+

  Lenny's Adventures

 • 17e eeuwse kostuumonderdelen
  Fase 2 van het 17e eeuwse kostuumproject: de diverse accessoires en andere kleinere kostuum-onderdelen! Ik heb erg hard doorgenaaid en inmiddels zijn ook af: Een linnen hemd Een linnen hesje (het ding heeft vast een specifieke naam, maar ik weet niet hoe je het noemt) Een linnen hoofdkapje Een linnen... Read more »
 • Androneda in Amsterdam
  Dankzij mijn balfolkbandje kom ik ook eens op andere folkbals dan gebruikelijk. Er zijn diverse bals in Nederland op doordeweekse avonden en die in Nijmegen zijn voor mij geen probleem om bij te wonen als danser, maar de bals in het westen van het land zijn een grotere uitdaging. Gisteravond... Read more »
 • Costumièredag 2
  Jaarlijks wordt er vanuit de stichting waar mijn naaijuf bij is aangesloten, een soort workshopdag georganiseerd. Vorig jaar ging ik voor het eerst naar de costumièredag en vandaag voor de tweede keer. De opzet was precies hetzelfde: we werden ingedeeld in groepen op basis van niveau en kregen verschillende mini-workshops... Read more »
 • 17e eeuwse kirtle
  Leuk hoor, spelen in een middeleeuws muziekgroepje! Maar de laatste tijd worden we ook steeds vaker geboekt voor evenementen in 17e eeuwse setting. Daar kunnen we niet in ons middeleeuwse kloffie komen aankakken. De twee keren dat ik mee ben geweest naar zo’n evenement heb ik kleding kunnen lenen van... Read more »
 • Verjaardagsweekend
  Ik prijs me gelukkig met mijn gave vrienden! Niet in de laatste plaats omdat ze gave verjaardagsfeestjes geven.   Zaterdag vierde balfolkvriend Justus zijn 50e verjaardag, door middel van een groot feest dat wegens vergunningstechnische redenen geen feest mocht heten en daarom ‘Lenteconcert’ werd gedoopt.    In een dorpshuis in... Read more »
 • Dansstage 2023
  Ik ben wanhopig aan het proberen om het heerlijke gevoel van de Dansstage van afgelopen weekend vast te houden, maar dat lukt helaas niet zo goed met weer een normale werkdag en om half 9 ‘s ochtends een telefoontje krijgen van de garage – waar ik bleef voor mijn APK-afspraak?... Read more »
 • Bedrijvenschandpaal 2023
  Aan het einde/begin van het jaar kijk ik altijd eens kritisch naar mijn abonnementen en andere contracten. Mijn vertrouwen in bedrijven is namelijk zeer laag, en ieder jaar wordt de terechtheid van mijn wantrouwen weer bevestigd. Ditmaal mogen de volgende bedrijven aan de digitale schandpaal: KPN Sinds een paar jaar... Read more »
  +

  Ouders van Nu

 • Het bericht verscheen eerst op Ouders van Nu....
  Het bericht verscheen eerst op Ouders van Nu.... Read more »
 • Kinderspelletjes voor binnen
  Regent het dat het giet of is het buiten ijskoud? Deur op slot en pyjama’s aanlaten dan maar, want met deze kinderspelletjes hebben jullie gegarandeerd een dag binnenpret. Niks fijners dan gewoon een dag gezellig samen binnen zijn. Klassieke kinderspelletjes Waarom nieuwe kinderspelletjes bedenken als er tal van klassiekers zijn... Read more »
 • Bij de jumbo, in een restaurant: op deze onhandige plekken braken jullie je vliezen
  In films gebeurt het natuurlijk altijd als je midden in een winkel staat. Het vruchtwater klettert in een gangpad, de weeën barsten in alle heftigheid los en er moet een taxi komen (NU!) om je, al puffend, naar het ziekenhuis te brengen. Of gaat het soms ook in het echte... Read more »
 • Top 10 kerstcadeaus voor baby’s
  Voor je baby is het waarschijnlijk de eerste keer: een mooi versierde kerstboom, gezellig met de familie aan het kerstdiner en natuurlijk zijn eerste kerstcadeautje. Kerst is een van de waardevolste momenten in het jaar, vóóral met je baby erbij. Je ziet vast regelmatig van alles in de winkel liggen... Read more »
 • Waarom wordt er vandaag gestaakt door basisschoolleraren?
  In het hele land legden juffen en meesters vandaag het eerste uur hun werk neer. Maar wat is nu eigenlijk de reden van deze landelijke lerarenstaking? En is de eis van de leraren redelijk? De reden van de staking Ruim 37.000 leerkrachten in het basisonderwijs begonnen vandaag een uurtje later... Read more »
 • 10 jaar
  Het bericht 10 jaar verscheen eerst op Ouders van Nu.... Read more »
  +

  Beautylab

 • Wat is een toner (en is het echt nodig?)
  Een toner is een skincare product dat je na je cleanser en voor je serum en crème aanbrengt. Met een cleanser reinig je je gezicht. De meeste cleansers hebben een pH tussen de 6 en 7. De pH van onze huid is 5.5. Nadat je een cleanser hebt gebruikt wordt... Read more »
 • Charlotte Tilbury Holiday 2022 review & swatches
  Charlotte Tilbury is wat mij betreft de queen of effortless soft glam! Haar make-up is niet per se heel ‘edgy’ en ze laat zich ook niet zo meeslepen door trends. In plaats daarvan zorgt ze voor flatterende kleuren en producten die perfect zijn voor een everyday look en die met... Read more »
 • Guerlain Holiday 2022 review & swatches
  De nieuwe Guerlain Holiday 2022 make-up collectie heet ‘Fly to the Stars’ en is sinds kort verkrijgbaar bij de bekende (online) verkooppunten. Benieuwd naar mijn review en swatches op een medium dark skin? Scroll dan zeker even door naar beneden. De collectie bestaat uit een nieuw Ombres G oogschaduw palette... Read more »
 • Kleine kinderkamer inspiratie
  Cameron heeft het kleinste kamertje van het huis. Het is nét geen 2 meter breed en zo’n 3,5 meter lang. Voor een babykamer met ledikantje was dat ruim zat, maar inmiddels heeft hij een 1-persoonsbed en moet je dus iets beter gaan nadenken over de indeling. Zo zag de kamer... Read more »
 • 58 tips om te besparen op je energierekening (en meer)
  Toen ik mijn Instagram-volgers vroeg om bespaartips stroomden ze binnen, honderden tegelijk. Hiermee merk je dat de stijgende gasprijzen en het kunnen besparen op de energierekening heel erg leeft onder het volk. Logisch, het nieuws staat er vol mee en iedereen merkt het in zijn portemonnee, waarbij een steeds groter... Read more »
 • Scoop: L’Oréal Paris brengt een vitamine C serum uit
  Dit jaar had ik groot nieuws voor jullie, ik ben namelijk door L’Oréal Paris gekozen als hun Skincare Expert. Eén van mijn taken is het onderwijzen van een geselecteerde groep creators op het gebied van skincare: ik ga hen alles leren over actieve ingrediënten en hun invloed op onze huid.... Read more »
 • Purelei x Serena Verbon – Romance Collection
  Vandaag is het eindelijk zo ver; de lancering van mijn eigen sieraden collectie in samenwerking met Purelei. We zijn hier maar liefst een jaar mee bezig geweest en ik kan niet wachten op jullie reacties. Mijn moeder ontwerpt al jaren haar eigen sieraden met edelstenen en zoetwaterparels dus mijn voorliefde... Read more »
  +

  Vrouwen Anno Nu

 • Energiek door de overgang: zo doe je dat
  Zit je in de overgang en voel je je moe en uitgeblust? Dit zijn een paar simpele manieren om meer energie te… Het bericht Energiek door de overgang: zo doe je dat verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Waarom goed ondergoed voor heren belangrijk is Veel mannen vinden...
  Waarom goed ondergoed voor heren belangrijk is Veel mannen vinden ondergoed voor heren niet enorm belangrijk. Een deel van de mannen kiest… Het bericht verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Online cursus fermenteren
  Het fermenteren van groentes is een natuurlijk proces waarbij koolhydraten door bacteriën worden omgezet in melkzuur. Gefermenteerd voedsel wordt regelmatig genuttigd om… Het bericht Online cursus fermenteren verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Fat Burn Active reviews en kopen
  Afslanken is en blijft een enorm populair onderwerp. De afgelopen 2 jaar was het niet altijd eenvoudig om te gaan sporten en… Het bericht Fat Burn Active reviews en kopen verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • VideoSenang School / Senang Masterclass (broer Rasta Senang) review
  Hoe heerlijk zou het zijn als je iedere dag de deur uit gaat met een positief gevoel en een positieve mindset? We… Het bericht Senang School / Senang Masterclass (broer Rasta Senang) review verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Viaplay F1, aanbod en abonnement
  Zoals de meeste sportliefhebbers inmiddels wel zullen weten, is de F1 vanaf 2022 in Nederland uitsluitend te bekijken via Viaplay. Deze online… Het bericht Viaplay F1, aanbod en abonnement verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Atida Pure review en ervaringen
  Vandaag de dag zien we helaas dat steeds minder mensen voldoende bewegen. Zeker de afgelopen 2 jaren hebben we met zijn allen… Het bericht Atida Pure review en ervaringen verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
  +

  Karin Spaink

 • Statement over Arjen Kamphuis
  Arjen kende ik  goed: ruim anderhalf jaar – zo van 2005 tot 2007 – kwam-ie zowat eens per week bij me langs en dan aten we iets, spraken veel en keken films. Maar ergens onderweg werd-ie wappie avant la lettre: helemaal in de 9/11-complotten. Het ergerlijke was: hij hield er... Read more »
 • Afscheid van de vooruitgang
  Aanhangers van de Verlichting en de vooruitgang – wat linkse mensen en partijen in zekere zin altijd zijn, al weten ze dat die weg hobbelig is en diepe dalen kent – geloven dat de wereld beter kan worden en zich kan ontwikkelen, door verandering. Ze doen dat met name door... Read more »
 • Weg bij Het Parool
  Na bijna 30 jaar (en tegen de duizend columns) heb ik besloten te stoppen als columnist bij Het Parool. Op eigen initiatief hoor, de krant had me nog willen houden, maar ik dacht steeds vaker: ja maar hallo, daar heb ik al eerder over geschreven, nee niet weer…. Ik was... Read more »
 • Bijna bejaard
  Werd ik gisteren zomaar 64: al bijna bejaard. Heel raar, want ik had nooit gedacht zo oud te worden, ik had mezelf altijd dood verwacht voor mijn vijftigste. Mijn lichaam deed zijn best: multiple sclerose op mijn 29e, en dat ging aanvankelijk zo hard dat ik na een paar jaar... Read more »
 • Precies hetzelfde als het vorige
  Mijn vertrouwen in de politiek is de afgelopen anderhalf jaar grondig aan gort gegaan. Al die nalatigheid, al het gelieg en gedraai, al dat vooruitschuiven en gedraal – het komt me de neus uit. In Groningen weten de mensen met kapotte huizen nog steeds niet waar ze aan toe zijn,... Read more »
 • Macaber beleid
  Wie nu nog pleit voor G2 of vaccinatieplicht, is af. Omikron, dat zich rap verspreidt, trekt zich momenteel te weinig van vaccinaties aan, en of boosters dat verhelpen weten we nog niet. Dat wordt pas duidelijk nadat iedereen die dat wil, zo’n prik heeft gekregen – wat nog wel even... Read more »
 • Kop in het zand
  Aangezien we al een week boven de 20 duizend besmettingen per dag zitten – we breken record op record – zou je denken dat het kabinet zich bezint op zijn beleid. Want zo’n forse stijging leidt onverbiddelijk tot meer ziekenhuisopnames, meer longcovid, hogere IC-bezetting en, helaas, meer doden. We zitten... Read more »
  +

  CiNNeR

 • Een positieve(re) update
  Laat ik na zestien nogal sombere maanden en afgeschermd leven, starten met het positieve nieuws. Mijn man heeft een nieuwe baan! Ja dat is inderdaad iets te snel, hij was ook nog niet gestart met solliciteren. Maar dit werd hem nog net niet zo aangeboden, sluit goed bij hem aan,... Read more »
 • CiNNeR vraagt om nog een laatste beetje hulp
  Na mijn hulpvraag in oktober vorig jaar heeft u ons met velen financieel en emotioneel door zeven corona maanden heen geholpen en daarvoor zijn we innig dankbaar! En de binnen gekregen donaties zijn nog echt niet op. Het streefbedrag is alleen nog niet gehaald en we hebben bovendien een paar... Read more »
 • Ongewild vaccin ‘weigeraar’
  Voordat mensen denken dat mijn huisarts een idioot is. In zijn bomvolle praktijk met 2500+ patiënten, heeft hij slechts twee mensen vaccinatie tegen corona afgeraden. Ik ben een van die mensen. En nee, dat was niet zomaar een advies. Ja hij had een uitgebreide onderbouwing. Nee ik ga geen second... Read more »
 • CiNNeR durft te dromen, #TegenGecontroleerdVerspreiden
  [Update] Inmiddels heb ik de petitie #TegenGecontroleerdVerspreiden opgezet. [/Update] Er ontstaat steeds meer weerstand, onbegrip en boosheid over onderdelen van de ‘Gecontroleerd verspreiden’ strategie van onze overheid. En terecht. De cijfers liegen er niet om, elke signaalwaarde staat over de kop in het rood, de zorg kon en heeft het... Read more »
 • Kan ik me wel laten vaccineren?
  Voor de zekerheid: ik ben voor vaccinatie en heb het in deze alleen en uitsluitend over mijn eigen persoonlijke en uitzonderlijke situatie. Van een halve oxazepam raakte ik op hart en longen na voor twaalf extreem angstige uren geheel verlamd. Met een bloedverdunner kwam ik met een breed scala aan... Read more »
 • Verkeerde informatie voor de ‘geïnformeerde beslissing’ en vaccinaties
  Om misverstanden tot regelrechte oorlog te voorkomen: ik ben zeer voor vaccineren. En voor keuzevrijheid. Ik ben alleen ook voor goede informatie. De roep om toch gevaccineerd te kunnen worden met AstraZeneca lijkt bijna met het uur toe te nemen. Inmiddels blijken er huisartsen te zijn die vol trots veel... Read more »
 • Waar zijn we in beland (en hoe stom zijn we)?
  Groepen feestende mensen in een park of op het strand. Nagels gedaan, vers van de kapper, met de fiets, brommer, auto of openbaar vervoer daarheen gereisd. Ze staan in grote groepen dicht bij elkaar en tegen elkaar aan te praten, roepen, zingen en flirten met hapjes en drankjes in de... Read more »