+

  Boerenbusiness

 • Wat als Poetin de Europese graanschuur inpikt?
  De oorlog tussen Rusland en Oekraïne lijkt elk moment dichterbij te komen. De Russen hebben hun troepen aan de Oekraïense grens gemobiliseerd. Het is wachten totdat president Vladimir Poetin opdracht geeft om het land binnen te vallen, waarmee de graanschuur van Europa in Russische handen valt. De graanprijzen sorteren voor... Read more »
 • DCA Beursprijs 2.0 geeft iets toe aan prijsdruk
  De varkensmarkt heeft een onrustige week achter de rug. Onder druk van slachterijen zijn de noteringen gekraakt en dat laat ook de DCA Beursprijs 2.0 niet koud. De mutaties zorgen voor ergernis in de sector.... Read more »
 • De spanning op de oliemarkt neemt toe
  Een aanval op Abu Dhabi en de oplopende spanningen tussen Oekraïne en Rusland. Beide zaken zorgen voor extra onrust op de oliemarkt. Deze onzekerheid is ook goed terug te zien in de notering voor Brent-olie.... Read more »
 • Beleid Amerikaanse Fed cruciaal voor de economie
  Het Nederlandse consumentenvertrouwen is in januari voor de vierde opeenvolgende maand gedaald. De eerste grafiek laat mooi zien hoe laag het vertrouwen momenteel is in historisch perspectief. De koopbereidheid, een sub-index, is nu zelfs...... Read more »
 • Volgende stap marktprijs Fontane richting 20 euro
  Een rondje langs de velden leert dat de verwachting is dat de volgende stap van de Fontane marktprijs wel eens naar €20 kan zijn. Inmiddels wordt er in België voor dit ras €17 genoteerd (Belgapom 21 januari), veel aanbod zou er op deze prijs echter niet loskomen.... Read more »
 • Milk Trading Company-leden blijven bijstorten
  Deelnemers in de Milk Trading Company hebben door de sterk en snel gestegen melkprijzen nu een aantal verliesmaanden achter de rug. Maanden waarin ze moesten bijstorten, aldus de MTC. Die situatie kan nog even blijven aanhouden.... Read more »
 • Rechter haalt streep door natuurvergunning Rendac
  GS van Noord-Brabant hebben Rendac in 2020 ten onrechte toestemming gegeven voor uitbreiding in de nabijheid van een Natura 2000 gebied. Reden waarom een nieuw besluit nodig is. Duidelijk moet worden of de stap niet leidt tot significante verstoringen of meer stikstofuitstoot.... Read more »
  +

  Nauticlink

 • EcoClipper koopt eerste zeilvrachtschip
  De EcoClipper Coöperatie heeft haar eerste zeilvrachtschip gekocht. Het gaat om De Tukker, een zeilschip uit 1912. Hiermee start de rederij een duurzame lijndienst op de Noordzee. Lees verder op binnenvaartkrant.nl Foto: EcoClipper Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht,... Read more »
 • KNRM en PALFINGER ondertekenen contract voor bouw twaalf reddingboten
  De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) laat een nieuwe serie reddingboten bouwen door PALFINGER. Op donderdag 20 januari ondertekenden de KNRM en PALFINGER het contract voor de oplevering van twaalf 7,5 meter aluminium Rigid Inflatable Boats (RIB). Met de bouw is een investering van 2,67 miljoen euro gemoeid. Deze wordt... Read more »
 • Ecoclipper koopt Tukker
  Een passie voor duurzaamheid, dat is de basis van het bedrijf EcoClipper. Deze week kocht het zijn eerste schip dat na een renovatie klaar is om een vaste lijndienst te gaan onderhouden op de Noordzee. Het gaat om de Tukker, een Schoeneraak van 40 meter uit 1912. Jaren voer de... Read more »
 • Vlaanderen: subsidie voor boost en bundeling containerbinnenvaart
  De Vlaamse regering biedt tijdelijk financiële ondersteuning voor de extra kosten bij het opzetten van nieuwe binnenvaartverbindingen naar en van de havens van Antwerpen en Zeebrugge. Dat moet helpen lading te verschuiven van de weg naar het water. Lees verder op binnenvaartkrant.nl Foto: Chedko Dit bericht is geplaatst door de... Read more »
 • Verkocht: 65m Project YN254 – het grootste Royal Hakvoort jacht ooit
  Het gloednieuwe Project YN254 – het grootste jacht gebouwd door Royal Hakvoort Shipyard – is verkocht waarbij Jan Jaap Minnema van Fraser de koper vertegenwoordigt. Dit is het vierde Royal Hakvoort jacht dat hij in de afgelopen jaren heeft verkocht. Lees verder op superyachttimes.com (Engels) Foto: Léandre Loyseau / SuperYacht... Read more »
 • Kustwacht rondt zoekactie na noodsignaal bij Trintelhaven af: ’Veel boten ingezet, niets gevonden’
  De grote zoekactie op het Markermeer en IJsselmeer dinsdagavond en woensdagochtend, na een noodsignaal dat door vliegtuigen werd opgevangen, is afgerond. Reddingswerkers hebben niets gevonden. Lees verder op noordhollandsdagblad.nl Foto: VLW_Martijn Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact... Read more »
 • Grote zoekactie op Markermeer en IJsselmeer na door vliegtuigen opgevangen noodsignaal
  Op het Markermeer en IJsselmeer heeft dinsdagavond een grote zoekactie plaatsgevonden van reddingsboten uit Marken, Enkhuizen en Urk. Aanleiding was een noodsignaal dat meerdere, overvliegende vliegtuigen opvingen en doorgaven aan Eurocontrol in Maastricht. Lees verder op noordhollandsdagblad.nl Foto: VLW_Martijn Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je... Read more »
  +

  Pretwerk

 • Belgische dierentuin Pairi Daiza blijft dit jaar 11 maanden open
  Voor de eerste keer ooit blijft dierentuin Pairi Daiza 11 maanden onafgebroken geopend. Afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in verblijfsaccommodatie bij het park en dat draagt mede bij aan […] Het bericht Belgische dierentuin Pairi Daiza blijft dit jaar 11 maanden open verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Digitale economie biedt nieuwe kansen voor waarde en inkomsten musea
  Digitale eigendomsbewijzen zijn een hype in de kunstwereld. Met de zogeheten NFT’s valt veel geld te verdienen. Maar dat niet alleen. Als musea hun verhaal goed weten te verkopen dan […] Het bericht Digitale economie biedt nieuwe kansen voor waarde en inkomsten musea verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Dringende oproep HISWA-RECRON: open de bedrijven in de watersport en recreatie
  HISWA-RECRON, ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, doet een dringende oproep aan het kabinet: open snel de bedrijven in de watersport en recreatie. Veel ondernemers in deze sector worden al bijna […] Het bericht Dringende oproep HISWA-RECRON: open de bedrijven in de watersport en recreatie verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • 2021 – opnieuw een rollercoasterjaar voor de dagrecreatieve sector
  Ook in 2021 stond de bedrijfsvoering in dagrecreatie grotendeels in het teken van de coronamaatregelen. We hebben inmiddels de bezoekcijfers van een groot aantal dierentuinen en musea op een rijtje. […] Het bericht 2021 – opnieuw een rollercoasterjaar voor de dagrecreatieve sector verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Versnelde doorontwikkeling door Fonds Verblijfsrecreatie Zeeland
  Eind 2021 kregen Ons Buiten (Oostkapelle) en Camping Olmenveld (Serooskerke) een lening via het Fonds Verblijfsrecreatie Zeeland. Beide bedrijven gaan met deze lening verduurzamen en de kwaliteit binnen hun bedrijf […] Het bericht Versnelde doorontwikkeling door Fonds Verblijfsrecreatie Zeeland verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Airbnb ziet opkomst van ‘Tijdelijk elders leven’ – met langere verblijfsduur
  De trend van remote en hybride werken heeft veel mensen losgemaakt van de noodzaak om elke dag op kantoor te zijn, wat de grootste verandering teweeg heeft gebracht binnen het […] Het bericht Airbnb ziet opkomst van ‘Tijdelijk elders leven’ – met langere verblijfsduur verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Historisch slecht jaar 2021 voor bioscopen en filmtheaters
  Het filmjaar 2021 is een historisch slecht jaar geweest voor de Nederlandse bioscopen en filmtheaters. Ondanks een enthousiast bioscooppubliek en een sterk filmaanbod was het door lockdowns en strenge maatregelen […] Het bericht Historisch slecht jaar 2021 voor bioscopen en filmtheaters verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
  +

  Duurzaam Gebouwd - Weblog

 • Babyboomers moeten de kar trekken
  De warmtetransitie is van ons allemaal, maar als het tempo te laag is voor de voortsnellende klimaatverandering, is er meer momentum nodig. Maar van wie moet dat komen? De politiek of het bedrijfsleven? Daar gaat het op veel fronten te traag. De jongeren? Die willen wel, maar hebben nog te... Read more »
 • Webinar Circulair Bouwen: anders handelen!
  Om over minder dan tien jaar 50% minder grondstoffen te gebruiken, moeten we anders gaan denken en anders gaan handelen. Hoe we een circulaire bouweconomie bereiken en wie daarvoor de handen moeten samenbrengen, dat hoor je tijdens het webinar Circulair Bouwen op 10 februari 2022.... Read more »
 • 'Betrokkenheid woningcorporaties bij energietransitie groot, planning ontbreekt'
  Woningcorporaties worstelen met de vraag hoe ze hun bestaande woningvoorraad moeten verduurzamen. Uit het 'Marktonderzoek Verduurzaming Warmtevoorziening' van econic onder 60 woningcorporaties blijkt dat driekwart van de ondervraagde organisaties nog geen planning heeft voor het gasarm of gasloos maken van hun woningvoorraad. Tegelijkertijd is de betrokkenheid bij thema's als duurzaamheid,... Read more »
 • 127 nieuwe woningen opgeleverd met materialenpaspoort
  Gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) sprak ruim een jaar geleden met Madaster af om duizend nieuwbouwwoningen te voorzien van een materialenpaspoort. In Wageningen zijn onlangs in dit kader de eerste 127 woningen opgeleverd. In de betrokken wijk wordt al langer gepionierd.... Read more »
 • Veel kansen voor verduurzaming op tientallen treinstations
  Samen met vier andere ingenieursbureaus gaat Antea Group de komende jaren voor ProRail aan de slag met interessante opdrachten waarin duurzaamheid een grote rol speelt. De uitdaging: benut zoveel mogelijk duurzame kansen bij de vernieuwing van stations en infrastructuur.... Read more »
 • Is NMDA toch MDMA?
  Als je het snel uitspreekt lijkt NMDA (het niet-meer-dan-anders principe uit de Warmtewet) verdacht veel op MDMA (3,4-methyleendioxy-methamfetamine), oftewel de ‘party-pilletjes’ XTC. In werkelijkheid heeft het niets met elkaar te maken, toch?... Read more »
 • Nieuw: digitaal magazine Warmtetransitievisies
  In het nieuwe digitale magazine Warmtetransitievisies van Duurzaam Gebouwd lees je onder andere welke rol waterstof kan hebben in de wijktransitie, waarom een integrale blik belangrijk is en lees je alles over het begrip ‘Gerrymandering’.... Read more »
(Bezocht 11 times, 2 visits today)

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws