+

  Blik op nieuws - Al het nieuws uit Nederland en zijn 12 provincies

 • Economische groei zet door in alle regio’s
  De economie is in het eerste kwartaal van 2022 in alle regio’s gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. De regio’s Haarlemmermeer, Zeeuws-Vlaanderen en Amsterdam hadden de hoogste groeipercentages. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.... Read more »
 • Vastelastenbond: Grootste pijn op energierekening moet nog komen.
  De energiemarkt verkeert ruim een half jaar in een diepe crisis maar veel consumenten gaan de échte financiële gevolgen pas halverwege het jaar merken. Per 1 juli maken energieleveranciers traditiegetrouw hun nieuwe tarieven bekend en deze vallen door de crisis een stuk hoger uit. De verwachting van de Vastelastenbond is... Read more »
 • Koopwoningen in april 19,7 procent duurder
  Bestaande koopwoningen waren in april 19,7 procent duurder dan een jaar eerder. In maart kwam de prijsstijging uit op 19,5 procent. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.... Read more »
 • CBS: Investeringen in maart met ruim 3 procent gekrompen
  In maart 2022 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 3,4 procent kleiner dan een jaar eerder. Dit meldt het CBS vrijdag.... Read more »
 • Huis kopen op verhitte huizenmarkt: hier moet je op letten
  De woningmarkt in Nederland staat al even op zijn kop. Sinds het begin van de corona crisis worden huizen voor veel hogere prijzen verkocht dan de jaren ervoor.... Read more »
 • Dit kun je besparen door je hypotheek over te sluiten
  Hoeveel je kunt besparen op je hypotheek door oversluiten is persoonlijk. Een hypotheek is en blijft maatwerk. Natuurlijk kunnen de lage rentestanden een goede reden zijn om je hypotheek over te sluiten. Een lagere rente zorgt voor lagere maandlasten, dat is een logische gedachte. In de meeste gevallen kan er... Read more »
 • Meer bedrijven ervaren tekorten aan personeel en materialen
  Aan het begin van het tweede kwartaal 2022 vormde een tekort aan personeel de grootste belemmering in de bedrijfsvoering van ondernemers. Ook belemmeringen door tekorten aan productiemiddelen, materiaal en ruimte bereikten een recordhoogte. Het ondernemersvertrouwen nam in het tweede kwartaal van 2022 wel toe, vooral voor de horeca. Binnen andere... Read more »
  +

  Taxence

 • Box 3: the story continues… and continues…
  In de Tax Talks live uitzending van 24 mei 2022 maakt mr. Almer de Beer duidelijk wat nu de stand van zaken is met betrekking tot het Kerstarrest en het mogelijk rechtsherstel.... Read more »
 • Proceskostenvergoeding voor gemeente in beroep over € 0,47
  Wie zijn procesrecht misbruikt door bijvoorbeeld een beroepsprocedure te beginnen met een zeer gering financieel belang, riskeert zelf de proceskosten te moeten vergoeden.... Read more »
 • In beroep onbehandelde boete telt wel mee voor redelijkheid
  Ook al neemt de belastingrechter een beroepschrift tegen een boete niet in behandeling, hij kan deze boete wel meerekenen bij het bepalen of het totale boetebedrag redelijk is.... Read more »
 • Van Rij: ‘kans dat iedereen compensatie krijgt niet heel groot’
  ‘Ik kan nu alvast zeggen dat iedereen tegemoetkomen zou betekenen dat alle belastingplichtigen, dus ook degenen die het kunnen lijden, die tegemoetkoming zouden krijgen. Die kans acht ik niet zo groot, want ik heb te maken met een unaniem aangenomen motie in deze Tweede Kamer die tot iets anders oproept’.... Read more »
 • Polen ligt dwars bij akkoord over wereldwijd minimumtarief winstbelasting
  Polen blokkeert als enige EU-land een akkoord over een wereldwijde minimumbelasting van 15% procent voor multinationals. ... Read more »
 • Opinie | De allesomvattende oplossing bestaat niet
  De regelgeving wordt steeds complexer, de fiscale regelgeving vormt daarop geen uitzondering. In zijn Opinie doet Harrie Bresser een oproep aan de wetgever. Veel fiscale problematiek moet worden aangepakt. Een ingreep in wet- en regelgeving waarmee in één keer alle problemen worden opgelost is niet mogelijk. Hij pleit er daarom... Read more »
 • Online cursus Alternatieve privacystructuren OCV & OFGR
  Meer over deze cursus Op zoek naar alternatieven De Wet aanpassing fiscaal kwalificatiebeleid rechtsvormen heeft veel stof doen opwaaien in de fiscale adviespraktijk, vandaar dat de behandeling in de tweede kamer is doorgeschoven naar 2023. Daarmee lijkt de onzekerheid alleen maar langer te gaan duren. Pro-actieve adviseurs wachten het wetgevingsproces... Read more »

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws