Een man uit India was in het bezit van een blaas die zes keer zo groot was als normaal. De doktoren van de 80-jarige man gingen direct aan de slag toen ze erachter kwamen wat de reden was van de opgezwollen buik van de man. Binnen vier uur werd er 10.5 liter urine uit de blaas gehaald. Dat is 18 keer meer dan wat een normale blaas kan vasthouden. De capaciteit van een normale blaas ligt ergens tussen de 400 en 600 ml aanurine.

In de dagen na de ‘aderlating’ werd de zwellingen in de buik en de benen van de bejaarde man een stuk minder. Er werden meer tests gedaan bij de man, waaruit naar voren kwam dat hij last heeft van een blaas die matig presteert en niet goed doorstroomt. Dat wil zeggen dat de blaas van de man teveel vasthoudt en niet goed geleegd wordt als hij naar de wc gaat. De man uit India moet nu regelmatig richting het ziekenhuis gaan om zijn blaas leeg te laten lopen. Na zes maanden ging het weer helemaal goed met de man. Hij was weer gezond en zijn blaasfunctie lag bijna op het normale niveau.

Eén van de behandelende artsen, Dr. Ashish Sharma liet in een vooraanstaand medisch tijdschrift weten dat een gigantische blaas een uiterst zeldzame entiteit is. Het kan niet goed worden gedefinieerd in termen van het volume van de blaas of andere parameters. Er zijn maar een handvol gevallen, die beschreven zijn, bekend en het merendeel ging om een blaasinhoud die minder dan vijf liter was. In dat opzicht is de 80-jarige man uit India de nieuwe recordhouder als het om blaasvolume gaat.