+

  Vrouw en Recht

 • Hof Arnhem Leeuwarden (10 juni 2021): geen omgang met kinderen en erkenning door vader na geweld tegen ex-partner
  ECLI:NL:GHARL:2021:5781 Hof Arnhem Leeuwarden noemt in zijn motivering expliciet zowel het VN Verdrag inzake de Rechten van het Kind als  het Verdrag van de Raad van Europa inzake het voorkomen en bestrijden van geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld (ook … Lees verder →... Read more »
 • Schaduwrapportage VN-Vrouwenverdrag 2021
  De VVR heeft de schaduwrapportage VN-Vrouwenverdrag 2021 ondertekend. Die is gericht op de presessional working group van CEDAW die van 5 – 9 juli (digitaal) vergadert om onder meer de ‘List of Issues Prior to Reporting’ voor Nederland vast te … Lees verder →... Read more »
 • Brandbrief veilige werkomgeving Tweede Kamer
  De VVR heeft de door Bureau Clara Wichmann geïnitieerde brandbrief aan voorzitter en presidium van de Tweede Kamer over een veilige werkomgeving ondertekend. De brief is te vinden via de website van Bureau Clara Wichmann. … Lees verder →... Read more »
 • Statement over strafbaar stellen van psychisch geweld
  Eind 2020 vroegen een aantal tweede kamer fracties de VVR op korte termijn te reageren op een (concept) initiatiefnota over het strafbaar stellen van psychisch geweld. Ook VVR-leden waren gevraagd om mee te denken. Door het demissionair raken van het … Lees verder →... Read more »
 • Jaarrekening 2020
  VVR.Verlies.Winst.Balans.2020.CONCEPT … Lees verder →... Read more »
 • Oproep aan informateur en politieke partijen: Bescherm en versterk onze persoonlijke rechten en vrijheden
   Nederland is een land met een traditie van vrijheden. Vrijheid van godsdienst, vrijheid van organisatie, vrijheid om zelf keuzes te maken in relaties, in onderwijs, persoonlijke ontwikkeling, seksualiteit en uiteindelijk ook in hoe we willen sterven. Deze rechten waren niet … Lees verder →... Read more »
 • Rechtbank Midden Nederland 3 mei 2021: 9 jaar cel voor zware mishandeling echtgenote
  Rechtbank Midden Nederland achtte getuige zijn van huiselijk geweld bewezen als vorm van strafbare kindermishandeling. Dit is (waarschijnlijk) de eerste keer. Het is in lijn met het Verdrag van Istanbul dat in mei 2021 10 jaar bestaat. ECLI:NL:RBMNE:2021:1786 … Lees verder →... Read more »
  +

