+

  Alles van CBS

 • Consumptieradar
  Omstandigheden consumptie verbeterd De omstandigheden voor de consumptie door Nederlandse huishoudens zijn in september verbeterd ten opzichte van een maand eerder. Van alle zes indicatoren is nieuwe informatie beschikbaar gekomen. Vier indicatoren verbeterden, en twee waren minder gunstig. De consumptie door huishoudens hangt onder meer samen met de verwachtingen van... Read more »
 • Investeringen groeien met ruim 4 procent in juli
  In juli 2021 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 4,2 procent groter dan een jaar eerder.... Read more »
 • Vertrouwen consument verandert nauwelijks in september
  De stemming onder consumenten veranderde in september nauwelijks. Steeds meer consumenten vinden dat prijzen sterk stijgen.... Read more »
 • Investeringsradar
  Omstandigheden investeringen minder gunstig dan in voorgaande maand Volgens de Investeringsradar van september zijn de omstandigheden voor de investeringen minder gunstig dan een maand eerder. Ten opzichte van de vorige Investeringsradar is van vijf indicatoren nieuwe informatie beschikbaar gekomen. Drie indicatoren verbeterden, een verslechterde en een bleef gelijk. De investeringen... Read more »
 • Consumptie huishoudens groeit met bijna vijf procent in juli
  In juli 2021 hebben huishoudens bijna 5 procent meer besteed dan in juli 2020.... Read more »
 • Prijsstijging koopwoningen loopt verder op
  Bestaande koopwoningen waren in augustus 17,8 procent duurder dan een jaar eerder.... Read more »
 • Getest op COVID-19 bij de GGD naar bedrijfsklasse
  De tabel bevat baankenmerken van werknemers naar bedrijfsklasse uitgesplitst naar personen die zich wel of niet hebben laten testen op COVID-19 bij de GGD, augustus 2020 t/m juli 2021.... Read more »
  +

  AFM

 • AFM onderschrijft maatregelen in Wetsvoorstel toekomst accountancysector
  De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft gereageerd op het geconsulteerde Wetsvoorstel toekomst accountancysector van het ministerie van Financiën. De AFM onderschrijft dat de maatregelen in het wetsvoorstel mogelijkheden bieden om de kwaliteit van wettelijke controles op een duurzaam hoger niveau te brengen. Zij benadrukt daarbij het belang dat alle schakels... Read more »
 • Vertrouwenspersonen bij toetsingen DNB en AFM
  Ieder jaar worden honderden bestuurders en commissarissen getoetst door DNB en AFM op geschiktheid en betrouwbaarheid. Dat is een intensief traject. En dan kan er wel eens onvrede ontstaan bij degene die getoetst wordt. Zij kunnen nu terecht bij twee vertrouwenspersonen: Jaap van Manen en Diana Monissen. Een interview.... Read more »
 • Toetsrente hypotheken voor vierde kwartaal 5%
  De AFM heeft de toetsrente voor het vierde kwartaal van 2021 vastgesteld op 5%.... Read more »
 • Beleggingsfondsen kunnen beleggers beter informeren over duurzaamheid
  De informatieverschaffing van fondsen over duurzaamheidsrisico’s en duurzaamheidskenmerken is nog vaak te algemeen, daardoor krijgen beleggers te weinig inzicht in waar ze in investeren. Dat is een van de conclusies van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in een verkennend onderzoek naar de toepassing van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR).... Read more »
 • AFM: Handel in Bever Holding N.V. hervat
  Volgend op het persbericht van Bever Holding N.V. op 10 september 2021 (van 13.46 uur CET) maakt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) bekend dat de handel in Bever Holding N.V. zal worden hervat.... Read more »
 • AFM legt handel in Bever Holding N.V. stil
  De Autoriteit Financiële Markten (AFM) maakt bekend dat zij een aanwijzing heeft gegeven om de handel in Bever Holding N.V. op te schorten.... Read more »
 • Zorgen over leengedrag van koopstarters
  Het leengedrag van koopstarters baart de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zorgen. Hypotheekschulden zijn hoog, studieschulden worden regelmatig niet meegewogen en een deel van hen stapelt kredieten. Dat blijkt uit een analyse van de financiële gegevens van koopstarters.... Read more »
  +

  Blik op nieuws - Al het nieuws uit Nederland en zijn 12 provincies

 • Minder vraag om steun
  Zo’n 14.000 werkgevers hebben voor de maanden juli, augustus en september van 2021 de loonsteun NOW ontvangen. De inkomenssteun voor zelfstandigen Tozo is in dezelfde periode ongeveer 40.000 keer aangevraagd. Daarnaast heeft iets meer dan de helft van de werkgevers nog geen eindberekening van de Now uit het eerste steunpakket... Read more »
 • Onbenut arbeidspotentieel bestaat voor een derde uit jongeren
  In het tweede kwartaal van 2021 behoorden 1,0 miljoen mensen van 15 tot 75 jaar tot het onbenut arbeidspotentieel. Dit aantal is de afgelopen jaren flink gedaald, ondanks een tijdelijke stijging tijdens het begin van de coronacrisis in het tweede kwartaal van 2020. Een derde van het onbenut arbeidspotentieel bestaat... Read more »
 • Deelname aan bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker was 50% in 2020
  In 2020 deed 50% van de uitgenodigde vrouwen mee aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Dat blijkt uit de Monitor die is verschenen. In de drie voorgaande jaren was dat gemiddeld nog 57%. In totaal zijn 296.487 personen gescreend. Bij 3.413 deelnemers werd een voorstadium van baarmoederhalskanker gevonden.... Read more »
 • Koopkracht groeit met 2,2 procent in coronajaar 2020
  In 2020 groeide de koopkracht met 2,2 procent in doorsnee, de hoogste groei sinds 2016. Voor werknemers steeg de koopkracht het meest, met 4,3 procent. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de inkomens van Nederlandse huishoudens en personen.... Read more »
 • Export groeit met ruim 8 procent in juli
  Het volume van de goederenexport was in juli 8,4 procent groter dan in juli 2020, meldt het CBS. Er zijn vooral meer machines, chemische en metaalproducten geëxporteerd. Ten opzichte van juli 2019 lag de export 8,8 procent hoger. Het volume van de import was in juli 8,0 procent groter dan... Read more »
 • Omzet groothandel ruim 26 procent hoger in 2e kwartaal 2021
  In het 2e kwartaal van 2021 heeft de groothandel en handelsbemiddeling ruim 26 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit meldt het CBS donderdag.... Read more »
 • PBL-onderzoek: minder drukke spits mogelijk grootste langetermijneffect van pandemie
  Tijdens de coronapandemie bleek al dat het 'noodgedwongen' thuiswerken een enorme positieve invloed heeft op de drukke spitsen die we gewend waren. Het aantal files in de spits nam drastisch af. Uit recent onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) blijkt nu dat meer thuiswerken als gevolg van de... Read more »
Mijn Web Nieuws