+

  Alles van CBS

 • In Nederland werkzame ingezetenen en nietingezetenen uit EUEFTA landen 2019
  Onderzoek naar de omvang in 2019 van niet-ingezeten en ingezeten personen uit EU/EFTA-landen die in Nederland werkzaam zijn.... Read more »
 • Groei aantal stekkerauto’s zet door
  Nederland telde begin 2021 bijna 8,8 miljoen personenauto’s, ruim een procent meer dan een jaar eerder.... Read more »
 • Overledenen per week, provincie en gemeente, week 40, 2021
  Tabellen met gegevens over het aantal overledenen onder de bevolking van Nederland per week. Uitsplitsingen naar gemeente. leeftijd, geslacht, Wlz-zorggebruikers.... Read more »
 • Aantal stekkerauto’s, 2014-2021
  Deze tabel bevat cijfers over het aantal stekkerauto’s per 1 januari (2014-2021) en het aantal nieuwe stekkerauto’s geregistreerd in 2020.... Read more »
 • Bijna helft grote bedrijven gebruikt Artificial Intelligence
  In 2019 gebruikte 45 procent van de grote bedrijven (meer dan 500 werkzame personen) een of meer Artificial Intelligence-technologieën. Gemiddeld maakte 12 procent van de Nederlandse bedrijven gebruik van bijvoorbeeld spraakherkenning, machine learning en patroon- of gezichtsherkenning.... Read more »
 • Meer online shoppers meer klachten
  Ruim drie kwart van de Nederlanders van 12 jaar of ouder deed in 2021 online aankopen, 9 procent meer dan een jaar eerder. Kleding, maaltijden en films via streamingsdiensten waren de meest bestelde goederen of diensten. Van de online shoppers had 56 procent klachten.... Read more »
 • Dashboard armoede thuiswonende kinderen, 2015-2019
  Dit dashboard is erop gericht gemeenten te ondersteunen in het (beter) in beeld krijgen en bereiken van kinderen in armoede. In dit dashboard wordt informatie over verschillende aan armoede gerelateerde kenmerken van kinderen en hun huishoudens gepresenteerd. Hierbij valt te denken aan inkomen, voornaamste inkomensbron, welvaart, opleidingsniveau, wanbetaling zorgpremie en... Read more »
  +

  AFM

 • 'Beleg met beleid', speech Jos Heuvelman op Beleggersfair
  Bestuurder Jos Heuvelman heeft op de Beleggersfair in Amsterdam zijn licht laten schijn op beleggen anno 2021. Hij ging in op digitalisering, finfluencers en de taak van de AFM. 'Beleg met beleid', was de strekking van zijn verhaal.... Read more »
 • Raden van commissarissen hebben impact, wel verschillen tussen accountantsorganisaties
  Raden van commissarissen (rvc) van OOB-accountantsorganisaties hebben impact op de randvoorwaarden voor kwaliteit en verkleinen zo mogelijk kwetsbaarheden in de structuur van de accountancysector. De mate waarin verschilt per rvc, mede door uitdagingen in het besturingsmodel. Dit blijkt uit een verkennend onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).... Read more »
 • Nederlandse toezichthouders versterken toezicht op digitale activiteiten door meer samenwerking
  De Autoriteit Consument & Markt, de Autoriteit Persoonsgegevens, de Autoriteit Financiële Markten en het Commissariaat voor de Media gaan intensiever samenwerken om zo het toezicht op digitale en online activiteiten te versterken. Daarom zijn ze het Samenwerkingsplatform Digitale Toezichthouders (SDT) gestart.... Read more »
 • Bijna 9% minder klachten over verzekeraars in 2020
  Het aantal klachten over verzekeringen is afgelopen jaar met bijna 9% gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. De daling wordt voornamelijk veroorzaakt door een daling bij de zorgverzekeringen. Dat blijkt uit een uitvraag van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). In totaal waren bij de 172 aanbieders vorig jaar bijna... Read more »
 • Speech Laura van Geest bij bijeenkomst PensioenPro
  Laura van Geest, voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), heeft donderdag 7 oktober 2021 tijdens een congres van PensioenPro gesproken over duurzaamheid en de bijbehorende de uitdagingen voor de pensioensector. ‘Duurzaamheid is een uitdagende thema. Er komt namelijk veel op de sector af. Maar de sector moet er echt... Read more »
 • AFM legt de heer J. Jacobs last onder dwangsom op
  De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de heer J. Jacobs een last onder dwangsom opgelegd omdat hij geen gehoor geeft aan informatieverzoeken. De dwangsom bedraagt € 5.000 per dag.... Read more »
 • Nieuwe campagne tegen beleggingsfraudeurs
  De AFM en de Fraudehelpdesk krijgen steeds vaker signalen over dubieuze beleggingsproducten. De Fraudehelpdesk noteert dit jaar een toename van ongeveer 30 procent ten opzichte van vorig jaar. Het betreft risicovolle cfd’s (zogenaamde ‘hefboomproducten’) maar ook steeds vaker aanbiedingen in cryptomunten en valuta. Ook de AFM meldde vorige week in... Read more »
  +

  Blik op nieuws - Al het nieuws uit Nederland en zijn 12 provincies

 • Negatieve rente bij spaarrekening mogelijk dé toekomst
  Sinds 1 juli 2021 brengen banken van De Volksbank 0,5% rente in rekening op jaarbasis over het saldo dat hoger is dan 100.000 euro. Deze grens lag bij banken van De Volksbank, ASN Bank, SNS en RegioBank, eerder op de grens met 250.000 euro.... Read more »
 • Meer faillissementen in september
  Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gestegen. Er zijn in september 18 bedrijven meer failliet verklaard dan in augustus, meldt het CBS. Het aantal uitgesproken faillissementen lag niettemin onverminderd op een laag niveau.... Read more »
 • Mogelijk redding voor vastgoedreus Evergrande
  Op de beurs van Hongkong is de handel in aandelen van vastgoedreus Evergrande stilgelegd. Evergrande is noodleidend door een openstaande schuld van zo'n 260 miljard euro.... Read more »
 • Nieuwe campagne tegen beleggingsfraudeurs
  De AFM en de Fraudehelpdesk krijgen steeds vaker signalen over dubieuze beleggingsproducten. De Fraudehelpdesk noteert dit jaar een toename van ongeveer 30 procent ten opzichte van vorig jaar. Het betreft risicovolle cfd’s (zogenaamde ‘hefboomproducten’) maar ook steeds vaker aanbiedingen in cryptomunten en valuta. Ook de AFM meldde vorige week in... Read more »
 • Benzineprijs schiet door 'magische' grens van 2,- euro heen
  Het zat er natuurlijk wel aan te komen omdat de prijzen van brandstoffen de afgelopen maanden gestadig aan het stijgen waren. De vraag was niet òf maar wanneer schiet de benzineprijs door de 2,- euro heen? Het antwoord op die vraag is: vrijdag 1 oktober 2021 zo blijkt uit de... Read more »
 • Verlaging drempel toegang schuldsanering voor mensen met problematische schulden
  Om mensen met problematische schulden sneller en beter te helpen, verlaagt het kabinet de drempel om toegang te krijgen tot de wettelijke schuldsaneringsregeling (WSNP). Dat staat in het wetsvoorstel dat minister Dekker (Rechtsbescherming) heeft gestuurd aan de Tweede Kamer.... Read more »
 • Gemiddelde koopkracht vrouwen 5 jaar na scheiding vijfde lager dan mannen
  Na een scheiding valt de gemiddelde koopkracht van vrouwen aanzienlijk terug, terwijl deze bij mannen enigszins toeneemt. Wel stijgt de gemiddelde koopkracht van vrouwen in de vijf jaar na de scheiding sneller, onder meer doordat ze meer uren gaan werken dan voor de scheiding. Wat wonen betreft verandert er na... Read more »
Mijn Web Nieuws