+

  Vrouw en Recht

 • Rechtbank Oost-Brabant: eigen bijdrage voor civiel kort geding contact- of straatverbod in strijd met Verdrag van Istanbul
  VVR-lid Ine Avontuur, advocaat in Oosterhout, heeft bij de rechtbank Oost-Brabant een mooie uitspraak gekregen over het recht op rechtsbijstand voor slachtoffers van stalking. Zij moeten een eigen bijdrage betalen voor een civiel kort geding contact- of straatverbod. Avontuur betoogde  … Lees verder →... Read more »
 • Achtergrondinformatie voor VVR-congres over Femicide 16 november 2023
  Achtergrondinformatie voor VVR Congres Femicide_def (PDF) De VVR heeft de afgelopen jaren verschillende brieven en commentaren over aan femicide verwante onderwerpen besteed: https://www.vrouwenrecht.nl/2023/07/13/brief-aan-staatscommissie-rechtsstaat-12-juli-2023/ https://www.vrouwenrecht.nl/2023/01/31/brief-aan-commissie-vj-van-de-tweede-kamer-over-wenselijkheid-strafbaarstelling-psychisch-geweld-januari-2023/ https://www.vrouwenrecht.nl/2021/06/15/statement-over-strafbaar-stellen-van-psychisch-geweld/ https://www.vrouwenrecht.nl/2021/02/04/brief-aan-tweede-kamer-voor-algemeen-overleg-over-o-a-huiselijk-geweld-op-8-februari-2021/ In oktober 2021 organiseerde de VVR een congres over huiselijk geweld en familierecht: https://www.vrouwenrecht.nl/2021/12/15/verslag-bijeenkomst-huiselijk-geweld-in-het-familierecht/ … Lees verder →... Read more »
 • Rechtbank Den Haag zet streep door oprekken begrip grensoverschrijdend gedrag
  Een oudere vrouwelijke leidinggevende bij een hogeschool werd kort na een maand afwezigheid wegens ziekte tijdens haar reïntegratie geconfronteerd met een eenzijdig opgelegd verbeterplan. Dit plan was haar meegedeeld door haar leidinggevende en twee vertrouwenspersonen, die van vijf collega’s uit … Lees verder →... Read more »
 • Schadevergoeding en seksuele intimidatie
  Rikki Holtmaat betoogt in Seksuele intimidatie: De juridische gids. Leiden, Ars Aequi Libri 2009 dat het mogelijk is op basis van de artikelen 7:611 (goed werkgeverschap) en 7:658 BW (zorgplicht werkgever) zowel schade als gevolg van fysiek letsel als psychische … Lees verder →... Read more »
 • Nieuwsbrief oktober 2023
  Donderdagochtend 16 november 2023 – VVR congres over Femicide Femicide wordt in Nederland doorgaans als synoniem gebruikt voor het doden van een vrouw door haar (ex-) partner). De VVR heeft de indruk dat in de berichtgeving en in de discussie … Lees verder →... Read more »
 • Nieuwsbrief september 2023
  Donderdagochtend 16 november 2023 Congres over Femicide Het VVR-congres is dit jaar gewijd aan het thema Femicide. Onder leiding van dagvoorzitter mr. drs. Margreet de Boer gaan sprekers met een diverse professionele achtergrond (wetenschap, advocatuur, Openbaar Ministerie) met elkaar in … Lees verder →... Read more »
 • EHRM: zaak Franse sekswerkers ontvankelijk
  Op 31 augustus 2023 heeft het Europees Mensenrechtenhof opnieuw, bij meerderheid van stemmen, de zaak van de 261 Franse sekswerkers ontvankelijk verklaard. In 2016 heeft de Franse regering de prostitutiewetgeving veranderd: klanten van sekswerkers werden strafbaar gesteld. De Franse sekswerkers … Lees verder →... Read more »
  +

  Lenny's Adventures

 • Workshop Nederlandse dansen & bal
  Zondag treinde ik naar Utrecht voor een balfolkworkshop gevolgd door een folkbal. Wouter en de Draak heeft sinds kort een paar Nederlandse dansen in hun repertoire en het leek de muzikanten wel leuk om voorafgaand aan hun optreden, ons dansers te leren hoe je deze traditionele dansen danst. Nou, dat... Read more »
 • Mieke’s LittleLove
  Mijn creatieve mammie maakt baby’tjes van polymeerklei. Ze heeft haar werk inmiddels al een paar keer mogen exposeren! Binnenkort heeft ze weer een expositie en ze vond dat het tijd werd om ook een website te hebben waarop ze haar werk kan tonen. En wie mocht die maken? Uiteraard.  ... Read more »
 • Alice in a World of Wonderlands: the English language editions
  Het begon dik 13 jaar geleden, toen ik werd gevraagd mee te helpen aan een publicatie over alle bekende vertalingen van Lewis Carroll’s ‘Alice’-boeken, wereldwijd. Mijn taak was destijds om bij te dragen aan het stuk over Nederlandse vertalingen van Carroll’s werken. De hoeveelheid werk daaraan was voor mij te... Read more »
 • De ramkraak
  Er zijn lange periodes dat ik niet naar de bios ga, en dan is er ineens weer een periode dat ik heel regelmatig ga, zoals de afgelopen tijd. Blijkbaar geldt dat ook voor escaperooms: ik deed er vorige week nog een, en gisteren alweer eentje, omdat het nou eenmaal zo... Read more »
 • Koorreünie & meer
  Fijn dat Nederland zo klein is. Gisteravond had ik voor de tweede keer een reünie van het K’s Choice-koor in Utrecht, aangezien het inmiddels precies een jaar geleden is dat we hebben opgetreden. Maar voordat ik daarheen ging, heb ik nog even diverse stops in Nederland gedaan. Gisterochtend reed ik... Read more »
 • Killers of the Flower Moon
  Toen ik met Mark naar The Expendables 4 ging, zag ik in de bios een voorfilmpje van ‘Killers of the Flower Moon’. Dat zag eruit als een zeer veelbelovende film (zeker nadat we The Expendables hadden gezien…). Daar wilde ik dus ook wel heen. Ik stelde tijdens ons Heksengodinnenweekend voor... Read more »
 • Alice in VR
  Aangezien we een paar maanden geleden hadden getraind met het spelen van een VR-escaperoom, vonden Jeroen, Bertine, David en ik dat we inmiddels wel klaar waren voor de meer gevorderde versie waar we oorspronkelijk naartoe wilden: de Alice in Wonderland VR-escaperoom! Zoals inmiddels al enigszins traditie is, begonnen we met... Read more »
No RSS Item
  +

  Beautylab

 • The Ordinary lanceert Slowvember, hun Anti Black Friday Sale
  “Dit paste gewoon niet bij ons” vertellen Nicola Kilner (CEO van Deciem, het overkoepelend bedrijf van onder andere The Ordinary) en Rita Silva (Science Communications Manager) als ze terugdenken aan de eerste keer dat The Ordinary mee deed aan de Black Friday gekte. Vorige week bezocht ik Londen en zat... Read more »
 • Review | Silk’n 7 IPL apparaat
  Het reviewen van beauty devices heb ik altijd één van de leukste aspecten van mijn beroep gevonden. Onlangs kreeg ik de kans om de Silk’n 7 te testen, het nieuwste ontharingsapparaat dat gebruik maakt van licht voor thuisgebruik. Wat is er zo bijzonder aan de Silk’n 7? Waarmee onderscheidt dit... Read more »
 • Dit is waarom je het Clay And Glow Retinol Night Serum zou moeten gebruiken
  Van alle actieve skincare ingrediënten is retinol één van mijn favorieten omdat dit werkelijk een game-changer is! Retinol is een ingrediënt dat je met beleid moet gebruiken; je moet je huid er langzaam aan laten wennen en daarnaast dagelijks (ook als de zon niet schijnt!) een SPF gebruiken. Dat klinkt... Read more »
 • Mijn summer skincare musthaves
  Nu de zomer officieel is aangebroken brengt het warme weer, de stralende zon en binnenkort ook het zeewater en zwembadwater een verandering in mijn beauty- en skincare routine met zich mee. Tijdens de zomermaanden is mijn huid iets vochtarmer dan normaal, dus extra hydratatie om de vochtbalans op peil te... Read more »
 • Getest: Philips Lumea IPL 9900
  Het is alweer een tijdje lente, maar ik kijk reikhalzend uit naar de zomervakantie. Jan-Willem en ik hebben besloten om dit jaar voor een camping in Argelès-sur-Mer te gaan. Heerlijk 2 weken genieten van het zonnetje en paraderen in korte zomerjurkjes, shorts en mouwloze tops. Zelf voel ik me er... Read more »
 • Moederdag cadeautips 2023
  Het is bijna zo ver, op zondag 14 mei is het Moederdag. Ik heb wel eens gehoord dat moeders meer waarde hechten aan Moederdag dan aan hun eigen verjaardag en nu ik zelf moeder ben van 2 kleine jongens kan ik me daar wel een beetje in vinden. Waar je... Read more »
 • Wat is een toner (en is het echt nodig?)
  Een toner is een skincare product dat je na je cleanser en voor je serum en crème aanbrengt. Met een cleanser reinig je je gezicht. De meeste cleansers hebben een pH tussen de 6 en 7. De pH van onze huid is 5.5. Nadat je een cleanser hebt gebruikt wordt... Read more »
  +

  Follow my footprints

 • 5x kleinschalig adres op Bonaire (boutique appartement in Kralendijk) 
  Wil je op vakantie naar Bonaire en zoek je een leuk kleinschalig adres op Bonaire om te verblijven? Een boetiekhotel, een klein resort met zwembad, een lodge of een appartement in Kralendijk, een beetje in boutique stijl? Liefst met autohuur erbij? In dit blog lees je hoe je dat regelt, waar... Read more »
 • Vlindervallei Rhodos bezoeken: wandeling in de groene Valley of Butterflies (Petaloudes)
  De Vlindervallei is één van de meest bijzondere plekken op Rhodos. Hier, in een groene vallei vol watervallen en beekjes, strijken iedere zomer zwermen vol vlinders neer. Leuk om te zien in het juiste seizoen, maar ook zonder de vlinders is Butterfly Valley een mooie plek om te wandelen.   Een... Read more »
 • De Japanse Tuin in de herfst bezoeken: wat is het mooiste of beste moment? 
  De Japanse Tuin op Landgoed Clingendael in Den Haag is een unieke plek. Deze kwetsbare maar prachtige tuin in Japanse stijl is gratis te bezoeken en is afgelopen weekend weer open gegaan. Ik ging direct na opening weer en maakte nieuwe foto’s van de Japanse Tuin in de herfst.  ... Read more »
 • Burlend edelhert op de Koekamp in Den Haag (hitsige herten, ook in de stad!) 
  Burlende herten, het is er de tijd van het jaar weer voor. Tijdens de zogeheten bronst laten de mannetjesherten van zich horen; eerst de edelherten en dan de damherten. Echt ver de natuur in gaan hoeft niet eens, want ook hartje stad zijn de herten hitsig. Afgelopen maandag zag en... Read more »
 • MC’s Mindgames in Museumkwartier Den Haag: beleef 6 aparte art installaties (gratis!) 
  In Museumkwartier Den Haag is deze maand, tot en met zondag 29 oktober, weer wat leuks te doen: MC’s Mindgames, een belevenisroute langs 6 bijzondere art installaties. Hier, op steenworp afstand van het Binnenhof en de binnenstad van Den Haag, zie je interactieve, bewegende en instagrammable kunst. Met een knipoog... Read more »
 • Sprookjesachtig overnachten bij Melenos Art Boutique hotel in Lindos
  Tientallen internationale travel magazines en top glossy’s bejubelden boetiekhotel Melenos in Lindos al. Herhaaldelijk werd dit bijzondere adresje op het Griekse eiland Rhodos geroemd als ‘beste hotelervaring op Rhodos’. Na mijn bezoek wordt het nu ook door mij getipt: Melenos Art Boutique hotel. Melenos Art Boutique hotel. Een fabelachtig plekje!  ... Read more »
 • Vliegerfestival Scheveningen: mooie vliegers, leuk om mee te maken! 
  Het Vliegerfestival in Scheveningen, afgelopen weekend was het weer. Op 24 september 2023 was ik erbij en wat was het verrassend leuk! De grote octopussen, de koalabeer, de benen en zelfs koeien in de lucht, wat een leuke vliegers. Vliegerfestival Scheveningen was mooi om te zien èn te fotograferen! Prachtige... Read more »
  +

