+

  Vrouw en Recht

 • EHRM LUCA v. THE REPUBLIC OF MOLDOVA
  Als overheidsorganisaties nalaten om adequaat te reageren op huiselijk geweld kan dit volgens de jurisprudentie van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) leiden tot een schending van de artikelen 2, 3, 8 en 14 van het … Lees verder →... Read more »
 • Nieuwsbrief april 2024
  Uitvraag opdracht onderzoek naar ervaringen van familierechtadvocaten Het bestuur van de VVR heeft besloten € 3.000 uit het CLWI-VVR fonds ter beschikking te stellen voor een onderzoek naar de mate waarin huiselijk geweld als relevante factor wordt erkend in familierechtelijke … Lees verder →... Read more »
 • Leontine Bijleveld: Korting nabestaandenpensioen vanwege leeftijdsverschil partners (vervolg)
  Er zijn enige nieuwe ontwikkelingen in het dossier korting van het nabestaandenpensioen bij (groot) leeftijdsverschil tussen partners, sinds de op 8 januari jl. op vrouwenrecht.nl gepubliceerde opinie over dit onderwerp. Zo meldde de Ombudsman van Omroep Max dat weduwes met … Lees verder →... Read more »
 • Uitvraag opdracht onderzoek ervaringen familierecht-advocaten met huiselijk geweld en internationale toetsingskaders
  In 2021 heeft een groep Italiaanse juristen onderzoek gedaan naar de mate waarin huiselijk geweld als relevante factor wordt erkend in familie- en jeugdrechtelijke procedures in Italië. Het onderzoek is uitgevoerd door middel van een uitgebreide enquête onder advocaten die … Lees verder →... Read more »
 • CRvB: niet uitbetalen ZEZ-uitkering in strijd met VN-Vrouwenverdrag, 25 januari 2024
  Opnieuw heeft de CRvB geoordeeld dat het niet uitbetalen van een ZEZ-uitkering in strijd is met het VN-Vrouwenverdrag, art. 11 lid 2 onder b. Al eerder, in 2017, had de Raad geoordeeld dat dit artikel geschikt is voor rechterlijke toetsing. … Lees verder →... Read more »
 • Brief aan informateurs ten behoeve van de verbetering van de veiligheid van sekswerkers, 28 maart 2024
  De VVR was één van de acht organisaties die een brief ondertekenden aan informateurs E. Dijkgraaf en R. van Zwol over de verbetering van veiligheid van sekswerkers. Het thema veiligheid is aangewezen als één van de prioriteiten in de onderhandelingen … Lees verder →... Read more »
 • 8 maart oproep : stel psychisch geweld strafbaar in Nederland
  De VVR steunt het uitvoerig gedocumenteerde statement dat Amnesty International heeft gepubliceerd ter gelegenheid van 8 maart 2024. De VVR zet zich al langer in om dit standpunt uit te dragen en hoort tot de door Amnesty genoemde meerdere maatschappelijke … Lees verder →... Read more »
  +

  Lenny's Adventures

 • Elektra-renovatie
  Ik had dus dat fonteintje in de tuin gemaakt, maar moest nog een oplossing vinden voor de stroomaansluiting. Ik had namelijk geen buitenstopcontact. Mijn eerste idee was om een stroomkabel te splitsen en via een gat in de muur van de schuur (dat er al zat vanwege de buitenlamp) naar... Read more »
 • VideoFontein met waterspuwer
  Tijdens het opknappen van de tuin na de winter, kwam ik mijn gargoyle weer tegen. Het beeldje is gemaakt om echt water te spuwen, want er zit een slang in verwerkt. In mijn vorige huis had ik die daadwerkelijk aangesloten op een waterbak, maar na mijn verhuizing had ik hem... Read more »
 • De lintjesrege(li)n(g)
  Het is gelukt! Menno, Dorine en Jeroen hebben vanochtend een lintje gekregen en ze vermoedden vooraf helemaal niets!!   En wat waren er een hoop prachtige plot twists in het proces om dit te regelen…  Voor degenen die zich afvragen hoe het nou allemaal precies is gelopen, hierbij het hele... Read more »
 • Draailier & Doedelzak workshopweekend 2024
  Afgelopen weekend was het weer tijd voor het workshopweekend van stichting Draailier & Doedelzak, oftewel een heel weekend lang een doedelzakworkshop volgen en vrijdag- en zaterdagavond luisteren naar concerten en dansen op balfolkmuziek! <3 Ik moest LARP-evenement Charm er voor missen, maar dat had ik er voor over. Want het... Read more »
 • Historisch Spektakel Grave
  We mochten vandaag voor het eerst met De Soete Inval op Historisch Spektakel Grave spelen. Helaas hadden ze te weinig budget om ons het hele weekend in te huren, dus spraken we af dat we alleen de zondag zouden komen. Ook leuk. Hoewel het dichtbij Nijmegen ligt (slechts 20 minuten... Read more »
 • 17e eeuws tasje
  Ik was gefrustreerd. Want ik had rust nodig en kreeg het niet. Ik had een schoonmaakster geregeld, maar dat gaf niet snel genoeg verlichting en dus had ik ook deze week vrij gevraagd van mijn werk. En toen moest ik Sammy in laten slapen. En invallen bij De Soete Inval.... Read more »
 • 1 April-viering Brielle
  Ondanks verdriet om Sammy gaat het leven door – in sneltreinvaart. Dus vandaag stond ik alweer met een doedelzak in mijn pootjes in Brielle. Eigenlijk zou ik niet meegaan naar dit optreden. Maar toen kregen we een berichtje dat Flip te veel last had van zijn rug om de komende... Read more »
No RSS Item
  +

  Beautylab

 • Review | L’Oréal Paris Bright Reveal
  Mijn gebeden zijn verhoord! L’Oréal Paris heeft dit jaar een geweldig nieuwe lijn op de markt gebracht genaamd Bright Reveal. Deze lijn bevat een cleanser, serum, peeling en een SPF50 en de producten richten zich specifiek op het verminderen van hyperpigmentatie. Hét key ingrediënt van deze lijn is niacinamide. Wat... Read more »
 • Ik had dit resultaat van mijn kleurenanalyse nooit verwacht
  “Ik bepaal zelf wel wat ik aantrek en welke kleuren ik draag” was altijd mijn eerste gedachte als ik iemand positief hoorde praten over een kleurenanalyse. Tja, eigenwijs he? Toch werd ik de laatste tijd getriggerd door Instagram Reels en TikTok video’s waarbij ik kleurenanalyses voorbij zag komen. Hmmm, misschien... Read more »
 • Dit nieuwe product is hét geheim voor een stralende huid
  De 3 belangrijkste stappen van een goede skincare routine zijn; 1. reinigen, 2. hydrateren en 3. beschermen met een SPF. Deze stappen vormen een prima basis, maar merk je dat je huid toch nog iets extra’s kan gebruiken, dan is het wellicht tijd om een exfoliant aan je routine toe... Read more »
 • Vitamine C en niacinamide
  Zijn vitamine C en niacinamide (vitamine B3) een slechte skincare combinatie? Als je erop googelt komen er veel artikelen en video’s tevoorschijn die waarschuwen om deze ingrediënten te combineren, maar waarom eigenlijk? Waar zijn deze waarschuwingen op gebaseerd? Er is veel verkeerde informatie in omloop die via internet gemakkelijk wordt... Read more »
 • Skincare ingrediënt | niacinamide
  Niacinamide, ook wel bekend als nicotinamide of vitamine B3, wordt van nature gevonden in onze huid. Hierdoor geeft het relatief weinig bijwerkingen. Daarnaast is het een stabiel skincare ingrediënt dat veel goede eigenschappen heeft voor ieder huidtype, wat het zeer geliefd maakt onder skincarefabrikanten. Controleer de INCI lijst maar eens... Read more »
 • Wat zijn PHA’s?
  De laatste tijd ontdek ik steeds vaker het ingrediënt PHA in peelings en andere skincare producten, maar wat zijn PHA’s precies en hoe verschillen ze van hun ‘bekendere’ neefjes AHA en BHA? Allereerst, waar staan deze afkortingen voor? AHA staat voor alpha hydroxy acid (alfa-hydroxyzuur) BHA staat voor bèta hydroxy... Read more »
 • Fotoshoot | de kracht van het vrouwelijk lichaam
  Ware schoonheid komt voort uit zelfliefde en acceptatie. Het is juist heel krachtig om jezelf te omarmen zoals je bent, met al jouw unieke kenmerken, zoals striae, lichaamsbeharing, vetrollen of een uitstekende rib door scoliose. Dit uitgangspunt vormde de basis van een projectgroepje van Lisa Bonefaas, Janne van Steenbergen en... Read more »
  +

  Follow my footprints

 • De Japanse Tuin in de lente: foto’s voorjaar en tips voor je bezoek!
  De Japanse Tuin op Landgoed Clingendael is een unieke tuin in Den Haag. Elk jaar in voor- en najaar kun […] The post De Japanse Tuin in de lente: foto’s voorjaar en tips voor je bezoek! appeared first on Follow my footprints.... Read more »
 • Foto expositie Ode aan Nederland Jimmy Nelson in Muzee Scheveningen  
  Afgelopen donderdag nam ik een duik in de culturele geschiedenis van Scheveningen èn van Nederland. In museum Muzee in Scheveningen […] The post Foto expositie Ode aan Nederland Jimmy Nelson in Muzee Scheveningen   appeared first on Follow my footprints.... Read more »
 • Paasmarkt Den Haag: foto’s Home Made Easter Market 2024
  Het gehele Paasweekend is de Home Made Easter Market weer, de traditionele Paasmarkt in Den Haag! Beide Paasdagen vind je […] The post Paasmarkt Den Haag: foto’s Home Made Easter Market 2024 appeared first on Follow my footprints.... Read more »
 • Last minute tips met kids voor Pasen
  Pasen staat voor de deur! Weet je nog niet wat je wil gaan doen met Pasen? Wil je er sowieso […] The post Last minute tips met kids voor Pasen appeared first on Follow my footprints.... Read more »
 • De boekenkast van Jan is de Man in Den Haag 
  Wat hij eerder al in Utrecht, Amsterdam, Tilburg, Harlingen, Lichtenvoorde, Nimy, Boulogne sur Mer, Grenoble, Parijs en Londen deed, deed […] The post De boekenkast van Jan is de Man in Den Haag  appeared first on Follow my footprints.... Read more »
 • Keukenhof in maart of april, wat staat in bloei?
  Bloemenpark Keukenhof in Lisse, jaarlijks wordt het door bijna 1,5 miljoen mensen bezocht. Dit jaar -2024- is Keukenhof open vanaf 21 maart tot […] The post Keukenhof in maart of april, wat staat in bloei? appeared first on Follow my footprints.... Read more »
 • Alp Pasa hotel in Antalya, bijzonder plekje in authentiek Kaleici
  Hotel Alp Pasa in Antalya, wat een pareltje! Alp Pasa hotel is een charmant boutique hotel in het hart van […] The post Alp Pasa hotel in Antalya, bijzonder plekje in authentiek Kaleici appeared first on Follow my footprints.... Read more »
  +

  Vrouwen Anno Nu

 • Dentolan review
  Dentolan is een supplement welke de laatste tijd een stuk bekender is geworden. In dit reviewartikel gaan we je alles vertellen over… Het bericht Dentolan review verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • VideoBureau Breinfijn review en ervaringen
  De afgelopen periode heb je al veel kunnen zien en lezen over Bureau Breinfijn. In dit reviewartikel gaan we je uitleggen wat… Het bericht Bureau Breinfijn review en ervaringen verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Energiek door de overgang: zo doe je dat
  Zit je in de overgang en voel je je moe en uitgeblust? Dit zijn een paar simpele manieren om meer energie te… Het bericht Energiek door de overgang: zo doe je dat verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Waarom goed ondergoed voor heren belangrijk is Veel mannen vinden...
  Waarom goed ondergoed voor heren belangrijk is Veel mannen vinden ondergoed voor heren niet enorm belangrijk. Een deel van de mannen kiest… Het bericht verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Online cursus fermenteren
  Het fermenteren van groentes is een natuurlijk proces waarbij koolhydraten door bacteriën worden omgezet in melkzuur. Gefermenteerd voedsel wordt regelmatig genuttigd om… Het bericht Online cursus fermenteren verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Fat Burn Active reviews en kopen
  Afslanken is en blijft een enorm populair onderwerp. De afgelopen 2 jaar was het niet altijd eenvoudig om te gaan sporten en… Het bericht Fat Burn Active reviews en kopen verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • VideoSenang School / Senang Masterclass (broer Rasta Senang) review
  Hoe heerlijk zou het zijn als je iedere dag de deur uit gaat met een positief gevoel en een positieve mindset? We… Het bericht Senang School / Senang Masterclass (broer Rasta Senang) review verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
  +

  Karin Spaink

 • De logistiek van een nieuwe handicap
  Op 2  mei kreg ik moeite met lopen. Ineens maakte ik vreemd kleine stapjes en begon ik te wankelen als ik simpelweg stond. En ik was plots zo bekaf dat ik halve dagen op bed lag. Dat bleek het begin te zijn van een nieuwe ms-aanval, de eerste serieuze sinds... Read more »
 • Dietmar: ‘Zo snel ben ik niet slap’
  Van onze verslaggever – Amsterdam, 12 april 2023 Onlangs bood ene mevrouw KS te A. per advertentie belangstellenden ‘nachten’ met een man in haar appartement aan. De vermeende gigolo, die bij haar op kamers woont, zou sessies van zes uur voor de genodigden in petto hebben. ‘Gasten’ werd gevraagd met... Read more »
 • Nachten met Dietmar Paetz [1]
  Kijk – ik hou dus van planten. En Dietmar Paetz is een bijzondere. Hij arriveerde dik twee maanden geleden, in de vorm van een handvol stekken, gekocht op Marktplaats. Dietmar behoort tot de cactusfamilie Queen of the Night (Epiphyllum, voor de liefhebber). Die bloeien zes uur, alleen ’s nachts, en... Read more »
 • Statement over Arjen Kamphuis
  Arjen kende ik  goed: ruim anderhalf jaar – zo van 2005 tot 2007 – kwam-ie zowat eens per week bij me langs en dan aten we iets, spraken veel en keken films. Maar ergens onderweg werd-ie wappie avant la lettre: helemaal in de 9/11-complotten. Het ergerlijke was: hij hield er... Read more »
 • Afscheid van de vooruitgang
  Aanhangers van de Verlichting en de vooruitgang – wat linkse mensen en partijen in zekere zin altijd zijn, al weten ze dat die weg hobbelig is en diepe dalen kent – geloven dat de wereld beter kan worden en zich kan ontwikkelen, door verandering. Ze doen dat met name door... Read more »
 • Weg bij Het Parool
  Na bijna 30 jaar (en tegen de duizend columns) heb ik besloten te stoppen als columnist bij Het Parool. Op eigen initiatief hoor, de krant had me nog willen houden, maar ik dacht steeds vaker: ja maar hallo, daar heb ik al eerder over geschreven, nee niet weer…. Ik was... Read more »
 • Bijna bejaard
  Werd ik gisteren zomaar 64: al bijna bejaard. Heel raar, want ik had nooit gedacht zo oud te worden, ik had mezelf altijd dood verwacht voor mijn vijftigste. Mijn lichaam deed zijn best: multiple sclerose op mijn 29e, en dat ging aanvankelijk zo hard dat ik na een paar jaar... Read more »
  +

  CiNNeR

 • Het trauma dat me over de rand kieperde
  Kort intro omdat anders het relaas onnavolgbaar wordt. Ik ben behept met ziekte van Charcot Marie-Tooth (CMT) type 2. In Nederland frequent Hereditaire Motorische en Sensorische Neuropathie type 2 genoemd, in mijn medisch dossier, spreekkamer en volksmond afgekort tot HMSN. Bij type 2 sterven de lange zenuwbanen (voeten, benen en... Read more »
 • Hoe uitspraken (0ver vitamine B12 tekort) gevolgen hebben
  De Volkskrant heeft expliciet aangegeven dat het ingezonden stuk in de Volkskrant van dr. Bernard Leenstra over vitamine B12 tekort en het B12 institute zijn persoonlijke opinie betreft. Nu is het al erg genoeg dat een arts rond een ernstige ziekte handelt in opinies. Op sociale media gaat het nog... Read more »
 • Dokter Bernard heeft een opinie
  “Als je toch die overtuiging hebt [dat je mogelijk een vitamine B12-tekort hebt]: koop een potje vitamine B12-pillen bij de drogist, slik drie maanden elke dag één pil en kijk wat het doet. Of nog beter: ga wandelen, sporten of een praatje maken met ouderen in een verzorgingstehuis. Omarm, hoe... Read more »
 • Een positieve(re) update
  Laat ik na zestien nogal sombere maanden en afgeschermd leven, starten met het positieve nieuws. Mijn man heeft een nieuwe baan! Ja dat is inderdaad iets te snel, hij was ook nog niet gestart met solliciteren. Maar dit werd hem nog net niet zo aangeboden, sluit goed bij hem aan,... Read more »
 • CiNNeR vraagt om nog een laatste beetje hulp
  Na mijn hulpvraag in oktober vorig jaar heeft u ons met velen financieel en emotioneel door zeven corona maanden heen geholpen en daarvoor zijn we innig dankbaar! En de binnen gekregen donaties zijn nog echt niet op. Het streefbedrag is alleen nog niet gehaald en we hebben bovendien een paar... Read more »
 • Ongewild vaccin ‘weigeraar’
  Voordat mensen denken dat mijn huisarts een idioot is. In zijn bomvolle praktijk met 2500+ patiënten, heeft hij slechts twee mensen vaccinatie tegen corona afgeraden. Ik ben een van die mensen. En nee, dat was niet zomaar een advies. Ja hij had een uitgebreide onderbouwing. Nee ik ga geen second... Read more »
 • CiNNeR durft te dromen, #TegenGecontroleerdVerspreiden
  [Update] Inmiddels heb ik de petitie #TegenGecontroleerdVerspreiden opgezet. [/Update] Er ontstaat steeds meer weerstand, onbegrip en boosheid over onderdelen van de ‘Gecontroleerd verspreiden’ strategie van onze overheid. En terecht. De cijfers liegen er niet om, elke signaalwaarde staat over de kop in het rood, de zorg kon en heeft het... Read more »
  +

  Zalig

 • Passief inkomen: jouw route naar financiële groei
  In een wereld waarin financiële vrijheid een steeds grotere rol speelt, wordt het vergroten van je kapitaal door… Het bericht Passief inkomen: jouw route naar financiële groei verscheen eerst op Zalig.... Read more »
 • Geef je huis aanzien met een deurluifel
  Ben je op zoek naar datgene dat jouw huis net wat meer uitstraling geeft? Misschien heb je er… Het bericht Geef je huis aanzien met een deurluifel verscheen eerst op Zalig.... Read more »
 • Hoe kies je het perfecte bed?
  Een goed bed kiezen is superbelangrijk voor een lekkere nachtrust. We brengen een groot deel van ons leven… Het bericht Hoe kies je het perfecte bed? verscheen eerst op Zalig.... Read more »
 • Dit is de beste routine voor krullend haar
  Krullend haar is prachtig, maar heeft in veel gevallen wel wat extra aandacht nodig. Veel mensen met krullend… Het bericht Dit is de beste routine voor krullend haar verscheen eerst op Zalig.... Read more »
 • Wie is Manon van Essen? | Alle informatie en haar vermogen
  Manon van Essen is een vrouw die steeds vaker op televisie te zien is. Het kan dus best… Het bericht Wie is Manon van Essen? | Alle informatie en haar vermogen verscheen eerst op Zalig.... Read more »
 • Krassen en schade: 5 tips om je auto te beschermen
  Natuurlijk wil je als trotse autobezitter dat je wagen er altijd tiptop uitziet. Maar schade aan de lak… Het bericht Krassen en schade: 5 tips om je auto te beschermen verscheen eerst op Zalig.... Read more »
 • Grote hond nemen: waar moet je op letten?
  Honden zijn er natuurlijk in alle soorten en maten te vinden. Waar de een het liefst een kleine… Het bericht Grote hond nemen: waar moet je op letten? verscheen eerst op Zalig.... Read more »