  Sophia Magazine

 • Gevaar
  Gevaar Ik rijd geen auto. Ik heb wel een rijbewijs, maar ik durf niet meer. In Amerika reed ik wel, maar daar waren de wegen breed, en het parkeren een stuk makkelijker dan hier. Belangrijker: Niemand scheen daar ooit zoveel […] The post Gevaar appeared first on Sophia Magazine.... Read more »
 • Vrij
  Vrij Er lijkt ineens een heleboel vrijheid te ontstaan als je thuis gaat werken. Als je iets voor jezelf gaat opbouwen. Na meer dan 40 jaar voor een baas in loondienst te hebben gewerkt, hakte ik de knoop door. Ik […] The post Vrij appeared first on Sophia Magazine.... Read more »
 • Recensie Het verborgen leven van bomen – Peter Wohlleben
  Recensie Het verborgen leven van bomen – Peter Wohlleben Bomen zijn mijn vriendjes. Een van mijn eerste herinneringen was dat ik altijd speelde bij en in de grote boom. Hier leerde ik op mijn manier, het leven van bomen ontdekken. […] The post Recensie Het verborgen leven van bomen –... Read more »
 • Bang
  Bang Eline de Moor (51) is nu bijna twee jaar single.  De bindingsangst slaat toe als ze denkt aan een volgende stap met Ronald. Enthousiast ‘Nee! Echt?’ roept Pia uit. ‘Die leuke man? Oh joh, wat leuk!’ Ik schrik er […] The post Bang appeared first on Sophia Magazine.... Read more »
 • Vluchten
  Vluchten Ik zag een foto van een meneer die samen met zijn twee jonge kinderen uit een bootje gehesen wordt. Ze vluchten. Op zijn gezicht staat pure paniek. Hij huilt en hij is bang. Dit is Angst met een hoofdletter. […] The post Vluchten appeared first on Sophia Magazine.... Read more »
 • Scheiden, en nu?
  Scheiden, en nu? Niemand zit er op te wachten. Soms groei je uit elkaar, soms is er iets anders aan de hand. Maar van het sprookje van je bruiloft is niets meer over. Je besluit te gaan scheiden. Wat een […] The post Scheiden, en nu? appeared first on Sophia... Read more »
 • Recensie Goede buren – Mattias Edvardsson
  Recensie Goede buren – Mattias Edvardsson Zoals enkele weken geleden beloofd is hier mijn indruk van het boek Goede buren. Het boek is vlot geschreven en er zit genoeg spanning in waardoor je bijna weet hoe het in elkaar zit, […] The post Recensie Goede buren – Mattias Edvardsson appeared... Read more »
  +

  Ouders van Nu

 • Bij de jumbo, in een restaurant: op deze onhandige plekken braken jullie je vliezen
  In films gebeurt het natuurlijk altijd als je midden in een winkel staat. Het vruchtwater klettert in een gangpad, de weeën barsten in alle heftigheid los en er moet een taxi komen (NU!) om je, al puffend, naar het ziekenhuis te brengen. Of gaat het soms ook in het echte... Read more »
 • Top 10 kerstcadeaus voor baby’s
  Voor je baby is het waarschijnlijk de eerste keer: een mooi versierde kerstboom, gezellig met de familie aan het kerstdiner en natuurlijk zijn eerste kerstcadeautje. Kerst is een van de waardevolste momenten in het jaar, vóóral met je baby erbij. Je ziet vast regelmatig van alles in de winkel liggen... Read more »
 • Waarom wordt er vandaag gestaakt door basisschoolleraren?
  In het hele land legden juffen en meesters vandaag het eerste uur hun werk neer. Maar wat is nu eigenlijk de reden van deze landelijke lerarenstaking? En is de eis van de leraren redelijk? De reden van de staking Ruim 37.000 leerkrachten in het basisonderwijs begonnen vandaag een uurtje later... Read more »
 • 10 jaar
  Het bericht 10 jaar verscheen eerst op Ouders van Nu.... Read more »
  +

  Beautylab

 • Dit is waarom je het Clay And Glow Vitamine C serum zou moeten gebruiken
  Clay And Glow is bekend geworden met hun befaamde roze kleimasker, maar het afgelopen jaar heeft dit prachtige beautymerk zeker niet stil gezeten. Inmiddels hebben ze naast hun masker nu ook een moisturizer, face wash, face scrub en een lip scrub gelanceerd. Sinds deze week heeft Clay And Glow wederom... Read more »
 • Budgettip: Catrice 48h Power Stay Brow Gel
  Eerder vertelde ik jullie over de Catrice Micro Tip Graphic Eyeliner waar ik super tevreden over ben, maar vandaag ga ik jullie kennis laten maken met een ander nieuw product van Catrice, namelijk de 48h Power Stay Brow Gel. Ook deze brow gel is inmiddels een onderdeel geworden van mijn... Read more »
 • 8 tips voor meer volume in je haar
  Eén van de meest gestelde haarvragen die ik altijd krijg is ‘hoe krijg ik meer volume in mijn haar?’. Ik zou je graag willen vertellen dat er slechts 1 product bestaat die op wonderlijke wijze je lokken de lucht in pompt, maar helaas. Net zoals je bij skincare ook de... Read more »
 • Budget tip: Catrice Micro Tip Graphic Eyeliner
  Elk seizoen brengt Catrice weer een aantal nieuwe producten op de markt. Het PR bureau van Catrice stuurde mij alvast een aantal van hun nieuwste items op die ik de afgelopen week heb getest. Hiervan hebben twee producten inmiddels hun intrede gemaakt in mijn dagelijkse make-up routine. Ik begin vandaag... Read more »
 • Eindelijk! Pat McGrath Labs is in Nederland
  Alweer twee jaar geleden vertrok ik met mijn vriendin Angel naar Florida. Ons doel van deze vakantie was simpel: shoppen en vreten. HEEL VEEL vreten. We waren allebei zwanger, dus we aten de hele dag door en verder cruisden we in de auto van mall tot mall en liepen we... Read more »
 • Water geven aan kamerplanten
  Dat plantjes water nodig hebben snappen we allemaal, maar hoeveel en hoe vaak geef je een plant precies water? En zit er nog verschil in het type water dat je geeft? Als je je kamerplanten naar the next level wilt tillen komend voorjaar lees dan hieronder mijn allerbeste water tips.... Read more »
 • Lush Valentijn 2021 review
  Het jaar 2020 is – althans voor mij – razendsnel voorbij gegaan. Voor mijn gevoel vierde ik vorige week nog Oud en Nieuw, maar over een goeie 2 weken is het gewoon alweer Valentijnsdag. En I know, deze dag is super commercieel en in het leven geroepen om de economie... Read more »
  +

  Vrouwen Anno Nu

 • A-Z Barbecue (BBQ) ervaringen en review
  In de zomermaanden is barbecueën voor veel mensen heel populair. Wie houdt immers niet van een avondje tafelen met familie, vrienden, collega’s… Het bericht A-Z Barbecue (BBQ) ervaringen en review verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • VideoAnti buikvet cursus Iris van Westering
  Ben je van plan om nu dan écht je overtollig buikvet te gaan verbranden? Dan is het heel goed dat je dit… Het bericht Anti buikvet cursus Iris van Westering verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Mathijs Vrieze maaltijdbox en recepten
  Als je op deze pagina bent geland, dan wil je waarschijnlijk meer te weten komen over Mathijs Vrieze. Dat komt dan goed… Het bericht Mathijs Vrieze maaltijdbox en recepten verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Familiebox review en ervaringen
  Op zoek naar een actuele Familiebox review of ervaring? Dan ben je hier aan het juiste adres. We hebben namelijk de meest… Het bericht Familiebox review en ervaringen verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • VideoMathijs Maaltijdbox review
  Mathijs Maaltijdbox, welke bekend is van de bekende TV-kok Mathijs Vrieze, is inmiddels overgenomen en flink verbeterd. In dit reviewartikel wordt om… Het bericht Mathijs Maaltijdbox review verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • The Meatlovers Review
  Tegenwoordig hoef je niet meer per definitie naar een restaurant om een kwalitatief stukje vlees te eten. Je kunt natuurlijk langs de… Het bericht The Meatlovers Review verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • VideoMarley Spoon ervaringen, review en korting
  Marley Spoon is een bekende en populaire maaltijdbox in diverse landen. Ze staan bekend om de heerlijke, verse recepten die door goede… Het bericht Marley Spoon ervaringen, review en korting verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
  +

  Karin Spaink

 • Trein in de Maas
  Een klassieke ethische hersenkraker is het trolleyprobleem. Stel dat je een stuurloos geworden trein ziet aanstormen op een spoor dat zich verderop in tweeën vertakt. Jij staat precies bij de wissel. Op het rechtdoor gaande spoor liggen vijf mensen gekneveld, als in een slechte western – ze kunnen niet weg.... Read more »
 • Wie het eerst boven is
  De nieuwsberichten stonden terecht op dezelfde pagina in mijn ochtendkrant. Samen vormden ze het wrangste commentaar op de huidige wereld dat je je maar kunt voorstellen. Rechtsboven meldde de krant het besluit van de G20 om een wereldwijde winstbelasting voor multinationals in te stellen. Dat moest hun weergaloze belastingontduiking en... Read more »
 • Wie stikstof zaait, zal vuur oogsten
  Ruim twee weken geleden lekte een concept uit van het nieuwe IPPC-rapport over de staat van het klimaat. De waarschuwingen daarin zijn heftig: we naderen het moment waarop de klimaatverandering onomkeerbaar wordt met rasse schreden. Anders dan alle ambitieuze plannen het doen voorkomen – zero-zus voor 2030, zero-zo voor 2050... Read more »
 • Pretbederver
  De summer of love komt eraan, voorspellen kranten en tv-programma’s: we mogen weer los, en dat zullen we doen ook. Ik heb ’t inmiddels al zo vaak gelezen dat de vraag opkwam of het verslaggeving was, of aanmoediging. Ook het kabinet is optimistisch. De mondkapjes kunnen binnenkort af, we mogen... Read more »
 • Tijd voor nieuwe verkiezingen?
  Die formatie duurt maar, en schiet geen sikkepit op. Alle eerder bedachte coalities worden alleen maar onmogelijker nu het CDA – dat sinds dik 40 zetels onder Balkenende is teruggevallen naar 14 zetels nu – implodeert onder alle schandalen en het gif er tegen de plinten klotst. Belangrijker is dat... Read more »
 • ‘Daar kun je het publiek niet aan blootstellen’
  In opdracht van de gemeente Amsterdam heb ik de werkwijze van de Amsterdamse Beoordelingscommissie ‘Goede Zeden’ onderzocht. Dat was een gezelschap van mensen uit de reclassering, die – samen met directeuren van gemeentelijke diensten en afgevaardigden uit het bedrijfsleven – de antecendenten van sollicitanten besprak. Zij besloten of iemand al... Read more »
 • Onze bureaucratie is failliet
  Onze bureaucratie woekert maar door. We hebben zo’n 25 GGD’en in Nederland, elk met een eigen registratiesysteem, wat nogal lastig bleek te zijn toen medewerkers van callcenters er afspraken voor coronatesten en de uitkomsten daarvan in moesten registreren. Ze waren veel tijd kwijt met het uitzoeken hoe elke GGD de... Read more »
  +

  CiNNeR

 • Een positieve(re) update
  Laat ik na zestien nogal sombere maanden en afgeschermd leven, starten met het positieve nieuws. Mijn man heeft een nieuwe baan! Ja dat is inderdaad iets te snel, hij was ook nog niet gestart met solliciteren. Maar dit werd hem nog net niet zo aangeboden, sluit goed bij hem aan,... Read more »
 • CiNNeR vraagt om nog een laatste beetje hulp
  Na mijn hulpvraag in oktober vorig jaar heeft u ons met velen financieel en emotioneel door zeven corona maanden heen geholpen en daarvoor zijn we innig dankbaar! En de binnen gekregen donaties zijn nog echt niet op. Het streefbedrag is alleen nog niet gehaald en we hebben bovendien een paar... Read more »
 • Ongewild vaccin ‘weigeraar’
  Voordat mensen denken dat mijn huisarts een idioot is. In zijn bomvolle praktijk met 2500+ patiënten, heeft hij slechts twee mensen vaccinatie tegen corona afgeraden. Ik ben een van die mensen. En nee, dat was niet zomaar een advies. Ja hij had een uitgebreide onderbouwing. Nee ik ga geen second... Read more »
 • CiNNeR durft te dromen, #TegenGecontroleerdVerspreiden
  [Update] Inmiddels heb ik de petitie #TegenGecontroleerdVerspreiden opgezet. [/Update] Er ontstaat steeds meer weerstand, onbegrip en boosheid over onderdelen van de ‘Gecontroleerd verspreiden’ strategie van onze overheid. En terecht. De cijfers liegen er niet om, elke signaalwaarde staat over de kop in het rood, de zorg kon en heeft het... Read more »
 • Kan ik me wel laten vaccineren?
  Voor de zekerheid: ik ben voor vaccinatie en heb het in deze alleen en uitsluitend over mijn eigen persoonlijke en uitzonderlijke situatie. Van een halve oxazepam raakte ik op hart en longen na voor twaalf extreem angstige uren geheel verlamd. Met een bloedverdunner kwam ik met een breed scala aan... Read more »
 • Verkeerde informatie voor de ‘geïnformeerde beslissing’ en vaccinaties
  Om misverstanden tot regelrechte oorlog te voorkomen: ik ben zeer voor vaccineren. En voor keuzevrijheid. Ik ben alleen ook voor goede informatie. De roep om toch gevaccineerd te kunnen worden met AstraZeneca lijkt bijna met het uur toe te nemen. Inmiddels blijken er huisartsen te zijn die vol trots veel... Read more »
 • Waar zijn we in beland (en hoe stom zijn we)?
  Groepen feestende mensen in een park of op het strand. Nagels gedaan, vers van de kapper, met de fiets, brommer, auto of openbaar vervoer daarheen gereisd. Ze staan in grote groepen dicht bij elkaar en tegen elkaar aan te praten, roepen, zingen en flirten met hapjes en drankjes in de... Read more »
  +

