Een 7-jarige jongen uit Florida is de held van de dag, nadat hij een uur lang gezwommen had om hulp te halen voor zijn vader en zus. Die werden meegesleurd door de stroming in de rivier.

Stukje varen en zwemmen

De vader, Steven Poust, liet aan nieuwszender WKXT weten dat hij zijn boot op de St. Johns rivier in Jacksonville, Florida, voor anker had gelegd. Zijn twee kinderen konden daar lekker gaan zwemmen. Het werd echter penibel toen Abigail, de 4-jarige dochter, de boot moest loslaten omdat er een te sterke stroming was.

Jonge held zwemt uur om hulp te halen

Haar 7-jarige broertje liet de boot ook los om te voorkomen dat ze zou afdrijven. Hij kwam echter vast te zitten bij zijn poging om te helpen waarop zijn vader in het water sprong en achter zijn dochter, die een zwemvest droeg, aanging. Hij zei tegen zijn zoontje dat die naar de kant van de rivier moest zwemmen om hulp te halen. De jongen zwom richting de kant en liet zich af en toe op zijn rug drijven om niet moe te worden, maar peddelde ondertussen met zijn handen rustig door. Uiteindelijk klom hij na een uur op de kant en kon hij bij een nabijgelegen huis om hulp vragen.

Volgens de brandweer van Jacksonville waren vader en dochter al drie kilometer afgedreven en werden er meerdere instanties ingeschakeld, zodat de zoektocht uitgebreid kon worden. Uiteindelijk wisten ze de twee in veiligheid te brengen.