+

  Alles van CBS

 • Energieleveringen bedrijven, 2019-2020
  Aantal adressen en energieleveringen van bedrijven naar verbruiksklasse en gemeente, 2019-2020... Read more »
 • Gezondheid in coronatijd
  De coronacrisis is primair een gezondheidscrisis. De pandemie houdt de wereld nu al bijna twee jaar in haar greep. Het kerncijfer: hoeveel mensen zijn er besmet of zijn er besmet geweest, is niet bekend. Dit hangt voornamelijk af van het aantal mensen dat is getest. Dit kan per land, per... Read more »
 • In laatste week van november overleden bijna 1 100 meer mensen dan verwacht
  In de laatste week van november overleden naar schatting bijna 1 100 meer mensen dan verwacht. In november was de oversterfte ongeveer 3 500. Limburg had de meeste oversterfte.... Read more »
 • Meer werklozen, maar ook meer werkenden met nieuwe meetmethode
  Vanaf volgend jaar publiceert het CBS cijfers over de beroepsbevolking op basis van een nieuwe meetmethode, die dit jaar al is toegepast naast de bestaande systematiek. Uit de eerste resultaten blijkt dat de nieuwe methode meer werklozen, maar ook meer werkenden in beeld brengt.... Read more »
 • Overledenen per week, provincie en gemeente, week 47, 2021
  Tabellen met gegevens over het aantal overledenen onder de bevolking van Nederland per week. Uitsplitsingen naar gemeente. leeftijd, geslacht, Wlz-zorggebruikers.... Read more »
 • Grootste werkgevers in Den Haag, 2017-2021
  Ontwikkeling werkgelegenheid grootste werkgevers in Den Haag, 2017-2021... Read more »
 • De mensen van Eindhoven, 2019
  De clusteranalyse brengt groepen in kaart op basis van een combinatie van indicatoren. De gemeente Eindhoven en het CBS hebben, in het kader van het Urban Data Center (UDC), een clusteranalyse uitgevoerd op alle Eindhovenaren van 16 jaar of ouder.... Read more »
  +

  AFM

 • Geschiktheidstoets voor beleggers vraagt om aandacht van aanbieders
  Beleggingsaanbieders zouden er goed aan doen de geschiktheidstoets nog eens scherp tegen het licht te houden. De aandachtspunten uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) kunnen daarbij helpen. Uit dit onderzoek blijkt dat bijvoorbeeld niet altijd duidelijk is hoeveel risico de klanten willen nemen, vooral ten aanzien van het... Read more »
 • Toepassingsdatum lagere regelgeving SFDR uitgesteld tot 1 januari 2023
  De Europese Commissie (EC) heeft op 25 november uitstel aangekondigd van de toepassingsdatum van de lagere regelgeving van de SFDR en taxonomiegerelateerde productpublicaties (de zogeheten Technische Standaarden - RTS). De oorspronkelijke datum van 1 juli 2022 verschuift naar 1 januari 2023.... Read more »
 • AFM waarschuwt consumenten voor Grinta Invest
  De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt consumenten voor GRINTA-INVEST LIMITED (Grinta Invest). Grinta Invest verleent beleggingsdiensten. Nederlandse consumenten kunnen via Grinta Invest handelen in zeer risicovolle financiële instrumenten, waaronder forex (valuta) en cfd’s. Grinta Invest beschikt niet over een vergunning van de AFM of een andere Europese toezichthouder en verricht... Read more »
 • AFM: voer dialoog met accountant over materialiteit in jaarrekening
  Voor beleggers, analisten en financiers kan de gehanteerde materialiteit in de controleverklaring belangrijke informatie bieden bij het nemen van economische beslissingen. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft samen met de CEAOB verkend hoe materialiteit door de Big-4-accountantsorganisaties wordt toegepast bij wettelijke controles van Organisaties van Openbaar Belang (OOB). De inzichten geven... Read more »
 • Samenwerking financieel dienstverleners steeds belangrijker; leg afspraken goed vast
  De ruim 7.000 financieel dienstverleners in Nederland werken steeds meer samen met andere partijen. Dat biedt kansen, maar ze moeten er wel op letten dat ze afspraken bij uitbesteding, bijvoorbeeld van IT-diensten, schriftelijk vastleggen. Ook belonen veel financieel dienstverleners freelancers ten onrechte nog steeds volledig variabel. Dat zijn twee van... Read more »
 • Omgang met klanten bij betalingsproblemen consumptief krediet kan beter
  Klanten met een betalingsprobleem bij een consumptief krediet kunnen door aanbieders beter geholpen worden. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder 9 aanbieders. De AFM wil dat aanbieders in hun achterstandsbeheer duurzame oplossingen aanreiken en hierbij gebruik maken van inzichten uit de gedragswetenschappen.... Read more »
 • Beleggen kan slimmer: één op de drie handelt te vaak of neemt te veel risico
  Door suboptimaal handelsgedrag loopt ongeveer één op de drie zelfstandige beleggers onnodig risico. Ook kan dit ten koste gaan van rendement. Een deel van de beleggers heeft de neiging om vaak te handelen, waardoor ze onnodige kosten maken. Ook te weinig spreiding over instrumenten en regio’s verslechtert het verwachte rendement,... Read more »
  +

  Blik op nieuws - Al het nieuws uit Nederland en zijn 12 provincies

 • KBO-PCOB: Stop kredietbeperking puur op basis van leeftijd
  Financiële dienstverleners die senioren geen krediet meer verstrekken, doen dat in een schrikbarend hoog percentage gevallen uitsluitend op basis van leeftijd. Dit is de uitkomst van het meldpunt Te Grijs voor Rood van seniorenorganisatie KBO-PCOB. In de aanloop naar het Tweede Kamerdebat van 8 december over financiële markten vindt KBO-PCOB... Read more »
 • Vermogensongelijkheid in 2020 opnieuw gedaald
  De vermogensverschillen tussen huishoudens zijn na 2015 jaarlijks afgenomen. Dat hangt samen met het aantrekken van de woningmarkt na de vorige economische crisis. In de periode 2011-2013 steeg de vermogensongelijkheid, waarna er twee jaar nauwelijks verandering optrad. Blijft de eigen woning buiten beschouwing in het vermogen, dan zijn de verschillen... Read more »
 • Rotterdamse Onyx kolencentrale gaat definitief sluiten
  Dinsdag heeft staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius namens het kabinet besloten steun te verlenen zodat de kolencentrale van Onyx Power in Rotterdam kan sluiten. Ze neemt dit besluit omdat bij de productie van elektriciteit met kolen veel CO2 vrijkomt en die uitstoot op korte termijn omlaag moet om klimaatdoelen te halen.... Read more »
 • Nibud: Groeiende groep jongeren belegt
  42 procent van de jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar belegt. De voornaamste reden daarvoor is om vermogen op te bouwen. Dat blijkt uit onderzoek van het Nibud en de Rabobank.... Read more »
 • 'Bijna driekwart huishoudens moet 'stappen zetten' om financiële gezondheid te verbeteren'
  Uit recent onderzoek blijkt dat 73% van de Nederlandse huishoudens stappen moet zetten om hun financiële gezondheid te versterken. 'Ook kunnen meer bedrijven uit het brede ecosysteem hun verantwoordelijkheid nemen', zo meldt Deloitte maandag die samen met ING, NIBUD en Universiteit Leiden onderzoek heeft gedaan naar de financiële gezondheid van... Read more »
 • Aantal miljonairs neemt zesde jaar op rij toe
  Op 1 januari 2020 had 3,5 procent van de huishoudens in Nederland een vermogen van 1 miljoen euro of meer. Dat zijn 278 duizend huishoudens, ruim 24 duizend meer dan in 2019. Vooral in Bloemendaal en Laren wonen veel miljonairs. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over... Read more »
 • 'Het grote aantal brievenbusfirma’s is nadelig voor Nederland'
  Brievenbusfirma’s leveren de Nederlandse economie weinig op, benadelen ontwikkelingslanden onevenredig via verlies aan belastingopbrengsten voor met name ontwikkelingslanden en het fenomeen beschadigt de reputatie van Nederland. Dat is zijn de belangrijkste conclusies van de Commissie Doorstroomvennootschappen, onder leiding van de heer Ter Haar, die vandaag haar eindrapport presenteerde.... Read more »
(Bezocht 269 times, 1 visits today)

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws