Burenruzie over boom en duivenpoep

In Sheffield, Engeland, is een burenruzie over duivenpoep aardig uit de hand gelopen. De boom zelf was niet zozeer de reden voor de hoogoplopende ruzie, de duiven die erin nestelden wel. De duivenpoep heeft geleid tot een ware “oorlog”.

De ruzie begon nadat een aantal duiven de boom als hun nieuwe woonplaats hadden uitgekozen en vervolgens hun behoeften deden op de oprit van de buren. Dit zorgde voor een woedeaanval bij één van de buren, die vervolgens besloot om het recht in eigen handen te nemen en de boom in tweeën te laten zagen.

Buurman ziet oplossingen niet zitten

De eigenaar van de boom, ene Bharat Mistry, vertelde dat zijn buren vonden dat de boom gekapt moest worden. Hij had daar echter een ander idee over en weigerde het. Dat was het begin van een aantal felle discussies over het snoeien van de boom en het eventueel ophangen van een net om de duiven te weren.

Hovenier zaagt boom in tweeën

Mistry wilde het conflict op een nette en vriendschappelijke manier oplossen en vertelde aan de buurman dat hij een hovenier zou gaan inschakelen. Daar wilde de boze buurman echter niet op wachten en ondernam actie. Hij schakelde een eigen tuinman in die de boom keurig in tweeën zagen. Op die manier hingen de takken en bladen niet meer boven zijn kant van de oprit.

De eigenaar van de boom liet weten dat ze in het begin boos waren, maar na een paar dagen koelden ze een beetje af. Hij vindt het jammer dat het zover heeft moeten komen, want ze gingen altijd vriendschappelijk om met de buren. De boom zelf is een soort van plaatselijke beroemdheid geworden en trekt veel dagjesmensen.

Boom gaat viral

De foto’s van de boom gingen viral op de social media en veel mensen willen met eigen ogen de boom zien. De vraag is wel of de boom de zaagbeurt overleeft, als is Mistry hoopvol over de toekomst van de halve boom.