+

  Alles van CBS

 • Omzetontwikkeling Venlo Centrum, 2015-2020
  Omzetontwikkeling van de sectoren Detailhandel en Horeca en consumentgerichte Dienstverlening in het centrum van Venlo... Read more »
 • Geen nieuwe start jeugdhulp, 1e halfjaar 2020
  Van alle trajecten jeugdhulp die zijn afgesloten in het 1e halfjaar van 2020 wordt per gemeente in beeld gebracht of de betreffende jongere in de periode tot en met 31 december 2020 opnieuw een jeugdhulptraject is gestart.... Read more »
 • Dashboard bevolking
  ... Read more »
 • Ruim 4 keer zoveel luchtvaartpassagiers in tweede kwartaal als jaar eerder
  In het tweede kwartaal van 2021 reisden 3,9 miljoen passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens in Nederland. Dat is ruim vier keer zoveel als in dezelfde periode een jaar eerder, maar bijna 18 miljoen passagiers minder dan in het tweede kwartaal van 2019.... Read more »
 • Tabellen Tozo voorlopig mei 2021
  Aantal uitkeringen in het kader van de Tozo.... Read more »
 • Bijstandsdebiteuren en -fraudestatistiek, kw1 2021
  Deze tabellen bevatten informatie over bijstandsdebiteuren en -fraude. Bekostigd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).... Read more »
 • Gezondheid in coronatijd
  De coronacrisis is primair een gezondheidscrisis. De pandemie houdt de wereld nu al bijna een jaar in haar greep. Het kerncijfer: hoeveel mensen zijn er besmet of zijn er besmet geweest, is niet bekend. Dit hangt voornamelijk af van het aantal mensen dat is getest. Dit kan per land, per... Read more »
  +

  AFM

 • Uitkomsten consultatie Regeling beheerst beloningsbeleid 2021
  De consultatie van de Regeling beheerst beloningsbeleid Wft 2021 (Rbb 2021) heeft niet geleid tot aanpassing van de regeling. Wel is na de consultatie verduidelijkt dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de toezichthouder is die beslist op verzoeken voor een alternatieve regeling.... Read more »
 • Last onder dwangsom voor Zeker van Zanten voor niet voldoen aan informatieverzoek
  Uit dit persbericht blijkt niet of bezwaar of beroep tegen de maatregel is ingesteld. Bekijk daarvoor de actuele stand van zaken.  De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 10 juni 2021 een last onder dwangsom van € 2.000 per dag opgelegd aan Zeker van Zanten in Oude Wetering. Zeker van Zanten... Read more »
 • Start consultatie over advies voor Europese vormen van MijnPensioenOverzicht.nl
  De Europese verzekeraar- en pensioentoezichthouder EIOPA start vanaf vandaag een publieke consultatie. Daarin mag iedere burger of organisatie zijn mening geven over EIOPA-advies aan de Europese Commissie voor het opzetten van ‘mijnpensioenoverzichten’ in andere Europese landen, naar Nederlands model. De consultatie loopt tot 8 september. De AFM heeft een leidende... Read more »
 • AFM in gelijk gesteld in tuchtzaak tegen accountant van Steinhoff
  De Accountantskamer heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) op alle onderdelen in het gelijk gesteld in de tuchtzaak tegen de voormalige Deloitte accountant van Steinhoff International Holdings N.V. De AFM had een tuchtklacht ingediend omdat er sprake was van ernstige tekortkomingen in de wettelijke controle van de jaarrekening 2015/2016 van... Read more »
 • Last onder dwangsom voor Actuaat Pensioen Services voor niet voldoen aan informatieverzoek
  Uit dit persbericht blijkt niet of bezwaar of beroep tegen de maatregel is ingesteld. Bekijk daarvoor de actuele stand van zaken. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 10 juni 2021 een last onder dwangsom van tweeduizend euro per dag opgelegd aan Actuaat Pensioen Services in Amersfoort. Actuaat Pensioen Services voldoet... Read more »
 • De AFM heeft een nieuw logo
  De afgelopen jaren is de huisstijl van de AFM doorontwikkeld naar de eisen van deze tijd. Sluitstuk van deze vernieuwing is een nieuw logo dat we vanaf vandaag toepassen.... Read more »
 • Pensioensector in beeld gebracht
  Hoeveel pensioendeelnemers kunnen keuzes maken bij hun pensioen? En hoeveel maken daar daadwerkelijk gebruik van? En zijn er verschillen tussen de diverse aanbieders en de soorten pensioenovereenkomsten? Met het eerste ‘Sectorbeeld Pensioenen’ geeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) antwoord op onder andere deze vragen en geeft zo nieuwe inzichten in... Read more »
  +

  Blik op nieuws - Al het nieuws uit Nederland en zijn 12 provincies

 • KLM-cijfers laten moeizaam herstel zien
  KLM heeft vrijdag de cijfers over het tweede kwartaal en eerste halfjaar van 2021 bekendgemaakt. 'In het tweede kwartaal van 2021 noteerde KLM een operationeel verlies van €185 miljoen, vergeleken met €493 miljoen verlies in dezelfde periode in 2020, toen de coronacrisis in alle hevigheid had toegeslagen. De omzet in... Read more »
 • Europese webwinkels verkochten ruim 63 procent meer aan Nederlanders
  In het eerste kwartaal van 2021 gaven Nederlandse consumenten bij buitenlandse webwinkels binnen de Europese Unie 63 procent meer uit dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Ze spendeerden bijna 800 miljoen euro, tegenover ongeveer een half miljard een jaar eerder. Niet eerder sinds het begin van de huidige meetmethode... Read more »
 • Stichting BKR ziet afname aantal kredieten en betalingsproblemen
  Eind 2020 hadden bijna 8,8 miljoen Nederlanders gezamenlijk ongeveer 10,6 miljoen consumptieve kredieten. Een jaar eerder waren er nog bijna 9,4 miljoen mensen met 11,5 miljoen kredieten. Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde Schulden Monitor, een statistisch rapport van Stichting BKR dat inzicht geeft in het financieel welzijn van Nederland.... Read more »
 • Licht financieel herstel voor de vijf grootste pensioenfondsen
  De actuele dekkingsgraden van de vijf grootste pensioenfondsen die donderdag hun tweede kwartaalcijfers publiceren, liggen nu allemaal boven 100%. 'De dekkingsgraden hebben opnieuw een lichte stijging laten zien. Dat komt dit kwartaal voornamelijk door de rendementen op zakelijke waarden', zo meldt de Pensioenfederatie donderdag.... Read more »
 • Nederland grootste bierexporteur in de Europese Unie
  Nederland was in 2020 de grootste exporteur van bier in de Europese Unie. Vorig jaar is voor ruim 2 miljard euro bier geëxporteerd, met name naar de Verenigde Staten, waarvan 121 miljoen euro alcoholvrij bier. Na Mexico is Nederland zelfs de tweede grootste bierexporteur in de wereld. Dat meldt het... Read more »
 • Ruim helft zzp’ers ziet vraag tijdens coronacrisis afnemen
  Begin 2021 geeft ruim de helft van de zelfstandig ondernemers zonder personeel aan dat de vraag naar hun producten en diensten is afgenomen tijdens de coronacrisis. Het percentage dat de financiële situatie van het bedrijf als (zeer) goed beoordeelt is sinds begin 2019 afgenomen van 53 tot 40. De gemiddelde... Read more »
 • Ruim 13 duizend bedrijven opgeheven die coronasteunmaatregelen gebruikten
  Tussen april 2020 en eind maart 2021 werden ruim 13 duizend bedrijven opgeheven die gebruikmaakten van ten minste één steunmaatregel van de overheid in verband met corona. Van alle opgeheven bedrijven gebruikte 10 procent een steunmaatregel. Bij bedrijven die (deels) failliet gingen was dat ruim 53 procent. Faillissementen vormen maar... Read more »