+

  Vrouw en Recht

 • Kinderopvangtoeslag is sociale voorziening zoals bedoeld in art. 11.2 onder b VN-Vrouwenverdrag – rechtstreekse werking
  In december 2018 was rechtbank Overijssel van mening dat de kinderopvangtoeslag aan te merken is als een sociale voorziening, zoals bedoeld in art. 11 tweede lid aanhef en onder b VN-Vrouwenverdrag. In navolging van de CRvB was de rechtbank van … Lees verder →... Read more »
 • Jaarverslag 2020-2021
  2.ALV jaarverslag 2020-2021 19092021 … Lees verder →... Read more »
 • Agenda 18de ALV 7 oktober 2021
  0.Agenda_ALV_VVR_2021 … Lees verder →... Read more »
 • Third part intervention in de zaak van Franse sekswerkers voor Europees mensenrechtenhof
  Het bestuur van de VVR heeft de zogenaamde ‘third party intervention’ bij het Europese Mensenrechten Hof in de zaak van 261 Franse sekswerkers tegen de Franse Staat ondertekend. De sekswerkers worden gesteund door 19 Franse NGO’s, waaronder Medecins du Monde. … Lees verder →... Read more »
 • Jaarcijfers 2020
  3.jaarcijfers 2020 VVR … Lees verder →... Read more »
 • Rechtbank honoreert verzoek om non-binaire geslachtsaanduiding X
  In de zomer van 2021 heeft rechtbank Amsterdam het verzoek van een als vrouw geboren persoon om een non-binaire geslachtsaanduiding in de geboorteakte op te nemen. Zie hier het nieuwsbericht van rechtspraak.nl met daarin tevens de link naar de uitspraak. … Lees verder →... Read more »
 • Afwijzing aftrek specifieke zorgkosten in strijd met discriminatieverbod?
  Rechtbank Gelderland deed in juli 2021 een uitspraak over de aftrekbaarheid van IVF-kosten voor de homo-wensouders. De belasting-inspecteur had aftrek van IVF-kosten als specifieke zorgkosten afgewezen omdat belanghebbende niet onvruchtbaar was en er dus geen sprake was van een medische … Lees verder →... Read more »
  +

  Sophia Magazine

 • Boekreview Hypnose – Lars Kepler
  Boekreview Hypnose – Lars Kepler Ik las het boek Hypnose in de vorm van een dwarsligger. Ik moest er even aan wennen maar vond het uiteindelijk heel prettig. Maar Hypnose is er ook in een ‘normaal’ formaat en het is […] The post Boekreview Hypnose – Lars Kepler appeared first... Read more »
 • Sporten
  Sporten Ik ben maar weer eens begonnen met sporten. Ik weet alle voordelen. Nadelen zijn er eigenlijk niet, behalve dat het tijd kost en dat ik soms geen zin heb. En dat zin hebben is het belangrijkste. Hoe vaak ik […] The post Sporten appeared first on Sophia Magazine.... Read more »
 • Channeling – Iedereen is uniek
  Iedereen is uniek Niemand is hetzelfde. Tussen al die mensen ben jij de enige zoals jij. Is dat niet wonderlijk? Sommige mensen lijken op elkaar. We hebben als mens allemaal wel iets gemeen. Maar jij, jouw ziel, is de enige […] The post Channeling – Iedereen is uniek appeared first... Read more »
 • Glasvezel
  Glasvezel Jullie weten; ik ben zo technisch als een baby. Ik vind alles wonderlijk, maar vraag me niet hoe iets werkt. Ik ben heel dankbaar voor al die mensen die nu bij mij voor de deur bezig zijn om glasvezel […] The post Glasvezel appeared first on Sophia Magazine.... Read more »
 • Boekreview De Alchemist – Paulo Coelho
  Boekreview De Alchemist – Paulo Coelho Het boek ‘De Alchemist’ is een oudje. Ik zou haast willen vragen: ‘Wie kent dit boek niet?’ En dan te bedenken dat de schrijver het boek eerst niet kwijt kon via een uitgever. Niemand […] The post Boekreview De Alchemist – Paulo Coelho appeared... Read more »
 • Negatieve spiraal
  Negatieve spiraal Eline de Moor (52) is nu twee jaar single. Het nieuws van Ronalds dochter komt hevig binnen bij Eline. Wat een oen ‘Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan!’, roep ik uit. Ik voel me een enorme […] The post Negatieve spiraal appeared first on Sophia Magazine.... Read more »
 • Vertrouw, vertrouw, vertrouw
  Vertrouw, vertrouw, vertrouw Vandaag gaan we weer verder met tips om te channelen. Hoe kan jij ook ‘boodschappen ontvangen van de andere kant’? Het is niet zo moeilijk, niet zo vreemd of eng. Je doet het al, alleen noem je […] The post Vertrouw, vertrouw, vertrouw appeared first on Sophia... Read more »
  +

  Ouders van Nu

 • Bij de jumbo, in een restaurant: op deze onhandige plekken braken jullie je vliezen
  In films gebeurt het natuurlijk altijd als je midden in een winkel staat. Het vruchtwater klettert in een gangpad, de weeën barsten in alle heftigheid los en er moet een taxi komen (NU!) om je, al puffend, naar het ziekenhuis te brengen. Of gaat het soms ook in het echte... Read more »
 • Top 10 kerstcadeaus voor baby’s
  Voor je baby is het waarschijnlijk de eerste keer: een mooi versierde kerstboom, gezellig met de familie aan het kerstdiner en natuurlijk zijn eerste kerstcadeautje. Kerst is een van de waardevolste momenten in het jaar, vóóral met je baby erbij. Je ziet vast regelmatig van alles in de winkel liggen... Read more »
 • Waarom wordt er vandaag gestaakt door basisschoolleraren?
  In het hele land legden juffen en meesters vandaag het eerste uur hun werk neer. Maar wat is nu eigenlijk de reden van deze landelijke lerarenstaking? En is de eis van de leraren redelijk? De reden van de staking Ruim 37.000 leerkrachten in het basisonderwijs begonnen vandaag een uurtje later... Read more »
 • 10 jaar
  Het bericht 10 jaar verscheen eerst op Ouders van Nu.... Read more »
  +

  Beautylab

 • Ooglidcorrectie: de meest gestelde vragen + antwoorden
  Afgelopen dinsdagmiddag heb ik een ooglidcorrectie gehad. Iets dat ik al jaren wilde laten doen, omdat ik van kleins af aan altijd al overhangende oogleden heb gehad (ik heb Indische roots wat daar ongetwijfeld mee te maken heeft). Naarmate ik ouder werd begonnen mijn oogleden steeds meer te hangen. Zo... Read more »
 • Hoe wordt sheaboter gemaakt en waarom is dit zo fijn voor krullend haar?
  Misschien heb je het onlangs bij Kruidvat gespot; SheaMoisture. Mensen met type 4 haar zweren erbij, en ook al behoor ik niet tot die doelgroep, toch kende ik het merk al wel van naam omdat ik een jaar in Amerika heb gewoond. Daar is het merk zeer bekend en geliefd... Read more »
 • Gezonde, glanzende krullen die niet pluizen? Probeer dan eens de Curly Girl Methode
  Mijn steile haren voorzie ik het liefst elke dag van een mooie slag of grove krul, ik vind dat zoveel mooier staan! Meer glamour, meer volume. Vroeger zou ik dan ook het liefst een volle bos met krullen van mezelf hebben gehad (op de middelbare school overwoog ik daarom zelfs... Read more »
 • Dit is waarom je het Clay And Glow Vitamine C serum zou moeten gebruiken
  Clay And Glow is bekend geworden met hun befaamde roze kleimasker, maar het afgelopen jaar heeft dit prachtige beautymerk zeker niet stil gezeten. Inmiddels hebben ze naast hun masker nu ook een moisturizer, face wash, face scrub en een lip scrub gelanceerd. Sinds deze week heeft Clay And Glow wederom... Read more »
 • Budgettip: Catrice 48h Power Stay Brow Gel
  Eerder vertelde ik jullie over de Catrice Micro Tip Graphic Eyeliner waar ik super tevreden over ben, maar vandaag ga ik jullie kennis laten maken met een ander nieuw product van Catrice, namelijk de 48h Power Stay Brow Gel. Ook deze brow gel is inmiddels een onderdeel geworden van mijn... Read more »
 • 8 tips voor meer volume in je haar
  Eén van de meest gestelde haarvragen die ik altijd krijg is ‘hoe krijg ik meer volume in mijn haar?’. Ik zou je graag willen vertellen dat er slechts 1 product bestaat die op wonderlijke wijze je lokken de lucht in pompt, maar helaas. Net zoals je bij skincare ook de... Read more »
 • Budget tip: Catrice Micro Tip Graphic Eyeliner
  Elk seizoen brengt Catrice weer een aantal nieuwe producten op de markt. Het PR bureau van Catrice stuurde mij alvast een aantal van hun nieuwste items op die ik de afgelopen week heb getest. Hiervan hebben twee producten inmiddels hun intrede gemaakt in mijn dagelijkse make-up routine. Ik begin vandaag... Read more »
  +

