+

  Boerenbusiness

 • Room en concentraat herpakken zich sterk
  De zuivelmarkt loopt deze week wat uiteen. Enerzijds voelen de liquids wat vaster aan en doen de DCA zuivelnoteringen van room en concentraat een flinke stap omhoog. Aan de andere kant voelen de kaas- en poedermarkt juist wat zwakker aan. Wat is hiervan de oorzaak?... Read more »
 • Uienexporteurs content met handelsseizoen oogst 2020
  Het uienseizoen 2020/2021 stevent af op een recordexport, ondanks teruglopende exportcijfers in de tweede helft van het seizoen. De Nederlandse uienverpakkers- en exporteurs, verenigd in de Holland Onion Association (HOA), zijn in ieder geval content met het bijna afgeronde seizoen.... Read more »
 • Drijfmestverwerking: leren van lessen uit het verleden
  Het nieuwe mestbeleid stelt voor om op termijn alle (overschot)mest van varkens-, kippen en vleeskalveren te verwerken. In de praktijk blijkt volledige verwerking van drijfmest een weerbarstige materie met volop technische, financiële en marktrisico's. ... Read more »
 • 'Farm to Fork maakt EU afhankelijk van import'
  De doelstellingen van de Europese Commissie om de impact op het milieu van de landbouw te reduceren kunnen desastreus uitpakken voor de opbrengsten van gewassen. Daarvoor waarschuwt de Europese koepel van graan- en oliehoudende zadenhandelaren Coceral.... Read more »
 • Urgenda: meer windmolens niet meer nodig
  Urgenda pleit in een vandaag (donderdag 24 juni) gepresenteerd plan 'Tussen kolen & Parijs' voor minder zonne- en windenergie op agrarische grond en in de natuur. De organisatie wil het Nederlandse landschap beschermen door zonnepanelen voornamelijk op zee en op daken te plaatsen.... Read more »
 • AVP duikt weer op in Poolse varkensstapel
  De Afrikaanse varkenspest (AVP) neemt nog altijd geen gas terug in Polen. Het virus slaat weer toe in zowel de varkensstapel als bij populatie wilde zwijnen. ... Read more »
 • Maken de zaaiuien een inhaalslag?
  De zaaiuien kennen een moeilijk start door de koude en natte weersomstandigheden. Ook nadat de temperatuur begin juni omhoog schoot, bleef de groei achter in bepaalde gebieden. Inmiddels lijken de zaaiuien zich te herpakken. Maken ze een inhaalslag?... Read more »
  +

  Nauticlink - Watersportnieuws

 • Jacht vastgelopen op plaat van Breskens
  Reddingboot de Zeemanshoop is dinsdagavond uitgevaren voor een zeiljacht dat aan de grond was gelopen. Het zeiljacht was al droog gevallen en er zat niets anders op dan wachten op hoogwater waarna het zeiljacht los is gekomen.HVZeeland... Read more »
 • OM: gas uit lekkende accu fataal voor echtpaar op gehuurde boot in Bolsward
  De 52-jarige man en 49-jarige vrouw uit Geervliet (Zuid-Holland) die eind april dood werden gevonden op een bootje in Bolsward, zijn hoogstwaarschijnlijk omgekomen door gas uit een lekkende accu. Telegraaf.nl... Read more »
 • Skûtsjesilen op het Slotermeer
  We mogen weer zeilen in wedstrijdverband. Als opwarmertje voor hopelijk nog een seizoen met heel veel zeilplezier fraaie beelden gemaakt op het Slotermeer door Jelte van der Meer van het skûtsjesilen. [VIDEO] Watersport-TV... Read more »
 • Helft gecontroleerde watersporters in de fout tijdens eerste grote controle van het jaar
  Rijkswaterstaat gaat deze zomer de pleziervaart streng controleren. Bij de eerste grootschalige actie van het jaar was bijna de helft van de gecontroleerde watersporters in overtreding. ,,Een jongetje van 12 schoot in een motorboot met 55 km/uur over het water. Levensgevaarlijk.’’ AD.nl... Read more »
 • Ronde om Noord-Holland: “Er stond 40 knopen wind”
  De 25e editie van de YSY Ronde om Noord-Holland was dit jaar was het geen wedstrijd, maar een prestatietocht. Dit had alles te maken met de regels rondom evenementen in deze coronatijd: alleen verenigingen mogen wedstrijden organiseren, en Yachtclub Seaport Ymuiden is een stichting. Niettemin was het een geslaagde tocht.... Read more »
 • Unieke zeilervaring voor lichamelijk beperkten
  Stichting Zeilen Zonder Beperking in Grou maakt in samenwerking met Koninklijke Watersportvereniging Frisia een geweldig mooie zeilervaring mogelijk voor mensen die te maken hebben met een lichamelijke beperking. Leeuwarder Courant... Read more »
 • 23 Albanezen aangetroffen op zeiljacht
  Bij een gezamenlijke actie van de Koninklijke Marechaussee, Douane, Politie en Kustwacht zijn zondagochtend 23 Albanezen aangetroffen op een zeiljacht. Voor de Zeeuwse kust werd het zeiljacht op zee door het Kustwachtschip Zeearend gecontroleerd. Kustwacht.nl... Read more »