No RSS Item
  +

  Lenny's Adventures

 • Geborduurde gardecorpse
  Al een hele tijd geleden naaide ik een gardecorpse, oftewel een soort middeleeuwse reismantel. Die draag ik regelmatig als ik op middeeuwse festivals speel, vooral in de avonduren als het flink afkoelt. Maar ik vond ‘m wel een beetje saai. Het was natuurlijk een enorme homp rode stof, die sowieso... Read more »
 • Dennefeest 2022
  Oh Dennefeest, wat hou ik van je! <3 Na 3 jaar mochten we eindelijk weer dansen op dit lieve kleine festivalletje in een openluchttheater (ik had nog een kaartje met daarop ‘Dennefeest 2020 wordt Dennefeest 2021’   ). Ik vind de sfeer er altijd erg fijn, want die is heel... Read more »
 • Zweten op de Ommerschans
  Poeh, dat was me het dagje wel! We speelden gisteren met De Soete Inval tijdens de Rampjaarherdenking in Ommerschans. Het was enorm warm, dus dat was een uitdaging. We hebben bewust alleen op schaduwplekjes gespeeld en bovendien met wat meer pauzes dan normaal. Daardoor was het in ieder geval uit... Read more »
 • Two Steps from Hell-concert
  “Hey Lenny, Yvonne is ziek en nu heb ik een kaartje over voor het concert van Two Steps from Hell morgenavond in Amsterdam. Wil jij misschien mee?” Euh… (*slikt alle bezwaren en beren op de weg in die automatisch in mijn hoofd opborrelen bij last-minute plannenwijzigingen*) nou ja, waarom ook... Read more »
 • Einde van een stress-periode
  Zo, dat zit erop. Vanochtend is dan eindelijk de nieuwe website van de Radboud Universiteit live gegaan. Het is een project waar ik zo’n 3 jaar mee bezig ben geweest en het heeft behoorlijk wat voeten in de aarde gehad om het ding live te krijgen. Het was namelijk geen... Read more »
 • Nieuw tuinbankje
  Vrijdagochtend moest ik even in het winkelcentrum zijn en liep ik langs een winkel waar een superschattig schommelbankje voor de deur stond. Hélemaal mijn stijl: van metaal met krullen en blaadjes en in de kleur groen. <3 Na wat te hebben gekwijld, ben ik doorgelopen, want het ding was bijna... Read more »
 • Coupeuse-examen – dag 2
  Gisteren was deel 2 van mijn coupeuse-examen, waar ik half mei al de eerste dag van had gehad. De dag zelf was niet het spannendste gedeelte, want ditmaal hoefde ik niet de hele dag, maar slechts 40 minuten aanwezig te zijn. De enige test die ik die dag nog moest... Read more »
  +

  Ouders van Nu

 • Kinderspelletjes voor binnen
  Regent het dat het giet of is het buiten ijskoud? Deur op slot en pyjama’s aanlaten dan maar, want met deze kinderspelletjes hebben jullie gegarandeerd een dag binnenpret. Niks fijners dan gewoon een dag gezellig samen binnen zijn. Klassieke kinderspelletjes Waarom nieuwe kinderspelletjes bedenken als er tal van klassiekers zijn... Read more »
 • Bij de jumbo, in een restaurant: op deze onhandige plekken braken jullie je vliezen
  In films gebeurt het natuurlijk altijd als je midden in een winkel staat. Het vruchtwater klettert in een gangpad, de weeën barsten in alle heftigheid los en er moet een taxi komen (NU!) om je, al puffend, naar het ziekenhuis te brengen. Of gaat het soms ook in het echte... Read more »
 • Top 10 kerstcadeaus voor baby’s
  Voor je baby is het waarschijnlijk de eerste keer: een mooi versierde kerstboom, gezellig met de familie aan het kerstdiner en natuurlijk zijn eerste kerstcadeautje. Kerst is een van de waardevolste momenten in het jaar, vóóral met je baby erbij. Je ziet vast regelmatig van alles in de winkel liggen... Read more »
 • Waarom wordt er vandaag gestaakt door basisschoolleraren?
  In het hele land legden juffen en meesters vandaag het eerste uur hun werk neer. Maar wat is nu eigenlijk de reden van deze landelijke lerarenstaking? En is de eis van de leraren redelijk? De reden van de staking Ruim 37.000 leerkrachten in het basisonderwijs begonnen vandaag een uurtje later... Read more »
 • 10 jaar
  Het bericht 10 jaar verscheen eerst op Ouders van Nu.... Read more »
  +

  Beautylab

 • Snuggs Period-proof Underwear
  Het is nu ongeveer een jaar geleden dat ik een Mirena spiraal heb laten plaatsen en hiermee dacht ik ook meteen van mijn ongesteldheid af te zijn. Toch bleef ik ongesteld worden. “Heb ik weer!” dacht ik. Maar wat blijkt, de meeste vrouwen met een spiraal worden gewoon nog ongesteld.... Read more »
 • Tip: probeer dit haarmasker voor sterk en glanzend haar
  Vorige maand vertelde ik jullie wat meer over SheaMoisture, een haarverzorgingsmerk uit Amerika dat zich specifiek richt op mensen met krullen en waarvan hun producten tevens geschikt zijn voor de Curly Girl Method. Daarna plaatste ik een gastreview van enkele SheaMoisture producten, getest door Larissa (haartype 3C). Die review kun... Read more »
 • 3 x Eyeliner Hacks
  Het aanbrengen van een winged eyeliner lijkt voor sommigen een techniek die ze maar nooit onder de knie zullen gaan krijgen, maar vandaag zal ik een hack met je delen waarmee je het jezelf een stuk gemakkelijker maakt. Op de kop opbergen Mijn voorkeur ligt bij de stift eyeliner, oftewel... Read more »
 • Getest: de nieuwe Clay And Glow zonnebrandcrème voor het gezicht
  Ik ben trots op mijn Indische afkomst en alles wat daarbij komt kijken, zoals mijn getinte huid, maar wanneer je meer pigment in je huid hebt zitten ben je helaas ook gevoeliger voor hyperpigmentatie. Zo zijn mijn littekens van mijn ooglidcorrectie (van afgelopen oktober) nog steeds zichtbaar en de laatste... Read more »
 • Shea Moisture getest door een échte Curly Girl
  De afgelopen week heb ik een aantal krul-gerelateerde artikelen met jullie gedeeld. Nu is mijn eigen haar steiler dan steil, dus leek het me een goed idee om iemand met natuurlijke krullen aan het woord te laten op mijn blog. Ik wil jullie voorstellen aan Larissa Bruin die vandaag wat... Read more »
 • Bakstenen muur in huis
  In mijn vorige interieur post konden jullie de verbouwing zien van de knusse keukenhoek. Hiervoor werd de lambrisering van 2 muren verwijderd. De ene muur is weer netjes gestucd, maar de andere muur… daar wilde ik nog wat speciaals mee doen. Het gaat om deze muur en dan het stukje... Read more »
 • Hoe wordt sheaboter gemaakt en waarom is dit zo fijn voor krullend haar?
  Misschien heb je het onlangs bij Kruidvat gespot; SheaMoisture. Mensen met type 4 haar zweren erbij, en ook al behoor ik niet tot die doelgroep, toch kende ik het merk al wel van naam omdat ik een jaar in Amerika heb gewoond. Daar is het merk zeer bekend en geliefd... Read more »
  +

  Vrouwen Anno Nu

 • Waarom goed ondergoed voor heren belangrijk is Veel mannen vinden...
  Waarom goed ondergoed voor heren belangrijk is Veel mannen vinden ondergoed voor heren niet enorm belangrijk. Een deel van de mannen kiest… Het bericht verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Online cursus fermenteren
  Het fermenteren van groentes is een natuurlijk proces waarbij koolhydraten door bacteriën worden omgezet in melkzuur. Gefermenteerd voedsel wordt regelmatig genuttigd om… Het bericht Online cursus fermenteren verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Fat Burn Active reviews en kopen
  Afslanken is en blijft een enorm populair onderwerp. De afgelopen 2 jaar was het niet altijd eenvoudig om te gaan sporten en… Het bericht Fat Burn Active reviews en kopen verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • VideoSenang School / Senang Masterclass (broer Rasta Senang) review
  Hoe heerlijk zou het zijn als je iedere dag de deur uit gaat met een positief gevoel en een positieve mindset? We… Het bericht Senang School / Senang Masterclass (broer Rasta Senang) review verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Viaplay F1, aanbod en abonnement
  Zoals de meeste sportliefhebbers inmiddels wel zullen weten, is de F1 vanaf 2022 in Nederland uitsluitend te bekijken via Viaplay. Deze online… Het bericht Viaplay F1, aanbod en abonnement verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Atida Pure review en ervaringen
  Vandaag de dag zien we helaas dat steeds minder mensen voldoende bewegen. Zeker de afgelopen 2 jaren hebben we met zijn allen… Het bericht Atida Pure review en ervaringen verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
 • Lettobeds review en ervaringen
  Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring of een nieuw bed, matras of topper? Het aantal beddenzaken is de laatste jaren… Het bericht Lettobeds review en ervaringen verscheen eerst op Vrouwen Anno Nu.... Read more »
  +

  Karin Spaink

 • Statement over Arjen Kamphuis
  Arjen kende ik  goed: ruim anderhalf jaar – zo van 2005 tot 2007 – kwam-ie zowat eens per week bij me langs en dan aten we iets, spraken veel en keken films. Maar ergens onderweg werd-ie wappie avant la lettre: helemaal in de 9/11-complotten. Het ergerlijke was: hij hield er... Read more »
 • Afscheid van de vooruitgang
  Aanhangers van de Verlichting en de vooruitgang – wat linkse mensen en partijen in zekere zin altijd zijn, al weten ze dat die weg hobbelig is en diepe dalen kent – geloven dat de wereld beter kan worden en zich kan ontwikkelen, door verandering. Ze doen dat met name door... Read more »
 • Weg bij Het Parool
  Na bijna 30 jaar (en tegen de duizend columns) heb ik besloten te stoppen als columnist bij Het Parool. Op eigen initiatief hoor, de krant had me nog willen houden, maar ik dacht steeds vaker: ja maar hallo, daar heb ik al eerder over geschreven, nee niet weer…. Ik was... Read more »
 • Bijna bejaard
  Werd ik gisteren zomaar 64: al bijna bejaard. Heel raar, want ik had nooit gedacht zo oud te worden, ik had mezelf altijd dood verwacht voor mijn vijftigste. Mijn lichaam deed zijn best: multiple sclerose op mijn 29e, en dat ging aanvankelijk zo hard dat ik na een paar jaar... Read more »
 • Precies hetzelfde als het vorige
  Mijn vertrouwen in de politiek is de afgelopen anderhalf jaar grondig aan gort gegaan. Al die nalatigheid, al het gelieg en gedraai, al dat vooruitschuiven en gedraal – het komt me de neus uit. In Groningen weten de mensen met kapotte huizen nog steeds niet waar ze aan toe zijn,... Read more »
 • Macaber beleid
  Wie nu nog pleit voor G2 of vaccinatieplicht, is af. Omikron, dat zich rap verspreidt, trekt zich momenteel te weinig van vaccinaties aan, en of boosters dat verhelpen weten we nog niet. Dat wordt pas duidelijk nadat iedereen die dat wil, zo’n prik heeft gekregen – wat nog wel even... Read more »
 • Kop in het zand
  Aangezien we al een week boven de 20 duizend besmettingen per dag zitten – we breken record op record – zou je denken dat het kabinet zich bezint op zijn beleid. Want zo’n forse stijging leidt onverbiddelijk tot meer ziekenhuisopnames, meer longcovid, hogere IC-bezetting en, helaas, meer doden. We zitten... Read more »
  +

  CiNNeR

 • Een positieve(re) update
  Laat ik na zestien nogal sombere maanden en afgeschermd leven, starten met het positieve nieuws. Mijn man heeft een nieuwe baan! Ja dat is inderdaad iets te snel, hij was ook nog niet gestart met solliciteren. Maar dit werd hem nog net niet zo aangeboden, sluit goed bij hem aan,... Read more »
 • CiNNeR vraagt om nog een laatste beetje hulp
  Na mijn hulpvraag in oktober vorig jaar heeft u ons met velen financieel en emotioneel door zeven corona maanden heen geholpen en daarvoor zijn we innig dankbaar! En de binnen gekregen donaties zijn nog echt niet op. Het streefbedrag is alleen nog niet gehaald en we hebben bovendien een paar... Read more »
 • Ongewild vaccin ‘weigeraar’
  Voordat mensen denken dat mijn huisarts een idioot is. In zijn bomvolle praktijk met 2500+ patiënten, heeft hij slechts twee mensen vaccinatie tegen corona afgeraden. Ik ben een van die mensen. En nee, dat was niet zomaar een advies. Ja hij had een uitgebreide onderbouwing. Nee ik ga geen second... Read more »
 • CiNNeR durft te dromen, #TegenGecontroleerdVerspreiden
  [Update] Inmiddels heb ik de petitie #TegenGecontroleerdVerspreiden opgezet. [/Update] Er ontstaat steeds meer weerstand, onbegrip en boosheid over onderdelen van de ‘Gecontroleerd verspreiden’ strategie van onze overheid. En terecht. De cijfers liegen er niet om, elke signaalwaarde staat over de kop in het rood, de zorg kon en heeft het... Read more »
 • Kan ik me wel laten vaccineren?
  Voor de zekerheid: ik ben voor vaccinatie en heb het in deze alleen en uitsluitend over mijn eigen persoonlijke en uitzonderlijke situatie. Van een halve oxazepam raakte ik op hart en longen na voor twaalf extreem angstige uren geheel verlamd. Met een bloedverdunner kwam ik met een breed scala aan... Read more »
 • Verkeerde informatie voor de ‘geïnformeerde beslissing’ en vaccinaties
  Om misverstanden tot regelrechte oorlog te voorkomen: ik ben zeer voor vaccineren. En voor keuzevrijheid. Ik ben alleen ook voor goede informatie. De roep om toch gevaccineerd te kunnen worden met AstraZeneca lijkt bijna met het uur toe te nemen. Inmiddels blijken er huisartsen te zijn die vol trots veel... Read more »
 • Waar zijn we in beland (en hoe stom zijn we)?
  Groepen feestende mensen in een park of op het strand. Nagels gedaan, vers van de kapper, met de fiets, brommer, auto of openbaar vervoer daarheen gereisd. Ze staan in grote groepen dicht bij elkaar en tegen elkaar aan te praten, roepen, zingen en flirten met hapjes en drankjes in de... Read more »

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws