Het hebben van twee penissen, ook wel bekend als diphalia, komt voor bij 1 op de 5-6 miljoen geboorten. Een baby in Irak heeft geschiedenis geschreven, want hij heeft in totaal drie penissen. Het is het eerste geregistreerde en gedocumenteerde geval van triphalia. Dr. Shakir Saleem Jamali heeft daar onderzoek naar gedaan en zijn bevindingen beschreven in het toonaangevende medische tijdschrift: The International Journal of Surgery Case Reports.

Drie penissen

Het drie maanden oude kind heeft dan wel drie penissen, maar eentje kan een echte penis genoemd worden. De andere hebben geen urethra en kunnen niet functioneren als een normale penis. De twee andere penissen zijn ondertussen operatief verwijderd, zonder dat er bijwerkingen optraden.

Er is geen directe oorzaak aan te tonen waarom de Irakese baby met drie penissen ter wereld is gekomen. Het is in de baarmoeder niet aan medicijnen blootgesteld en er is geen geschiedenis van genetische afwijkingen in de familie.

Niet geverifieerd

In 2015 haalde een tweejarige uit India de krantenkoppen, omdat die ook met drie penissen geboren zou zijn. Deze werden, net als in het bovenstaande geval, verwijderd omdat er maar eentje een urethra had en daardoor kon functioneren. Er is echter geen medisch onderzoek naar gedaan en het is niet gepubliceerd in een medisch tijdschrift, dus blijft het niet geverifieerd.