+

  MarketingTribune.nl | RSS | rss

 • Campagne ESPN: Passen of schieten?
  Creatief bureau TBWA\Neboko en productiehuis Czar Amsterdam sloegen de handen ineen om de nieuwe campagne te maken voor ESPN.... Read more »
 • Albert Heijn start pfas-vrije pannenspaaractie
  Deze herfst kunnen klanten van Albert Heijn sparen voor pfas-vrije pannen van GreenPan, gemaakt van gerecyclede materialen.... Read more »
 • Primark lanceert collectie met superster Rita Ora
  De internationale modeketen Primark werkt samen met stijlicoon Rita Ora en lanceert een nieuwe kledingcollectie die volgens de ontwerpers meerdere seizoenen te dragen is. 'Dankzij deze bijzondere samenwerking kunnen Primarkklanten de beroemde stijl van Rita Ora voortaan betaalbaar scoren.'... Read more »
 • Marketeer Dings: 'Ben & Jerry's Chunky Experience pop-up groot succes'
  Lieve Dings werkt als Brand Manager bij Ben & Jerry's en sinds vier jaar in de ijscategorie van Unilever in verschillende rollen binnen Marketing en Digital. We stellen haar (foto m.) zes vragen over afgelopen zomer, over de Ben & Jerry's Chunky Experience pop-up en komende plannen met het merk.... Read more »
 • Onderzoek: 6 op 10 Nederlanders wil meer lezen
  Ruim 62 procent van alle Nederlanders geeft aan dat zij meer willen lezen. Dit blijkt uit onderzoek van Magazine Media Associatie (MMA) onder 1.067 Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard.... Read more »
 • [column] Top 5-TikTok-trends:Alexia op TikTok, het Romeinse Rijk en The Tube Girl
  TikTok biedt entertainment, inspiratie én informatie (hallo, nieuwe zoekmachine) voor jong en oud, en is zonder twijfel here to stay. Om bij te blijven, praten TikTok-experts Sietske en Thamar van creatief contentbureau C2B je wekelijks bij over de nieuwste trends, virals en highlights op dit fascinerende platform.... Read more »
 • [onderzoek] Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
  De Nederlandse consument geeft dit jaar een recordbedrag uit aan restaurant- en cafébezoek. Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) verwacht dat de omzet van de totale Out of Home-sector in 2023 groeit naar ruim €22 miljard, en plus van €3 miljard. Maar: '60% van de Nederlanders vindt uit eten gaan te... Read more »
  +

  Webiteers

 • Mobiele Business to Business (B2B) Marketing - Webiteers
  Met de explosieve groei specialistische en educatieve content, zoekt, oriënteert en vergelijkt de B2B-koper meer en meer online. Sales komt pas in actie bij het sluiten van de deal. En steeds vaker speelt een mobiel apparaat een centrale rol in dit gehele proces. Organisaties die mobiel écht omarmen halen meer... Read more »
 • Digitale marketing voor Ansoff groeistrategieën
  Groeien gebeurt regelmatig nog op het klassieke groeimodel van Igor Ansoff. De groeimatrix van Ansoff heeft 2 variabelen: jouw product en de markt waarop je je richt. Deze variabelen vormen 4 verschillende groeirichtingen, waaruit je kunt kiezen:... Read more »
 • Je blog promoten voor meer bereik
  Maak gebruik van sociale media Promoot je blog via email Plaats je blog op andere websites Maak je blog vindbaar Wil je meer weten over het bereiken van je doelgroep? Lees dan de complete gids over inbound marketing:... Read more »
 • Content marketing plan opstellen in 10 stappen - Webiteers
  In dit artikel doorlopen we 10 stappen voor het opstellen van een content marketing plan.... Read more »
 • Online marketing uitbesteden of toch zelf doen? Ontdek de verschillen - Webiteers
  Naast dat je meer aandacht aan online marketing wilt besteden, is het ook van belang om de focus op je dagelijkse bedrijfsactiviteiten niet te verliezen. Daarom zul je een belangrijke keuze moeten maken: ga je de online marketing zelf doen met behulp van een in-house marketeer, besteed je het uit... Read more »
 • On page SEO en inzichten uit Google Search (Console): hoe werkt dit precies? - Webiteers
  Wat is on page SEO? On page SEO heeft betrekking tot de SEO elementen die zich op de pagina bevinden en ook vaak per pagina te beheren zijn. Op deze optimalisaties heb je zelf de meeste invloed, aangezien aanpassingen vaak snel vanuit het CMS door te voeren zijn.... Read more »
 • Content optimalisatie – Het verbeteren van je bestaande content
  Om je zichtbaarheid te vergroten is het niet altijd noodzakelijk om nieuwe content te maken. Bestaande content biedt hierin vaak meer mogelijkheden dan je denkt. Het is daarom goed om content optimalisatie onderdeel uit te laten maken van je marketingstrategie.... Read more »
  +

  Het BetaBlog

 • Windows upgrade naar 11 in dualboot sloopt Ubuntu network 2/2
  Er is geen grote haast om het probleem van een niet werkende Ubuntu netwerkverbinding op een dualboot met Windows 11 op te lossen. Voor de reguliere werkzaamheden is de workaround met een SUB Wi-Fi dongel voldoende. De down en upload snelheid is geen beperking en [...] The post Windows upgrade... Read more »
 • Windows upgrade naar 11 in dualboot sloopt Ubuntu network 1/2
  Het upgraden van een dualboot computer met Windows en Ubuntu leidde tot een probleem dat niet eerder was opgetreden. Ubuntu zag geen ethernet verbinding meer. Dit artikel gaat over wat er gebeurde, hoe de oorzaak werd gezocht, toepassing van een work around en de oplossing. [...] The post Windows upgrade... Read more »
 • AI – als vehikel voor nog meer cryptofraude
  De illustratie bij dit artikel spreekt voor zich. Criminelen die zich bezighouden met cryptofraude gebruiken de hype term AI om nog meer slachtoffers te vinden. Dat ze daarvoor zwaar leunen op het twitter platform verbaast evenmin. Dat twitter essentieel is voor scammers, meer nog dan [...] The post AI –... Read more »
 • Lekstroom – het omslagpunt van bestrijden naar accepteren
  In augustus is geschreven over het verschijnsel lekstroom en het bestrijden daarvan. Dit artikel gaat over het accepteren van lekstroom. Dat lijkt haaks te staan op wat eerder is gemeld, maar er is zo iets als een omslagpunt. De aandacht voor lekstroom speelt al langer [...] The post Lekstroom –... Read more »
 • Amsterdam – Berlijn: assortiment van supermarkten
  Het bericht dat huismerken steeds belangrijker worden voor het assortiment van supermarkten leidde hier tot de vraag: maar dat speelt toch al veel langer in Duitsland? De plek van huismerken in supermarkten is net als de omvang van het aanbod per land verschillend. Dat zal [...] The post Amsterdam –... Read more »
 • Meten is weten – meer kabellengte is meer laadtijd bij USB
  Een van de voordelen van de USB standaard voor apparaten is dat het meten van de laadtijd makkelijker is. Ook factoren die invloed hebben op de laadtijd vallen sneller op. Dat er verschillen zijn tussen laders snapt iedereen, maar kabellengte heeft ook erg veel invloed. [...] The post Meten is... Read more »
 • De e-steps zijn verboden in Parijs en de pers snapt iets niet
  Sinds deze maand is het verhuren van e-steps in Parijs verboden en daar heeft de pers in binnen en buitenland over geschreven. Het verbaast amper dat de meeste artikelen van buitenlandse journalisten de plank misslaan. Iets dat zo zeer voor de hand ligt lijken ze [...] The post De e-steps... Read more »
  +

  Bureau Terdege

 • USB-C stekker Apple haalt de pers, iets anders is belangrijker
  Op een voorspelbare en grootschalige wijze heeft Apple vorige week bekend gemaakt dat de nieuwe toestellen allemaal voorzien zullen zijn van een USB-C aansluiting. Het bedrijf doet alsof dit een doorbraak is, in Brussel en elders wordt er anders over gedacht. Elders wordt ook meer stilgestaan bij een aspect van... Read more »
 • ISDN is verleden tijd, maar hoe zit het met de voorraden?
  In veel Europese landen wordt het ISDN netwerk opgedoekt en daarbij is weinig aandacht voor de voorraden. De telco’s die de netwerken beheren communiceren met de eindgebruikers dat IP de toekomst heeft. Naar de wederverkopers hebben ze in principe het zelfde verhaal. Een partij ontbreekt echter in dit verhaal. Als... Read more »
 • Social Media en de definitie van gebruikers
  Op dit moment is er veel belangstelling voor twee social media platformen en het aantal gebruikers daarvan. Bij Twitter gaat men er van uit dat er steeds minder zijn. De overhaast neergezette kloon van Facebook schermde met het onwaarschijnlijke aantal van 100 miljoen gebruikers binnen een week na de lancering.... Read more »
 • Andere trends bij streaming dan de voorwaarden van Netflix
  Dit jaar is er meer gebeurd rond streaming dan de acties van Netflix om het accountdelen tegen te gaan. Inmiddels is duidelijk dat in ieder geval in Europa het punt van groei is gepasseerd. Het duidelijkst blijkt dat uit cijfers voor Duitsland, een grote markt waar veel nationale en internationale... Read more »
 • Kanttekeningen bij overname Youfone door KPN
  Recent heeft KPN bekend gemaakt voornemens te zijn MVNO Youfone volledig over te nemen. Het merk zou volgens het persbericht blijven bestaan en een zelfde status krijgen als XS4all en Solcon. Die toezegging in het persbericht wekt verbazing, want het merk XS4all heeft binnen het KPN portfolio geen enkele status... Read more »
 • Lachen om faxen terwijl het clickbait is
  Er wordt in en buiten Duitsland gelachen om het bericht dan 82% van de bedrijven nog de fax gebruikt. Als iets de digitale achterstand van het land illustreert is het wel het vasthouden aan de fax. Wie lacht heeft niet door dat het deels om clickbait gaat. Zeker op Nederlanders... Read more »
 • De internetbundel als valkuil
  Met enige regelmaat komt de vraag voorbij of internet via een mobiele verbinding een volwaardig alternatief is voor de vaste verbinding. Niet zelden wordt er dan op gewezen dat het technisch onderscheid minder van belang is dan het contractuele. De internetbundel hiervoor gebruiken mag namelijk niet. Maar klopt dat wel?... Read more »