  Vrouwen Anno Nu

 • Energiek door de overgang: zo doe je dat
  Zit je in de overgang en voel je je moe en uitgeblust? Dit zijn een paar simpele manieren om meer energie te… Het bericht Energiek door de overgang: zo doe je dat verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Waarom goed ondergoed voor heren belangrijk is Veel mannen vinden...
  Waarom goed ondergoed voor heren belangrijk is Veel mannen vinden ondergoed voor heren niet enorm belangrijk. Een deel van de mannen kiest… Het bericht verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Online cursus fermenteren
  Het fermenteren van groentes is een natuurlijk proces waarbij koolhydraten door bacteriën worden omgezet in melkzuur. Gefermenteerd voedsel wordt regelmatig genuttigd om… Het bericht Online cursus fermenteren verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Fat Burn Active reviews en kopen
  Afslanken is en blijft een enorm populair onderwerp. De afgelopen 2 jaar was het niet altijd eenvoudig om te gaan sporten en… Het bericht Fat Burn Active reviews en kopen verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • VideoSenang School / Senang Masterclass (broer Rasta Senang) review
  Hoe heerlijk zou het zijn als je iedere dag de deur uit gaat met een positief gevoel en een positieve mindset? We… Het bericht Senang School / Senang Masterclass (broer Rasta Senang) review verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Viaplay F1, aanbod en abonnement
  Zoals de meeste sportliefhebbers inmiddels wel zullen weten, is de F1 vanaf 2022 in Nederland uitsluitend te bekijken via Viaplay. Deze online… Het bericht Viaplay F1, aanbod en abonnement verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Atida Pure review en ervaringen
  Vandaag de dag zien we helaas dat steeds minder mensen voldoende bewegen. Zeker de afgelopen 2 jaren hebben we met zijn allen… Het bericht Atida Pure review en ervaringen verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
  +

  Karin Spaink

 • De logistiek van een nieuwe handicap
  Op 2  mei kreg ik moeite met lopen. Ineens maakte ik vreemd kleine stapjes en begon ik te wankelen als ik simpelweg stond. En ik was plots zo bekaf dat ik halve dagen op bed lag. Dat bleek het begin te zijn van een nieuwe ms-aanval, de eerste serieuze sinds... Read more »
 • Dietmar: ‘Zo snel ben ik niet slap’
  Van onze verslaggever – Amsterdam, 12 april 2023 Onlangs bood ene mevrouw KS te A. per advertentie belangstellenden ‘nachten’ met een man in haar appartement aan. De vermeende gigolo, die bij haar op kamers woont, zou sessies van zes uur voor de genodigden in petto hebben. ‘Gasten’ werd gevraagd met... Read more »
 • Nachten met Dietmar Paetz [1]
  Kijk – ik hou dus van planten. En Dietmar Paetz is een bijzondere. Hij arriveerde dik twee maanden geleden, in de vorm van een handvol stekken, gekocht op Marktplaats. Dietmar behoort tot de cactusfamilie Queen of the Night (Epiphyllum, voor de liefhebber). Die bloeien zes uur, alleen ’s nachts, en... Read more »
 • Statement over Arjen Kamphuis
  Arjen kende ik  goed: ruim anderhalf jaar – zo van 2005 tot 2007 – kwam-ie zowat eens per week bij me langs en dan aten we iets, spraken veel en keken films. Maar ergens onderweg werd-ie wappie avant la lettre: helemaal in de 9/11-complotten. Het ergerlijke was: hij hield er... Read more »
 • Afscheid van de vooruitgang
  Aanhangers van de Verlichting en de vooruitgang – wat linkse mensen en partijen in zekere zin altijd zijn, al weten ze dat die weg hobbelig is en diepe dalen kent – geloven dat de wereld beter kan worden en zich kan ontwikkelen, door verandering. Ze doen dat met name door... Read more »
 • Weg bij Het Parool
  Na bijna 30 jaar (en tegen de duizend columns) heb ik besloten te stoppen als columnist bij Het Parool. Op eigen initiatief hoor, de krant had me nog willen houden, maar ik dacht steeds vaker: ja maar hallo, daar heb ik al eerder over geschreven, nee niet weer…. Ik was... Read more »
 • Bijna bejaard
  Werd ik gisteren zomaar 64: al bijna bejaard. Heel raar, want ik had nooit gedacht zo oud te worden, ik had mezelf altijd dood verwacht voor mijn vijftigste. Mijn lichaam deed zijn best: multiple sclerose op mijn 29e, en dat ging aanvankelijk zo hard dat ik na een paar jaar... Read more »
  +

  CiNNeR

 • Hoe uitspraken (0ver vitamine B12 tekort) gevolgen hebben
  De Volkskrant heeft expliciet aangegeven dat het ingezonden stuk in de Volkskrant van dr. Bernard Leenstra over vitamine B12 tekort en het B12 institute zijn persoonlijke opinie betreft. Nu is het al erg genoeg dat een arts rond een ernstige ziekte handelt in opinies. Op sociale media gaat het nog... Read more »
 • Dokter Bernard heeft een opinie
  “Als je toch die overtuiging hebt [dat je mogelijk een vitamine B12-tekort hebt]: koop een potje vitamine B12-pillen bij de drogist, slik drie maanden elke dag één pil en kijk wat het doet. Of nog beter: ga wandelen, sporten of een praatje maken met ouderen in een verzorgingstehuis. Omarm, hoe... Read more »
 • Een positieve(re) update
  Laat ik na zestien nogal sombere maanden en afgeschermd leven, starten met het positieve nieuws. Mijn man heeft een nieuwe baan! Ja dat is inderdaad iets te snel, hij was ook nog niet gestart met solliciteren. Maar dit werd hem nog net niet zo aangeboden, sluit goed bij hem aan,... Read more »
 • CiNNeR vraagt om nog een laatste beetje hulp
  Na mijn hulpvraag in oktober vorig jaar heeft u ons met velen financieel en emotioneel door zeven corona maanden heen geholpen en daarvoor zijn we innig dankbaar! En de binnen gekregen donaties zijn nog echt niet op. Het streefbedrag is alleen nog niet gehaald en we hebben bovendien een paar... Read more »
 • Ongewild vaccin ‘weigeraar’
  Voordat mensen denken dat mijn huisarts een idioot is. In zijn bomvolle praktijk met 2500+ patiënten, heeft hij slechts twee mensen vaccinatie tegen corona afgeraden. Ik ben een van die mensen. En nee, dat was niet zomaar een advies. Ja hij had een uitgebreide onderbouwing. Nee ik ga geen second... Read more »
 • CiNNeR durft te dromen, #TegenGecontroleerdVerspreiden
  [Update] Inmiddels heb ik de petitie #TegenGecontroleerdVerspreiden opgezet. [/Update] Er ontstaat steeds meer weerstand, onbegrip en boosheid over onderdelen van de ‘Gecontroleerd verspreiden’ strategie van onze overheid. En terecht. De cijfers liegen er niet om, elke signaalwaarde staat over de kop in het rood, de zorg kon en heeft het... Read more »
 • Kan ik me wel laten vaccineren?
  Voor de zekerheid: ik ben voor vaccinatie en heb het in deze alleen en uitsluitend over mijn eigen persoonlijke en uitzonderlijke situatie. Van een halve oxazepam raakte ik op hart en longen na voor twaalf extreem angstige uren geheel verlamd. Met een bloedverdunner kwam ik met een breed scala aan... Read more »
  +

  Zalig

 • Waarom dakgoot reinigen door Univé?
  Hoewel de herfst door veel mensen als een prachtig seizoen wordt beschouwd door het vallen van kleurrijke bladeren… Het bericht Waarom dakgoot reinigen door Univé? verscheen eerst op Zalig.... Read more »
 • Wat komt erbij kijken als je een konijn koopt?
  Konijnen zijn lieve, pluizige huisdiertjes die in veel gezinnen met jonge kinderen te vinden zijn. Maar net zoals… Het bericht Wat komt erbij kijken als je een konijn koopt? verscheen eerst op Zalig.... Read more »
 • Dit is waarom jij alle dagen van het jaar zonnebrand zou moeten gebruiken
  Bescherming tegen de zon is niet alleen een kwestie van schoonheid, maar vooral van gezondheid. De UV-straling in… Het bericht Dit is waarom jij alle dagen van het jaar zonnebrand zou moeten gebruiken verscheen eerst op Zalig.... Read more »
 • Culturele aanpassing tijdens buitenlandse banen
  Werken in het buitenland biedt unieke kansen en uitdagingen. Het betekent vaak het ontdekken van nieuwe culturen, gewoontes… Het bericht Culturele aanpassing tijdens buitenlandse banen verscheen eerst op Zalig.... Read more »
 • Psychologische gokverslaving voorkomen bij het buitenlandse online casino voor Nederlanders
  Online gokken is een leuke hobby, maar het kan tegelijkertijd ook verslavend zijn, waardoor het ernstige gevolgen kan… Het bericht Psychologische gokverslaving voorkomen bij het buitenlandse online casino voor Nederlanders verscheen eerst op Zalig.... Read more »
 • De kracht van polsbandjes voor jouw evenement
  Ongeacht wat voor evenement je gaat organiseren, het gebruiken van polsbandjes is een geweldige manier om de puntjes… Het bericht De kracht van polsbandjes voor jouw evenement verscheen eerst op Zalig.... Read more »
 • De verschillende gebruiksmogelijkheden van een oliekeerring
  Oliekeerringen, bekend in meerdere industrieën zoals de auto-industrie en machinebouw, zijn beschikbaar in diverse groottes, vormen en materialen.… Het bericht De verschillende gebruiksmogelijkheden van een oliekeerring verscheen eerst op Zalig.... Read more »