  Vrouwen Anno Nu

 • Urineverlies / urine-incontinentie behandeling
  Het kan voorkomen dat je last krijgt van urine incontinentie. Wanneer je hier mee te maken krijgt, kun je je plas doorgaans… Het bericht Urineverlies / urine-incontinentie behandeling verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Skinception reviews, ervaringen en kopen
  Er zijn relatief veel vrouwen die last hebben van bepaalde huidaandoeningen. Dat kan gaan van een droge huid tot vrij ernstige aandoeningen.… Het bericht Skinception reviews, ervaringen en kopen verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Provestra reviews, ervaringen en kopen
  Als vrouw zijnde heb je waarschijnlijk al wel eens van de menopauze gehoord. Gemiddeld gezien doen de eerste tekenen zich voor zo… Het bericht Provestra reviews, ervaringen en kopen verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • ProSolution Plus review
  Een flink aantal mannen heeft last van vroegtijdig klaarkomen. Het zal je verbazen wat het exacte aantal alleen al in Nederland is… Het bericht ProSolution Plus review verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Top 10 beste eiwitrepen / proteïnerepen
  Het aantal verschillende eiwitrepen / proteïnerepen is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Talloze verschillende merken, soorten en varianten zie je voorbij… Het bericht Top 10 beste eiwitrepen / proteïnerepen verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • NuviaGo review en ervaringen
  Voor degenen die actief of regelmatig sporten, weten waarschijnlijk wel dat het belangrijk is om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Sommige mensen… Het bericht NuviaGo review en ervaringen verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Verschillende soorten schoenen
  In de afgelopen 18 maanden hebben veel winkeliers het ontzettend zwaar gehad. Ook in de kleding- en schoenenbranche hebben ze dit uiteraard… Het bericht Verschillende soorten schoenen verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
  +

  Karin Spaink

 • Kaartenhuis
  De Ombudsman zei het gisteren voor de zoveelste keer: het gaat fout met het afhandelen van de toeslagenaffaire. De gedupeerden werden getroffen in de periode 2007-2016, en de meesten wachten nu al minstens vijf jaar op de afhandeling van hun klachten. En er zit nog altijd geen schot in: deels... Read more »
 • Kniekousen
  Hoe ik me voel nu mijn moeder net is gestorven, vragen mensen me. De vraag is lief en attent, maar brengt me in verwarring – want ik weet het antwoord niet. Ik voel me hoofdzakelijk niksig. Of eigenlijk als een prutje: iemand heeft van alles in mootjes gesneden en in... Read more »
 • De laatste volzin
  Ze waren op de kop af vijfenzestig jaar, vier weken en één dag getrouwd. De laatste tweeëneenhalve jaar leefden ze gescheiden: hij thuis, zij in een verpleegtehuis honderd meter verderop, wegens vergevorderde dementie. Hij ging sindsdien trouw elke dag op bezoek. Ze was er diep ongelukkig. Ze snikte vaak, ze... Read more »
 • Spiegelend staal
  Het was ontroerend vanaf de eerste blik. Stond je erbuiten, dan keek je op de roestvrij stalen platen van de zwevende overkoepeling, die tot spiegels zijn gepolijst. Ze strekken zich hoog uit en ontnemen je het zicht op stroken lucht, bomen en gebouwen voor je, en schuiven daar de reflectie... Read more »
 • Voor de neezeggers
  De voorgestelde coronapas schept een tweedeling tussen wie wel en wie niet is gevaccineerd, beweren critici. Dat is niet waar: een negatieve test volstaat, evenals een bewijs dat je antilichamen draagt en al een infectie hebt doorgemaakt. Ook zonder vaccin kun je dus gerust café in, café uit. Wel even... Read more »
 • Mauwen over ‘segregatie’
  Wil je coronavaccinaties weigeren? Dat kan en dat mag, en de reden waarom je weigert doet er niet toe. Pleiten – zoals sommigen nu doen – dat weigeraars medische hulp kan worden ontzegd als zij vervolgens ernstig ziek raken na een besmetting, is volstrekt uit den boze. De zorg mag,... Read more »
 • Hats off!
  Van het eerste weekloon van mijn eerste vakantiebaantje – ik stond drie weken achter de metersbrede mangel in een industriële wasserij, ik was 16 – kocht ik nagellak, twee T-shirtjes en een lp: Kimono My House, van de Sparks. Ik heb altijd een zwak voor ze gehouden. Vandaar dat ik... Read more »
  +

  CiNNeR

 • Een positieve(re) update
  Laat ik na zestien nogal sombere maanden en afgeschermd leven, starten met het positieve nieuws. Mijn man heeft een nieuwe baan! Ja dat is inderdaad iets te snel, hij was ook nog niet gestart met solliciteren. Maar dit werd hem nog net niet zo aangeboden, sluit goed bij hem aan,... Read more »
 • CiNNeR vraagt om nog een laatste beetje hulp
  Na mijn hulpvraag in oktober vorig jaar heeft u ons met velen financieel en emotioneel door zeven corona maanden heen geholpen en daarvoor zijn we innig dankbaar! En de binnen gekregen donaties zijn nog echt niet op. Het streefbedrag is alleen nog niet gehaald en we hebben bovendien een paar... Read more »
 • Ongewild vaccin ‘weigeraar’
  Voordat mensen denken dat mijn huisarts een idioot is. In zijn bomvolle praktijk met 2500+ patiënten, heeft hij slechts twee mensen vaccinatie tegen corona afgeraden. Ik ben een van die mensen. En nee, dat was niet zomaar een advies. Ja hij had een uitgebreide onderbouwing. Nee ik ga geen second... Read more »
 • CiNNeR durft te dromen, #TegenGecontroleerdVerspreiden
  [Update] Inmiddels heb ik de petitie #TegenGecontroleerdVerspreiden opgezet. [/Update] Er ontstaat steeds meer weerstand, onbegrip en boosheid over onderdelen van de ‘Gecontroleerd verspreiden’ strategie van onze overheid. En terecht. De cijfers liegen er niet om, elke signaalwaarde staat over de kop in het rood, de zorg kon en heeft het... Read more »
 • Kan ik me wel laten vaccineren?
  Voor de zekerheid: ik ben voor vaccinatie en heb het in deze alleen en uitsluitend over mijn eigen persoonlijke en uitzonderlijke situatie. Van een halve oxazepam raakte ik op hart en longen na voor twaalf extreem angstige uren geheel verlamd. Met een bloedverdunner kwam ik met een breed scala aan... Read more »
 • Verkeerde informatie voor de ‘geïnformeerde beslissing’ en vaccinaties
  Om misverstanden tot regelrechte oorlog te voorkomen: ik ben zeer voor vaccineren. En voor keuzevrijheid. Ik ben alleen ook voor goede informatie. De roep om toch gevaccineerd te kunnen worden met AstraZeneca lijkt bijna met het uur toe te nemen. Inmiddels blijken er huisartsen te zijn die vol trots veel... Read more »
 • Waar zijn we in beland (en hoe stom zijn we)?
  Groepen feestende mensen in een park of op het strand. Nagels gedaan, vers van de kapper, met de fiets, brommer, auto of openbaar vervoer daarheen gereisd. Ze staan in grote groepen dicht bij elkaar en tegen elkaar aan te praten, roepen, zingen en flirten met hapjes en drankjes in de... Read more »
  +

