Beleggen en Aandelen – Nederland

Beleggen en Aandelen – Nederlandse Media

?wi=362754&ws=
  +

  Tijd.be Markten live

 • Nasdaq kleurt groen | Amerikaanse regering zet druk op ASML
  21:23 De machines van ASML lijken de inzet te worden van een geopolitieke machtsstrijd. In Europa zetten beleggers steeds meer in op een recessie, maar vastgoedaandelen werden opnieuw opgepikt.... Read more »
 • Washington wil geen ASML-chipmachines in China
  19:58 De Verenigde Staten vragen Nederland de export van de chipproducent ASML naar China te beperken. Washington wil de plannen van Peking om wereldleider te zijn in de productie van halfgeleiders dwarsbom...... Read more »
 • Euronext Brussel: vluchten in bakstenen (en bier)
  17:47 Het R-woord dicteerde dinsdag de beurshandel. Recessiegevoelige Bel20'ers lagen in de soldenbakken, AB InBev en de vastgoedaandelen floreerden.... Read more »
 • Recessievrees maakt brokken op wereldbeurzen
  16:08 De wereldbeurzen blijven in de ban van het recessiegevaar. Een brede vlucht naar de dollar doet de euro tuimelen. De goudprijs valt tegenvoets terug.... Read more »
 • Grote overname Ter Beke loopt opnieuw vertraging op
  14:18 Nu de Belgische Mededingingsautoriteit een bijkomend onderzoek opent, loopt de overname van de Aoste- en Marcassou-maker Imperial Meat door Ter Beke opnieuw weken of maanden vertraging op.... Read more »
 • Argenx waardevoller dan Tinder met beurswaarde van 20 miljard
  14:14 Argenx rondt voor het eerst de kaap van 20 miljard euro beurswaarde. Bemoedigende eerste verkopen met stermiddel Vyvgart zetten in de voorbije maanden een turbo op de koers van het Gentse biofarmabed...... Read more »
 • Gezocht: beursoptimist (m/v/x)
  14:06 JOLTS. Dat zijn de vijf letters die zullen bepalen of beleggers snel weer in een optimistische 'bull run'-modus kunnen gaan.... Read more »
  +

  Morningstar research en commentaar

 • Fund flows mei: huiver overheerst
  Fondsbeleggers stapten in mei massaal uit obligatiefondsen, die daardoor forse uitstroom van vermogen meemaakten. Bij aandelenfondsen was nog wel sprake van netto-instroom. Dit is het overzicht van de fondsstromen over mei.... Read more »
 • Deze drie mijnbouwgiganten zijn interessant
  Door de sterk gestegen grondstofprijzen lijkt beleggen in mijnbouwbedrijven weer aantrekkelijk. Maar het is ook riskant, want aan de mijnbouwindustrie kleven specifieke risico's. En die verschillen ook nog eens per bedrijf. Na de brede blik op deze industrie kijken we in dit tweede deel over de mijnbouwers meer in detail... Read more »
 • Beleggen in mijnbouwbedrijven: goed idee?
  Nu de prijzen van grondstoffen torenhoog zijn, lijken aandelen van mijnbouwbedrijven interessant. Maar wie erin wil beleggen, moet zich wel goed achter z'n oren krabben, want in deze sector beleggen is zeer riskant. Drie grote spelers onder de loep: Glencore, Anglo American en BHP.... Read more »
 • Top-5 Grootste instroom Article 8 en 9 fondsen: Fundsmith aan kop
  Duurzame fondsen zijn de laatste jaren als zoete broodjes over de toonbank gegaan. Niet verwonderlijk dat veel fondshuizen hun fondsen graag als Article 8 of 9 geclassificeerd zien onder de Sustainable Financial Disclosure Regulation. Dat zijn immers de fondsen waarbij duurzaamheidscriteria een rol in het beleggingsproces spelen. We geven een... Read more »
 • Voorzichtigheid geboden: zo werkt de momentum factor
  Historische data wekken de indruk dat het niet op kan met momentum beleggen, maar deze wijze van beleggen vergt een vaardige hand. Momentum kan een overwachte dynamiek krijgen, en verkeerde timing en kuddegedrag liggen op de loer. Wees er dus voorzichtig mee.... Read more »
 • Fonds van de Week: Allianz Europe Equity Growth
  Herwonnen stabiliteit in het beheerteam van het Allianz Europe Equity Growth fonds dat een sterk en goed opgebouwd beleggingsproces van kwaliteits-groei volgt, zorgt voor een verhoging van de Morningstar Analyst Rating naar Bronze.... Read more »
 • Hebben 'echte' actieve fondsen beter gepresteerd tijdens de correctie?
  De meeste actieve beleggingsfondsen slagen er niet in om hun passieve concurrenten te verslaan. Maar het ene active fonds is het andere niet. Morningstar onderscheidt de 'echte' actieve fondsen van de rest en onderzoekt of zij wel slagen.... Read more »
  +

