+

  Boerenbusiness

 • Gaat april eindelijk uit een ander weervaatje tappen?
  Het weer in deze natte en vaak grijze maand maart staat in groot contrast met dezelfde maand van 2022, zet weerman Robert de Vries uiteen in zijn weerupdate. Gaat de start van april uit een ander vaatje tappen met vriendelijker weer voor de voorjaarswerkzaamheden? De Vries geeft zijn verwachting.... Read more »
 • Plaagdassen maken natuurregels buigzaam
  Terwijl de politiek bestuurlijke carrousel weer doordraait en al pratend en overleggend naar nieuw houvast zoekt, nam minister Piet Adema (LNV) deze week even de tijd om naar een gewoon menselijk signaal te luisteren. Even mond dicht en signaal ontvangen. Hem werd het boekje 'Hartenkreten van boeren en plattelanders aan... Read more »
 • Zijn alle fritesaardappelen al op?
  Als je naar het aantal transacties kijkt zou je zomaar kunnen denken dat de fritesaardappelen op beginnen te raken. Echter dan zouden de verwerkers niet kunnen draaien en dat is natuurlijk zeker niet aan de orde! Met andere woorden: er liggen zeker nog aardappelen in de bewaring.... Read more »
 • Pasen prikkelt Nederlandse varkensmarkt
  Hoewel de varkensprijzen al tot torenhoge niveaus waren opgeklommen, is de koek nog niet op. Met de paasdagen voor de boeg heeft de markt opnieuw vleugels gekregen.... Read more »
 • Centrale banken zetten renteverhogingen door
  De Amerikaanse centrale bank Fed en de Bank of England verhoogden deze week de officiële rente met 25 basispunten. Vooraf was de vraag of de centrale banken de rente onveranderd zouden laten vanwege de financiële onrust. Door de rente te verhogen, konden zij die onrust immers verder aanwakkeren.... Read more »
 • Stalen zenuwen zijn een vereiste op de uienmarkt
  Het uienseizoen kent tot nu toe vooral winnaars. In de opgaande markt en met een goedlopende export kreeg de Nederlandse uiensector vleugels. Nu worden sorteerders, speculanten en de kleine groep telers met nog uien in handen weer een beetje terug op de grond gezet.... Read more »
 • Wyno Zwanenburg nieuwe voorman Coviva
  Wyno Zwanenburg (1963) is vanaf april de nieuwe voorzitter van de Coalitie Vitale Varkenshouderij. Daarmee heeft het samenwerkingsverband van diverse ketenpartijen naar eigen zeggen een zeer ervaren bestuurder aangesteld om het actieprogramma verder vorm te geven. Oud-varkenshouder Zwanenburg volgt René Coppens op.... Read more »
No RSS Item
  +

  Pretwerk

 • Duinrell kondigt nieuwe familieattractie aan: De Oude Lijnbaan
  In juli 2023 opent Duinrell een nieuwe familieattractie: De Oude Lijnbaan. Deze nieuwste attractie is een Oldtimerbaan en wordt onderdeel van het nieuwe Amsterdamse themagebied. Met de komst van deze […] Het bericht Duinrell kondigt nieuwe familieattractie aan: De Oude Lijnbaan verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Mattel Play! keert niet terug na renovatie FEC Sevenum
  In november 2022 heeft en brand een groot deel van FEC Sevenum verwoest. De herstelwerkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. Op Facebook schrijft de directie: “The Portal Action House en […] Het bericht Mattel Play! keert niet terug na renovatie FEC Sevenum verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Opgepimpte vakantiewoningen en moderne villa’s geven RCN De Jagerstee een boost
  Op RCN-vakantiepark De Jagerstee in Epe bruist het van bouwactiviteiten. Vaklieden zijn bezig met het upgraden van achttien bestaande vakantiewoningen. Verder zijn acht nieuwe eigentijdse vakantiewoningen bijna klaar. Dat geeft […] Het bericht Opgepimpte vakantiewoningen en moderne villa’s geven RCN De Jagerstee een boost verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • West-Vlaams themajaar over fietsen en wandelen
  Met een nieuw aanbod fietsroutes en vernieuwde wandelnetwerken lanceert het Provinciebedrijf Westtoer een nieuw West-Vlaams themajaar over fietsen en wandelen. Op het fietsnetwerk van ruim 3000 kilometer werden 25 nieuwe […] Het bericht West-Vlaams themajaar over fietsen en wandelen verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Toerisme Vlaanderen krijgt getijdenmolen en Graventoren in erfpacht
  Toerisme Vlaanderen heeft recent de sleutels in handen gekregen van de getijdenmolen en de Graventoren in Rupelmonde. Zij krijgen de getijdenmolen voor 27 jaar in erfpacht van het Lokaal Bestuur […] Het bericht Toerisme Vlaanderen krijgt getijdenmolen en Graventoren in erfpacht verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Camping Groene Eiland overgenomen door Capfun
  Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel; CampingGroene Eiland in Appeltern heeft een nieuwe eigenaar; het van oorsprong Franse familiebedrijf Capfun. Huidig directeur/eigenaar van […] Het bericht Camping Groene Eiland overgenomen door Capfun<br> verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Studio 100 ontslaat directeur en marketingdirecteur Plopsa Group
  Studio 100, het moederbedrijf van de Plopsa Group, heeft gisteren bekend gemaakt dat directeur Steve van den Kerkhof en marketingdirecteur Sebastien Momerency zijn ontslagen. Dat melden diverse media (o.a. De […] Het bericht Studio 100 ontslaat directeur en marketingdirecteur Plopsa Group verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
  +

  Duurzaam Gebouwd - Weblog

 • Kijkje in de keuken bij twee warmtenetten
  De urgentie van het verduurzamen van bedrijventerrein werd duidelijk tijdens het eerste deel van de webinarreeks ‘Verduurzaming en renovatie van bedrijventerreinen’ van TKI Urban Energy. Daaruit bleek onder andere dat bedrijven behoefte hebben aan eigen verduurzamingstrajecten. Ook moeten belangen van leden van bedrijvenkringen goed geborgd worden. Tijdens de tweede editie... Read more »
 • Denk mee over toekomstig hergebruik en circulair ontwerpen
  Werk jij in de bouw en denk je graag mee over de toekomst van circulariteit? Klim dan in de pen en geef jouw feedback op de recentste leidraden van CB’23. De onderwerpen betreffen specifiek Toekomstig hergebruik en Circulair ontwerpen.... Read more »
 • Sloop provinciehuis Gelderland Europees icoonproject
  De sloop van het betonnen Gelderse provinciehuis mondde uit in een innovatief voorbeeldproject van Europese proporties dat beloond werd met de Circular Award Public 2023. Het ‘slopen’ werd ‘circulair delven’ en nu is het na alle extra investeringen tijd voor opschaling.... Read more »
 • Verzilveren van duurzame kansen in beheer en onderhoud
  Hogeschool Windesheim pakt de verduurzaming en het circulair maken van de huisvesting en het vastgoed aan met een roadmap circulariteit. Die moet de komende jaren helpen om bewustwording te creëren en andere, betere keuzes te maken op het vlak van onder andere herbruikbare materialen en afvalstromen. Samen met SPIE Nederland... Read more »
 • 'A New Dawn' is de Nederlandse inzending voor EXPO 2025
  De Nederlandse inzending voor World Expo 2025 Osaka laat volgens minister Buitenlandse Handel en Ontwikkelingsamenwerking Liesje Schreinemacher zien welke innovatieve oplossingen Nederland heeft voor de klimaat- en energietransitie.... Read more »
 • 22% goedkoper en 16 maanden sneller door conceptueel bouwen
  Volgens onderzoek van IGG Bouweconomie, in opdracht van Netwerk Conceptueel Bouwen (NCB), is conceptueel bouwen 22 procent goedkoper en 16 maanden sneller in vergelijking met traditioneel bouwen. Daardoor kunnen woningen eerder beschikbaar komen en zijn ze per stuk circa € 45.000 goedkoper, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van... Read more »
 • Wanneer mag je iets circulair noemen?
  Recent hoorde Paul van Doorn de opmerking ‘Het is tegenwoordig al snel circulair, hè?’ Dit zette hem aan het denken, want wanneer mag je iets circulair noemen? Dat lees je in deze Expertpost van Paul van Doorn, senior conceptontwikkelaar bij Giesbers Ontwikkelen en Bouwen.... Read more »
  +

  Vastgoedjournaal.nl

 • Spaarneplein in Den Haag krijgt bijna 1,200 m² aan nieuwe huurders
  Union Street heeft afgelopen maanden voor bijna 1,200 m² aan nieuwe huurtransacties gerealiseerd in het Spaarneplein in Den Haag.... Read more »
 • De huurder zegt op maar blijft zitten. Wat nu?
  Een huurder heeft een flinke betalingsachterstand maar blijft in het huis wonen. Wat te doen? Oscar Boeder van Boeder Incasso vertelt hoe zoiets in de praktijk wordt opgelost.... Read more »
 • Orderportefeuille Volker Wessels lager door Bouw & Vastgoedontwikkeling
  De nettowinst van VolkerWessels is in 2022 gestegen met 16 procent en de ERBT-marge met 30 basispunten gestegen. Maar de orderportefeuille is met ruim 5 procent gedaald, onder meer als gevolg van vertraging in de vergunningsverlening en de huidige marktomstandigheden bij Bouw & Vastgoedontwikkeling.... Read more »
 • AM en Woonplus Schiedam ontwikkelen en realiseren samen 200 woningen in Groenoord-Zuid in Schiedam
  Gebiedsontwikkelaar AM gaat samen met Woningcorporatie Stichting Woonplus Schiedam een gebiedsvisie opstellen voor de buurt Groenoord-Zuid in Schiedam. Er wordt een haalbaarheidsonderzoek gestart om de mogelijkheden van de locatie nader in kaart te brengen. In de visie wordt het ontwikkelen en realiseren van circa 200 nieuwbouwwoningen voorzien.... Read more »
 • De Hypotheekshop: Geldverstrekkers verlagen massaal de hypotheekrente
  Ondanks alle onrust rondom de banken hebben bijna alle (40) geldverstrekkers deze week hun rentetarieven verlaagd. Zelfs de grote spelers, waaronder de grootbanken en verzekeraars, behalve Lloyds Bank. Sommige geldverstrekkers hebben zelfs twee keer verlaagd tot wel 0,20 procent / 0,30 procent. Hierdoor is er een van de grootste dalingen van de hypotheekrente... Read more »
 • Verkoop Glashaventoren lukt niet, Amvest terug naar tekentafel
  Amvest is gestopt met de verkoop van de 141 woningen van de Glashaventoren in Rotterdam. De verkoop van de appartementen in het hogere segment 'liep echt niet,' zegt een woordvoerder tegen VJ. De ontwikkelende belegger gaat terug naar de tekentafel.... Read more »
 • Top vacature: Contractmanager Vastgoed Services bij het CBR
  Het CBR in Rijswijk zoekt een contractmanager vastgoed services. Je bent vanuit je rol verantwoordelijkheid voor het laten uitvoeren van alle beheer- en onderhoudsactiviteiten voor alle 59 locaties van het CBR. Als ook het op correcte wijze (laten) administreren van de bewijslast hiervan.... Read more »