Beleggen en Aandelen – Nederland

Beleggen en Aandelen – Nederlandse Media

Horren op Maat, horrengigant
  +

  Tijd.be Markten live

 • Bel20 sluit halve procent in het rood
  18:10 In Brussel duiken Telenet en UCB lager na adviesverlagingen.... Read more »
 • Euronext Brussel: Brederode op de rode loper
  17:51 De vastgoedwaarden en KBC boden maandag weerwerk, maar konden de Bel20 niet op het droge houden. De CEO van de holding Brederode stelde de beleggers in een De Tijd-interview gerust. Ook de topman van ...... Read more »
 • 'Mijd geldspendeerders Telenet en Proximus'
  16:53 Zowel Telenet als Proximus kampt met veel hogere uitgaven en meer concurrentie dan verwacht, waarschuwt Bank of America in een rapport over de telecomsector.... Read more »
 • 'ECB en Fed doen het best goed'
  14:17 'Zowel de voorstanders van een streng monetair beleid als de tegenstanders ervan overdrijven in hun kritiek op de centrale banken.' Dat zegt de econoom Bas Jacobs. Hij betoogt dat de Europese Centrale...... Read more »
 • FlatexDegiro: 'Kleine belegger laat het afweten'
  13:28 De onrust op de markten leidt tot minder omzet en winst bij de goedkope Duitse onlinemakelaar FlatexDegiro. Die krijgt bovendien een tik op de vingers van de toezichthouder.... Read more »
 • Welke aandelen kopen in 2023?
  03/12 Voor het grote aandelendebat op Finance Avenue selecteerden vier experten een kransje koopwaardige aandelen. 'Wie zijn huiswerk goed gemaakt heeft, krijgt nu kansen.'... Read more »
 • Harold Boël: ‘De prestatie van een holding meet je niet op één jaar maar op lange termijn’
  03/12 Na de zware afstraffing van Sofina op de beurs probeerde CEO Harold Boël op Finance Avenue beleggers te overtuigen van de waardecreatie op lange termijn. Hij relativeerde ook het belang van Byju’s in ...... Read more »
  +

  Morningstar research en commentaar

 • Obligaties: in welke marktsegmenten zit outperformance?
  VIDEO - De obligatiemarkt maakt een lastig jaar door. Toch zijn er nog altijd segmenten te vinden die outperformance boeken. We hebben het dan niet over hoge zwarte cijfers, maar over het relatief beter doen dan de concurrentie of de benchmark. Outperfomance betekent dan niet 'beter', maar 'minder slecht'. Morningstar's... Read more »
 • Dit zijn 12 ondergewaardeerde Europese aandelen
  De turbulentie op de beurzen van de afgelopen maanden heeft diepe dalen veroorzaakt, aandelen die weer opveren, maar ook aandelen die nog altijd aantrekkelijk gewaardeerd zijn en tegelijk kwaliteit hebben. Morningstar zet 12 ondergewaardeerde Europese aandelen op een rij.... Read more »
 • Top-5 Aandelen Chinese A-shares: Robeco aan kop
  De afgelopen jaren waren roerige tijden voor China. De coronapandemie, oplopende binnenlandse onrust, geopolitieke spanningen en een vastgoedcrisis zijn zomaar wat voorbeelden. Desondanks zit president Xi Jinping nog steviger in het zadel. Beleggers die in China willen beleggen, kunnen kiezen uit diverse soorten aandelen, te weten A-, B- en H-shares.... Read more »
 • Door zonder Russisch gas 2: hoe belangrijk is duurzame energie?
  De Europese Unie wil (en moet) haar energievoorziening anders gaan regelen: zonder Russisch gas en ook duurzamer, vanwege het klimaat. Maar is het masterplan onder denaam�REPowerEU realistisch? In deel 2 van dit tweeluik ontleden de energie-analisten van Morningstar de EU-strategie om meer en meer over te stappen op duurzame energie.... Read more »
 • Zijn themafondsen een alternatief voor individuele aandelen?
  Themafondsen zijn interessant om de winnaars van de toekomst te ontdekken. De rendementen kunnen hoog zijn op de korte termijn, maar op de langere termijn zijn er risico's. Morningstar leert u wat themafondsen voor de beleggingsportefeuille kunnen betekenen.... Read more »
 • Themafondsen presteren verrassend goed in lastige markt
  VIDEO - Thematisch beleggen wordt steeds populairder. Themafondsen hebben het in de turbulente markt van dit jaar verrassend goed gedaan. Morningstar's Johanna Englundh bespreekt in deze video met Morningstar's passief beleggen expert Kenneth Lamont de karakteristieken, de vooruitzichten en de potenti�le risico's van themafondsen.... Read more »
 • Dit zijn de best presterende ETF's met een Morningstar Analyst Rating
  Het aantal ETF's met een Morningstar Analyst Rating groeit. We zetten de in Nederland verkrijgbare medalists op een rij en rangschikken die op het rendement dit jaar tot dusver. Daar komen verrassende conclusies uit.... Read more »
  +

