+

  Boerenbusiness

 • Biggenprijs blijft stijgen en passeert grens van 50 euro
  De vraag naar biggen blijft groot. Daardoor zet de DCA BestPigletPrice deze week weer een stap naar boven.... Read more »
 • Na overstromingen toch topoogst down under
  De granenmarkt heeft wat moeite echt richting te kiezen. In de EU zit de beurs wat in de mineur terwijl in de VS de blik voorzichtig weer naar boven wordt gericht. Het aanbod van tarwe uit het Zwarte Zee gebied blijft de gemoederen bezig houden. Verder kwam er nog tamelijk... Read more »
 • Prijskloof tussen rassen wordt steeds groter
  Het zijn de premiumrassen als Innovator en Agria waar de aardappelmarkt voor in beweging komt. Telers met Fontane's in de cel beleven de vrije markt heel anders. Daar moet vooral over de kalender heen naar volgend jaar worden gekeken.... Read more »
 • Landbouw stapt uit Gelders bufferzone-overleg
  De Gelderse landbouworganisaties stappen uit het provinciale overleg over de inrichting van de zogenoemde overgangsgebieden tussen natuur en landbouw. De reden is dat het overleg volgens hun vertegenwoordiging is 'ontspoord' en niet serieus rekening houdt met de belangen van de agrarische sector.... Read more »
 • Prijs koolzaad blijft ook hoog na forse aderlating
  De prijs van koolzaad op de Europese termijnmarkt Matif heeft in november een fikse afwaardering doorgemaakt. Het prijsniveau is momenteel de laagste sinds augustus 2021. Dit is in het geheel van de plantaardige oliemarkten een opmerkelijke beweging. Vooral in Europa zit er pijn in de markt. Toch is het niet... Read more »
 • FrieslandCampina slankt poederproductie Bedum af
  FrieslandCampina reorganiseert de poederproductie in de fabriek in Bedum. Daarbij gaan 35 vaste arbeidsplaatsen verloren en wordt één toren gesloten.... Read more »
 • Voorschotprijs Eko-Holland hoger, Leerdammer stabiel
  Eko-Holland verhoogt de biologische voorschotmelkprijs voor december met 50 cent per 100 kilo. Daarmee is zij tot nog toe de enige in het biologische segment die voor deze maand meer uitbetaalt. Kaasmaker Leerdammer houdt ondertussen de gangbare melkprijs voor december gelijk.... Read more »
No RSS Item
  +

  Pretwerk

 • Kees Klesman neemt afscheid van de Club van Elf
  Na ruim 8 jaar draagt Kees Klesman het stokje over aan Karin Kuiper als directeur van de Club van Elf. Tijd voor een afscheidsinterview waarin wij informeren naar de actuele […] Het bericht <strong>Kees Klesman neemt afscheid van de Club van Elf</strong> verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Plopsa start met eigen opleiding tot Polyvalente pretparkmedewerker
  Plopsa en VDAB slaan de handen in elkaar voor de eerste opleiding tot ‘Polyvalent pretparkmedewerker.’ Het gaat om een 14-daagse mobiele opleiding waarbij kandidaten alle vakgebieden van de pretparkwereld aangeleerd […] Het bericht Plopsa start met eigen opleiding tot Polyvalente pretparkmedewerker verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • TopParken knapt Bospark Ede weer helemaal op
  Revitalisatie van vakantieparken wordt door enkele politieke partijen, en ook in de media, steeds vaker in een kwaad daglicht gesteld. TopParken gaf recent een update van de ontwikkelingen met Bospark […] Het bericht TopParken knapt Bospark Ede weer helemaal op verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Fun Beach lanceert pop-up indoor attractie: ‘Giant Arcade Games’
  Stel je eens voor: beroemde arcade games vanaf de jaren ’80 tot nu, maar dan levensgroot nagebouwd, terwijl jíj met je team onderdeel bent van het spel. Dat is in […] Het bericht Fun Beach lanceert pop-up indoor attractie: ‘Giant Arcade Games’ verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Tentoonstelling over de Efteling in het Noordbrabants museum in Den Bosch
  Bijna iedere Nederlander is er geweest en draagt het een warm hart toe: de Efteling. Het Noordbrabants Museum dook in de wonderlijke geschiedenis, haar schatkamers vol topstukken en de maatschappelijke […] Het bericht Tentoonstelling over de Efteling in het Noordbrabants museum in Den Bosch verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Ook recreatiebedrijven krijgen een vertaalslag naar de metaverse
  Bezoekers en exposanten van ‘The Immersive Tech Week’ in Rotterdam twijfelen er niet aan: De ‘Metaverse’ zal in vrijwel alle elementen van onze toekomstige samenleving van invloed zijn. Ook de […] Het bericht Ook recreatiebedrijven krijgen een vertaalslag naar de metaverse verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
 • Blooloop organiseert 3-daags online attractiecongres: Festival of Innovation
  Het Britse attractieplatform Blooloop organiseert van 6 t/m 8 december een 3-daags online kennisprogramma onder de titel ‘Festival of Innovation’. Daar komen diverse interessante onderwerpen aan bod. Een onderdeel van […] Het bericht Blooloop organiseert 3-daags online attractiecongres: Festival of Innovation verscheen eerst op Pretwerk.... Read more »
  +

  Duurzaam Gebouwd - Weblog

 • Kennisevent Toekomstvastwaarde: succesvolle verduurzaming van bedrijfshuisvesting
  Op 17 november 2022 vond het Kennisevent Toekomstvastwaarde plaats in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Deelnemers gingen op zoek naar de kansen om bedrijfshuisvesting te verduurzamen en hoorden Heijmans de belofte uitspreken om waarde toe te voegen aan gebouw, gebruiker en gebied. Uit de middag vol kennisdeling bleek dat... Read more »
 • Vernieuwde ABN AMRO Duurzame 50 in 2023
  Het Green Tie Gala en de uitreiking van de ABN AMRO Duurzame 50 krijgen een prominente rol tijdens Building Holland, dat in november 2023 plaatsvindt. De aankomende editie van de prestigieuze award met winnaars als Onno Dwars, Claudia Reiner en Thomas Rau, staat in het teken van vernieuwing. Zo is... Read more »
 • In Lochem stroomt al waterstof door het gasnet
  Voor het eerst ooit - claimt Alliander - stroomt er sinds donderdag 1 december waterstof door de leidingen van een gasnetwerk dat al langer in de grond aanwezig was. In de Gelderse gemeente Lochem betreft het een pilot om te bepalen of waterstof in monumentale panden de rol van verwarming... Read more »
 • Vijf inzichten van een verduurzamer
  Afgelopen zomer heb ik thuis een warmtepomp geplaatst. Op weg naar een gasloos huis en een lagere energierekening. Deze stap, en de gesprekken erover, leverden me inzichten op die ook goed toepasbaar zijn op de uitdaging waar gebouwbeheerders voor staan.... Read more »
 • Fieldlab vol biobased materialen
  Zo snel mogelijk veel extra woningen realiseren, zonder daarbij de CO2- en stikstofnormen te overschrijden. Dat is de grote uitdaging waar de Nederlandse bouwsector voor staat. Goed nieuws: de ontwikkeling van (nieuwe) biobased bouwmaterialen gaat nu razendsnel.... Read more »
 • 100 Months to Change bundelt krachten met jonge pioniers
  Met vijftien maanden klimaatwerk op de teller, zijn de klimaatpioniers van 100 Months to Change (100MTC) tot een belangrijk inzicht gekomen over waarom organisaties onvoldoende voortgang boeken op klimaatdoelen. De oorzaak: een gebrek aan richting en ruimte om aan de transitie-opgave te werken, alsook een ontbrekende bijdragen van jongeren in... Read more »
 • Congres Natuurlijk: 10 oplossingen voor biodiversiteitscrisis
  Op alweer de vierde editie van het Congres Natuurlijk presenteerden jongeren van de Nationale Denktank hun tien oplossingen voor de biodiversiteitscrisis. Ook kwam het ‘Recept voor onze Randen’ uitgebreid naar voren en waren er een zestal keynotes over de randvoorwaarden van natuurinclusief bouwen.... Read more »
  +

  Vastgoedjournaal.nl

 • Damen Rubber huurt ruim 10.000 m2 in Nootdorp
  Hansainvest Hanseatische Investment heeft een verhuurovereenkomst met Damen Rubber in Nootdorp gesloten. Het betreft in totaal ongeveer 10.200 m2  aan de Spiegelstraat.... Read more »
 • Capital Value breidt zorgvastgoedteam uit
  Per 1 december is het team dat zich binnen Capital Value bezighoudt met zorgvastgoed & seniorenhuisvesting uitgebreid met twee nieuwe medewerkers.... Read more »
 • Next Level ontwikkelt distributiecentrum van 20.000 m² in Bleiswijk voor Dirk supermarkten
  Next Level gaat voor Detailresult een extra distributiecentrum in Bleiswijk van 20.000 m² ontwikkelen. Het distributiecentrum zal; worden gebruikt door de supermarkten van Dirk.... Read more »
 • Wilfred van der Plas nieuw bestuurslid Nevap
  Tijdens de Ledenvergadering is Wilfred van der Plas benoemd tot bestuurslid van Nevap, Nederlands Vastgoedexploitatie Platform.... Read more »
 • Wijnand Fassotte nieuwe bestuurder Dudok Wonen
  Wijnand Fassotte (55) is de nieuwe interim bestuurder van Dudok Wonen.... Read more »
 • VORM start bouw 49 woningen in Den Haag
  In de wijk Erasmus Veld in Den Haag is bouwende projectontwikkelaar VORM gestart met de realisatie van 49 energiezuinige eengezinswoningen in de tweede fase van LOF, een toekomstgerichte en duurzame woonwijk.... Read more »
 • YouTuber Hanwe nieuwe mede-eigenaar van Amstel Botel
  YouTuber Hanwe (1 miljoen volgers) is een van de nieuwe eigenaren van het Amsterdamse hotel Amstel Botel. Dat heeft de YouTuber zelf bekendgemaakt in een video waarin hij een tour geeft door het drijvende hotel aan de NDSM-werf in Amsterdam Noord.... Read more »

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws