+

  Boerenbusiness

 • Verschuivingen blijven beperkt op ruwvoermarkt
  Koning Winter deelt met nachtvorst de eerste speldenprikjes uit. De fouragehandel staat nog niet in de winterstand. Er gebeurt nog het nodige met campagneproducten en door de natte herfst moet er ook nog behoorlijk wat stro uitgeleverd worden.... Read more »
 • Suikermarkt in evenwicht, bietenoogst een flinke kluif
  De suikermarkt blijft in de ban van een mondiaal suikertekort en tegelijkertijd een bovengemiddelde suikerproductie in Brazilië. Deze wegen tegen elkaar op wat resulteert in een redelijk stabiele koers. De bietenoogst in West-Europa blijft ondertussen moeizaam verlopen en nu maakt ook de vorst zijn intrede.... Read more »
 • 'Monopoly op bietenzaad is tegen de wet'
  Het is suikerfabrieken niet toegestaan om een monopolie te hanteren op de verkoop van zaaizaad. Dat oordeelt de Poolse mededingingsautoriteit UOKIK in een zaak die door bietentelers werd aangespannen. De uitspraak heeft een grote impact want, fabrieken moeten per direct hun telers vrijlaten in de keuze waar ze hun zaaizaad... Read more »
 • Er is een verkoopgolf gaande op de tarwemarkt
  De neerwaartse trend op de granenmarkt hield afgelopen handelssessie aan. Vooral tarwe zit een zwaar weer. Opmerkelijk genoeg trekken Russische exporteurs zich daar weinig van aan. In de VS staat wintertarwe er relatief goed op, zo blijkt ook deze week uit het Crop Progress-rapport. De maïsoogst in de VS is... Read more »
 • China koopt varkensvlees op om deflatie te bestrijden
  De Chinese overheid heeft eind november opnieuw varkensvlees opgekocht om de staatsreserves aan te vullen. Hiermee wordt geprobeerd om de onder druk staande markt te ontlasten. Dit resulteert namelijk in lagere varkensprijzen wat vervolgens weer zwaar meeweegt in het inflatiemandje. Het is de derde opkoopronde dit jaar.... Read more »
 • Elektriciteitsmarkt vertoont ongewoon patroon
  De elektriciteitsmarkt volgde deze week een ander patroon dan gebruikelijk. Niet in het weekend, maar op donderdag en vrijdag noteerde de EPEX de laagste prijs. De verdeling van de productie uit hernieuwbare bronnen was namelijk verre van gelijkmatig. Daarnaast is een test gestart van het verwarmen van woningen met waterstof,... Read more »
 • Ierse veehouder in zelfde schuitje als Nederlandse
  Ierse melkveehouders mogen minder problemen hebben met de vergunningverlening dan hun Nederlandse collega's. Ook is de belangenbehartiging minder verdeeld. Voor het overige zitten ze voor een groot deel in hetzelfde schuitje: de melkprijs is laag, de kosten zijn hoog en ook zij hebben grote problemen met derogatie en mestafzet.... Read more »
No RSS Item
  +

  Pretwerk

 • Transformatie van recreatieparken is het maken van een juiste combinatie
  Gedreven door de problematiek op de woningmarkt wordt er steeds vaker gekeken naar het verruimen van permanente bewoning van vakantieparken. Peter de Groot, tweede kamerlid voor de VVD diende in […] The post Transformatie van recreatieparken is het maken van een juiste combinatie appeared first on Pretwerk.... Read more »
 • Enorme loonkostenstijging door verhoging minimum jeugdloon
  De loonkosten voor werkgevers zullen vanaf 2024 in sommige sectoren en leeftijdscategorieën  per 1 januari 2024 schrikbarend stijgen. Dit blijkt uit een impactmeting van Loket.nl, de grootste online salaris- en […] The post Enorme loonkostenstijging door verhoging minimum jeugdloon appeared first on Pretwerk.... Read more »
 • Joint Projects met een toegankelijkheidsbril de recreatie beursvloer op
  Dit jaar viel het op dat er op de beurs meer bezoekers in een rolstoel en scootmobiel waren dan in voorgaande jaren. De vraag naar toegankelijk recreatie-aanbod lijkt er dan […] The post Joint Projects met een toegankelijkheidsbril de recreatie beursvloer op appeared first on Pretwerk.... Read more »
 • BattleKart komt naar Nederland met groeiambities
  Afgelopen weekend vond de soft opening plaats van de eerst BattleKart locatie in Nederland. Op deze vestiging in Beusichem spraken we met Nick Dubois, general manager van het Belgische moederbedrijf […] The post BattleKart komt naar Nederland met groeiambities appeared first on Pretwerk.... Read more »
 • Beste websites in Vrije Tijd en Accommodaties
  De awards voor ‘Beste website van Nederland’ in diverse categorieën werden op 23 november j.l. uitgereikt. in de categorie ‘Hotels en accommodaties’ werd RCN.nl verkozen tot beste website. Voordeeluitjes kreeg […] The post Beste websites in Vrije Tijd en Accommodaties appeared first on Pretwerk.... Read more »
 • SETT-beurs Montpellier – Een succesvolle beurs met veel Nederlandse exposanten
  De SETT-beurs (vakbeurs camping en outdoor), die van 7 tot en met 9 november plaatsvond in Montpellier, heeft dit jaar wederom alle records gebroken. Met 18.348 bezoekers en 730 exposanten […] The post SETT-beurs Montpellier – Een succesvolle beurs met veel Nederlandse exposanten appeared first on Pretwerk.... Read more »
 • Toename Duitse bezoekers ZooParc dankzij samenwerking Tiergarten Kleve
  De samenwerking tussen ZooParc en Tiergarten Kleve (Dierentuin Kleef) dit jaar heeft de dierentuin in Overloon aanzienlijk meer Duitse bezoekers opgeleverd: hun aantal steeg van 20 naar 25 procent van […] The post Toename Duitse bezoekers ZooParc dankzij samenwerking Tiergarten Kleve appeared first on Pretwerk.... Read more »
  +

  Duurzaam Gebouwd - Weblog

 • Nieuwe standaard: terugnamegarantie voor keramisch gevelsysteem
  Na de ontwikkeling van de levenscyclusanalyse (LCA) voor A-Brick twee jaar geleden stak Aberson tijd en geld in het verbeteren van het product. Ondertussen is de merkgebonden informatie ondergebracht in de Nationale MileuDatabase (categorie 1) en wordt met een terugnamegarantie duidelijk dat er veel vertrouwen is in het product. We... Read more »
 • Modulaire woningen in verplaatsbare straatje Den Bosch
  Rabo SmartBuilds was met een groep wethouders, ambtenaren, projectleiders en woningcorporaties van zuidelijk gemeenten bijeen op het verplaatsbare straatje op de Tramkade in Den Bosch. Kenmerken van de woningen die Rabo SmartBuilds plaatst zijn: innovatief, duurzaam én verplaatsbaar.... Read more »
 • 22 miljoen voor Groningse warmtetransitie
  Het Nationaal Groeifonds stelt 22 miljoen euro beschikbaar voor de Groningse warmtetransitie. Met het fonds worden 5000 huizen en gebouwen in de noordelijke wijken Paddepoel, Vinkhuizen, Kostverloren en Selwerd naar duurzame warmte overgebracht. Foto: Wethouder Philip Broeksma en WarmteStad-directeur Dick Takkebos... Read more »
 • Integrale verduurzaming voor Langeveld Building
  Een energiezuinig onderwijsgebouw dat tegelijk klimaatadaptief, circulair en groen is. Die uitvraag stelde de Erasmus Universiteit Rotterdam voor het nieuwste gebouw op campus Woudestein: Langeveld Building. De ontwikkeling werd bekroond met een 91,5% BREEAM-NL score: Outstanding. Beeld: Vlnr: Ellen van Schoten (EUR), Eric Moleman (BAM) en Annemarie van Doorn (DGBC).... Read more »
 • Steeds meer corporaties bouwen in hout
  Woningcorporaties zullen de komende jaren meer dan 250.000 woningen bouwen om de woningnood het hoofd te bieden. Tegelijkertijd is er de noodzaak en het streven om meer in hout te bouwen. Houtbouw brengt relatief weinig CO2-uitstoot met zich mee, sterker nog, door massaal in hout te bouwen wordt koolstof voor... Read more »
 • ABN AMRO Duurzame 50: alfabetische lijst top 50 bekend
  Het duurt niet lang meer: op 6 december weten we wie de winnaar is van de ABN AMRO Duurzame 50. Na het juryberaad op 22 november maken we in dit artikel bekend welke (young) professionals in de top 50 staan, op alfabetische volgorde. Benieuwd? Lees snel verder. Op de foto:... Read more »
 • Aardgasvrij dankzij programmatische aanpak ‘Plan Arthur’
  De klok tikt door om de vastgoedvoorraad aardgasvrij te maken. Om grote stappen te zetten naar duurzame wijken, zonder gebruik van fossiele brandstoffen en uitstoot van schadelijke broeikasgassen, is een programmatische aanpak onontbeerlijk. Dat oordeelt Erick Wuestman van TransitieSpijkers: “De ambities zijn duidelijk en er is technisch veel mogelijk, maar... Read more »