+

  MarketingTribune.nl | RSS | rss

 • CBL: 'Nog geen concrete plannen om blokkadeschade te verhalen'
  Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel zegt namens de supermarkten dat er nog geen concrete plannen zijn of de opgelopen schade door de blokkades verhaald gaat worden. Die legden de distributie van voedsel tijdelijk plat.... Read more »
 • Anokyewah en Brand Flu nieuwe bestuursleden PIM
  Abena Anokyewah (GVB) en Monique Brand Flu (Buma/Stemra) zijn toegetreden tot het bestuur van Platform Innovatie in Marketing. Het PIM-bestuur noemt zich 'met hun komst klaar om verdere invulling te geven aan het vergroten van de betekenisvolle impact van marketeers.'... Read more »
 • BlueWaveDigital wordt OrangeValley Group
  In februari 2022 lanceerden de agencies OrangeValley, BlueElevation en Copper IM hun gezamenlijke samenwerking onder de naam BlueWaveDigital. Internationaal bleek echter de term BlueWave te weinig onderscheidend en daarom verandert BlueWaveDigital in OrangeValley Group.... Read more »
 • Sterk Reclamebureau en Mark@ing samen als Sterk Merkregisseurs
  De bureaus Sterk Reclamebureau en Mark@ing hebben de handen ineengeslagen. De organisatie met 20 medewerkers, combineert strategische branding en datagedreven marketing. Vanaf juli 2022 gaan de bureaus officieel verder onder de nieuwe naam Sterk Merkregisseurs.... Read more »
 • Nutricia introduceert 'Nutrilon Melk & Plantaardig'
  Nutricia lanceert een revolutionair hybride merk opvolgzuigelingenvoeding, als eerste op de Nederlandse markt: ‘Nutrilon Melk & Plantaardig’. 'Onze kennis op het gebied van melkvoeding en plantaardige ingrediënten vormden de sleutel tot deze innovatie.'... Read more »
 • Descartes kiest Whizpr als partner voor PR en contentcreatie
  Descartes Systems Group, leverancier van software voor de supply chain en logistiek, heeft Whizpr en All Colors of Communication geselecteerd als partners voor de PR en contentcreatie.... Read more »
 • [column] Van medewerkers als merkbouwers naar medewerkers als primaire merkconsumenten
  Sterke merken gaan met hun tijd mee, ze blijven zichzelf en weten zich bovendien continu te vernieuwen om relevant te blijven. Net als bij mensen is stil staan achteruitgaan, maar in groei jezelf kwijtraken is pas echt funest. Dit maakt het managen van je merk een continue en uitdagend proces,... Read more »
  +

  Webiteers

 • Jouw online marketing uitbesteden of toch zelf doen? Ontdek de verschillen - Webiteers
  Jij wilt met jouw bedrijf online vindbaar zijn en het liefst met alle relevante zoekwoorden in de top 5 staan. Je bent ervan overtuigd dat je alleen dan het maximaal mogelijke aantal nieuwe klanten aan zult trekken. Om dit te bereiken, zul je moeten investeren in jouw online marketing. Maar... Read more »
 • On page SEO en inzichten uit Google Search (Console)
  Wat is er nodig om meer zichtbaarheid te creëren met bestaande pagina's? Dit is een belangrijke vraag, maar is niet altijd eenvoudig te beantwoorden. Met het toepassen van on page SEO is hierin vaak de eerste slag te slaan.  Dit blog gaat verder in op de on page SEO factoren... Read more »
 • Content optimalisatie – Verbeter bestaande content
  Het is zonde om niet het maximale te halen uit je bestaande content. Met content optimalisatie is de tijd en energie die je gestoken hebt in het creëren van content niet voor niets geweest.... Read more »
 • Wervende tekst schrijven - 14 tips voor een pakkende tekst
  Content creatie is één van de belangrijkste onderdelen van inbound marketing. Maar wanneer je het gevoel hebt dat jouw blog of website amper wordt gelezen, is het lastig om jezelf te motiveren om meer content te creëren. Om je lezers vast te houden, zul je wervende teksten moeten schrijven, aansluitend... Read more »
 • Webinar effectief opvolgen met marketing automation - Webiteers
  Communicatie is een belangrijk aspect rondom een webinar. Je wilt deelnemers aantrekken, op de hoogte houden van het webinar en na afloop een recording sturen. Hoe zorg je ervoor dat die communicatie precies op het juiste moment plaatsvindt? En hoe kan marketing automation daar een rol in spelen? ... Read more »
 • Een webinar organiseren? Hoe start je en wat heb je nodig? - Webiteers
  In de huidige samenleving nemen webinars een steeds belangrijkere plek in. Niet heel gek dat ook meer organisaties de voordelen van webinars inzien en deze gaan organiseren. Het geven van een webinar kost veel tijd en effort. Maar waar begin je en wat heb je allemaal nodig?... Read more »
 • Het succesvol opzetten van een social media strategie
  Het social media gebruik zit nog altijd in een stijgende lijn en is daarom een grote bron voor ondernemers. Social media is tegenwoordig dé plek om je bedrijf te promoten en in de spotlight te zetten. Een social media strategie is dan ook erg belangrijk voor ondernemers om te hebben.... Read more »
  +

  Het BetaBlog

 • Cricket en lege flessen: details in Berlijn om blij van te worden
  Wat in Berlijn voor de lokale bevolking heel gewoon is kan de bezoeker opvallen als  onverwachte detailsn. Deze post gaat over cricket als hyper lokale activiteit en het inleveren van lege flessen, iets dat trouwens in heel Duitsland speelt. Cricket Bijna elke avond zijn er [...] The post Cricket en... Read more »
 • De zelfscankassa als reactie op te weinig personeel en nog iets
  Een van de supermarktfilialen heeft recent de zelfscankassa ingevoerd, als reden noemt men ook het gebrek aan personeel. Dat is een opvallend eerlijk antwoord, maar niet het hele verhaal. Volgende de wiki bestaat de zelfscankassa in Nederland al sinds 2006. Anno 2022 moet het ondertussen [...] The post De zelfscankassa... Read more »
 • Wie Google fonts gebruikt overtreedt de AVG en riskeert een boete
  Wie in de titel van een artikel Google en AVG gebruikt weet al zeker dat het zal opvallen. Dat is ook de bedoeling, want het gebruik van fonts van de Google is best wel riskant. De vraag wie hier een risico loopt en waarom in [...] The post Wie Google... Read more »
 • De burgerluchtvaart in Rusland – een onmogelijke opgave
  Enkele dagen geleden heeft de BBC een informatief item gedeeld over de staat en toekomst van de burgerluchtvaart in Rusland. Bron zijn Russische kranten. Daar staat te lezen dat het een behoorlijke opgave wordt eigen vliegtuigen, auto’s, computers en dergelijke te produceren. Passagiersvliegtuigen en de [...] The post De burgerluchtvaart... Read more »
 • Misleidende persberichten
  Misleidende persberichten kan betrekking hebben op het verspreiden van data waarvan bekend is dat die niet klopt. Het is ook een passende benaming voor het het versturen van berichten waarbij de verzender een heel ander doel voor ogen heeft. Beide zijn irritant, komen veel voor [...] The post Misleidende persberichten... Read more »
 • RP22 – het cliché van Duitsers die achterlopen als het om betalen gaat
  Nederlanders hebben de reputatie dol te zijn op elektronisch betalen en bij Duitsers is het cliché dat ze het liefst met muntjes betalen. De bezoekers van RP22 zijn geen representatieve afspiegeling van de gehele Duitse bevolking, maar het liet wel zien dat e-betalen geen exotische [...] The post RP22 –... Read more »
 • RP22: OSINT voor scholieren – uitgelegd door DW
  Tijdens RP22 heeft de Deutsche Welle (DW) de basisprincipes van OSINT uitgelegd aan een zaal vol scholieren. DW heeft voor journalisten en onderzoekers meerdere OSINT programma’s die echt de moeite waard zijn. Daardoor was de nieuwsgierigheid gewekt waarin het programma voor profi’s en volwassenen afwijkt [...] The post RP22: OSINT... Read more »
  +

  Bureau Terdege

 • Verglazing Britse eilanden lijdt onder Brexit
  De Britse regering wil met de verglazing van het land voor lopen op de EU, maar dat lukt niet door Brexit. Dat levert in ieder geval een nieuw invulling op voor de P binnen de DESTEP analyse. Een DESTEP analyse kijkt naar alle factoren die invloed hebben op een bepaalde... Read more »
 • Klopt het klagen vanTelecomoperators in de EU over hoge kosten?
  Telecomoperators in de EU lijken de laatste periode veel actiever het wijzen op de concurrentie, te hoge kosten en ander leed. De gebruikte argumenten en genoemde issues komen stuk voor stuk zeer bekend voor. Wat is er aan de hand? Twee ontwikkelingen Het leed waar de telecomoperators over klagen gaat... Read more »
 • Netflix, Disney en andere VOD diensten onder druk
  Door de cijfers van Netflix en Disney is duidelijk dat de groei van VOD diensten flink onder druk staat. Voor het eerst sinds de start van betaald streamingaanbod van video is de uitstroom van klanten groter dan de instroom. Netflix Dat Netflix het afgelopen kwartaal 200.000 klanten verloor en voor... Read more »
 • Mobiele communicatie, online bankieren en sancties
  De sancties tegen Rusland beperken de mobiele communicatie en mogelijkheden van online bankieren in het land. De afhankelijkheden die hierdoor aan het licht komen zijn in ieder geval zeer leerzaam. Banken en bankpassen Bijna direct na de Russische inval in Oekraïne is het land uitgesloten van SWIFT. Effectief is het... Read more »
 • BT stopt tijdelijk uitfasering PSTN – All-IP is onvoldoende betrouwbaar
  In veel landen staat de uitfasering van het PSTN hoog op de agenda bij de telco’s en toezichthouders. Dat is ook op de Britse eilanden het geval. Onverwachts trekt British Telecom daar nu hard aan de rem. De afschakeling wordt stop gezet. KPN werkt in Nederland sinds 2019 aan het... Read more »
 • Over standaarden gesproken: smart home-norm Matter uitgesteld
  Binnen de telecomsector kent iedereen het belang van standaarden, vandaar de verbazing dat Matter weer vertraging oploopt. Dat is bedoeld als de opensourced standaard voor smart home toepassingen. Telefonie als voorbeeld Een technische infrastructuur kan alleen functioneren als alle onderdelen met elkaar kunnen communiceren. Telefonie is daar een goed voorbeeld... Read more »
 • Na Cogent staakt ook Lumen aanwezigheid in Rusland
  De oorlog die Rusland voert in Oekraïne heeft direct geleid tot een veelvoud aan sancties. Voor het eerst trekken internetbedrijven de stekker uit de activiteiten. We zien in hoog tempo een land worden afgesloten van communicatie. Snel handelen Dat Amerikaanse tech bedrijven de leveringen van hardware en software zo snel... Read more »

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws