Eten en Drinken Blogs en Websites NL

Blog en websiteoverzicht van Nederlandse Eten en Drinken sites

Op deze pagina vind je een overzicht van de bekende en minder Nederlandse Eten en Drinken Blogs waaronder Charlie’s Kitchen, Oh My Foodness, Uit Pauline’s Keuken, Mind Your Feed, Glutenvrije BLog, Chicks Love Food, Smulweb, Lekker en Simpel, OKOKO recepten, Taarten Maken, Kerstrecepten, Tapas Recepten, BBQ Recepten, De Hippe Vegetariër en meer. 

Daarnaast vind je ook nog een groot aantal websites die geen feed hebben, maar een bezoekje meer dan waard zijn.

Horren op Maat, horrengigant

CHARLIE’S KITCHEN

    +

    Charlie's Kitchen

  • Zoete groene smoothiebowl met kokosyoghurt
    Zie jij altijd van die groene smoothies voorbij komen en twijfel je of dit iets voor jou … Zoete groene smoothiebowl met kokosyoghurt Lees verder » Het bericht Zoete groene smoothiebowl met kokosyoghurt verscheen eerst op Charlie's Kitchen.... Read more »
  • 2 gezonde salades voor bij de BBQ!
    Het zomerseizoen is al een tijdje bezig en dat betekent dat de barbecue weer aan kan. Naast … 2 gezonde salades voor bij de BBQ! Lees verder » Het bericht 2 gezonde salades voor bij de BBQ! verscheen eerst op Charlie's Kitchen.... Read more »
  • Zelfgemaakte fruitsorbet met munt
    Ik ben gek op fruit. En op ijs, wie niet… Hoe mooi is het om die twee … Zelfgemaakte fruitsorbet met munt Lees verder » Het bericht Zelfgemaakte fruitsorbet met munt verscheen eerst op Charlie's Kitchen.... Read more »
  • De lekkerste kippenvleugels van de barbecue
    Als je van koken houdt, geen voorkeur hebt voor een doorsnee Hollandse barbecue of een reden zoekt … De lekkerste kippenvleugels van de barbecue Lees verder » Het bericht De lekkerste kippenvleugels van de barbecue verscheen eerst op Charlie's Kitchen.... Read more »
  • Hartige quiche met brie, witlof en peer
    Quiche vind ik toch altijd zo makkelijk en handig. Heerlijk naast een lekkere kom soep of salade, … Hartige quiche met brie, witlof en peer Lees verder » Het bericht Hartige quiche met brie, witlof en peer verscheen eerst op Charlie's Kitchen.... Read more »
  • De nieuwe haring is in het land… Tartaar van haring
    Wij kunnen nog veel meer met haring dan deze alleen maar in het mondje laten glijden. Deze … De nieuwe haring is in het land… Tartaar van haring Lees verder » Het bericht De nieuwe haring is in het land… Tartaar van haring verscheen eerst op Charlie's Kitchen.... Read more »
  • Wat is het verschil tussen mijn programma’s?
    Als je mij al een tijdje volgt via socials of je luistert mijn podcast, dan weet je … Wat is het verschil tussen mijn programma’s? Lees verder » Het bericht Wat is het verschil tussen mijn programma’s? verscheen eerst op Charlie's Kitchen.... Read more »

OH MY FOODNESS

    +

    Oh My Foodness

  • Gegrilde courgette met Parmezaan & balsamico
    Om de een of andere reden heb ik altijd een beetje moeite met groenten eten bij de barbecue. Er staan altijd zat bijgerechten bij ons op tafel hoor. Brood, aardappelsalade, Caprese, vaak wat fruit… Maar echt groenten OP de barbecue bereid ik niet zo vaak. En dat terwijl het hartstikke... Read more »
  • Week van OMF #26-2022
    Het zijn de typische weken voor een vakantie. Oftewel: ontplofte agenda’s, eigenlijk net even te weinig tijd en een mengelmoesje van allerlei taken. De week vloog daardoor voorbij en omdat ik op zaterdag nog een tentamen had, spendeerde ik de avonden vooral met mijn neus in de studieboeken. Gelukkig is... Read more »
  • Viv’s Eetoverzicht #26-2022
    Vorige week heb je kunnen zien wat wij allemaal op de camping in Frankrijk hebben gegeten. En deze week kan dat nog een keer! We waren namelijk twee weken op vakantie en op het moment dat dit artikel online komt, zijn wij zo ongeveer alweer thuis. We deden de afgelopen... Read more »
  • Sab’s Eetoverzicht #26-2022
    Ons avondeten van afgelopen week voelde meerdere malen als een klein feestje. Ik had twee kookdagen gepland staan en daardoor aten we best wel uitgebreid op enkele dagen. Absoluut geen straf natuurlijk; de variatie was zeer zeker aanwezig en daar hou ik van. Ik sloot de eetweek met de jongens... Read more »
  • Carpaccio flammkuchen
    Ligt het aan mij of lijken flammkuchen weer een beetje op z’n retour te zijn? Een aantal jaar geleden kon je geen lunchkaart openen of er stond wel flammkuchen op de kaart. Maar tegenwoordig? What happened? Ik ben zelf in ieder geval nog niet klaar met deze flinterdunne, ultiem knapperige ‘pizza’ hoor.... Read more »
  • Fastfood Friday: Loaded aardappelsalade
    Eén van mijn favoriete zomersalades is toch wel aardappelsalade. Naast pastasalade overigens, want die staat hier ook zeer regelmatig op tafel als de temperaturen omhoog schieten. Op OMF vind je al meerdere aardappelsalades en daar voeg ik er vandaag weer eentje aan toe. Ik maakte namelijk een Loaded aardappelsalade. Wat... Read more »
  • Koreaans gefrituurde kip
    Ik zit een beetje in een Koreaanse én in een gefrituurde kip-fase de laatste tijd merk ik. Ik deelde laatst via Instagram al hele lekkere Bulgogi bowls en een tijdje terug maakte ik Bibimbap. Ook het recept dat ik vandaag hier met je deel is een Koreaanse klassieker. Ik waarschuw... Read more »

UIT PAULINE’S KEUKEN

MIND YOUR FEED

GLUTENVRIJE BLOG

    +

    Glutenvrije Blog

  • Kip, (Zoete) Paprika’s en Champignons uit de oven
    Ik ben geen chefkok, koken is ook niet echt mijn hobby. Voor mij moet het avondeten vooral niet moeilijk klaar te maken zijn. Daarom eten wij zeker wel een keer per twee weken deze ovenschotel; Kip en (Zoete) Paprika’s uit de oven. Zo lekker en vooral gemakkelijk te maken, I... Read more »
  • Hindoestaanse Kerrie met Jackfruit
    Hebben jullie de heerlijke vleesvervanger Jackfruit al geprobeerd? Ik ben er echt zo gek op! Jackfruit uit Sri Lanka, net als pulled pork, maar dan van fruit in plaats van vlees. Stiekem hield ik mijn meiden een beetje voor de gek. Ik vertelde ze namelijk dat we draadjesvlees gingen eten... Read more »
  • Drop van Klepper&Klepper
    Het is altijd leuk om iets uit te mogen proberen, zo nam laatst Klepper&Klepper contact met mij op om hun drop te testen. Hier kon ik geen nee tegen zeggen. Vroeger toen ik nog gewoon gluten at, ging drop er bij mij wel in. Ik was om heel eerlijk te... Read more »
  • Glutenvrije Oliebollen: Het Beste Glutenvrije Oliebollen Recept Ever!!
    Glutenvrije oliebollen: Je kunt ervoor kiezen om dit heerlijke Glutenvrije Oliebollen Recept te gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook oliebollen kopen. Begin december 2016 heb ik bijna alle glutenvrije kant en klare oliebollen voor jou op een rijtje gezet. Dus wil je liever glutenvrije oliebollen kopen dan bakken, bekijk dan hier... Read more »
  • Kerstcakejes
    Een heel klein beetje creabea zijn we toch allemaal wel?! Dus wil je nog een leuk cakeje maken, dan is dit misschien wel een leuk idee: Wat heb je nodig? 125 gram roomboter (op kamertemperatuur) 125 gram (bruine basterd) suiker 125 gram Schar mix C 2 eieren 1/2 zakje vanille... Read more »
  • Glutenvrije Kerststol #DecemberGlutenvrij 2015
    Ken je die adventskalenders waar je vanaf 1 december tot en met kerstavond elke dag een luikje open maakt met een plaatje of chocolaatje erachter? Het is een soort aftelkalender tot kerst. Wij maken een glutenvrije adventskalender: Niet tot kerst, maar zelfs tot het nieuwe jaar! Elke dag in december... Read more »
  • Lekkere recepten voor een glutenvrij kerstdiner #decemberglutenvrij 2014
    Elke dag, van 1 december tot en met 31 december, schrijft er iemand een leuke blog over de maand december. Vandaag mag ik dan eindelijk mijn #decemberglutenvrij blog plaatsen. Voor wie mijn blog (en mij) niet kent, even een korte introductie. Ik ben Denise, 30 jaar en moeder van drie... Read more »

CHICKS LOVE FOOD

    +

    Chicks Love Food

  • Filodeegquiche met zalm en courgette
    Tijd voor deze filodeegquiche met zalm en courgette. We kiezen voor een combi waarmee je bijna altijd goed zit: vis & verse dille. Voeg daar romige cottage cheese en krokant filodeeg  aan toe en het is genieten geblazen! Weet je trouwens al hoe je zelf vis en papillotte maakt? The... Read more »
  • Griekse courgetti
    We houden van courgetti en zijn dol op de Griekse keuken. Je voelt ‘m al aankomen, hè? Tel dat bij elkaar op en je krijgt deze heerlijke Griekse courgetti met feta, spinazie en zwarte olijven. Blijf nog even in Griekse sferen en zet morgen deze kipsouvlaki op het menu. The... Read more »
  • Pornstar martini cheesecake
    Gesponsord – Vandaag combineren we een razend populaire cocktail met één van onze favoriete desserts. Jup, zo krijg je dus deze waanzinnige pornstar martini cheesecake. En lekker dat-ie is! Snel naar Gall & Gall dus om Passoa en prosecco te scoren. Kijk ook eens naar deze 10x tropische toetjes. Check...... Read more »
  • Hoe kook je sushirijst?
    Goede sushi begint bij perfect gekookte sushirijst. En hoe je dat doet? Dat laten we je zien in deze video. Klik hier voor de allerlekkerste sushi-inspiratie. The post Hoe kook je sushirijst? appeared first on Chickslovefood.... Read more »
  • 5x de beste BBQ-recepten
    Gesponsord – YES, de zomer is begonnen! En je weet wat dat betekent: aan met die barbecue. Deze 5x de beste BBQ-recepten komt dus vast als geroepen. Naast heerlijke recepten krijg je er ook passende dranktips van Gall & Gall bij. Handig! Pak lekker uit en begin de avond (of middag...... Read more »
  • Makkelijke gnocchi-ovenschotel met kip
    Nou lieve volgers, we hebben inmiddels wel door dat jullie gek zijn op gnocchi! Hopelijk valt deze makkelijke gnocchi-ovenschotel met kip ook weer in de smaak. Maar met slechts 35 minuten bereidingstijd en een bescheiden boodschappenlijstje van 6 ingrediënten komt dat vast helemaal goed. Nog meer gnocchi-recepten vind je hier....... Read more »
  • 10x zomerse cocktails
    Gesponsord – Kun jij ook zo genieten van een lekker koud drankje op een zonnige dag? Dan word je vast blij van deze 10x zomerse cocktails. Samen met Gall & Gall hebben we namelijk de lekkerste variaties in elkaar gezet. Ga bijvoorbeeld voor een frisse blauwe bessenmimosa, een klassieke mojito of...... Read more »

SMULWEB

    +

    De nieuwste Smulweb recepten

  • Spaanse aardappelsoep
    Deze  licht pittige Spaanse room-aardappelsoep is comfort food op zijn best. ... Read more »
  • Engelse Crumpets
    Een populair Brits ontbijtproduct, Engelse Crumpets warm en vers uit de broodrooster met een lichte knapperigheid aan de buitenkant en een warm zacht centrum en badend in gesmolten boter omdat het door alle gaten sijpelt. Serveer met een hete thee en je hebt de klassieke smaak van Engeland. Klinkt dit... Read more »
  • Thaise paksoi salade met komkommer, ananas en cashewnoten
    <br /> <br /> <br /> De Thaise keuken combineert vaak de verschillende smaken zoet, zuur, zout, hartig en umami. In dit recept zie je dat terug in de sojasaus, limoen en ananas. Een heerlijke smaak combinatie.<br /> <br /> Heerlijk op een zomerse dag zoals vandaag. Geen zin in ... Read more »
  • Kipspiesjes met salie en citroen
    Lekker voor de BBQ... Read more »
  • Kartoffelsalat
    Echte Duitse kartoffelsalat... Read more »
  • Marinarasaus
    Het is geweldig over pasta en noedels - en zo eten we het meestal - maar het is ook leuk om in de buurt te zijn voor hamburgers, friet of stoofschotels ... Read more »
  • Siciliaanse Braciole
    Een Siciliaanse klassieker deze Braciole !  Het zijn geklopte rundersteaks  die mals gemaakt worden door vele, vele, malen erop te slaan met een vleeshamer  U kunt dit zelf doen,, of uw slager vragen dit voor u te doen... Read more »

LEKKER EN SIMPEL

    +

    Lekker en Simpel

  • Zalm uit de oven
    Zalm uit de oven – Met een plakje gerookte zalm op een toastje maak je ons niet heel gelukkig. Maar gebakken zalm daarentegen, dat lusten we zeker graag! Deze zalmspiesjes liggen bijvoorbeeld standaard op de grill als we gaan barbecueën en de bakplaat met zalm staat regelmatig op tafel. Deze... Read more »
  • Achter de schermen week 27 – 2022
    Nieuw kijkje achter de schermen – We laten je ook deze week weer zien wat we de afgelopen dagen zoal hebben uitgespookt. Van een dagje samen op stap, het maken van nieuwe recepten tot de eerste uitruk vanuit huis en een kopje koffie buiten de deur. Kijk je mee?! Maandagmorgen,... Read more »
  • rijstsalade met zalm
    Rijstsalade met zalm – We hebben weer een lekkere rijstsalade gemaakt. Zelf eten we de rijst- en pastasalades heel graag op mooie zonnige dagen. Hoe hoger de temperatuur hoe minder zin we hebben om lang in de keuken te staan of in een ‘zware maaltijd’. Deze rijstsalade met gegrilde zalm,... Read more »
  • Lekker en simpel weekmenu #325
    Nieuw weekmenu – Ben je er nog niet over uit wat je de komende dagen weer eens op tafel moet zetten? Neem dan een kijkje tussen de lekkere recepten die we voor deze week op een rijtje hebben gezet. Wat dacht je bijvoorbeeld van tortellini carbonara, kipsate uit de oven... Read more »
  • aardappel vlees groente bowl (AVG’tje)
    Aardappel vlees groente bowl – Er gaat niet boven een simpel avg’tje van tijd tot tijd, oftewel een bord met aardappel, vlees en groente. Aangezien wij redelijk verslingerd zijn aan de bowl recepten, hebben we het Hollandse avg’tje in een modern jasje gestoken. Zie hier, de avg-bowl! We hebben zelf... Read more »
  • Kipsaté uit de oven
    Kipsaté uit de oven – Zoals jullie misschien wel weten is Jorrit naast het werk voor Lekker en Simpel ook actief bij de brandweer. Een paar keer maand draait hij als vrijwilliger en 24 uursdienst. Tijdens zo’n dienst moet er natuurlijk ook gegeten worden. Een tijdje terug stond er tijdens... Read more »
  • Pulled aubergine van de bbq
    Pulled aubergine van de bbq – Heb je hun weer met een pulled iets, is het geen pulled chicken of pulled pork, is het nu pulled aubergine. Haha, ja sorry! We hadden onlangs een gezellige barbecue georganiseerd en op het menu stond een lekker broodje hamburger, een stukje zalm, hasselback... Read more »

OKOKO RECEPTEN

TAARTEN MAKEN

KERSTRECEPTEN

    +

    Kerstrecepten.net

  • Welkom op Kerstrecepten.net
    De dagen worden weer korter, de feestdagen komen er aan … sta jij deze kerst in de keuken om iets lekkers en moois op tafel te toveren? Wij helpen je graag met heerlijke, makkelijke,...... Read more »
  • Wortel-Perenspread met blauwschimmelkaas
    Ingrediënten voor 4 personen: 2 wortels 2 peren 100 gram blauwschimmelkaas (Mature Blue Stilton) 2 eetlepels honing 1 eetlepel olijfolie 3 eetlepels gehakte verse bieslook 2 eetlepels witte balsamicoazijn zout Bereiding:   Schil de...... Read more »
  • Gevulde sinaasappels
    Ingrediënten voor 4 personen: 2 mooie handsinaasappels 1 eetlepel blanke rozijnen 2 bananen 125 ml dikke (Griekse) yoghurt 1 theelepel kaneelpoeder 2 zakjes vanillesuiker 2 eetl. cranberryjam, -saus of -compote ca. 20 gepelde, ongezouten...... Read more »
  • Ananas op een stokje
    Ingrediënten voor 6 personen: ¼ verse ananas 6 houten ijsstokjes 6 kleine glaasjes 3 eetlepels citroenlimonadesiroop 5 eetlepels fijne kristalsuiker 1 eetlepel fijngehakte munt Bereiding: Schil de verse ananas en snijd een kwart hiervan...... Read more »
  • Boterbonendip met geroosterde knoflook en Parmezaanse kaas
    Ingrediënten voor 6-8 personen: 1 Blik boterbonen (400 gram) 3 teentjes knoflook (ongepeld) 1 citroen 2 eetlepels mascarpone of crème fraiche 3 eetlepels extra vierge olijfolie 40 gram Parmezaanse kaas 50 gram amandelen of...... Read more »
  • Blini’s met bietenconfit en geitenkaas
    Ingrediënten voor 12 blini’s: 50 gram boekweitmeel 225 gram bloem 1 theelepel bakpoeder 1 ei 150 ml karnemelk 20 gram gesmolten boter mespuntje zout 1 grote of 2 kleine rode bieten 1 sjalot, gesnipperd.6...... Read more »
  • Alcoholvrije appel mojito
    Ingrediënten per glas: ¾ limoen in partjes + 1 schijfje limoen 12 muntblaadjes + 1 takje munt 2 flinke theelepels suiker ijsblokjes 60 ml appelsap Knijp e limoenpartjes uit in een longdrinkglas en laat...... Read more »

TAPAS RECEPTEN

    +

    Tapas Recepten

  • Ossenhaas op pomodorostokbrood
    Dit heerlijke gerechtje met malse ossenhaas op een stukje stokbrood herinnert ons elke keer weer aan het terras van Ciudad... Het bericht Ossenhaas op pomodorostokbrood verscheen eerst op Tapas Recepten.... Read more »
  • Soft-nougat met amandelen, cranberries en kaneelappeltjes
    De rijke smaken van vers gebrande amandelen, gedroogde cranberries en gedroogde appeltjes met kaneel geven deze zachte nougat een zeer... Het bericht Soft-nougat met amandelen, cranberries en kaneelappeltjes verscheen eerst op Tapas Recepten.... Read more »
  • Venkel gevuld met tonijn, broccoli en tomaat
    De anijsachtige smaak van venkel gecombineerd met het zilte van tonijn en het frisse van tomaat. De kleine broccoliroosjes zorgen... Het bericht Venkel gevuld met tonijn, broccoli en tomaat verscheen eerst op Tapas Recepten.... Read more »
  • Tapas met kerst, oud en nieuw en de jaarwisseling voor het jaar 2017 en 2018
    Maak jij dit jaar de blits tijdens de jaarwisseling? Of organiseer jij een nieuwjaarsborrel, nieuwjaarsreceptie, oud en nieuw party of... Het bericht Tapas met kerst, oud en nieuw en de jaarwisseling voor het jaar 2017 en 2018 verscheen eerst op Tapas Recepten.... Read more »
  • Runderham-bonbon met salade van ui en verse kruiden
     Wil je een echt Spaans tintje geven aan deze bonbon, gebruik dan een Spaanse gedroogde runderham, Cecina de Léon. Ook Italiaanse... Het bericht Runderham-bonbon met salade van ui en verse kruiden verscheen eerst op Tapas Recepten.... Read more »
  • Sherry … terug van weggeweest … nu nog een paar lekkere recepten erbij maken
    Vandaag een sherry-pakket ontvangen van Sherry Wines NL met als doel er een aantal lekkere hapjes bij te bedenken om... Het bericht Sherry … terug van weggeweest … nu nog een paar lekkere recepten erbij maken verscheen eerst op Tapas Recepten.... Read more »
  • Gazpacho met Zeeuwse mosselen
    Deze lekkere Spaanse Gazpacho combineert prima met schaal- en schelpdieren. De Zeeuwse mosselen staan niet alleen mooi als garnering maar... Het bericht Gazpacho met Zeeuwse mosselen verscheen eerst op Tapas Recepten.... Read more »

BBQ RECEPTEN

    +

    Barbecue Recepten

  • Spaanse Kruidenboter
    Spaanse Kruidenboter #ratingval# from #reviews# reviews Print Recipe Type: Saus Author: Barbecue Recepten Prep time: 15 mins Cook time: 15 mins Total time: 30 mins Serves: 4 Een lekker recept voor kruidenboter met een Spaans tintje Ingredients 50 gram room boter Zee zout Vers gemalen peper 3 gepureerde knoflook teentjes... Read more »
  • Geroosterde gamba’s
    Geroosterde gamba’s #ratingval# from #reviews# reviews Print Recipe Type: Diner Author: Barbecue Recepten Prep time: 30 mins Cook time: 5 mins Total time: 35 mins Serves: 4 Gamba’s zijn perfect om op de barbecue te roosteren. Pas op met direct vuur. Ingredients Gamba’s Voor de marinade: 2-3 teentjes geperste knoflook... Read more »
  • Barbecue Veiligheids tips
    Om te voorkomen dat de barbecue uitdraait op een gevaarlijke situatie vindt u hier enkele tips om de veiligheid te waarborgen. Voorbereiding: Let bij de aanschaf van een barbecue erop dat deze stevig op zijn poten staat en plaats de barbecue op een goede, stevige, vlakke ondergrond. Bos, heide en... Read more »
  • Barbecueweer
    Wordt het barbecueweer? Hieronder vindt u de verwachting voor de komende dagen: Weersverwachting Nederland vandaag: Weersverwachting: Nederland morgen The post Barbecueweer first appeared on Barbecue Recepten.... Read more »
  • Kruidenboter
    Kruidenboter #ratingval# from #reviews# reviews Print Recipe Type: Appetiser Author: Barbecue Recepten Prep time: 10 mins Cook time: 15 mins Total time: 25 mins Serves: 4 Kruidenboter mag niet ontbreken bij een barbecue. Lekker op stokbrood Ingredients 50 gram room boter Zee zout Vers gemalen peper 3 gepureerde knoflook teentje... Read more »
  • Remouladesaus
    Remouladesaus #ratingval# from #reviews# reviews Print Recipe Type: Saus Author: Barbecue Recepten Prep time: 20 mins Cook time: 5 mins Total time: 25 mins Serves: 6 Recept voor Remouladesaus. Deze saus is lekker bij vis van de barbecue Ingredients 500ml mayonaise 75 gram gesnipperd uitje 1 eetlepel fijn gehakte kapertjes... Read more »
  • Jagersaus
    Jagersaus #ratingval# from #reviews# reviews Print Recipe Type: Saus Author: Barbecue Recepten Prep time: 15 mins Cook time: 15 mins Total time: 30 mins Serves: 4 Een Jagersaus is een stevige saus met champignons die perfect past bij een biefstuk van de barbecue Ingredients Bruine basis saus, (1 pakje saus... Read more »

DE HIPPE VEGETARIËR

    +

    De Hippe Vegetariër – Blog voor vegetariërs, flexitariërs en levensgenieters

  • REVIEW: Vega zónder pakjes & zakjes
    Koken zonder pakjes & zakjes, hoe doe je dat? Karin Luiten laat in haar nieuwe kookboek: Vega zónder pakjes & zakjes, zien hoe je heerlijke vegetarische en vegan recepten maakt. In dit kookboek wisselt ze haar smaakvolle recepten af met handige tips en eerlijke en grappige columns.   Het bericht... Read more »
  • HELP: Musthaves voor een vegetarisch eetpatroon
    YES, je hebt het besluit genomen om een vegetarisch eetpatroon te volgen, of misschien om te minderen in het eten van vlees. Super goed natuurlijk! Het heeft veel voordelen voor je eigen gezondheid en voor de natuur. Maar nu het besluit is genomen, vraag je je misschien af: hoe pak... Read more »
  • Top 5: Camping recepten
    Rijd jij dit jaar naar Frankrijk met de tent achterin, of raak je je kussen nauwelijks aan op Lowlands? Koken op de camping is soms een flinke uitdaging! Vaak moeten we het doen met een kleine gasbrander. Met deze 5 recepten zorg jij voor een heerlijk maaltje op de camping.... Read more »
  • Vegetarische Spaanse tapas
    We beginnen deze roadtrip in Spanje; het land van de zon! Als je aan Spanje denkt, dan denk je aan tapas. Hier hoort natuurlijk een tafel vol met kleine hapjes bij waar we de hele avond van mogen snoepen. Wij zijn er dol op! In Spanje worden tapas vaak gegeten... Read more »
  • Frisse jackfruit taco’s met limoen-fraîche en een mango-avocado salsa
    Aankomende maandag 4 juli vieren we het bestaan van één van onze favoriete vruchten, want dan is het Jackfruit Day! Wij zijn helemaal dol op deze veelzijdige vrucht. Het allerliefst gebruiken wij jackfruit als vleesvervanger. Jonge jackfruit neemt namelijk smaken goed op en heeft door zijn vleesachtige structuur een heerlijke... Read more »
  • Vleesvervanger getest: Lekker Veggie runder teriyaki
    Het vleesvervangers aanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden... Read more »
  • Eenvoudig en lekker Libanees koken: Msakaa
    Dit heerlijke recept voor Msakaa komt uit het boek ‘Eenvoudig en lekker Libanees Koken’ van Fadia Zeidan. Msakaa betekent ‘koud’ in het Libanees, omdat het gerecht lekkerder wordt door het even af te laten koelen. Het is een heerlijk gerecht met aubergines, tomaat en kikkererwten uit de oven. Lees hier... Read more »

FOOD AND FRIENDS

    +

    Food and Friends

  • WIN 2X Sugar, I love you
    Ravneet Gill was als kind al DOL op suiker. Kitkats, cornetto’s, Britse treacle-cakes, soesjes: haar lijst met zoete herinneringen is eindeloos. Niet zo gek dat ze later banketbakker werd en in de meest gerespecteerde zaken van Londen werkte, waaronder de restaurants St. John en Llewellyn’s. Nu horen we je denken: een boek... Read more »
  • WIN 5X een Coffeelicious Bakery pakket
    Of je nu lekker wil ontbijten, lunchen, high tea’en of alleen een kopje koffie wil drinken: bij Coffeelicious in Dordrecht kan het allemaal. Een familiebedrijf waarin iedereen zijn eigen rol heeft en moeders (Chef Joan) zelf alle recepten bedenkt. Een ding is zeker: bij de Coffeelicious Bakery ben je aan het... Read more »
  • Tips voor food-trip naar Basel
    Het gonst eten in Basel, en dat niet alleen, het is nog verdomde lekker ook. Zet deze Zwitserse stad maar snel op je bucketlist voor een roadtrip-stop, want het is beslist een culinaire must-visit. En mooi meegenomen: met de auto ben je er eerder dan je werkdag om zou zijn,... Read more »
  • Rukmini’s Moederdag-recepten
    Het is bijná Moederdag! Voor alle mama’s, bonusmama’s én schoonmama’s zijn de we de boekenkast ingedoken en hebben we de lekkerste baktips voor je verzameld. Liefdevolle baksels van Rukmini om precies te zijn. Die niet alleen als onweerstaanbaar ontbijt of verwenbrunch door kunnen, maar ook als cadeautje – origineel én... Read more »
  • Makkelijk en gezond uit de oven
    Een lekkere lasagne, homemade groentepizza, een briljante chocoladebrownie of knappe quiches uit de oven. Ovengerechten, we kunnen er geen genoeg van krijgen! Hoe meer, hoe beter, en hoe makkelijker, hoe fijner. We zijn de wereld van ovens in gedoken en hebben er een gespot die ons hart heeft veroverd. Welke?... Read more »
  • Een buitenkeuken in de tuin
    Als je gek op koken bent, wil je dit het liefst overal kunnen doen. In de warme zomermaanden staan we dan ook liever in de frisse buitenlucht dan in een warme binnenkeuken. Denk daarom eens na over een buitenkeuken in je eigen tuin. Hierin hoef je je niet af te... Read more »
  • Groetjes uit Griekenland
    De vakantiekriebels gieren door ons lijf: strand, food, cultuur, tijd voor onszelf… Frisse wind met wapperende haren en de zon op de snoeten, daar hebben we zin in! Een rondje langs de vliegvelden liet ons oog vallen op Griekenland. Niet te ver, een land met vele gezichten en ongekend veel... Read more »
?wi=362754&ws=

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws