(photocredits: poppenhuisje.nl)

Een oudere vrouw die de bruiloft van haar zoon bijwoonde, ontdekte dat de toekomstige vrouw van haar zoon, haar lang verloren dochter was. Een dochter die ze 20 jaar daarvoor langs de kant van de weg had achtergelaten. Ze herkende de bruid door de distinctieve moedervlek die ze op haar hand had.

Is uw dochter geadopteerd?

De vrouw benaderde de ouders van de bruid met de vraag of ze hun dochter 20 jaar ervoor geadopteerd hadden. In eerste instantie reageerde de familie geschokt op de vraag, maar lieten toen weten dat ze het meisje langs de weg hadden gevonden en sindsdien bij hen was.

Broer en zus gaan trouwen

De bruid barstte in tranen uit toen ze het nieuws hoorde. Ze wilde zo graag haar biologische familie leren kennen dat ze het moment beschreef als: “gelukkiger dan mijn trouwdag.” Een trouwdag die overigens op losse schroeven kon komen te staan, want nu waren het plotseling een broer en zus die met elkaar zouden gaan trouwen.

Alles komt op z’n pootjes terecht

Het verhaal kreeg echter een onverwachte wending toen de moeder vertelde dat er geen moeilijkheden met de bruiloft zouden zijn, omdat ze haar zoon geadopteerd had. Dat had ze gedaan toen ze de hoop op het vinden van haar verloren dochter had opgegeven. Het was een jarenlange vergeefse zoektocht geweest.

De bruid maakte zich nogal zorgen over het afronden van de bruiloft, maar na het nieuws van de adoptie kon er gewoon doorgegaan worden met de ceremonie.