  IEXProfs

 • Het boodschappenlijstje van Nuveen
  De Amerikaanse vermogensbeheerder Nuveen zet voor de komende zes maanden vooral in op Amerikaanse gemeente-obligaties, high yield en obligaties en infrastructuur.... Read more »
 • Must read: kansen en risico's van mijnbouwbedrijven
  Plus: oplossing energiecrisis biedt ook beleggingskansen, Fed speelt met vuur, sombere beleggingsstrategen, 4 tips van Munger, en méér.... Read more »
 • De Fed speelt met vuur
  Alexis Bienvenu, fondsmanager bij La Financière de l’Echiquier (LFDE), heeft twijfel over het nieuwe agressieve beleid van de Fed om de hoge inflatie naar beneden te krijgen, ook als dat leidt tot een recessie. Sterke analyse.... Read more »
 • Oplossing energiecrisis vraagt enorme investeringen
  Gerben Lagerwaard van State Street Global Advisors schetst wat nodig is om de huidige Europese energiecrisis op te lossen. Het zal de vraag naar LNG, alternatieve energie en energiebesparende producten sterk stuwen.... Read more »
 • Actief wint het wel van passief bij obligaties
  Bij aandelen winnen indexfondsen en ETF's het grotendeels van actief geleide fondsen. Voor obligatiefondsen geldt dat niet, zegt vermogensbeheerder Pimco.... Read more »
 • Obligaties zijn weer aantrekkelijk
  "De risico’s van het aanhouden van obligaties liggen nu veel lager dan 12 maanden geleden, en de rendementen zijn veel hoger." Daarom koopt Renco van Schie van Valuedge meer obligaties.... Read more »
 • Must read: te laat om te verkopen, te vroeg om te kopen
  Plus: obligaties zijn weer aantrekkelijk, hou de beleggingshorizon vooral lang, inflatie beweegt goede kant op, yen wordt sterker, en méér.... Read more »
  +

  Pennywatch

 • Update: Verbeterde weergave portefeuilles
  Sinds vandaag is het volgen van onze voorbeeldportefeuilles nog overzichtelijker.  Zowel de algemene portefeuille als de biotechportefeuille zijn onderverdeeld in euro’s, dollars, en Canadese dollars. Hieronder vind je een voorbeeld van de vernieuwde weergave. Wat is er nog meer verbeterd? Tijdens het ophalen van de data verschijnen er laadbalkjes Laden... Read more »
 • Maandoverzicht: Slechtste half jaar in 50 jaar tijd, recessieangst en Europese transferunie
  In de maand juni waren we op zoek naar wat ontspanning op de beurzen, maar de gifbeker bleek nog niet helemaal leeg. Op de 2e vrijdag van de maand schrokken de markten behoorlijk van de Amerikaanse CPI-cijfers. Deze toonden een hogere inflatie dan verwacht, waarop de beurzen hard omlaag kwamen... Read more »
 • Aandeel Awakn: Klaar om 70 tot 100 miljoen dollar omzet te genereren
  Voor veel beleggers betekent investeren in de biotechnologiesector vele jaren van onderzoek en ontwikkeling, stijgende kosten die gepaard gaan met onderzoek en ontwikkeling en vele jaren verwijderd van het genereren van enige significante inkomsten als gevolg van lange klinische tests en een lange weg naar FDA goedkeuringen. Vandaag bespreken we... Read more »
 • 8 kansrijke metaverse aandelen die als penny stock noteren!
  Vorig jaar maakte Facebook bekend volledig in te zetten op de Metaverse en veranderde haar bedrijfsnaam in Meta. Momenteel kennen we het internet voornamelijk als een verzameling online documenten. Je klikt eigenlijk van de ene pagina naar de andere. Het is naïef om te denken dat dit in de toekomst... Read more »
 • SGT German Private Equity: Doorgewinterde durfinvesteerders willen kunstje nóg eens flikken
  Vóór de fusie met SGT Capital was de onderneming  SGT German Private Equity algemeen bekend als “German Startups Group”, (GSG). De “oude” GSG was een investeringsmaatschappij die direct of indirect deelnam in startende ondernemingen via meerderheids- of minderheidsdeelnemingen. Kortom, het verschaffen van durfkapitaal. GSG richtte zich op ondernemingen waarvan de... Read more »
 • Hoe ga ik om met vertraagde koersinformatie?
  Op Pennywatch geven we voornamelijk informatie over penny stocks. Deze aandelen hebben vaak een kleine marktomvang en hierdoor kan het voorkomen dat deze enkel te koop zijn op kleinere beurzen zoals de beurs van Frankfurt of de Toronto Venture Exchange. Bij vrijwel iedere broker zul je merken dat sommige koersinformatie... Read more »
 • Photon Energy: Een veelbelovend ESG-aandeel in de zonne-energiemarkt
  Photon Energy Group werd opgericht in 2008 en is een gevestigde speler op de zonne-energiemarkt. De onderneming heeft kantoren, fabrieken en service stations in 16 landen, waarvan de meeste activiteiten zich bevinden in Centraal- en Oost-Europese (CEE) landen zoals Tsjechië, Hongarije, Polen, Roemenië en Slowakije, alsmede Australië. Pionier op de... Read more »
  +

  Beursvermogen

 • 7 Nederlandse podcasts over beleggen om te luisteren!
  In dit artikel stellen we je op de hoogte van 7 interessante podcasts over beleggen.  Alle podcasts zijn Nederlands gesproken en te beluisteren via Spotify, maar soms ook op de website van de uitgever. Deze podcasts over de beurs zijn ideaal om te luisteren tijdens een fietstocht, wandeling, een treinreis,... Read more »
 • Uitleg van de core-satellite strategie in 3 duidelijke stappen
  Binnen de wereld van beleggen zijn er veel verschillende soorten strategieën. Strategieën zijn belangrijk, omdat je hiermee een plan voor de lange termijn op tafel legt. Vervolgens is het natuurlijk ook van belang om je aan dit plan te houden. Een strategie die voor veel beleggers houvast biedt is de... Read more »
 • Wat is, en hoe werkt de MACD-indicator?
  Wat is de MACD indicator In dit artikel zal worden uitgelegd hoe de MACD indicator werkt. Deze indicator is een veel gebruikt beleggingsinstrument door beleggers. Allereerst leggen we je uit wat de letters MACD betekenen. De afkorting staat voor: Moving Average Convergence Divergence. Oftewel, voortschrijdend gemiddelde convergentie divergentie. De MACD... Read more »
 • Wat is een turbo en hoe bereken je de waarde?
  Wat is een turbo?  Turbo’s zijn financiële producten waarmee een belegger met een hefboom kan beleggen in onderliggende waarden. Dit kunnen aandelen zijn, maar bijvoorbeeld ook een index, grondstoffen of valuta. Doordat een gedeelte van de onderliggende waarde door de bank wordt gefinancierd, betaalt de belegger een rente. Looptijd en... Read more »
 • 4 goede momenten om een aandeel te verkopen
  Het is vaak lastig om het verkoopmoment van een aandeel te bepalen. Als je je huiswerk goed hebt gedaan, dan heb je waarschijnlijk een mooi bedrijf gekocht tegen een goede prijs. Je gaat er vanuit dat de koers zal stijgen. Als dit inderdaad het geval is, wanneer is het dan... Read more »
 • Wat is, en wat doet een quant?
  Waar een particuliere belegger achter zijn bureau zoekt naar de in zijn ogen beste investering, is in de gedigitaliseerde wereld een groep actief die waarschijnlijk een hele andere manier investeren. Een quant is een hip woord binnen de financiële wereld. Maar wat is een quant? Misschien is het wel iets... Read more »
 • Hoe wordt een koersdoel bepaald, en wat heb je eraan?
  Als je begint met beleggen, krijg je nogal wat koersdoelen voorgeschoteld. Een koersdoel is eigenlijk niets anders dan het prijsniveau van een aandeel waarvan wordt aangenomen dat de koers zich daarheen beweegt. Beginnende beleggers staren zich vaak blind op koersdoelen en rekenen zichzelf daardoor veel te snel rijk. Koersrichtingen en... Read more »
  +

  Fonds Nieuws

 • ABN Amro: diepe recessie in de eurozone is waarschijnlijk
  ABN Amro houdt rekening met een diepe recessie in de eurozone en het Verenigd Koninkrijk volgend jaar, als Rusland abrupt de gaskraan dichtdraait. Ook ING betitelt een gascrisis als ‘een van de grootste risico’s voor de eurozone’. Het economisch bureau van ABN Amro verwacht donkere scenario’s in...... Read more »
 • Ruimere toegang tot private equity voor allerrijksten niet zonder risico
  Private equity wordt nog steeds grotendeels gezien als een exclusieve club voor professionele beleggers. Particuliere beleggers kunnen alleen participeren door op afstand te beleggen, bijvoorbeeld door aandelen te kopen in een beheermaatschappij die een beursnotering heeft. Daar gaat verandering in...... Read more »
 • Han Dieperink: iPhone was gamechanger voor beleggers
  Vijftien jaar geleden kocht ik in Denver Colorado mijn eerste iPhone. Niet geheel toevallig was ik op vakantie in de Verenigde Staten gedurende deze periode. Ik heb niet in de rij hoeven staan, maar liep in de middag de Apple store binnen. De iPhones met 4 en 8 Gb flash... Read more »
 • ‘De komende vijf jaar zullen allesbehalve normaal zijn’
  De wereldwijde macro-omgeving zal ook de komende vijf jaar allesbehalve normaal zijn. Beleggers zullen een volatiel en uitdagend pad moeten bewandelen. ‘Men moet rekening houden met lage rendementen op de lange termijn.’ Dat schrijven Andrew Balls (foto) en Dan Ivascyn, de co-hoofden...... Read more »
 • Columbia Threadneedle rondt rebranding van BMO GAM af
  Met ingang van vandaag is de rebranding van BMO GLobal Asset Management voltooid en krijgt het overgenomen deel dezelfde naam als Columbia Threadneedle Investments, dat er in 2021 formeel eigenaar van is. Met ingang van vandaag zijn alle producten en spaarprogramma’s, de website en de juridische...... Read more »
 • Eenmalige loongolf is niet gewenst
  De inflatie overtreft de loonstijging dit jaar in ruime mate. Het koopkrachtverlies is enorm en het is geen wonder dat het consumentenvertrouwen tot een absoluut dieptepunt is gedaald. Het ziet er naar uit dat tal van huishoudens in financiële problemen zullen komen. De regering heeft laten weten...... Read more »
 • Voor het lezen van dit artikel is enige moed nodig
  Voor het lezen van dit artikel is enige moed nodig. Het voert u namelijk door het tranendal van de wereldwijde financiële markten. Dat is de periode 1 januari - 30 juni 2022, die behoort tot de slechtste twee kwartalen uit de financiële wereldgeschiedenis. Als u durft, loopt u dan maar... Read more »
  +

  Analist

 • Saxo Q3 vooruitzichten: de op hol geslagen trein
  Saxo Bank, de online handels- en beleggingsbank, heeft vandaag haar vooruitzichten voor het derde kwartaal van 2022 voor de wereldwijde markten gepubliceerd, met handelsideeën voor aandelen, FX, valuta, grondstoffen en obligaties, evenals een reeks centrale macro-thema's die van invloed zijn op beleggers en markten. “De inflatie zal een op hol... Read more »
 • Van Lanschot Kempen: voortgang inkoopprogramma van eigen aandelen van 28 juni tot en met 4 juli 2022
  Amsterdam/’s-Hertogenbosch, 5 juli 2022   In de periode van 28 juni tot en met 4 juli 2022 heeft Van Lanschot Kempen 42.066 eigen aandelen (certificaten van gewone aandelen A) ingekocht. De aandelen zijn ingekocht tegen een gemiddelde prijs van € 22,45 per aandeel voor een totaalbedrag van € 944.539. Deze... Read more »
 • Fagron breidt haar positie in Amerikaanse steriele bereidingsmarkt uit met acquisitie aan oostkust
  Gereglementeerde informatie Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland), 5 juli 2022 – 7:00u CET Fagron breidt haar positie in Amerikaanse steriele bereidingsmarkt uit met acquisitie aan oostkust Fagron , de toonaangevende mondiale speler in farmaceutische bereidingen, heeft een 503B bereidingsfaciliteit (uitbestedingsdiensten voor farmaceutische... Read more »
 • Update inkoopprogramma KBC Ancora tot 1 juli 2022
  Gereglementeerde informatie, voorwetenschap, Leuven, 4 juli 2022 (17.40 CEST) Update inkoopprogramma KBC Ancora tot 1 juli 2022 In het kader van het programma inkoop eigen aandelen ten belope van 50 miljoen euro, zoals bevestigd op 20 mei 2022, deelt KBC Ancora mee dat het in de periode van 27 juni... Read more »
 • Ageas rapporteert over de inkoop van eigen aandelen
  Ageas rapporteert over de inkoop van eigen aandelen Naar aanleiding van het aandelen-inkoopprogramma dat op 11 augustus 2021 aangekondigd werd, maakt Ageas bekend dat er 22.876 eigen aandelen ingekocht werden tussen 27-06-2022 en 01-07-2022. DatumAantal aandelenTotaal Bedrag (EUR)Gemiddelde koers (EUR)Laagste koers (EUR)Hoogste koers (EUR)27-06-20224.771197.06141,3040,9442,5028-06-20224.438186.64842,0641,7742,2729-06-20224.500189.56842,1341,8542,4730-06-20224.800199.76041,6241,3641,9001-07-20224.367183.84942,1041,6442,56Totaal22.876956.88741,8340,9442,56... Read more »
 • Macroscoop: De zijderoute... lijdensweg of uitweg?
  Door Alexis Bienvenu, Fund Manager La Financière de l’Echiquier. Overal ter wereld zien centrale banken zich genoodzaakt de financiële omstandigheden aan te scherpen om de inflatie te beteugelen. Daardoor drijven ze hun economieën naar de rand van de afgrond. Overal? Toch niet ... één centrale bank – naast die van... Read more »
 • Columbia Threadneedle voltooit rebranding van BMO Global Asset Management (EMEA)
  Columbia Threadneedle Investments (Columbia Threadneedle), een wereldwijd toonaangevende vermogensbeheerder, heeft de rebranding van BMO Global Asset Management (EMEA) afgerond. Vanaf vandaag zijn alle producten en spaarprogramma’s, de website en de juridische entiteiten onder één wereldwijde merknaam samengebracht. BMO GAM (EMEA) werd afgelopennovember... Read more »
?wi=362754&ws=

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws