+

  Sophia Magazine

 • De golf
  De golf ‘Wat is Verlichting? Dat is de golf die weet dat het de oceaan is.’ Een quote van Thich Nhat Hanh, de boeddhistische monnik die op 22 januari vroeg in de ochtend overleed. Hij is 95 jaar oud geworden, […] The post De golf appeared first on Sophia Magazine.... Read more »
 • Recensie Verwaaid in de wind – Andries Mol / Anya van der Gracht
  Recensie Verwaaid in de wind – Andries Mol / Anya van der Gracht Verwaaid in de Wind: Hans gaat gebukt onder het zware juk van zijn ouders en oudere broer. De enige die hem een arm om zijn schouder slaat […] The post Recensie Verwaaid in de wind – Andries... Read more »
 • Geld- een zegen of een vloek?
  Geld – een zegen of een vloek? Geld, het wellicht machtigste wapen in onze wereld. Geld is macht, zeggen ze. Ik wacht nog steeds op de tijd dat dit een beetje achterhaald is. Want ik geef helemaal niets om geld. […] The post Geld- een zegen of een vloek? appeared... Read more »
 • Robuuste meubels
  Robuuste meubels Januari is zo’n heerlijke maand om weer eens iets in het interieur van je huis te veranderen. Na al die gezelligheid met kerstlampjes en sneeuwpoppen heb ik altijd de neiging om mijn kamer weer eens heel anders in […] The post Robuuste meubels appeared first on Sophia Magazine.... Read more »
 • Familiebanden
  Familiebanden Gelukkig ben ik een van de (hoop ik) velen die een supergezellige familie heeft. Ik heb een fantastische jeugd gehad en dat komt vooral door mijn ouders. Want verdere familie zagen we weinig. Terwijl er zoveel tantes en ooms […] The post Familiebanden appeared first on Sophia Magazine.... Read more »
 • Tango met een tuinkabouter – Lyda Westerink
  Tango met een tuinkabouter-Lyda Westerink Een interview van Hanneke Tinor-Centi Onlangs verscheen ‘Tango met een tuinkabouter’, de tweede roman van auteur Lyda Westerink. Alleen de titel spreekt al tot de verbeelding en na het lezen van deze prachtige roman, die […] The post Tango met een tuinkabouter – Lyda Westerink... Read more »
 • Personal Computer
  Personal Computer We kunnen niet meer zonder. De Personal Computer, ofwel PC, is niet meer weg te denken uit ons leven. Hoe hebben we het ooit zonder gedaan? Ik kan het me haast niet meer herinneren. Toch was ik al […] The post Personal Computer appeared first on Sophia Magazine.... Read more »
  +

  Ouders van Nu

 • Bij de jumbo, in een restaurant: op deze onhandige plekken braken jullie je vliezen
  In films gebeurt het natuurlijk altijd als je midden in een winkel staat. Het vruchtwater klettert in een gangpad, de weeën barsten in alle heftigheid los en er moet een taxi komen (NU!) om je, al puffend, naar het ziekenhuis te brengen. Of gaat het soms ook in het echte... Read more »
 • Top 10 kerstcadeaus voor baby’s
  Voor je baby is het waarschijnlijk de eerste keer: een mooi versierde kerstboom, gezellig met de familie aan het kerstdiner en natuurlijk zijn eerste kerstcadeautje. Kerst is een van de waardevolste momenten in het jaar, vóóral met je baby erbij. Je ziet vast regelmatig van alles in de winkel liggen... Read more »
 • Waarom wordt er vandaag gestaakt door basisschoolleraren?
  In het hele land legden juffen en meesters vandaag het eerste uur hun werk neer. Maar wat is nu eigenlijk de reden van deze landelijke lerarenstaking? En is de eis van de leraren redelijk? De reden van de staking Ruim 37.000 leerkrachten in het basisonderwijs begonnen vandaag een uurtje later... Read more »
 • 10 jaar
  Het bericht 10 jaar verscheen eerst op Ouders van Nu.... Read more »
  +

  Beautylab

 • Hairlust lost al je haarproblemen op
  (dit is geschreven in samenwerking met Hairlust). Genetisch gezien heb ik absoluut niets te klagen over mijn haar; ik heb vanaf kleins af aan altijd al een volle haardos gehad. Maar echt sterk? Nee, dat is het zeker niet. Als klein meisje deed mijn moeder al ‘gespleten haarpunt treatments’ bij... Read more »
 • Ooglidcorrectie update – hoe verloopt het herstel?
  Ruim 3 maanden geleden ging ik onder het mes voor mijn (boven) ooglidcorrectie, dus dit leek me een goed moment voor een update. Benieuwd hoe ik er 3 dagen na deze operatie uitzag? Lees dan dit artikel even door: ooglidcorrectie – de meest gestelde vragen en antwoorden. Ik heb de... Read more »
 • Happy New Year – persoonlijke update
  Hi iedereen, hebben we de Feestdagen weer overleefd? Dit jaar hostte ik het voor het eerst hier thuis en nu pas snap ik de stress die het met zich meebrengt en heb ik dus wederom NOG meer respect gekregen voor mijn ouders. Hoe die toch elk jaar een keurig gedekte... Read more »
 • Tip: probeer dit haarmasker voor sterk en glanzend haar
  Vorige maand vertelde ik jullie wat meer over SheaMoisture, een haarverzorgingsmerk uit Amerika dat zich specifiek richt op mensen met krullen en waarvan hun producten tevens geschikt zijn voor de Curly Girl Method. Daarna plaatste ik een gastreview van enkele SheaMoisture producten, getest door Larissa (haartype 3C). Die review kun... Read more »
 • Hoe handig is een parfum abonnement?
  Geuren zijn herinneringen. Elke persoon heeft weer andere herinneringen, en juist dát maakt geuren zo persoonlijk. Wat de één zoet vindt ruiken, zal een ander omschrijven als fruitig. En een bepaalde geur kan voor iemand heel zacht en vertrouwd ruiken, terwijl exact dezelfde geur voor iemand anders juist als kruidig... Read more »
 • Shea Moisture getest door een échte Curly Girl
  De afgelopen week heb ik een aantal krul-gerelateerde artikelen met jullie gedeeld. Nu is mijn eigen haar steiler dan steil, dus leek het me een goed idee om iemand met natuurlijke krullen aan het woord te laten op mijn blog. Ik wil jullie voorstellen aan Larissa Bruin die vandaag wat... Read more »
 • Hoe goed zijn HEMA parfums?
  Vorig jaar lanceerde de textielsuper Zeeman twee parfums en dat werd een hele grote hype. Lucht Geel en Lucht Blauw vlogen de schappen uit en werden voor het viervoudige doorverkocht via Marktplaats. Laatst ontving ik een persbericht van HEMA waarin hun nieuwe 100% vegan parfumlijnen werden geïntroduceerd. Huh? Mijn nieuwsgierigheid... Read more »
  +

  Vrouwen Anno Nu

 • Optima Formula review
  Optima Formula is een webshop waar je als consument zeer eenvoudig een flesje CBD olie, overige cannabinoïden olie of verschillende supplementen kunt… Het bericht Optima Formula review verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Lichtkoning review
  Ben je onlangs verhuisd? Of wil je je huidige woning graag opnieuw inrichten? In veel huizen krijgen de muren of de vloer… Het bericht Lichtkoning review verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • De beste epilady / epilator
  Onlangs heb ik een nieuwe epilady gekocht op aanraden van mijn beste vriendin. Als ik heel eerlijk ben, is het de beste… Het bericht De beste epilady / epilator verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • NRG Fitness reviews en ervaringen
  NRG Fitness, je spreekt het uit als energy fitness, is een bedrijf dat sportartikelen levert waarbij de focus ligt op fitness. Sinds… Het bericht NRG Fitness reviews en ervaringen verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Nuvialab Keto reviews en ervaringen
  Het keto dieet is de afgelopen jaren steeds bekender geworden in Nederland. Steeds meer mensen volgen dit dieet, maar het is zeker… Het bericht Nuvialab Keto reviews en ervaringen verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Plantforce Synergy protein review
  Sinds enkele jaren is de eiwitshake niet meer weg te denken bij de gemiddelde sporter. Tegenwoordig zijn er talloze varianten op de… Het bericht Plantforce Synergy protein review verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Hard Seltzers nu ook in Nederland
  Qua weer was 2021 helaas niet het beste jaar. Volgens weer.nl was het vooral de zomer van de zware buien en bleef… Het bericht Hard Seltzers nu ook in Nederland verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
  +

  Karin Spaink

 • Bijna bejaard
  Werd ik gisteren zomaar 64: al bijna bejaard. Heel raar, want ik had nooit gedacht zo oud te worden, ik had mezelf altijd dood verwacht voor mijn vijftigste. Mijn lichaam deed zijn best: multiple sclerose op mijn 29e, en dat ging aanvankelijk zo hard dat ik na een paar jaar... Read more »
 • Precies hetzelfde als het vorige
  Mijn vertrouwen in de politiek is de afgelopen anderhalf jaar grondig aan gort gegaan. Al die nalatigheid, al het gelieg en gedraai, al dat vooruitschuiven en gedraal – het komt me de neus uit. In Groningen weten de mensen met kapotte huizen nog steeds niet waar ze aan toe zijn,... Read more »
 • Macaber beleid
  Wie nu nog pleit voor G2 of vaccinatieplicht, is af. Omikron, dat zich rap verspreidt, trekt zich momenteel te weinig van vaccinaties aan, en of boosters dat verhelpen weten we nog niet. Dat wordt pas duidelijk nadat iedereen die dat wil, zo’n prik heeft gekregen – wat nog wel even... Read more »
 • Kop in het zand
  Aangezien we al een week boven de 20 duizend besmettingen per dag zitten – we breken record op record – zou je denken dat het kabinet zich bezint op zijn beleid. Want zo’n forse stijging leidt onverbiddelijk tot meer ziekenhuisopnames, meer longcovid, hogere IC-bezetting en, helaas, meer doden. We zitten... Read more »
 • Leve de ChristenUnie
  Het plan dat de ChristenUnie gisteren lanceerde lijkt me zeer verstandig, en bovendien een goede manier om maatschappelijke tweespalt en uitsluiting te voorkomen: tijdelijk iedereen die langer in een (semi)publieke ruimte verblijft, eerst testen voor toegang. Het zou moeten gelden voor school, werk, film en café. Zo’n negatief testbewijs zou... Read more »
 • Voorkom een lockdown, kabinet!
  De aftrap van carnaval is nabij. In Noord- en Midden-Limburg hebben de burgemeesters aan de noodrem getrokken, maar in Zuid-Limburg en vrijwel heel Brabant gaat alles gewoon door. Ondertussen roept de zorg in alle carnavalsregio’s om het hardst: ‘Doe het niet. Doe het alsjeblieft niet. Wij kunnen niet meer.’ De... Read more »
 • Doorschuiven en afwentelen
  Nederland houdt zich vast aan vergane glorie. We prijzen onze liberale opvattingen van leven en laten leven, onze polderpolitiek en compromisbereidheid: liever eindeloos praten dan de hakken in het zand zetten. Rutte vindt ons zodoende nog steeds een puik land. Maar doorpakken kunnen of durven onze politici niet, wanneer iets... Read more »
  +

  CiNNeR

 • Een positieve(re) update
  Laat ik na zestien nogal sombere maanden en afgeschermd leven, starten met het positieve nieuws. Mijn man heeft een nieuwe baan! Ja dat is inderdaad iets te snel, hij was ook nog niet gestart met solliciteren. Maar dit werd hem nog net niet zo aangeboden, sluit goed bij hem aan,... Read more »
 • CiNNeR vraagt om nog een laatste beetje hulp
  Na mijn hulpvraag in oktober vorig jaar heeft u ons met velen financieel en emotioneel door zeven corona maanden heen geholpen en daarvoor zijn we innig dankbaar! En de binnen gekregen donaties zijn nog echt niet op. Het streefbedrag is alleen nog niet gehaald en we hebben bovendien een paar... Read more »
 • Ongewild vaccin ‘weigeraar’
  Voordat mensen denken dat mijn huisarts een idioot is. In zijn bomvolle praktijk met 2500+ patiënten, heeft hij slechts twee mensen vaccinatie tegen corona afgeraden. Ik ben een van die mensen. En nee, dat was niet zomaar een advies. Ja hij had een uitgebreide onderbouwing. Nee ik ga geen second... Read more »
 • CiNNeR durft te dromen, #TegenGecontroleerdVerspreiden
  [Update] Inmiddels heb ik de petitie #TegenGecontroleerdVerspreiden opgezet. [/Update] Er ontstaat steeds meer weerstand, onbegrip en boosheid over onderdelen van de ‘Gecontroleerd verspreiden’ strategie van onze overheid. En terecht. De cijfers liegen er niet om, elke signaalwaarde staat over de kop in het rood, de zorg kon en heeft het... Read more »
 • Kan ik me wel laten vaccineren?
  Voor de zekerheid: ik ben voor vaccinatie en heb het in deze alleen en uitsluitend over mijn eigen persoonlijke en uitzonderlijke situatie. Van een halve oxazepam raakte ik op hart en longen na voor twaalf extreem angstige uren geheel verlamd. Met een bloedverdunner kwam ik met een breed scala aan... Read more »
 • Verkeerde informatie voor de ‘geïnformeerde beslissing’ en vaccinaties
  Om misverstanden tot regelrechte oorlog te voorkomen: ik ben zeer voor vaccineren. En voor keuzevrijheid. Ik ben alleen ook voor goede informatie. De roep om toch gevaccineerd te kunnen worden met AstraZeneca lijkt bijna met het uur toe te nemen. Inmiddels blijken er huisartsen te zijn die vol trots veel... Read more »
 • Waar zijn we in beland (en hoe stom zijn we)?
  Groepen feestende mensen in een park of op het strand. Nagels gedaan, vers van de kapper, met de fiets, brommer, auto of openbaar vervoer daarheen gereisd. Ze staan in grote groepen dicht bij elkaar en tegen elkaar aan te praten, roepen, zingen en flirten met hapjes en drankjes in de... Read more »
  +

  Lenny's Adventures

 • Vertraagde verrassingen
  Vorig jaar moesten we hem helaas overslaan en ook dit jaar leek het erop dat de coronamaatregelen ons traditionele Sinterkerst-avondje in de war gingen schoppen. Want onze afspraak in december viel tijdens de lockdown waarbij maximaal 2 bezoekers waren toegestaan. En we zouden met 5 personen zijn: Bob, Alice, Mark,... Read more »
 • Kleurrijke pols- en beenwarmers
  Ja ja, vanavond gaan we tijdens de persconferentie vast te horen krijgen dat de Charm Baravond, Casino Mortale en ons optreden met Androneda volgende maand niet door kunnen gaan. Maar dat wil niet zeggen dat ik er geen voorpret voor kan hebben. Of het nou volgende maand plaatsvindt of later:... Read more »
 • VideoSociaal het nieuwe jaar in
  Toen de huidige lockdown werd aangekondigd zag ik gelijk vanalles in het water vallen. Ons traditionele sinterkerst-avondje was al geannuleerd, de repetitie met De Soete Inval kwam te vervallen, en ook andere afspraken stonden op omvallen. Maar wonder boven wonder is het toch nog een supergezellige laatste week van 2021... Read more »
 • Nieuw kruipruimteluik
  Het enige onderdeel van mijn huis dat nog niet is geïsoleerd, is mijn vloer. Ik had er al eens isolatiebedrijven naar laten kijken toen ik offertes opvroeg voor spouwmuurisolatie, maar nooit iets mee gedaan vanwege de onduidelijkheid over de mogelijkheden en meerwaarde. Mijn kruipruimte is namelijk erg laag. Dat betekende... Read more »
 • VideoSheep Wars: Thuiswerken
  Ik had vorig jaar al aangekondigd dat de inspiratie voor onze traditionele Sheep Wars een beetje op begint te raken. Dat weerhield meerderen van jullie er niet van om zelfs weken van tevoren al op mijn Facebookpage te commenten dat men uitkeek naar de editie van dit jaar…   Met... Read more »
 • Zelf een boek publiceren in het buitenland
  Zelf een boek uitgeven in Nederland is al moeilijk genoeg. Maar als je bijvoorbeeld in het Engels schrijft en je je boek dus ook in het buitenland wil verkopen, kost dat nog eens extra hoofdbrekens, kan ik je uit ervaring vertellen.  Over self-publishing in het algemeen zijn heel veel goede... Read more »
 • VideoLabyrinth deurklopper
  Ik heb weer eens wat gekocht… :-X Aan het eind van het jaar krijg ik van mijn fantastische pappie en mammie wel eens een financiële bijdrage. Dat zet ik dan braaf op mijn spaarrekening, om er Nuttige Dingen van te doen, zoals mijn huis isoleren. Maar omdat het feitelijk een... Read more »
(Bezocht 14 times, 1 visits today)

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws