Live op Instagram

De Amerikaanse rapper Indian Red Boy was live aan het uitzenden op Instagram toen hij doodgeschoten werd in zijn auto, in Hawthorne, Californië.

De 21-jarige rapper, die eigenlijk Zerail Dijon Rivera heet, stond op het parkeerterrein achter zijn appartement toen hij neergeschoten werd. Hij werd ter plekke dood verklaard.

Dissen en vergelding

De reden waarom hij vermoord is zou met een andere rapper te maken kunnen hebben, Nipsey Hussle, die in 2019 in Los Angeles werd vermoord. Indian Red Boy zou een muurschildering van Nipsey hebben beklad. De kans is aanwezig dat het hier om een bende gerelateerde vergelding zou kunnen gaan na het dissen. Dit is overigens niet bevestigd door de politie, die onderzoek doet naar de dood van de rapper.

Rivera was live op Instagram aan het uitzenden met een vriend toen hij werd vermoord. De video van de aanslag werd vervolgens via Twitter verspreid. Sommige gebruikers van de social media site naar het vermeende dissen van Nipsey Hussle en de mogelijke reactie van de bende waar deze rapper aan gerelateerd was.

Een Twitter-gebruiker liet weten dat de rapper een muurschildering beklad zou hebben en ze hem teruggepakt hebben. Volgens hem is dat “bendegedoe” echt geen grap. De video zorgde ook voor een online discussie over de traumatische effecten van geweld dat wordt opgenomen en vervolgens gedeeld op de social media.