  Lenny's Adventures

 • Het buurtinitiatief
  In april publiceerde ik mijn boek, in mei liet ik mijn spouwmuurisolatie vervangen en veranderde ik mijn voortuin, in juni won ik de rechtzaak tegen de schoorsteenveger en haalde ik mijn textielexamen, zojuist is Fable & Fantasy achter de rug, en nu heb ik 3 weken vakantie terwijl Castlefest is... Read more »
 • Fable & Fantasy 2021
  Volgens mij had niemand verwacht dat Fable & Fantasy door zou mogen gaan. Maar jawel, de gemeente  Emmen gaf toestemming en dus konden we afgelopen weekend eindelijk weer optreden met De Soete Inval! Het was weliswaar een festival van 2 dagen, maar bezoekers bleven er niet overnachten en dus telde... Read more »
 • VideoArm egeltje
  Tijdens mijn lunchwandeling spotte ik niet alleen een plastic voortuin (zie Facebook). Enige minuten later liep ik tegen een opmerkelijk tafereeltje aan: een ekster leek een egel op te jagen. Ik pakte mijn camera erbij en filmde het van een afstandje, mede om te kunnen observeren hoe het met de... Read more »
 • Plaats voor nieuwe dingen
  Een tijdje geleden viel het me op dat Ernic’s Facebookpagina nog online stond. Van de ene kant een mooie herinnering, want hij is nooit weg wat mij betreft, maar toch ook wel een beetje raar. Facebook heeft inmiddels goede opties ontwikkeld voor zo’n situatie: je kunt een pagina van een... Read more »
 • Crazy hat lady
  Ik hou van hoedjes! Ik draag ze helaas veel te weinig, omdat ik niet genoeg met mijn outfits matchende exemplaren heb. Dus besloot ik vandaag het centrum in te gaan om te kijken of ik mijn garderobe aan kon vullen. Winkelen kan nu immers weer redelijk normaal. Ik had me... Read more »
 • Coverlockmachine
  Zojuist gearriveerd: mijn nieuwe coverlockmachine! \o/ Ik heb al een naaimachine en lockmachine, maar deze ontbrak nog in het rijtje. Vele jaren geleden overwoog ik al zo’n ding, want ik naai regelmatig zomen in kleding van stretch-stof en daar is deze ideaal voor. Het kan ook op je naaimachine met... Read more »
 • Boekdisplay
  De festivals beginnen weer! \o/ Da’s niet alleen leuk voor mij als bezoeker en als muzikant, maar ook als schrijver, want fantasyfestivals lijken me een zeer geschikte plek om mijn boek onder de aandacht te brengen en zo nog wat extra exemplaren te kunnen verkopen.   Volgende maand speel ik... Read more »