was totaal van de kaart en zat op een hoekje op de grond en kreeg een paniekaanval. Naderhand bleek dat de klant een fake naam en telefoonnummer had opgegeven en zijn auto niet op het parkeerterrein van de spa neergezet had.

Happy endings horen erbij

Ze ging naar het politiebureau om aangifte te doen, maar dat zorgde er alleen maar voor dat de traumatische ervaring nog grote werd. Ze had de verwachting dat het gebeuren als niet acceptabel gezien zou worden en de politie een onderzoek zou starten. Niets was echter minder waar, want de politieagent achter de receptie probeerde haar juist ervan te weerhouden om aangifte te doen, door te melden dat ze bij de rechtbank moest verschijnen en of ze daar zin in had.

Claudia gaf aan dat dit geen enkel probleem was, want het ging om haar veiligheid en die van andere massagetherapeuten. Volgens haar is niemand meer veilig als dit gedrag als toelaatbaar wordt gezien. Nadat ze het incident uit de doeken had gedaan bij de politieagent voelde ze zich oncomfortabel en besloot de rest van gesprek op te nemen met haar smartphone. In de acht minuten durende opname is te horen dat de politieagent meerdere malen verteld dat het haast onmogelijk is om de man te identificeren en dat er daarom geen onderzoek zou gaan komen. Om het gat dat hij voor zichzelf aan het graven was nog dieper te maken, liet de agent weten dat dit happy endings nu eenmaal bij de massagebusiness horen.

Verder laat hij weten dat het masturberen van de man niet gezien wordt als een seksueel delict, omdat hij niet had gevraagd om iets bij hem te doen. De man zou daarom geen zware straf krijgen maar er afkomen met een boete van 500 Canadese dollars. Omdat hij toch bezig was vertelde hij er gelijk maar even bij dat de spa aan een stuk weg lag waar er veelvuldig aan happy endings gedaan wordt.

Uiteindelijk verliet Claudia het politiebureau met een aangifteformulier en een dubbel gevoel. Ze vroeg zich af of ze zich onnodig zorgen had gemaakt en dat ze de aanklacht moest laten voor wat het is.

Een inspecteur van de politie van Montreal laat weten dat hij hoopt dat ze een officiële aanklacht doet bij de ethische commissie van de politie.