+

  Boerenbusiness

 • Zuivelveiling Global Dairy Trade flink in het rood
  Op de Global Dairy Trade (GDT) die vandaag (dinsdag 5 juli) heeft plaatsgevonden, hebben de zuivelcommodities een behoorlijke veer moeten laten. Vooral boter is geknipt en geschoren. Het is de zesde prijsdaling in de laatste zeven veildagen van de Nieuw-Zeelandse internetveiling, die als graadmeter geldt voor de stemming op de... Read more »
 • Blog: Bijna alle blokkades opgeheven
  Ook vandaag (dinsdag 5 juli) worden protesten tegen het aangekondigde stikstofbeleid van het kabinet voortgezet.... Read more »
 • De handel in ruwvoer staat op een laag pitje
  Het is allemaal niet wild in de ruwvoerhandel. Kopers kijken op het moment nog even de kat uit de boom. De tarweprijs staat onder druk en het lijkt dat veehouders even willen zien of dat effect ook in de voermarkt doorsijpelt.... Read more »
 • Zo groeien de zaaiuien nu in vergelijk met andere jaren
  Nu de bolvorming in de zaaiuien is begonnen en de planten flink groeien, kunnen er vergelijkingen worden gemaakt met de voorgaande seizoenen. Loopt de groei gelijk of zijn er duidelijke verschillen zichtbaar in de zaaiuien?... Read more »
 • Explosieve groei en ontwikkeling van snijmaïs
  Door de het warme weer en de regelmatige neerslag van afgelopen periode groeit de snijmaïs explosief. Een gewashoogte van boven de twee meter is geen uitzondering meer. Hoe staat de maïs ervoor bij de deelnemers aan de Boerenbusiness Ruwvoertour?... Read more »
 • Focus op kostprijsverlaging varkens blijft belangrijk
  Ondernemers in de varkenshouderij moeten de focus blijven houden op het verlagen van de kostprijs. Dat werd vorige week (30 juni) inzichtelijk gemaakt op het zogeheten DuRock Festival, dat Klasse KI specifiek voor jonge varkenshouders had georganiseerd.... Read more »
 • Telers VS wachten op beter bod voor restant maïs
  Na de forse daling van de tarwenotering vorige week maakt de markt de afgelopen handelssessie weer een stapje naar boven. De druk op de markt door de oogst houdt overigens nog wel een tijdje aan volgens verschillende analisten. Voor maïs duurt het nog wel even voordat de oogst start. Daar proberen Amerikaanse... Read more »
  +

  Nauticlink

 • CUPRA en De Antonio Yachts onthullen nieuwe D28 Formentor e-HYBRID
  Leusden, 4 juli 2022 – Met de nieuwe D28 Formentor e-HYBRID geven CUPRA en De Antonio Yachts een passend vervolg aan hun samenwerking. Met dit innovatieve, geëlektrificeerde motorjacht laten CUPRA en De Antonio Yachts zien dat duurzaamheid uitstekend samengaat met hoge prestaties… niet alleen op de weg, maar ook op... Read more »
 • Complexe noodhulp oefening KNRM & Noodhulpteam
  Op donderdagavond 30 juni was het Texelstroom het toneel van een grote multidisciplinaire noodhulp oefening georganiseerd door de KNRM Texel in samenwerking met KNRM Den Helder, het Rode Kruis Noodhulp Team Texel, Preventieservice Texel en het Nationaal Reddingmuseum in Den Helder.  Lees verder op knrm.nl Foto: KNRM Dit bericht is... Read more »
 • Jongens met speedboot redden man die met kano was omgeslagen: “Het was secondewerk”
  Twee jongens in Wijdenes hebben gisteravond het leven gered van twee mensen die op het Markermeer omsloegen met hun opblaasbare kano. De jongens zagen het gebeuren en gingen er met hun speedboot gelijk naartoe. Daar konden ze één van de twee drenkelingen op het nippertje uit het water vissen. “Het... Read more »
 • Sailing Team NEXTGEN sluit goed eerste trainingsblok af met bezoek HQ The Ocean Race
  Met een bezoek aan het hoofdkantoor van The Ocean Race kwam er vrijdag een eind aan het eerste trainingsblok van Sailing Team NEXTGEN. Het trainingsblok bracht de zeilers aan boord van de V065 Janssen de Jong van Egypte naar het Spaanse Alicante. Van de tien zeilers aan boord waren er... Read more »
 • Jeugd WK draagt bij aan ontwikkeling zeilsport in minder ontwikkelde landen
  In Nederland kijken jonge zeilers op tegen grootheden als olympisch zeilers Marit Bouwmeester en Dorian van Rijsselberghe. Dat wij al van jongs af aan kunnen zeilen, is heel vanzelfsprekend. Maar er zijn veel landen waar dit niet zo is. Landen die geen olympische zeilers kennen, laat staan een pad naar... Read more »
 • Na de orka is nu een gezonde walvis gespot in de Seine, schippers wordt gevraagd om 10 meter afstand te houden
  Na de orka is er nu een andere walvisachtige waargenomen in de Seine. Het dier kon gefilmd worden in de buurt van de Pont de Normandie, tussen Le Havre en Honfleur. De situatie wordt in de gaten gehouden, want er schuilt een potentieel gevaar dat het tot een aanvaring met... Read more »
 • Dwars door Friesland: vaarroute van Lemmer naar Langweer
  We maken een driedaagse tocht langs alle grote, Friese zeilwateren. Deze vaarroute door Friesland brengt ons van Lemmer omhoog richting Sneek en Grou, waarna we eindigen in Langweer. Zo kruisen we dwars door onze nummer één watersportprovincie. Na de ronde door de Zuidwesthoek  kwamen we weer in Lemmer uit. Dit is ook... Read more »
  +

  Pretwerk

 • Gallo-Romeins museum in Tongeren (Be) neemt geuren als basis voor nieuwe expo-beleving
  Deze zomer kunnen families met kinderen een geurtocht maken door de permanente tentoonstelling van het Gallo-Romeins Museum in het Belgische Tongeren. Zij geven daarmee invulling aan het jaarthema (ruiken) van […] Het bericht Gallo-Romeins museum in Tongeren (Be) neemt geuren als basis voor nieuwe expo-beleving verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Roompot investeert dit jaar € 25 miljoen in vernieuwing en verduurzaming
  Roompot trekt dit jaar 25 miljoen euro uit voor de make-over van vakantiewoningen en voorzieningen op de diverse parken. Dit betreft alleen de parken waarover Roompot zelf het beheer voert. […] Het bericht Roompot investeert dit jaar € 25 miljoen in vernieuwing en verduurzaming verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Duurzame Wikkelhouses bij Beerze Bulten geopend
  Op Vakantiepark Beerze Bulten zijn op vrijdag 1 juli de zeven nieuwste accommodaties, de zogenaamde Wikkelhouses geopend. “Na 1,5 jaar van voorbereiding kunnen onze gasten deze zomer er eindelijk van […] Het bericht Duurzame Wikkelhouses bij Beerze Bulten geopend verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Kampeer & Caravan Jaarbeurs lanceert samen met branche duurzaamheidsprijs
  De Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht, van 5 tot en met 9 oktober, kiest voor een breder beurs-belevingsconcept. Daarbij wordt, naast kampeermiddelen, ook meer aandacht gegeven aan outdoor living, […] Het bericht Kampeer & Caravan Jaarbeurs lanceert samen met branche duurzaamheidsprijs verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Waterpark Rulantica (Du) voegt buitenattractie toe en introduceert nieuwe VIP-belevingen
  Het grootste waterpark in Noordwest-Europa, Rulantica (onderdeel van het Duitse Europa Park) voegt nieuwe voorzieningen en een attractie toe aan het buitengedeelte van het waterpark. De VIP-beleving biedt het park […] Het bericht Waterpark Rulantica (Du) voegt buitenattractie toe en introduceert nieuwe VIP-belevingen verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Personeelskrapte bij mkb-ondernemers: frustratie, doorzettingsvermogen en pragmatisme
  Ruim 4 op de 5 mkb-ondernemers die medewerkers zoeken, kunnen die op dit moment moeilijk tot zeer moeilijk vinden. Dit blijkt uit een representatief KVK-onderzoek naar personeelskrapte onder 517 mkb-ondernemers. […] Het bericht Personeelskrapte bij mkb-ondernemers: frustratie, doorzettingsvermogen en pragmatisme verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Vakantiepark Molenwaard breidt na één jaar al uit met nieuw gedeelte vol Fien & Teun thematisering
  Op 1 juli 2022 is het nieuwe gedeelte op Vakantiepark Molenwaard in gebruik genomen. Na maandenlang hard werken zijn er nu prachtige, unieke toevoegingen aan het vakantiepark gerealiseerd. Deze bestaan […] Het bericht Vakantiepark Molenwaard breidt na één jaar al uit met nieuw gedeelte vol Fien & Teun thematisering verscheen... Read more »
  +

  Duurzaam Gebouwd - Weblog

 • Bijna duizend zonnepanelen op één dak
  Op het dak van het voormalige Zeefgebouw op het Suikerterrein in Groningen zijn afgelopen vrijdag liefst 911 zonnepanelen in gebruik genomen. De panelen op het gebouw wekken ruim 275.000 kWh per jaar op zonder dat de aanblik van het gebouw verandert.... Read more »
 • Zo ontwerp je Paris Proof
  In programma's van eisen, zowel voor renovaties als voor nieuwbouw, komt de eis 'Paris Proof' steeds vaker terug. Maar hoe voldoe je hieraan? Voor veel ontwikkelaars, architecten en adviseurs kan er nog onduidelijkheid zijn over de aanpak. In dit artikel leggen we uit aan welke eisen bestaande bouw en nieuwbouw... Read more »
 • Modulair vakantiehuis in het groen met bijzondere maatschappelijke waarde
  Elk jaar krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland de diagnose kinderkanker. Stichting Gaandeweg zet zich al 30 jaar lang in voor gezinnen die daarmee te maken krijgen en zorgt ervoor dat het hele gezin tussen alle chemokuren, opnames en ziekenhuisbezoeken door, weer even écht gezin kan zijn. ‘Van ziekenhuis naar vakantiehuis’,... Read more »
 • Kijkje in de keuken: Circulair Waterschap Vallei en Veluwe
  Het netwerk van Cirkelstad Apeldoorn en Deventer was op 20 juni te gast bij het Waterschap Vallei en Veluwe. Cirkelstad Partner Architecten_Lab maakte het interieurontwerp voor de herinrichting van de Veluwezaal, waarbij circulariteit uiteindelijk een grote rol speelde. Vanuit zowel de opdrachtgevers- als opdrachtnemerskant werd met de aanwezigen gedeeld hoe... Read more »
 • Materialenpaspoort voor innovatief infra-product
  In de laatste aflevering uit een serie blogs over het materialenpaspoort duikt Emma Klamer (Aveco de Bondt) dieper in een specifieke casus. Hoe leg je een nieuw soort wegconstructie, die opdrachtgevers nog niet kennen, vast in Madaster?... Read more »
 • Bedrijfshallen: van lelijke eend naar circulaire trendsetter
  Niemand houdt van ze, niemand vindt ze mooi. Grote, lelijke blokken in het landschap. Noodzakelijk kwaad, die bedrijfshallen. Den Haag negeert ze ook het liefst. Voor de bouw ervan gelden geen energieprestatie-eisen en geen milieuprestatie-eisen. Te ingewikkeld. Maar die saaie dozen langs de snelweg herbergen gouden mogelijkheden. Juist omdat ze... Read more »
 • Bepaal met deze tool de juiste akoestiek in jouw gebouw
  DGMR lanceert de Ruimteakoestiek tool, een online middel om te helpen bij het bepalen van de juiste akoestiek in gebouwen. Met deze unieke tool, waarin gebruik wordt gemaakt van auralisatie, ervaren opdrachtgevers, architecten en ontwikkelaars de geluidisolatie tussen- en de nagalmtijd in verschillende ruimten. DGMR biedt de tool gratis aan.... Read more »

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws