Road Runners door woonwijk

Het was een beetje raar gezicht in een woonwijk in het Engelse Hertfordshire. Meer dan 20 Rhea Vogels, op de social media al snel omgedoopt tot Road Runner (Miep-Miep), liepen door de straten. Het is niet bekend wie de eigenaren van de loopvogels waren, dus staan de Rhea vogels te boek als “wilde dieren”.

Hoe vang je de loopvogels?

De politie en het provinciebestuur zijn druk bezig om een plan te verzinnen om de Rhea vogels te vangen en een ander huis te geven. Mocht iemand weten of een plan hebben om de vogels van de straat te krijgen, dan staat de politie open voor suggesties.

Rhea vogels kunnen agressief worden

Het publiek wordt aangeraden om niet zelf te gaan proberen om de vogels te vangen, want de loopvogels worden agressief als ze in een hoek gedreven worden. Er zijn berichten binnengekomen dat de loopvogels herten en zelfs honden hebben aangevallen. Het word hondeneigenaren aangeraden om goed op te letten als ze een rondje met hun hond gaan doen.

Een woordvoerster liet weten dat ze niet precies weten hoeveel er los lopen, maar dat het er zomaar 20 of meer kunnen zijn.