  Lenny's Adventures

 • Compensatiekoopjes
  In maart vorig jaar, de dag nadat werd aangekondigd dat we allemaal thuis moesten gaan werken vanwege corona, had ik een kappersafspraak gepland staan. Die kon ik dus ook afzeggen. Sindsdien ben ik niet meer gegaan. En zo vaak ging ik al niet, dus ik was al bijna twee jaar... Read more »
 • Naaldvilt-plantje
  Van het naaldvilten van afgelopen weekend tijdens ons Heksengodinnenweekendje, is natuurlijk ook resultaat! Omdat ik zo gek ben op plantbeestjes, zoals die Harry Potter-mandragora, maakte ik ook een variant van vilt. Ik kon hem nog niet meteen laten zien, omdat ik thuis nog even metaaldraad in de blaadjes wilde steken,... Read more »
 • Verzekeruzelf van verborgen kosten
  Ik heb weer eens ruzie gemaakt met een bedrijf. Het is waarachtig ongelooflijk hoeveel bedrijven er blijkbaar wegkomen met slecht gedrag! Ben ik nou echt een van de weinigen die oplet én er tegenin gaat als ze iets proberen te flikken…? Het bedrijf dat ditmaal aan de schandpaal mag is... Read more »
 • Heksengodinnenweekendje
  Het leven wordt weer normaal! Dus dit weekend konden we eindelijk weer eens een weekendje met de Heksengodinnen afspreken. <3 Nou ja, dat was de bedoeling. Zelfs zonder Corona is het natuurlijk mogelijk dat iemand ziek wordt en zich last-minute moet afmelden. En daarom moesten we het dit weekend helaas... Read more »
 • Collecte voor de Dierenbescherming
  Het is de week van Dierendag, dus ook dit jaar vrijwilligde ik weer als wijkhoofd en collectant voor de Dierenbescherming. Blijkbaar leverde dat flink wat karmapunten op, want ondanks de continue stortregens in de middag, klaarde het alle avonden dat ik wilde lopen wonderbaarlijk op, en ben ik volledig droog... Read more »
 • De garagesale
  In het dorp van mijn ouders werd gisteren een garagesale georganiseerd. Pa en ma vonden het dé uitgelezen kans om van een hoop oude meuk af te komen en hadden flink uitgeruimd. Maar aangezien mijn moeder een grondige hekel heeft aan onderhandelen enzo, had ze gevraagd of ik, met mijn... Read more »
 • Bal met een bekende datum
  Wat fijn dat we in de Balfolk-gemeenschap zulke fanatieke mensen hebben. Zelfs in Coronatijd werd de moed erin gehouden en werd als alternatief een ‘Bal met onbekende datum’ georganiseerd, met als insteek: we weten nog niet wanneer het weer mag, maar dit bal gaat er hoe dan ook komen, omdat... Read more »
Mijn Web Nieuws