+

   NOS Opmerkelijk

  • Geen cel voor manuscriptendief die uit 'boekenobsessie' schrijvers misleidde
   Een Britse Italiaan die op slinkse wijze honderden ongepubliceerde manuscripten in handen wist te krijgen, hoeft niet terug de cel in. Omdat hij in januari schuld bekende, heeft een Amerikaanse rechter hem een straf opgelegd die gelijk is aan zijn voorarrest.De praktijken van de 30-jarige Filippo Bernardini leidden tot grote... Read more »
  • Fransen woedend over 'luxe horloge' dat Macron droeg tijdens pensioenleeftijdinterview
   Het interview dat de Franse president Macron woensdag gaf over zijn ingrijpende pensioenplan lijkt een onbedoeld bijeffect te hebben: niet alleen zijn pensioenhervorming maar ook zijn horloge wekt nu de woede van veel Fransen. Op sociale media wordt de president afgebrand omdat hij tijdens zijn interview een horloge - naar... Read more »
  • Amerikaan parkeert Ferrari op beroemd plein Florence: 470 euro boete
   Het Piazza della Signoria is een bekende toeristische trekpleister in de Italiaanse stad Florence, maar de manier waarop een Amerikaan het plein besloot te bezoeken, was dan weer niet de bedoeling. Hij reed in een Ferrari het plein op en parkeerde die voor een café. Het leverde hem een boete... Read more »
  • Belgische politie pakt postdief: 200.000 euro aan pakketjes teruggevonden
   De politie in het Belgische Dendermonde heeft zo'n 6000 poststukken teruggevonden die vorig jaar geroofd waren uit een postkantoor. De totale waarde van de teruggevonden spullen is zo'n 200.000 euro.Het kantoor van Bpost in Dendermonde, vlak bij Gent, zette vorige zomer zelf een detective in toen ontdekt werd dat er... Read more »
  • Wijnroof uit Spaans restaurant: 4,5 jaar cel voor Roemeense Nederlander
   Een Roemeense Nederlander is in Spanje veroordeeld tot 4,5 jaar cel voor de diefstal van peperdure flessen wijn uit een luxe restaurant, melden Spaanse media. Zijn Mexicaanse vriendin (28) kreeg vier jaar cel.De diefstal was in de stad Cáceres, in het westen van Spanje. In oktober 2021 verdwenen uit het... Read more »
  • Matterhorn moet van Toblerone-verpakking af, reep is niet meer Zwitsers genoeg
   Chocolademerk Toblerone gaat de iconische top van de Matterhorn van de verpakking halen. Dat moet de chocolademaker doen vanwege de strenge regels die Zwitserland verbindt aan het gebruik van nationale symbolen. De Matterhorn wordt volgens Toblerones moederbedrijf Mondelez vervangen door "een generieke bergtop".In Zwitserland gelden sinds 2017 strenge regels over... Read more »
  • Hond ruim drie weken na aardbeving Turkije levend onder puin vandaan gehaald
   Een hond is 24 dagen na de aardbevingen in Turkije levend onder het puin vandaan gehaald, meldt onder meer het Turkse staatspersbureau Anadolu.Het dier werd door reddingswerkers uit het puin bevrijd nadat tijdens het puinruimen in de zwaar getroffen regio Hatay een geluid werd gehoord.De hond, volgens het persbureau een... Read more »