+

  Boerenbusiness

 • Slachtgewicht verraadt slinkend varkensaanbod
  De varkensmarkt zit momenteel in een overgangsfase waarbij de focus langzaam op de zomerperiode komt te liggen. Een aantrekkende markt zou in de komende weken kunnen, maar daar is wel wat geluk voor nodig. Wel is het zo dat dat het aanbod zienderogen kleiner wordt. ... Read more »
 • Het loopt altijd anders dan je verwacht met uien
  In de uienhandel zijn telers en sorteerders wel wat gewend als het om gekke, onverwachte gebeurtenissen gaat. Een maand geleden was een deel van de sector er nog van overtuigd dat het niet meer goed zou komen in het resterende deel van het seizoen. Die stemming is nu 180 graden... Read more »
 • Zware regenval teistert percelen in het zuiden
  Opnieuw heeft het zuiden van Nederland deze week forse neerslag te verduren gehad tot zelfs 80 millimeter lokaal. Ditmaal vooral in Zeeland, waar water tussen de pas gepote aardappelruggen staat en delen van verschillende percelen onder water staan. De mate van schade is lastig in te schatten zo vroeg in het... Read more »
 • Aardappelprijs super vast, nieuw seizoen spannend
  De prijs voor aardappelen bleek ook deze week een zeer sterke en vaste ondertoon te hebben. Voor directe vraag kunnen de verwerkers zich nog wel bedienen. Verder proberen ze zoveel mogelijk rust uit te stralen in de markt.... Read more »
 • 'Stilte voor de storm op financiële markten'
  De financiële markten zijn deze periode vooral gefocust op renteverlagingen. Want wanneer hakken de centrale banken in de eurozone (ECB), de Verenigde Staten (Fed) en het Verenigd Koninkrijk (BoE) en kondigen zij - voor het eerst in vijf jaar - een renteverlaging aan? Joost Derks, valuta-expert bij iBanFirst, geeft zijn... Read more »
 • Twee katten in het nauw, als dat maar goed gaat
  We krijgen een nieuwe regering van PVV, VVD, NSC en BBB. Vanuit een economisch perspectief ben ik blij dat het hoofdlijnenakkoord zo nadrukkelijk stelt dat we aan ons verdienmodel moeten denken. Letterlijk staat er: 'Een gezonde economie en florerende bedrijven zijn noodzakelijk voor de welvaart in Nederland. Zonder een stabiele... Read more »
 • Uienexporteurs doen vrij veel zaken buiten de EU
  De uienexport veert weer wat op in het meest recente exportcijfer. Groot-Brittannië is en blijft een grote klant maar er gaan toch ook de nodige uien weg voor verre bestemmingen.... Read more »
No RSS Item
  +

  Pretwerk

 • Bezoek aan Gelderland stijgt eerste kwartaal met 6 procent
  Gelderland blijft ook in de koudere maanden van dit jaar een geliefde bestemming. Zo steeg het totaal aantal bezoekers die minstens één nacht verbleven in het eerste kwartaal van dit […] The post Bezoek aan Gelderland stijgt eerste kwartaal met 6 procent appeared first on Pretwerk.... Read more »
 • Mikael Andersson nieuwe CEO Roompot en Landal GreenParks
  Het Executive Team van Roompot en Landal GreenParks is versterkt onder de aanvoering van Mikael Andersson als nieuwe CEO. Ook treden drie nieuwe directieleden met internationale ervaring toe tot de […] The post Mikael Andersson nieuwe CEO Roompot en Landal GreenParks appeared first on Pretwerk.... Read more »
 • Inzicht in de vakantieplannen van Europese kampeerders in 2024
  ACSI onderzocht de vakantieplannen in 2024 van de Europese kampeerder. Voor dit overzicht werden meer dan 17.000 Europese kampeerders geïnterviewd, waaronder 8000 Nederlandse kampeerders. Over heel Europa wordt een groei […] The post Inzicht in de vakantieplannen van Europese kampeerders in 2024 appeared first on Pretwerk.... Read more »
 • 200 stranden en jachthavens in Nederland mogen de (duurzame) Blauwe Vlag hijsen
  Een mijlpaal voor kwaliteit in Nederlandse jachthavens en stranden: dit jaar hebben maar liefst 200 bedrijven de prestigieuze Blauwe Vlag ontvangen, waarvan 143 havens, 50 stranden en 7 binnenstranden. In […] The post 200 stranden en jachthavens in Nederland mogen de (duurzame) Blauwe Vlag hijsen appeared first on Pretwerk.... Read more »
 • Laatste hand wordt gelegd aan surfattractie Rif010 in hartje Rotterdam
  De officiële opening van surfattractie Rif010 staat gepland voor 8 juli 2024. Rotterdam krijgt er een bijzondere stadsattractie bij, want de surflocatie is gerealiseerd in een oude gracht in het […] The post Laatste hand wordt gelegd aan surfattractie Rif010 in hartje Rotterdam appeared first on Pretwerk.... Read more »
 • De kermis van 100 jaar geleden was ook een showcase van nieuwe technologie
  Bezoek je op 18 of 19 mei de Antwerpse Sinksenfoor? Dan kom je er net als vroeger wetenschappers tegen. Onderzoekers van UAntwerpen tonen hoe de kermis er meer dan 100 […] The post De kermis van 100 jaar geleden was ook een showcase van nieuwe technologie appeared first on Pretwerk.... Read more »
 • Van een fietstochtje tot netwerken met collega’s
  Het fietsseizoen is weer begonnen. Tijd om je fiets tevoorschijn te halen en te genieten van een heerlijke tocht in de natuur. Het viel me tijdens Pasen op dat naast […] The post Van een fietstochtje tot netwerken met collega’s appeared first on Pretwerk.... Read more »
  +

  Duurzaam Gebouwd - Weblog

 • Kennisdelen over innovatieve binnenklimaatoplossingen
  Een roadshow brengt specialisten bij elkaar, om kennis mee te delen en te sparren over innovatieve oplossingen voor binnen ventilatie. Op deze manier komen samenwerkingen voor gezonde gebouwen dichterbij.... Read more »
 • Lancering Nederlandse CSRD DAY en Awards
  Op 12 november 2024 wordt de eerste editie van een nieuw jaarlijks duurzaamheidscongres georganiseerd: CSRD DAY. Tijdens CSRD DAY worden de Nederlandse CSRD Awards uitgereikt. CSRD DAY is een initiatief van Impact Institute, Van der Molen E.I.S. en fardau platforms.... Read more »
 • Inzicht krijgen en actie ondernemen voor verduurzaming
  Bedrijven die duurzaamheidsdoelen willen halen hebben niet altijd de kennis, expertise en middelen in huis om hun duurzaamheidsdoelstellingen vast te stellen, te meten en te verbeteren. Waar moet je beginnen, hoe inventariseer je je CO2-uitstoot en stel je rapportages hierover op?... Read more »
 • Natuurinclusieve projecten krijgen boost
  Groene initiatieven voor het grote publiek krijgen meer aandacht. Met het initiatief ‘On the move to’ gaat oprichter Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel met een groene ambulance inspirerende verhalen ophalen en ‘eerste hulp’ bieden bij natuurinclusieve projecten.... Read more »
 • Bespaart bouwen op bestaande fundering CO2-uitstoot?
  Veilig en volgens normen bouwen is in Nederland de standaard, maar speelt die norm parten als de bouw- en vastgoedsector voor circulariteit en klimaatneutraliteit gaat? ... Read more »
 • Het ontstaan van DuPa 2.0: “Revolutionaire stap in het taxeren van vastgoed“
  Duurzaamheid is niet langer een bijzaak in de vastgoedsector - het is een essentiële pijler geworden voor het beoordelen van waarde en risico's. Het verhaal van DuPa 2.0 begon met Reinier Mijsberg, hoofd Taxatieteam ABN AMRO. Reinier onthult hoe hij het initiatief nam om duurzaamheid centraal te stellen in taxatierapporten... Read more »
 • Hoger rendement en minder milieu-impact voor warmtepompen
  Een hoger rendement op zowel tapwater als ruimteverwarming: deze eigenschappen blijken uit testen voor gecontroleerde kwaliteitsverklaringen voor de nieuwe lucht/water-warmtepompen uit de SUZ-lijn van Mitsubishi Electric. Daarnaast worden minder kritische materialen gebruikt voor de warmtepompen.... Read more »
  +

  Vastgoedjournaal.nl

 • DGBC over regeerakkoord 2024: ‘Duurzame ambitie zal van de markt moeten komen’
  Er worden geen extra duurzaamheidsregels voor bouwen opgelegd, de energievoorziening moet onafhankelijker en er moet flink gebouwd gaan worden. Dat staat in het regeerakkoord op hoofdlijnen, dat PVV, VVD, NSC en BBB woensdag 15 mei hebben gepresenteerd. ... Read more »
 • Rotterdams college stuurt bestemmingsplannen voor ruim 800 woningen naar gemeenteraad
  Het Rotterdamse college heeft twee projectbestemmingsplannen naar de gemeenteraad gestuurd om deze vast te stellen. De twee projecten, Colosseumweg en Mallegat, zijn samen goed voor ruim 800 woningen.... Read more »
 • Hoofdlijnennotitie Circulaire Economie-wet: mogelijke implicaties voor de vastgoedpraktijk
  Iedere week behandelen de juridische experts van NewGround Law op Vastgoedjournaal een facet van de Omgevingswet, de nieuwe wet- en regelgeving en nieuwe jurisprudentie op het gebied van de fysieke leefomgeving. In deze bijdrage gaan Arjen Praat en Jet van Noort van Newground Law in op een recente Hoofdlijnennotitie over de... Read more »
 • Topvacature: Taxateur commercieel vastgoed bij KRK
  KRK zoekt voor de vestiging in Zaandam een fulltime taxateur voor commercieel vastgoed met een paar jaar werkervaring. Beschik je over een analytische kijk op vastgoed en heb je een effectieve en efficiënte werkmethode? Lees dan verder!... Read more »
 • Hugo de Jonge opent nieuwe fabriek voor modulaire woningen van Daiwa House Modular Europe
  Daiwa House Modular Europe, de Europese marktleider in industriële modulaire bouw, opent samen met minister Hugo de Jonge de gloednieuwe woningfabriek ‘Daiwa House Modular Factory’ in Montfoort. Met deze hypermoderne productiefaciliteit kan het bedrijf het productievolume voor duurzame modulaire woningen enorm opschalen, en een cruciale rol spelen bij het aanpakken... Read more »
 • Nieuwe huurder voor Retailpark Sittard-Geleen
  Velderhof heeft een huurovereenkomst getekend voor een nieuwe vestiging in Sittard-Geleen. In totaal huurt de meubelwinkel circa 384 m2 winkelruimte op de begane grond. ... Read more »
 • Van Rhijn Bouw en Stek realiseren 39 woningen in Hillegom
  Woonstichting Stek en Van Rhijn Bouw uit Katwijk hebben de overeenkomst getekend voor de bouw van 39 toekomstbestendige appartementen voor 55-plussers op het terrein van de voormalige Savioschool in Hillegom. Hiervan worden 22 woningen beschikbaar gesteld voor bewoners met een intensieve en langdurige zorgvraag.... Read more »