  IEXProfs

 • Beleggers moeten rekening houden met harde landing
  UBS AM ziet zoveel onzekerheden dat het niet verder wil kijken dan een paar maanden. Mogelijk dat een heropening van China de neerwaartse druk van verdere Amerikaanse renteverhogingen kan compenseren.... Read more »
 • Must read: Zijn themafondsen de oplossing?
  Plus: Positief over aandelen en obligaties, daar komt de H2-economie, inflatie is ook volgend jaar hoog, goud maakt comeback, en méér.... Read more »
 • De waterstofeconomie is een kwestie van tijd
  Duurzame groei is op lange termijn volgens veel experts alleen mogelijk met groene waterstof. Capital Group vindt daarom dat beleggers de waterstofeconomie niet kunnen negeren.... Read more »
 • 2023 wordt het jaar van herstel
  Renco van Schie van Valuedge is positief over 2023 en verder, want obligaties genereren weer inkomen en aandelen zijn nu goedkoper dan in de afgelopen jaren.... Read more »
 • 2023: het jaar van slow motion-inflatie
  De Fed zal mogelijk volgende maand de renteverhogingen al vertragen. De ECB denkt ook die kant op. Maar het inflatieprobleem is niet zomaar weg, schrijft Edin Mujagic. We krijgen te maken met slow motion-inflatie.... Read more »
 • Must read: Piekinflatie goed voor aandelen
  Als er tenminste geen recessie achteraan komt. Plus: de balans van de ECB is flink gekrompen en 120 jaar beurs in een grafiek.... Read more »
 • Nieuw bewijs voor dispositie-effect
  Onderzoekers van de VU Amsterdam hebben nieuw bewijs gevonden voor de neiging van beleggers om negatief renderende effecten te lang vast te houden. Het lijkt zelfs nog erger te zijn dan eerder aangenomen.... Read more »
  +

  Pennywatch

 • Maandoverzicht: Bodem gezet, maar eindejaarrally niet waarschijnlijk; 126% winst na overname + 2 nieuwe aankopen
  November is alweer voorbij, en dat betekent dat de laatste handelsmaand van het jaar van start is gegaan. Deze maand kent een verminderd aantal handelsdagen en de volumes nemen richting het einde van het jaar doorgaans af. Terwijl de beurzen begin vorige maand flink in het rood zakten, schreven we... Read more »
 • CoinIX, durfkapitalist gericht op de blockchaintechnologie
  coinIX is een durfkapitaal investeringsmaatschappij gericht op blockchain technologie. Het bedrijf investeert in startups, tokenprojecten en liquide cryptocurrencies. coinIX investeert dus in de volledige waardeketen van het blockchain-ecosysteem. Opmerkelijk track record coinIX is eind 2017 opgericht en heeft nu al een opmerkelijk trackrecord op het gebied van investeringen. Zo is... Read more »
 • Overname Opiant Pharmaceuticals: 126,74% rendement zo goed als zeker
  Nog geen maand na de overname van AVEO Oncology waardoor we onze stukken met 200%+ konden verkopen, is het deze week opnieuw raak in biotechportefeuille. Opiant Pharmaceuticals wordt overgenomen door het Britse Indivior PLC dat tevens op de beurs genoteerd is. Een rendement van 126,74% is hierdoor vrijwel zeker veiliggesteld.... Read more »
 • Photon Energy – Een ondergewaardeerd zonne-energieaandeel
  Photon Energy Group werd opgericht in 2008 en is een gevestigde speler op de zonne-energiemarkt. Het bedrijf bestrijkt het hele downstream zonne-ecosysteem, waaronder projectontwikkeling, ontwerp, bouw, exploitatie en onderhoud van zonnecentrales, de handel in onderdelen en de productie en verkoop van zonnestroom in meer dan 80 eigen centrales. De Photon... Read more »
 • LS Telcom: Marktleider in niche die profiteert van toename cybercriminaliteit
  LS telcom is gespecialiseerd in softwaresystemen voor het plannen, meten en controleren van het radiospectrum. Met name bewakingssystemen stellen klanten in staat radiofrequenties efficiënt en storingsvrij te gebruiken in kritieke toepassingsgebieden. In een wereld waarin mensen en machines in toenemende mate permanent met elkaar communiceren, is het bewaken en vroegtijdig... Read more »
 • Auto1 Group: Een online alternatief voor de traditionele autodealer
  Het kopen van een auto en vervolgens afdingen bij louche dealers is verleden tijd. AUTO1 brengt deze oude situatie aan het wankelen met handige oplossingen die de pijnpunten voor zowel kopers als verkopers wegnemen. AUTO1 is een Europese handelaar in tweedehands auto’s die auto’s inkoopt bij zowel dealers als consumenten,... Read more »
 • Maandoverzicht oktober: Kalmere beurs verwacht ondanks rode futures en 208,4% winst na overname
  Ondanks de stijgende rente en recessieangst lagen de aandelenmarkten er vanaf ongeveer halverwege de maand weer een stukje beter bij. Dit was te danken aan de bedrijfscijfers die beter dan verwacht waren. Er was al veel ellende ellende ingeprijsd, waardoor veel fondsen flink herstel toonden op meevallende cijfers. Dit gold... Read more »
  +

  Beursvermogen

 • Handelen in penny stocks: Dit zijn 3 grote risico’s
  De meeste mensen willen tegenwoordig snel geld verdienen. Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste redenen waarom zoveel mensen ook worden opgelicht en vaak veel geld verliezen. Helaas heeft de mentaliteit van het “gemakkelijke geld” de aandelenmarkt bereikt en veel mensen investeren onverstandig in penny stocks of spacs  aandelen die... Read more »
 • 7 Nederlandse podcasts over beleggen om te luisteren!
  In dit artikel stellen we je op de hoogte van 7 interessante podcasts over beleggen.  Alle podcasts zijn Nederlands gesproken en te beluisteren via Spotify, maar soms ook op de website van de uitgever. Deze podcasts over de beurs zijn ideaal om te luisteren tijdens een fietstocht, wandeling, een treinreis,... Read more »
 • Uitleg van de core-satellite strategie in 3 duidelijke stappen
  Binnen de wereld van beleggen zijn er veel verschillende soorten strategieën. Strategieën zijn belangrijk, omdat je hiermee een plan voor de lange termijn op tafel legt. Vervolgens is het natuurlijk ook van belang om je aan dit plan te houden. Een strategie die voor veel beleggers houvast biedt is de... Read more »
 • Wat is, en hoe werkt de MACD-indicator?
  Wat is de MACD indicator In dit artikel zal worden uitgelegd hoe de MACD indicator werkt. Deze indicator is een veel gebruikt beleggingsinstrument door beleggers. Allereerst leggen we je uit wat de letters MACD betekenen. De afkorting staat voor: Moving Average Convergence Divergence. Oftewel, voortschrijdend gemiddelde convergentie divergentie. De MACD... Read more »
 • Wat is een turbo en hoe bereken je de waarde?
  Wat is een turbo?  Turbo’s zijn financiële producten waarmee een belegger met een hefboom kan beleggen in onderliggende waarden. Dit kunnen aandelen zijn, maar bijvoorbeeld ook een index, grondstoffen of valuta. Doordat een gedeelte van de onderliggende waarde door de bank wordt gefinancierd, betaalt de belegger een rente. Looptijd en... Read more »
 • 4 goede momenten om een aandeel te verkopen
  Het is vaak lastig om het verkoopmoment van een aandeel te bepalen. Als je je huiswerk goed hebt gedaan, dan heb je waarschijnlijk een mooi bedrijf gekocht tegen een goede prijs. Je gaat er vanuit dat de koers zal stijgen. Als dit inderdaad het geval is, wanneer is het dan... Read more »
 • Wat is, en wat doet een quant?
  Waar een particuliere belegger achter zijn bureau zoekt naar de in zijn ogen beste investering, is in de gedigitaliseerde wereld een groep actief die waarschijnlijk een hele andere manier investeren. Een quant is een hip woord binnen de financiële wereld. Maar wat is een quant? Misschien is het wel iets... Read more »
  +

  Fonds Nieuws

 • Dit is een grote uitdaging voor aanbieders in digitaal beleggen
  De regionale verschillen tussen beleggers in Europa zijn groot en uitdagend voor digitale aanbieders die beleggers willen aantrekken. Het niveau van educatie is verschillend, de connotatie rond beleggen ook. ‘Fransen geloven nog altijd dat je duizenden euro’s per maand opzij moet zetten.’ Dat...... Read more »
 • Oude, zure man
  In 2019 besloot ik ABN Amro vaarwel te zeggen. Ik was daar al 14 jaar hoofdeconoom, was toe aan iets anders en vond dat de bank ook toe was aan iemand anders. Toenemend fysiek ongemak speelde eveneens een rol. Een derde reden om te vertrekken, was dat de bank een... Read more »
 • ‘Fondsen Goldman Sachs AM en NN IP overlappen beperkt’
  Voor een groot aantal van de ongeveer 900 medewerkers van NN Investment Partners ligt vast waar in de matrixorganisatie van Goldman Sachs Asset Management zij hun werk na de integratie voortzetten. Sommige teams zijn al volledig geïntegreerd, andere zijn nog naast elkaar operationeel. Het grootste...... Read more »
 • “Reshoring”-beleid VS jaagt EU in de gordijnen
  Op de kop af tien jaar geleden deed Larry Fink een voorspelling die dezer dagen bewaarheid wordt. De topman van ‘s werelds grootste asset manager, BlackRock, stelde dat de Verenigde Staten aan de vooravond staan van een industriële renaissance. Aanleiding: een energierevolutie, die het land van de...... Read more »
 • Podcast Portfolio Update: ‘Deflatie wordt het nieuwe thema’
  ‘Als we monetair én fiscaal op de rem gaan trappen, zoals we nu gaan doen, ben ik heel benieuwd waar we gaan uitkomen. Hoe dat voor het sterk vergrijzende Europa gaat uitpakken is hoogst onzeker. Let wel, voor beleggers ziet het er vooralsnog goed uit.’ Dat zegt Olaf van den... Read more »
 • Beheer beren op de weg
  De financiële dienstverlening heeft last van emotionele overstroming en zit vast in de dramadriehoek. Banken en verzekeraars helpen cliënten die geldzorgen hebben. Het regent online tips over hoe daarmee om te gaan. De klant kan bij de bank zelfs online zijn geldpersoonlijkheid testen. Hierdoor...... Read more »
 • Top 5 Aandelen Chinese A-shares: Robeco aan kop
  De afgelopen jaren waren roerige tijden voor China. De corona-pandemie, oplopende binnenlandse onrust, geopolitieke spanningen en een vastgoedcrisis zijn zomaar wat voorbeelden. Desondanks zit president Xi Jinping nog steviger in het zadel. Beleggers die in China willen beleggen, kunnen kiezen uit...... Read more »
  +

  Analist

 • Het verlanglijstje op het Damrak
  Terwijl Nederland zich opmaakt voor Pakjesavond kijkt ook de top van het Nederlands bedrijfsleven met spanning naar het eigen verlanglijstje. Welke vijf wensen hoopt BV Nederland komend jaar in vervulling te zien gaan? Philips verlangt een goede nachtrust Het geplaagde Philips wenst voor 2023 een einde aan de slaapapneu-affaire. Na... Read more »
 • Argentex: Drie Dolle Dwaze Dagen in aantocht op de valutamarkten
  Thomas De Caluwé, valuta-analist Argentex - Dollarsterkte lijkt aan te houden na krachtige cijfers vrijdag - Markten kijken uit naar Drie Dolle Dwaze Dagen in december - December traditioneel sterke maand voor de euro Volgende week staat er heel wat op het programma, en wordt er hoge volatiliteit in de... Read more »
 • Als cijferspecialist moet je weten waar je mee bezig bent, anders kun je het beter uitbesteden
  Vaak wordt gesteld dat er maar twee zaken zeker zijn in het leven: doodgaan en belasting betalen. Belastingen zijn voor zowel particulieren als bedrijven natuurlijk essentieel en worden vaak onderbelicht. Jaarlijks worden immers wetten gewijzigd en die kunnen forse impacts hebben waar mensen vaak te laat achter komen. Het is... Read more »
 • Verwerkingsoplossingen van FutureDial voor mobiele apparaten ondersteunen R2v3-normen
  Refurbishers van mobiele apparaten voldoen aan de R2v3-normen voor het testen, beoordelen en opschonen van mobiele telefoons wanneer zij gebruikmaken van automatiserings- en softwareoplossingen van FutureDial SUNNYVALE, Californië, Dec. 05, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) -- FutureDial Incorporated heeft vandaag aangekondigd dat haar software- en automatiseringsoplossingen... Read more »
 • Biognosys lanceert nieuwe versie van Spectronaut® op HUPO International Proteomics Congress
  Spectronaut 17 is uitgerust met directDIA+™, de best presterende bibliotheekloze workflow voor DIA proteomics op de markt ZÜRICH, Zwitserland en CANCUN, Mexico, Dec. 05, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) -- Biognosys, leider in next-generation proteomics-oplossingen voor lifescienceonderzoek en geneesmiddelenontwikkeling, lanceert Spectronaut 17 vandaag op het... Read more »
 • Pimco: Huidige obligatieyields aantrekkelijk, maar grootste stijging al achter de rug
  Nu de grote economieën richting een recessie koersen en daarmee de vooruitzichten voor aandelen onzeker worden, zijn er goede argumenten om in obligaties te beleggen. Dat stelt Marc Seidner, CIO Non-traditional Strategies bij ’s werelds grootste obligatiebelegger Pimco. “De huidige yields bieden beleggers zowel betere mogelijkheden om inkomsten... Read more »
 • DWS Outlook: Zwak economisch herstel na milde recessie
  De centrale banken zullen de rentes langer hoog houden dan beleggers denken, stelt beleggingsstrateeg Björn Jesch van vermogensbeheerder DWS. “Wij gaan ervanuit dat de Fed de belangrijkste rentetarieven volgend jaar ophoogt naar 5% tot 5,25%. De rentetarieven in de eurozone komen op 3,0% te liggen. Een renteverlaging zit er in... Read more »
?wi=362754&ws=

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws