De ouders van een 30-jarige man hebben een rechtszaak tegen hem aangespannen, omdat ze het de hoogste tijd vinden dat hij op zichzelf gaat wonen. Hij weigerde eerder dit jaar om te vertrekken, dus zagen zich genoodzaakt om juridische stappen te ondernemen. Zoonlief, die bij zijn ouders inwoont en geen huur of andere kosten betaald, vindt dat hij zes maanden de tijd moet krijgen om een andere woning te zoeken.
Jury: ga eens op jezelf wonen
Hij bleek echter niet zo’n sterke zaak te hebben, want de jury was het volkomen met de ouders eens. Zij vonden ook dat het de hoogste tijd werd dat hij gaat verkassen. De rechter oordeelde daarom in het voordeel van de ouders en ging over tot huisuitzetting en liet weten dat er een nader onderzoek moest volgen. Volgens de 30-jarige Millenial was het niet eens met de jury-uitspraak en vond dat het een aanfluiting was.
Meerdere malen netjes gevraagd
Het is overigens niet dat de ouders over één nacht eisen gingen om hun zoon voor de rechter te dagen. Hij had meerdere malen op schrift gekregen dat hij eens wat anders moest gaan zoeken. Het begon eerst met een formele brief en het eindigde met een advocaat die de huisuitzetting ging voorbereiden toen de 30-jarige man weigerde om mee te werken.
De ouders hadden hun zoon al 1100 dollar gegeven om bij te dragen aan de kosten van een nieuw appartement. Vervolgens boden ze aan om te helpen zoeken naar een nieuw appartement en gaven ze hem geld om zijn auto te laten repareren. Al met al hadden ze vijf keer, binnen twee maanden, aan hun zoon te kennen gegeven dat hij moest wieberen. In één van de berichten was te lezen dat er een discussie tussen de beide ouders was geweest en dat het de hoogste tijd werd dat hij onmiddellijk het huis verliet. In een ander bericht was te lezen dat de ouders aangaven dat er werk genoeg te vinden is, ook voor mensen die een matig gevulde CV hebben, zoals hun zoon.
Ik heb wel werk, maar ik zeg niet wat
Micheal Rotondo, de 30’er die nog steeds bij zijn ouders woont, gaf aan dat hij een eigen zaak heeft. In de rechtbank gaf hij aan dat dit de beste optie was voor zijn financiële huishouding ten opzichte van een vaste baan. Hij wilde alleen geen antwoord geven voor de rechtbank op de vraag wat die eigen zaak precies inhield. ‘Dat is mijn zaak‘, liet hij weten.
Het is afgesproken dat ik niets hoef te betalen
Volgens mr. Rotondo was er een afspraak met zijn ouders dat hij geen kostgeld hoefde te betalen en ook geen klusjes hoefde te doen of te helpen bij het onderhoud van het huis. Hij liet aan journalisten weten dat hij en zijn ouders zonder problemen samenleefden, maar dat zij niet erg spraakzaam waren.
De rechter liet weten dat de advocaat van de ouders de huisuitzetting moet voorbereiden, zodat hij het kan ondertekenen. De zoon is ondertussen van plan om tegen de uitspraak in beroep te gaan.