+

  Boerenbusiness

 • Global Dairy Trade laat wisselend beeld zien
  Tijdens de voorlaatste veiling liet de Global Dairy Trade (GDT) nog de grootste stijging in 7 maanden zien, maar die lijn kon vandaag niet worden doorgetrokken. Daar waar boter een cheddar een kleine daling laten zien, maakt de prijs van volle melkpoeder wel een sprongetje.... Read more »
 • 'Keuzes maken over CO2-vastlegging en landgebruik'
  Er moeten volgens het demissionair kabinet duidelijke politieke keuzes worden gemaakt over landgebruik en het potentieel voor koolstofvastlegging. Dat staat in de vandaag (dinsdag 21 september) aangeboden miljoenennota.... Read more »
 • Kwaliteit is bepalend bij vraag naar ruwvoer
  De ruwvoerhandel loopt vrij goed. In hooi en stro is niet veel handel maar daar staat tegenover dat er een zeer goede vraag naar bijproducten is. Ook de handel in snijmaïs loopt volgens de meeste handelaren vrij goed al verwisselen op het moment nog geen grote hoeveelheden van eigenaar.... Read more »
 • 'Prijscrisis in varkensmarkt is hard gelag voor sector'
  Dankzij de goede vleesafzetmogelijkheden in China waren de afgelopen 2 jaar een cadeautje voor de varkenshouderij, zegt directeur Marc van Rooi van Van Rooi Meat in een uitgebreid interview met Boerenbusiness. Dit jaar hangt de vlag er heel anders bij.... Read more »
 • LTO: Landbouw komt er bekaaid af in Miljoenennota
  De uitdagingen binnen de agrarische sector worden in de zojuist gepresenteerde begroting van het demissionaire kabinet onvoldoende beantwoord, vindt LTO Nederland. Daarom heeft de belangenorganisatie een brief gestuurd aan de Eerste en Tweede Kamer met de 5 grootste opgaven en een aantal oplossingen.... Read more »
 • Melkvolume VS groeit ondanks productiedipje
  Amerikaanse veehouders houden de stijgende trend in melkproductie goed vast. Ook over augustus 2021 werd er flink meer gemolken dan in dezelfde maand een jaar eerder. De stijging komt doordat het aantal stuks melkvee is gestegen. De gemiddelde productie per dier daalde juist iets.... Read more »
 • 'Perspectief voor boeren, maar ook woningbouw'
  Toekomstperspectief voor boeren is belangijk, maar het kabinet wil ook perspectief bieden aan infrastructuur, economie en woningbouw. Dat blijkt uit de vandaag uitgesproken Troonrede. ... Read more »
  +

  Nauticlink - Watersportnieuws

 • Ronkende motoren? Nederlands Edorado mikt met elektrische powerboat op een nieuw normaal
  De Nederlandse zegetocht op het gebied van nautische innovatie mag inmiddels bekend zijn. De nieuwste deelnemer in de succesoptocht is Edorado, die met hun elektrische powerboat, de 8S, hopen een nieuwe standaard te creëren. Quote... Read more »
 • Zeilsters Van Aanholt en De Ruijter pakken Europese titel na bijna fataal ongeluk
  Odile van Aanholt en Elise de Ruijter hebben na een bewogen week, waarin Van Aanholt een bijna noodlottig ongeluk beleefde, de Europese titel veroverd in de 49erFX-klasse. “Ik ben vooral heel erg dankbaar”, aldus Van Aanholt. NOS Foto: Nikos Pantis... Read more »
 • Watersport slijpt de messen: ‘Haringvlietbrug vaker open!’
  De sluiting van de Haringvlietbrug voor recreatievaart is tegen het zere been van Hiswa-Recron. De brancheorganisatie heeft grote twijfels bij het optreden van Rijkswaterstaat: ,,Vanaf april móet die brug vaker open.” BN De Stem Foto: Beeldbank RWS JVH... Read more »
 • Nieuwelingen
  Dat er door de corona-pandemie veel meer watersporters bij zijn gekomen is bekend. Door alle gele-, oranje- en rood gekleurde vakantie-bestemmingen kozen veel Nederlanders voor een vakantie in eigen land. Die ontdekten wat wij al lang weten: hoe leuk varen op onze eigen wateren is! De vrijheid om overal te... Read more »
 • Ostend Sailing Weekend sluit intensieve zeilcompetitiezomer bij Royal North Sea Yacht Club af
  Het Ostend Sailing Weekend trekt in het laatste weekend van september vooral de snel groeiende J/80 klasse aan, naast de IRC- / CR- / Half Ton- en SB20-klassen. Bovendien wordt de organisatie op het water uitgebreid. Clubracer (Foto: Pit de Jonge)... Read more »
 • Laatste race Young Solar Challenge bij Grou
  Deze vrijdag en zaterdag (17 en 18 september) vindt de laatste race van het Young Solar Challenge seizoen plaats in Grou. Tijdens deze twee dagen gaan de zonneboten van bijna 20 middelbare scholen uit het hele land door het water. Na deze wedstrijd is er ook bekend wie er zich... Read more »
 • Zoektocht naar vermiste zeiler Lauwersmeer hervat
  De politie gaat vandaag verder met de zoektocht naar de zeiler die gisteren op het Lauwersmeer verdween. De zoektocht kwam gisteren rond 20:00 op gang, nadat de kustwacht geen contact wist te krijgen met een zeiljacht. Daarop ging de KNRM met meerdere boten, twee helikopters en een vliegtuig van de... Read more »
  +

  Pretwerk

 • Het merk ‘Droomparken’ verdwijnt uit de markt
  In juni 2020 nam de ambitieuze vakantieparkketen EuroParcs de locaties van Droomparken over. Ruim een jaar later wordt afscheid genomen van de merknaam Droomparken. Alle parken gaan opereren onder de […] Het bericht Het merk ‘Droomparken’ verdwijnt uit de markt verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Vier wandelnetwerken in regio Arnhem Nijmegen geopend
  Wandelaars kunnen vanaf nu gebruik maken van vier lokale wandelnetwerken in de regio Arnhem Nijmegen. De netwerken bieden een combinatie van lokale wandelrondjes en keuzepunten waarmee je je eigen route […] Het bericht Vier wandelnetwerken in regio Arnhem Nijmegen geopend verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Zowel Convious als SnowWorld zien meerwaarde in samenwerkingstraject rond klantreis
  Afgelopen vrijdag hebben techbedrijf Convious en recreatieketen SnowWorld een samenwerkingsovereenkomst voor vijf jaar getekend. Doel van de deal is om de klantreis van de gasten van SnowWorld te verbeteren middels […] Het bericht Zowel Convious als SnowWorld zien meerwaarde in samenwerkingstraject rond klantreis verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Verhalenvertellers maken van Vakantiepark Molenwaard een vernieuwende beleving
  In juni van dit jaar werd Vakantiepark Molenwaard geopend. Na de realisatie van Avonturenboerderij Molenwaard (dagrecreatie) is dit opnieuw een uitstapje naar de recreatiesector door het bedrijf Van Hoorne Entertainment. […] Het bericht Verhalenvertellers maken van Vakantiepark Molenwaard een vernieuwende beleving verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • ‘Week van het landschap’ tijdens de herfstvakantie
  Tijdens de herfstvakantie worden er in Nederland volop buitenactiviteiten in de natuur georganiseerd. Van 16 t/m 31 oktober 2021 vindt namelijk ‘De Week van het Landschap’ plaats, gecoördineerd door de Provinciale Landschappen. Een paddenstoelenexcursie, een […] Het bericht ‘Week van het landschap’ tijdens de herfstvakantie verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Recreatie Vakbeurs breidt verder uit met extra beurshal
  De enige vakbeurs voor de recreatiebranche in de Benelux opent haar deuren op 16, 17 en 18 november 2021 in Evenementenhal Hardenberg. Dankzij grote belangstelling onder exposanten is de beurs […] Het bericht Recreatie Vakbeurs breidt verder uit met extra beurshal verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Pop-up camping voor winterkamperen in Drenthe
  Vanaf 12 november opent Winterwoods haar deuren. Dit nieuwe initiatief speelt in op een nieuwe trend; de opkomst van winterkamperen. Daar hoort ook een specifieke invulling bij met specifiek winterse […] Het bericht Pop-up camping voor winterkamperen in Drenthe verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
  +

  Duurzaam Gebouwd - Weblog

 • ABN AMRO Duurzame 50: geef je nominaties door!
  De ABN AMRO Duurzame 50 is er weer. Vanaf vandaag is het mogelijk om je nominaties door te geven. Ken jij iemand die het verschil maakt in het verduurzamen van de bouw- en vastgoedsector, die daarvoor een beloning verdient? Dan is dit je kans!... Read more »
 • Een stapje dichterbij het optimale gebouw
  Parametrisch ontwerpen speelt in steeds meer projecten een rol. Zo ook bij ingenieurs- en adviesbureau Arup. “We zijn ervan overtuigd dat je door de kracht van computers tot betere ontwerpen en, uiteindelijk, betere gebouwen komt”, aldus adviseur Paul Jansen.... Read more »
 • Inspiratie voor regeneratief bouwen met de Living Building Challenge
  Ben je benieuwd hoe je met een woning of gebouw een positieve invloed kunt hebben op de omgeving? Ontdek dan tijdens de Inspiratiesessie Regeneratief Bouwen de positieve effecten op deze duurzame en integrale manier van werken. Alle ins en outs kom je te weten tijdens dit event van Squarewise op... Read more »
 • De innovatiechallenge: gebruik de ideeën in je eigen organisatie
  De druk om steeds sneller te komen met nieuwe oplossingen neemt toe. Leveranciers die deze innovaties bedenken, staan daardoor onder hoogspanning. Voeg daarbij het tekort aan technisch personeel en je hebt bij elkaar een grote uitdaging. Waar vind je snel goede ideeën?... Read more »
 • Nieuwe impuls voor bedrijventerrein ’t Veen in Hattem
  Na de succesvolle DG Expeditie ’t Veen heeft de gemeente Hattem opnieuw een mijlpaal bereikt op weg naar de transformatie van dit bedrijventerrein tot een gemengd woongebied. Samen met de Ontwikkelings- en Herstructureringsmaatschappij Gelderland en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling tekende Hattem een intentieovereenkomst voor deze transformatie.... Read more »
 • Geen materialenpaspoort maar een gebouwenpaspoort?
  Moet een materialenpaspoort een query zijn, binnen alle informatie die er beschikbaar is? Of is het een toepasbare dataset, zodat er juist een filter kan worden toegepast? En gaan we voor een circulair, of duurzaam paspoort? Die vragen werden gesteld én beantwoord tijdens het webinar Materialenpaspoort, onder bezielende leiding van... Read more »
 • Verhuur warmtepompen brengt energiebesparing dichterbij
  Met de keuze voor de Elga Ace van Remeha zorgt econic voor een impuls op de markt van het verhuren van warmtepompen. Met deze hybride warmtepomp komt de besparing op de energiekosten voor bewoners ineens snel dichterbij.... Read more »
Mijn Web Nieuws