In een bar in Auburn Hills, Michigan, zijn ze een stapje verder gegaan dan alleen een paar dartbanen. Je hebt daar de mogelijkheid om met bijlen te gooien op een speciale baan. De bar moest echter een dag dicht omdat er nieuwe veiligheidsprocedures en voorzorgsmaatregelen moesten komen om het één en ander in goede banen te leiden.

Blijen gooien in een bar

Het leek de de waren- en drankwet instantie van Michigan namelijk niet een al te goed idee dat dronken mensen met bijlen aan het gooien waren. Dat was niet alles, want degene die met de bijlen aan de slag gingen hadden vaak sandalen of open schoenen aan en dat kan aardig aankomen als zo’n bijl er op terechtkomt. Verder kon het voorkomen dat de bijlen van het doel afketsen en richting de deelnemers vlogen. Het barpersoneel hield weinig tot geen toezicht op de klanten die met de bijlen aan het gooien waren.

In een officiële verklaring liet de waren- en drankwet autoriteit weten dat ze met meer dan gepaste bezorgdheid naar de combinatie alcohol en bijlen gooien aan het kijken waren. De eigenaar van de kroeg liet weten dat ze direct een aantal aanpassingen in het veiligheidsbeleid hadden toegepast en dat er meerdere zouden volgen. Naast bijlen gooien kan je in de Hub Stadium bar ook terecht voor ‘bombowling’. Een combinatie tussen American Football en Bowling; de deelnemers gooien met een Football naar de bowling pins.