+

   NOS Opmerkelijk

  • Piloot vermiste F-35 belde 911: 'Geen idee waar mijn vliegtuig is'
   De Amerikaanse piloot die afgelopen zondag zijn straaljager kwijtraakte na gebruik van zijn schietstoel blijkt alarmnummer 911 te hebben gebeld om hulp te krijgen. Het telefoongesprek met de verblufte centralist is vrijgegeven door de politie."Mevrouw, er is een militair vliegtuig neergestort. Ik ben de piloot. De hulpdiensten moeten worden ingeschakeld",... Read more »
  • Dinosaurus 'Barry' wordt geveild: 'Extreem goed bewaard gebleven'
   Hij heet Barry, is 150 miljoen jaar oud, ruim twee meter hoog en vijf meter lang. Binnenkort gaat hij in een veilinghuis onder de hamer. Barry is een camptosaurus, een plantenetende dinosauriër die leefde in het Juratijdperk. Zijn skelet werd in de jaren 90 ontdekt in de Amerikaanse staat Wyoming... Read more »
  • Basisschooljuf terecht ontslagen na leugen over dagje Efteling
   Een basisschooljuf die op eigen houtje met haar klas een dagje naar de Efteling ging, is daar terecht voor ontslagen, heeft de rechtbank van Amsterdam bepaald. De docent vocht het ontslag aan omdat het uitje volgens haar goed bedoeld was. Het leek haar leuk om de kinderen, "veelal uit kansarme... Read more »
  • Ig Nobelprijs voor onderzoek verveelde studenten en seksende ansjovissen
   De Nederlandse onderzoeker Wijnand van Tilburg, werkzaam in het Britse Essex, heeft een Ig Nobelprijs gewonnen in de categorie educatie, voor zijn onderzoek naar verveling onder studenten en docenten. Hij ontdekte dat studenten verveelder waren wanneer hun docent zich ook stond te vervelen.De Ig-Nobelprijzen worden jaarlijks toegekend voor verrassende en... Read more »
  • 'Alienmummies' Mexico overtuigen wetenschappers niet: 'Niet serieus te nemen'
   The Truth is out there, maar niet in het Mexicaanse Congres. Wetenschappers laten niets heel van de beweringen die daar tijdens een hoorzitting werden gedaan bij een presentatie over "wezens die geen deel uitmaken van de evolutie op aarde".De Mexicaanse 'ufoloog' José Jaime Maussan presenteerde op de bijeenkomst twee kisten... Read more »
  • Pittig chipje uit de handel na dood tiener VS
   Een Amerikaanse fabrikant haalt pittige chips uit de handel na de dood van een 14-jarige jongen in Massachusetts. Zijn familie is ervan overtuigd dat het eten van de extreem pikante snack hem fataal is geworden.De tortillachip werd per stuk verpakt verkocht voor 10 dollar in een doos gevormd als een... Read more »
  • Britse politie rukt massaal uit om 'rituele massamoord', blijkt yogales
   Een yogales in de Engelse kustplaats Chapel St Leonards is bruut verstoord door de politie. Voorbijgangers hadden de politie gebeld omdat ze door het raam van een horecagelegenheid meerdere lichamen hadden zien liggen onder dekens. Ze zeiden dat ze een "rituele massamoord" vermoedden.Agenten rukten massaal uit en bestormden het pand.... Read more »