+

  Frankwatching - Social Media

 • Ideale formaat, lengte & meer voor video’s op social media [infographic]
  Een sneak preview van een nieuw product, een bedrijfsfilm, een kijkje achter de schermen of een vraag-en-antwoord-sessie. Video op social media kom je tegen in verschillende vormen. Het is een krachtige contentvorm die van waarde kan zijn voor jouw organisatie of merk. Mits je het goed inzet en kijkt welk... Read more »
 • LinkedIn-baas Marcel Molenaar over de geheimen van het platform & waarom hij met onbekenden connect
  Ik ben benieuwd: hoe gebruik jij LinkedIn? Voor marktinzichten? Om er advertenties op te draaien? Voor recruiting? Als salestijger? Uit onderzoek van LinkedIn onder leden, blijken er 300+ waardeproposities te zijn. Drie hiervan blijken het belangrijkst. Marcel Molenaar, Country Manager & Director Marketing Solutions Benelux, vertelt alle geheimen van het... Read more »
 • Twitter stopt met Stories-feature Fleets
  Tot ieders verrassing (of opluchting) stopt Twitter met de Story-functie Fleets. De feature, die in november 2020 nog voor alle Twitteraars werd uitgerold, werd niet genoeg gebruikt volgens het platform. Vanaf 3 augustus wordt de stekker eruit getrokken. Twitter lijkt nu vol in te zetten op audio-feature Spaces, die de... Read more »
 • TikTok gaat automatisch video’s verwijderen
  TikTok gaat automatisch, al bij het uploaden, video’s verwijderen die tegen de regels ingaan. Zo hoopt het populaire platform de veiligheid voor kijkers én contentmoderatoren te verbeteren. Wel betekent dit dat ook video’s die niet tegen de regels ingaan, verwijderd kunnen worden. TikTok schat in dat dit bij 5% van... Read more »
 • Zo gaan Twitter, Spotify en Facebook de concurrentie aan met Clubhouse
  De hype rond Clubhouse is gaan liggen, maar de ontwikkelingen rond live audio op social media gaan door. Ondertussen timmeren Twitter, Facebook én Spotify aan de weg. In dit artikel praat ik je bij over deze nieuwe features en apps. Twitter Spaces Laten we beginnen met Twitter Spaces. Deze feature... Read more »
 • Voorkom een zomerdip: 15 ideeën voor content op social media [infographic]
  De vakantieperiode staat voor de deur. Voor veel mensen een periode van rust en bezinning. Maar dat betekent niet dat je je socialmedia-activiteiten ook op vakantie kan sturen. Het belangrijkste is dat je in deze periode consequent aan je socialmedia-beleid werkt en content blijft creëren. Schiet dat er bij jouw... Read more »
 • Mag je content van anderen delen op Instagram?
  Instagram is bij uitstek een inspiratiekanaal en marketingkanaal. Een Instagram-account kan niet zonder afbeeldingen. Als je de afbeeldingen niet zelf maakt, wat mag je dan gebruiken en delen van anderen? Er is onder gebruikers namelijk geen consensus over wat wel of niet zou mogen, ook al denken we graag dat... Read more »