Blogs Nederland – Pagina 2

Nieuwsoverzicht Nederlandse Media

Horren op Maat, horrengigant
    +

    MAN MAN

  • Hoe (on)gezond is het om vaak in bad te gaan?
    Is een bad goed voor je? Het is heerlijk om jezelf af en toe even te verwennen met een lekker warm bad. Dit gevoel van ultieme luiheid kan heerlijk zijn om even bij te komen, en bovendien word je er nog schoon van ook. Maar goed, voordat je weer een... Read more »
  • Welke hypotheekvorm is het goedkoopste?
    De meesten gaan voor een annuïteitenhypotheek De meest populaire optie voor het afsluiten van een hypotheek, is de annuïteitenhypotheek. Een geruime 75% van de huiseigenaren kiest voor zo’n lening. Met deze vorm betalen leners elke maand hetzelfde bedrag, bestaande uit zowel rente als aflossing. In het begin van de looptijd... Read more »
  • De 5 grootste Eurovisie Songfestival-kanshebbers bij de bookmakers (2024)
    5. Oekraïne: alyona alyona & Jerry Heil – Teresa & Maria  Oekraïne staat op de vijfde plaats in de lijst van favorieten, met een respectabele 7% kans om te winnen volgens de bookmakers. Het duo alyona alyona & Jerry Heil belooft een boeiend optreden met hun nummer Teresa & Maria.... Read more »
  • Youp van ’t Hek slaat miljoenen stuk op deze prachtige Amsterdamse stadsvilla
    De woning van Youp van ’t Hek in Amsterdam Youp van ’t Hek heeft een glansrijke carrière als cabaretier. Nu zijn avontuur als grappenmaker er bijna op zit, lijkt het toch tijd te zijn om zijn voormalige grachtenpand in Amsterdam na drie jaar achter zich te laten, en een nieuw... Read more »
  • Aanrader: HBO-serie krijgt van critici een 95% score op Rotten Tomatoes
    Waar gaat de serie Irma Vep over? Irma Vep vertelt het verhaal van Mira, gespeeld door niemand minder dan Alicia Vikander. Mira is een Amerikaanse filmster die haar carrière een andere wending wil geven en een recent roddelschandaal achter zich wil laten. Haar reis leidt haar naar Frankrijk, waar ze... Read more »
  • Binnenkijken: dit is de gloednieuwe villa van Jan Smit in Marbella
    Jan Smit en zijn villa in Marbella Jan Smit is een absolute Volendammer in hart en nieren. Ook hij wil er af en toe toch even lekker tussenuit kunnen, en daarom besloot hij een villa in Marbella te kopen. Dit is niet de eerste villa die Jan Smit aanschaft. Eerder... Read more »
  • Met dit moederdagcadeau laat je het hart van je moeder smelten
    Een gepersonaliseerd cadeau voor Moederdag Het zijn vaak de kleine gebaren die het goed doen bij vrouwen, en dat geldt ook zeker voor onze moeders. Iedere moeder kan het waarderen wanneer jij zo nu en dan een bosje bloemen geeft of een lief kaartje schrijft. Ongetwijfeld. Nu Moederdag eraan zit... Read more »
    +

    Hoe Mannen Denken…

  • De grote sprong voorwaarts
    Het is de bedoeling dat alle medewerkers de cursus over agressie en geweld, discriminatie en seksueel grensoverschrijdend gedrag voor eind juni voltooien. Het bericht De grote sprong voorwaarts verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
  • De Verlaten Man (443) – Een schildpad met geld
    Mijn vriend Robert zit diep in de aandelen. En de bitcoins. Hij laat geen gelegenheid onbenut om te vertellen wat zijn dagelijkse winstpercentage wel niet is. Het zal allemaal wel. Ik ben nog steeds van het cashgeld. Only cash is flash en zo. Het bericht De Verlaten Man (443) –... Read more »
  • Extrapoleur
    - Wat doe jij voor werk? - Ik ben extrapoleur. - Wat is dat? Het bericht Extrapoleur verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
  • De vergeten slachtoffers van een postnatale depressie
    Laten we het eens hebben over een taboe dat zo hardnekkig is, dat het zich verstopt achter de luieremmer: postnatale depressie bij mannen. Het bericht De vergeten slachtoffers van een postnatale depressie verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
  • De Verlaten Man (442) – Aan mij heeft echt niemand iets
    "Problemen?" roept hij ineens. Ik had er bijna op gehoopt dat hij zou vragen, want buurman is de beste klusser van de hele buurt. Hij kan alles. "Ja! Dat stomme voordeurslot doet het niet meer. Was een loeiduur veiligheidsslot!" Het bericht De Verlaten Man (442) – Aan mij heeft echt... Read more »
  • Door wie worden wij bestuurd?
    "Bij de mens zijn al activiteiten in de hersenen zichtbaar, voordat wij aan een handeling beginnen. Er moet dus iemand zijn die eerder weet wat wij gaan doen, dan wij." Het bericht Door wie worden wij bestuurd? verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
  • Doodstraf weer uit het stof gehaald
    'Ik ben er wel voor, die doodstraf. Kost wel een paar centen. Maar laten we eerlijk zijn. Er wordt ook veel geld uitgegeven aan zaken als onderwijs, gezondheidszorg en... nou ja, eigenlijk aan alles behalve de doodstraf.Raar toch?' Het bericht Doodstraf weer uit het stof gehaald verscheen eerst op Hoe... Read more »
    +

    Vroegert – Jeugdsentiment herleefd

  • VideoFriends weetjes: 18 leuke feitjes die niemand kende
    In de jaren 90 kwam een nieuwe serie op de televisie die meteen ook een nieuwe standaard neerzette voor de meeste komedies die daarna kwamen. In plaats van de gebruikelijke verhalen over families (denk Cosby, ... Verder lezen... Read more »
  • 18 dingen van vroeger die de jeugd niet meer begrijpt
    Vroeger was alles anders. Er waren zelfs dingen van vroeger die de jeugd van tegenwoordig nooit heeft meegemaakt. Daarom hebben we een lijstje voor de geschiedenisboeken gemaakt, als herinnering… Kinderen van nu begrijpen dit echt ... Verder lezen... Read more »
  • VideoOppassen!!! – 10 dingen die je nog niet wist over de serie
    Oppassen!!! was populair, bijzonder populair. Elke zaterdagavond weer een nieuwe aflevering met daarin de familie Bol-Buys. Als groot fan van deze serie hebben we een aantal weetjes op een rij gezet. De nostalgische serie: Oppassen!!! ... Verder lezen... Read more »
  • VideoKenan & Kel: zo gaat het de cast 28 jaar later (+ foto’s)
    Ben je opgegroeid in de jaren 90? Dan kan de hitserie Kenan & Kel je niet ontgaan zijn! Deze twee hilarische tieners konden je op elk moment opvrolijken! Wij zochten uit hoe het nu met ... Verder lezen... Read more »
  • Video20 geluiden van vroeger die je alweer vergeten bent
    Er zijn van die geluiden van vroeger, waar je nostalgische kriebels van krijgt wanneer je ze hoort. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde intro’s van oude televisieseries of het opstarten van een klassieke Windows computer. Hieronder 20 ... Verder lezen... Read more »
  • 10 basisschool spullen die je vroeger meenam naar school
    Met de basisschool bouw je het fundament voor jouw toekomst. Opleidingen, werk en misschien ook wel vriendschappen. Maar er zijn veel spullen nodig om als kind naar de basisschool, die jouw ouders dan ook maar ... Verder lezen... Read more »
  • VideoWhat’s with Andy?: deze 10 karakters maakten het zo tof
    What’s with Andy, een serie waar geen aflevering slaapverwekkend is. Iedere keer weet Andy Larik een stunt uit te halen waardoor de hele stad op zijn kop staat. Hij noemt zichzelf dan ook niet voor ... Verder lezen... Read more »
    +

    TechGirl

  • People Business Partner Evelien van Meerveld: “Zorg dat je vrouwen goed verwelkomt”
    Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Werken in een softwarebedrijf hoeft lang niet altijd te betekenen dat je programmeur bent. Toch kun je heel bewust kiezen voor de tech, ook als je een niet heel techie rol hebt. Dat deed bijvoorbeeld TechGirl van de Week Evelien van Meerveld, die... Read more »
  • Google komt met Google Vids voor videopresentaties
    Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Google heeft een nieuwe app ontwikkeld die wordt toegevoegd aan zijn Workspace-programma’s. Het gaat om Vids, een tool waarmee je videopresentaties kunt maken. Het gaat daarbij vooral om video’s waarin je door een presentatie heenklikt en er een voice-over bij kunt maken om... Read more »
  • Oordopjes kunnen veel beter én leuker! Drie features die wij graag willen
    Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Oordopjes zijn fantastisch: zeker draadloze varianten zijn erg handig om te gebruiken, omdat je ze flexibel kunt inzetten. Je hebt er volledige bewegingsvrijheid mee, je kunt ruis uitschakelen en dan is er ook nog een geweldige audiokwaliteit als je de juiste keuze maakt.... Read more »
  • Gamemaker Deloryan Hommers: “Plak geen pleisters, maar werk aan de kern van een probleem”
    Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Toen ze 16 jaar was reed ze regelmatig paard, maar toen ze ging studeren en later ook nog een eigen appartement kreeg, had ze niet zoveel geld en tijd meer om deze dure sport te blijven beoefenen. Hoe kon ze toch met paarden... Read more »
  • 100% pure kleuren voor Motorola Edge 50 telefoons?
    Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Motorola komt met drie nieuwe Edge-modellen: de Edge 50 Ultra wordt gezien als het nieuwe premium-model, de Edge 50 Pro als de opvolger van de Edge 40 Pro van vorig jaar en Edge 50 Fusion wat meer als het instap-model. De telefoons hebben... Read more »
  • Technologie zou meer met ouderen moeten worden ontwikkeld
    Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Ouderen hebben vaak geen idee hoe ze technologie moeten gebruiken, maar ze worden wel gedwongen dit wel te doen. Dat is niet helemaal eerlijk. Ontwikkelaars zijn nagenoeg niet in staat om stappen terug te zetten en bij het begin te beginnen als apps... Read more »
  • 3 dingen om op te letten als je een sim-only-abonnement neemt
    Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Wil je een steentje bijdragen aan duurzaamheid en kiezen voor een sim-only-abonnement, omdat je oude telefoon nog wel goed is? Goed bezig. Je hoeft zeker niet altijd een abonnement te nemen met een toestel, sim-only is in veel gevallen voldoende. Maar, waar moet... Read more »
    +

    gert-jan.org

  • Bekeeractie Gestaakt
    Zaterdagmiddag drie uur, het is uitzonderlijk lekker weer voor het eerste weekend van april. Hoog tijd om de lente te verwelkomen door een hapje te gaan eten met z’n allen. Ik fiets richting Blaak en de weekmarkt. De zon schijnt en werkelijk overal zitten mensen. We zijn soms net duiven... Read more »
  • Rotterdam Werkt Aan Een Aantrekkelijk Leefgebied Voor Vissen
    Blub ik ben geen vis Er zijn geen kinderen meer in de Maasstad die met honger naar bed gaan of wier ouders geen geld hebben voor een paar voetbalschoenen. Beter nog alle kinderen wonen in een huis met een fijne, hele grote tuin en mocht mamma of pappa een keer... Read more »
  • Dingen Die School Je Nooit Af Mag Leren
    Spontaniteit bijvoorbeeld [En huppelen] De superlieve, enigszins verlegen kleine is vandaag zeven jaar geworden. Meester Gert-Jan moet wat op de kaart schrijven. Nou, moeten, dolgraag. Terwijl ik naar haar prachtige paarse jurk kijk, vraag ik welke kleur stift ik zal gebruiken. Bijzondere dag, ik mag zelf kiezen. Die roze met... Read more »
  • Roosendaal’s Pijnlijke Internetpuzzel
    Is de Brabantse gemeente digitaal democratisch bezig [nee/nee]* Raar in Roosendaal gaat verder. Online contact met de gemeente kan pas nadat je een internetpuzzel oplost. Onmogelijk voor sommigen. Opgegroeid in het Brabantse plaatsje Roosendaal, ontsnap ik op mijn 18e. Mijn familie moet ik achterlaten. De prijs die je daarvoor betaalt... Read more »
  • Gelukkig Met Een Gebruikte Werkbank
    GJ krijgt een nieuw maatje Vast wel eens verteld over de kleinzoon van mijn buurvrouw die van klussen houdt. Jongeman is inmiddels 13 jaar en onstopbaar. “Ik wil ook een frees.” Laat GJ nou net een grabbelbak hebben waar die niet in ligt. Vanwege de hoogte. Mijn eerste bovenfrees, lang... Read more »
  • Gamma Wordt Postkantoor
    Gek is Gamma ook maar niet op klanten Het laatste verhaal [deel vijf] over de waanzin die bouwmarkt Gamma heet, dateert al weer van een paar jaar terug. Niet dat het beter is geworden ondertussen maar wat me van het weekend is overkomen, zo bizar dat ik het wel moet... Read more »
  • Briljante Belastingboeven
    Alles is een Avontuur, Eerste Aflevering Het is maandagavond. GJ kijkt terug op het weekend en zijn belastingschuld. Van 71 euro. Dat loopt vast niet goed af. Betalen! Nu! Anders sturen we de deurwaarder op u af. Klinkt best wel als de [dé?] Belastingdienst hé? Nee? Zeker dé Toeslagenaffaire vergeten.... Read more »
    +

    Nieuwspaal

  • Beatrix praat tegen egels
    Veel Oranjefans maken zich zorgen over de toestand van prinses Beatrix, na de verontrustende beelden die dinsdag door het Koninklijk Huis naar buiten werden gebracht.  Op de beelden is te zien hoe de 86-jarige prinses probeert een gesprek te voeren met een egel. Ze zegt [...] Lees verder: Beatrix praat... Read more »
  • Vakbonden eisen forse loonsverlaging nu inflatie is gedaald
    Vakbonden Unie VNF en VNC stellen werkgevers in het streekvervoer een nieuw ultimatum. Ze eisen dat de lonen met 8 procent worden verlaagd, nu de inflatie voldoende is gedaald.  Het CBS kwam dinsdag met een nieuwe raming van de inflatie. Daaruit blijkt dat de inflatie [...] Lees verder: Vakbonden eisen... Read more »
  • Amsterdam gaat 35 sinkholes geschikt maken voor permanente bewoning
    De oplossing voor het woningtekort ligt misschien niet op straatniveau, maar eronder. Dat zei de Amsterdamse burgemeester Halsema bij de perspresentatie van het plan Woongrond. Om een deel van het woningtekort weg te werken, gaat de gemeente 35 reeds bestaande sinkholes geschikt maken voor permanente [...] Lees verder: Amsterdam gaat... Read more »
  • Dit heeft Wilders al bereikt sinds zijn monsterzege bij de verkiezingen van 2023
    De PVV van Geert Wilders boekte bij de laatste verkiezingen een historische zege. Hoog tijd om nu, bijna een half jaar later, op een rij te zetten wat de sympathieke politicus sindsdien heeft bereikt. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in november 2023 wist de PVV van [...] Lees verder: Dit heeft... Read more »
  • Toch weer aardbeving in Groningen, inwoners willen dat gaswinning snel wordt hervat
    Nu er in de provincie Groningen opnieuw een aardbeving heeft plaatsgevonden, wordt de roep om hervatting van de gaswinning steeds luider. Het Groningse dorp Kommerzijl werd dinsdagnacht getroffen door een aardbeving met een kracht van 2,2. Een dag eerder werd ook Usquert al getroffen door [...] Lees verder: Toch weer... Read more »
  • Gebrek aan diversiteit bij bemanning ISS: “Vrijwel allemaal hoogopgeleid”
    Het is slecht gesteld met de diversiteit bij de bemanning van het internationale ruimtestation ISS. Uit een inventarisatie van diversiteitscoach Romera Tekkel blijkt dat laagopgeleiden vrijwel geen kans maken op een plekje aan boord van het ruimtestation. Het ISS wordt permanent bemand door zeven tot [...] Lees verder: Gebrek aan... Read more »
  • Rutte vrijwel zeker NAVO-baas: “Dit is Poetins grootste nachtmerrie”
    De angst in Rusland neemt toe, nu Mark Rutte vrijwel zeker de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO wordt. “De grootste nachtmerrie van Poetin lijkt uit te komen”, zegt militair strateeg Rob Luiteman. Ook Turkije steunt nu de kandidatuur van Mark Rutte voor de allerhoogste functie [...] Lees verder: Rutte vrijwel... Read more »
    +

    StukRoodVlees

  • Voorbode van een zwermendemocratie?
    Recente verkiezingsuitslagen tonen een beweeglijk electoraat. Is dit een voorbode van een permanent fluïde sentiment in de samenleving, met bij verkiezingen steeds wisselende winnaars op basis van steeds weer andere issues? En zo ja, welke vragen en dilemma’s roept dat op voor het democratisch bestel? In december 2022 publiceerde het... Read more »
  • Kiezersonderzoek 2023, deel 4: NSC
    De verkiezingen van 22 november 2023 waren om veel redenen bijzonder. Er is al veel geschreven over de winst van de PVV (zie ook ons eerste blog op basis van het Nationaal Kiezersonderzoek 2023) en recent blogden we over de nieuwe lijstcombinatie GroenLinks-PvdA en over VVD. Er gebeurde echter nog meer opvallends.... Read more »
  • Hoe divers zijn onze gemeenteraden?
    Vertegenwoordiging vormt het hart van onze representatieve democratie, en in onze pluriforme samenleving blijft het belangrijk om een vinger aan de pols te houden betreffende descriptieve (numerieke) politieke vertegenwoordiging van minderheden. De relatie tussen descriptieve en inhoudelijk vertegenwoordiging is complex en vaak indirect, maar onderzoek laat zien dat ondervertegenwoordigde groepen... Read more »
  • Buitenlandse gebeurtenissen worden in Nederland vaak een binnenlands probleem
    In een mondialiserende wereld hebben gebeurtenissen potentieel niet alleen impact in het land waar ze plaatsvinden, maar ook ver daarbuiten. De oorlog tussen Israël en Hamas is hiervan een uitgesproken voorbeeld. Die leidt tot talloze debatten, die niet alleen betrekking hebben op de situatie ‘daar’, maar ook op die ‘hier’,... Read more »
  • Omtzigts opmerkelijke kiesstelsel
    Een nieuwe lente, een nieuw kiesstelsel van Pieter Omtzigt. Dit keer voor de Europese verkiezingen. NSC wil een regionale component invoeren bij de Europese verkiezingen. Hoe zal dit uitpakken? Stelsel Omtzigt In het NSC-programma staat het volgende voorstel: “Wij willen een nieuw kiesstelsel waarin de band tussen kiezer en gekozene... Read more »
  • Drie inzichten voor (niet zo) ‘gepolariseerd’ Nederland
    Tijdens het CDA-congres als voorbereiding op de Europese verkiezingen waarschuwde Henri Bontenbal voor polarisatie: “Als we niet uitkijken worden de tegenstellingen in de samenleving steeds verder uitvergroot. (…) Laten we ons als samenleving verder uit elkaar spelen? Laten we de polarisatiepolitiek mainstream worden?” Het beeld dat hier geschetst wordt staat niet op... Read more »
  • Kiezersonderzoek 2023, deel 3: VVD
    De verkiezingen van 22 november 2023 waren om veel redenen bijzonder. Er is al veel geschreven over de winst van de PVV (zie ook ons eerste blog op basis van het Nationaal Kiezersonderzoek 2023) en recent blogden we over de nieuwe lijstcombinatie GroenLinks-PvdA. Er gebeurde echter nog meer opvallends. In deze reeks... Read more »
    +

    hersendood.com

  • Tyfuschinezen
    Ehhhh, misschien is de volgende keer cremeren een betere oplossing?!... Read more »
  • Beestjes
    Je moet deze grap niet uithalen met een cavia of hamster. Dat is dierenmishandeling. Maar met een vieze rat, dat is geen enkel probleem!... Read more »
  • VideoPoesje
    Ben voorzichtig met alle poesjes die je pad kruisen. Zeker die uit het dierenasiel! *Video: hersendood... Read more »
  • VideoEen lekker banaantje pellen
    Ehhhhhhhhh??? Ja, roept u maar. Waar zijn we hier getuige van? *Video: hersendood... Read more »
  • VideoBeestjes
    Wtf, en Gustaaf maar denken dat cavia’s vredelievende diertjes zijn. *Video: hersendood... Read more »
  • VideoFuck Microsoft
    Verdomme, dit is zo herkenbaar. Ik word hier elke keer doodziek van. Fuck Microsoft! *Video: hersendood... Read more »
  • Dinsdagochtendbabe
    De hoogste tijde voor wat fleurigheid tijdens deze koude en grijze dagen!... Read more »
    +

    B4men

  • Kun je je motor verzekeren zonder rijbewijs?
    Het is mogelijk om een motor te kopen als je nog geen rijbewijs hebt. Bijvoorbeeld omdat je bezig bent met het halen van je rijbewijs, maar alvast een motor wilt kopen voor als je klaar bent met lessen. Dit is iets wat vrij regelmatig voorkomt. Maar kun je in zo’n... Read more »
  • 5 Tips om je computer te beveiligen
    Als je aan je computer zit om te werken, te gamen of gewoon wat rond te neuzen op internet, wil je natuurlijk wel dat alles veilig is. Je computer staat tenslotte vol met jouw persoonlijke info en belangrijke bestanden. En je weet maar nooit wat virussen of hackers kunnen uithalen... Read more »
  • Een reis om nooit te vergeten: familievakantie in Canada
    Heb je vroeger stage gelopen in het buitenland? Een aantal maanden rondgetrokken door Azië? Of ben je simpelweg altijd al gefascineerd geweest door andere landen en culturen? In beide gevallen is de kans erg groot dat je deze passie ook maar al te graag wilt delen met de kids. Het... Read more »
  • Veilig onderweg: De rol van autoverlichting
    Hoe vaak is het jou als automobilist overkomen dat die andere auto plotseling afsloeg, jou tegemoet, terwijl je daar niet op was voorbereid omdat hij geen knipperlicht aan had? Of hoe vaak doemde er plotseling een auto op in de schemering die nog altijd niet zijn verlichting aan had? Dit... Read more »
  • VideoShoefresh Opod voor frisse schoenen. Review B4men
    Shoefresh Opod voor mannen die van frisse schoenen en voeten houden. Vandaag heb ik een toffe gadget mogen reviewen. Het gaat om de Shoefresh Opod, een apparaat wat zorgt voor droge schoenen. Door je schoenen te drogen heb je minder last van schimmels, kalknagels, stinkende schoenen en slijtage van je... Read more »
  • Bout blikt terug: ”Zo was het eerste nachtfestival van Nederland geboren”
    Denk je aan de Nederlandse festivalzomer, dan associeer je dit ongetwijfeld al snel met spetterende optredens, steengoede muziek en uiteraard een stralende zon. Voor die eerste twee ingrediënten ben je bij festival Ground Zero aan het juiste adres, maar de zon zul je op dit evenement niet zien schijnen. De... Read more »
  • Heb jij de juiste woonverzekeringen afgesloten?
    Wat is er fijner dan een wonen in een huis waar je je echt helemaal thuis voelt? Waarschijnlijk heb je hard moeten werken om dit huis te kopen en ook de inrichting zal je de nodige duiten gekost hebben. Je moet er dus niet aan denken om dit te verliezen.... Read more »
    +

    Sargasso

  • VideoClosing Time | Last Night a DJ Saved My Life
    Dat een vette remix een oudbollig geworden nummer nieuw leven in kan blazen, bewijst J Moreno hier met dit nummer van de discofunkgroep Indeep. Lees meer berichten op Sargasso... Read more »
  • VideoLaat de Taalunie saai zijn
    OPINIE - Aan sommige politicidingen zal ik nooit wennen. Het idee bijvoorbeeld om ‘verklaringen’ af te geven. Er is een evenement in Antwerpen, en je schrijft een volkomen nietszeggende tekst en noemt deze ‘de verklaring van Antwerpen’: Als Comité van Ministers willen we daarom onze 100e vergadering aangrijpen om de... Read more »
  • VideoClosing Time | Gatecreeper
    Wat een héérlijk retro videoclipje! Bliksemflitsen, wapperende manen waar een ventilator op staat, een kerkhof midden in de nacht… wat wil een mens nog meer? Nou ja, leuke muziek bijvoorbeeld? Gelukkig heeft het Amerikaanse Gatecreeper dat ook in de aanbieding. Lekker melodieuze death metal met een catchy rifje. Mensen die... Read more »
  • Het wordt tijd om eindelijk eens kritiek op Israël te gaan onderscheiden van antisemitisme
    OPINIE - Ach antisemitisme. Harry van Bommel, Kamerlid voor de SP, liep in 2009 mee in een mars die werd gehouden om te protesteren tegen de Israëlische inval van dat jaar in Gaza,. Hij liep gearmd met Gretta Duisenberg en ze riepen ”Intifada, intifada, Palestina vrij”. Een videofilmpje daarvan verscheen... Read more »
  • VideoClosing Time | Crack
    Laatst bedacht ik me opeens, geen idee waarom, dat we hier bij Sargasso een fantastische Closing Time-serie hebben gehad over drugs, maar dat we daarbij welgeteld nul (0!) liedjes hadden die gingen over crack. Dat is toch raar? Om die omissie goed te maken, bij deze: Crack! Van De Grote... Read more »
  • VideoClosing Time | Frozen Dawn
    W00t! Spaanse melodieuze black metal, dat is weer eens wat anders! Frozen Dawn, uit Madrid, was met het album The decline of the enlightnened gods, verantwoordelijk voor één van de metalen hoogtenpunten uit 2023. Het nummer Frozen Kings is zowel catchy als lekker agressief.   Lees meer berichten op Sargasso... Read more »
  • B4: Het achtvoudige pad van het Boeddhisme
    De vorige keer behandelden we de drie juwelen ofwel de drie wegen naar boeddhistische kennis, die leidden tot vier waarheden, waaruit een achtvoudig pad viel af te leiden dat richting nirwana voerde. Het achtvoudige pad Het eerste pad is dat van inzicht in de werking van het lijden. De boeddhist... Read more »
    +

    Kennisdomein

  • Bijblijven of vooroplopen met kunstmatige intelligentie
    De wereld van kunstmatige intelligentie, oftewel artificial intelligence, afkort AI, is volop in beweging. Wil je bijblijven of vooroplopen met kunstmatige intelligentie? Dan is het noodzakelijk je in het onderwerp te verdiepen en kennis en vaardigheden op te doen. Door een opleiding kunstmatige intelligentie te volgen kan je je professionele... Read more »
  • Leidinggeven bij de overheid
    Wil je, of heb je een functie waarbij leidinggeven bij de overheid centraal staat? Dan wil je natuurlijk je skills op het gebied van management en leidinggeven ontwikkelen en vergroten. Dat doe je deels door ervaring op te doen maar ook het volgen van een opleiding is dan een goede... Read more »
  • De voordelen en nadelen van AI teksten
    Teksten kan je tegenwoordig in een handomdraai laten schrijven door een robot. Maar wat zijn de voordelen en nadelen van AI teksten? De mogelijkheid om ChatGPT te laten schrijven wordt vaak gebruikt, maar is iedereen zich wel bewust van de gevolgen? Hieronder vind je de voordelen en nadelen op een... Read more »
  • Voordelen van op kantoor werken
    Hoewel thuiswerken de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen, zijn de voordelen van op kantoor werken nog steeds aanzienlijk. Die voordelen hebben betrekking op verschillende aspecten waaronder samenwerking, sociale interactie, productiviteit en het gevoel van welzijn. Communicatie en samenwerking Een van de belangrijkste voordelen van werken op kantoor is de... Read more »
  • Heb ik een ergonomische bureaustoel nodig?
    Denk je bij een ergonomische bureaustoel aan oude mensen met medische problemen? Niets is minder waar! Het klopt, met een ergonomische bureaustoel kan je rugklachten te lijf gaan, maar nog belangrijker: je kunt er allerlei klachten mee voorkomen. In dit blog vertellen we meer over de term ergonomie en over... Read more »
  • Vakantiegeld slim besteden
    Vakantiegeld bestaat al sinds het begin van de vorige eeuw. Het is een extra bedrag, bovenop je loon en je krijgt het in de maand mei. Vakantiegeld is een wettelijk recht. Hoe kan je vakantiegeld slim besteden? Het antwoord is: op een manier die het beste past bij jouw situatie.... Read more »
  • Grootste kunstenaars in het expressionisme
    In dit blog kijken we naar de grootste kunstenaars in het expressionisme. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het expressionisme vertellen we eerst iets meer over deze kunststroming. Daarna leggen we de focus op bekende schilders in het expressionisme.  Wat is het expressionisme Het expressionisme was een... Read more »
    +

    deTekentafel.com

  • Strip Review: Thorgal – Vaarwel Aaricia
    In Vaarwel Aaricia neemt Thorgal op oude leeftijd afscheid van zijn geliefde Aaricia en moet hij opnieuw een moeilijke keuze maken. Het bericht Strip Review: Thorgal – Vaarwel Aaricia verscheen eerst op deTekentafel.com.... Read more »
  • Nieuwe Strips voor Februari 2023
    Welke strips verschijnen er de komende maand? De laatste Isabelle Avondrood, Duke. We maken een keuze uit de nieuwe strips voor februari 2023. Het bericht Nieuwe Strips voor Februari 2023 verscheen eerst op deTekentafel.com.... Read more »
  • Strip Review: Blake en Mortimer 29 – Acht Uur in Berlijn
    Blake en Mortimer 29 - Acht Uur in Berlijn is een spannende en goedgetekende thriller die tot het einde spannend blijft. Het bericht Strip Review: Blake en Mortimer 29 – Acht Uur in Berlijn verscheen eerst op deTekentafel.com.... Read more »
  • Nieuwe Strips voor Januari 2023
    Welke strips verschijnen er de komende maand? Suske en Wiske, Edgar P Jacobs,.. We maken een keuze uit de nieuwe strips voor januari 2023. Het bericht Nieuwe Strips voor Januari 2023 verscheen eerst op deTekentafel.com.... Read more »
  • Nieuwe Asterix verschijnt in Oktober 2023
    De nieuwe Asterix verschijnt op 26 oktober 2023. Het wordt album 40 in de reeks. Lees hier meer over het album. Het bericht Nieuwe Asterix verschijnt in Oktober 2023 verscheen eerst op deTekentafel.com.... Read more »
  • Nieuwe Strips voor December 2022
    Welke strips verschijnen er de komende maand? Beestenburcht 3, Blake en Mortimer,..We maken een keuze uit de nieuwe strips voor december 2022. Het bericht Nieuwe Strips voor December 2022 verscheen eerst op deTekentafel.com.... Read more »
  • Nieuwe Strips voor November 2022
    Welke strips verschijnen er de komende maand? We maken een keuze uit de nieuwe strips voor november 2022. Het bericht Nieuwe Strips voor November 2022 verscheen eerst op deTekentafel.com.... Read more »
    +

    Frontaal Naakt

  • Neonazi’s tegen antisemitisme
    Peter Breedveld De ideologische erfgenamen van het nazisme hebben zich de strijd tegen het nazisme toegeëigend om het nieuwe nazisme tot wet te maken. Peter Breedveld Foto: Gerhard Riebicke. Het blijft nauwelijks te bevatten: straks bij Dodenherdenking op de Dam komt een neonazi een krans leggen, een neonazi die door... Read more »
  • Iggy Pop is chairman of the Bored
        Ik ben wel toe aan een beetje subversieve punkrock, u ook? Dit is een gouwe ouwe van Iggy Pop, van zijn album New Values. Ik verzamelde zijn platen toen je daarvoor nog per trein het hele land door moest reizen (vergeet niet: ik woonde in Apeldoorn) als het... Read more »
  • Springtime for Hitler
    Peter Breedveld Brussel vernietigen, strijden voor het blanke ras, in je harnas van God. Mag ik nu dan zeggen dat Eva Vlaardingerbroek een nazi is? Peter Breedveld Foto: Gerhard Riebicke. Eerst demoniseerden ze de moslims. Maar dat boeide me niet, want Frontaal Naakt was aan het schelden. Toen ontmenselijkten ze... Read more »
  • De islamisering van Domrechts
    Jurriaan Reinders Moslims claimden de absolute waarheid en konden niet tegen een stootje, zeiden Pim Fortuyn en Hans Teeuwen. Tegenwoordig is het Domrechts dat de waarheid claimt en jankt bij elk zuchtje tegenwind. Jurriaan Reinders Foto: Gerhard Riebicke. Het was het televisiefragment van het jaar 2007. Hans Teeuwen lag op... Read more »
  • De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal
    Peter Breedveld Wilders weet best dat zijn aangifte kansloos is. Het gaat hem erom dat onze woorden niet meer van onszelf zijn. Absolute macht over ons krijg je door absolute macht over onze taal. Peter Breedveld Foto: Gerhard Riebicke. Ik denk niet dat er iemand in Nederland is die echt... Read more »
  • Als je in de stront zwemt, word je vies
    Peter Breedveld Wilders grof? Dat je met zo’n nazi onderhandelt om er een regering mee te vormen, dát is grof. Peter Breedveld Foto: Gerhard Riebicke. De satirische website De Speld, bewijs dat Nederlanders geen gevoel voor humor hebben, kopte van de week dat Wilders zich vertwijfeld afvraagt hoe grof hij... Read more »
  • Raging with Limited Express (has gone?)
        Totally missed the new album by Limited Express (has gone?) in August last year. Tell Your Story is wild, energetic and very eclectic, with many different styles put together to form an refreshing cocktail. The band has a sax-player now who takes a prominent place, adding some jazzy,... Read more »
    +

    HetkanWEL

  • That weird plant guy (Jasper) doet aan guerilla gardening en vergroent de stad met zijn wilgenbogen
    Ik weet niet meer wat er eerder in mijn vizier kwam: het Insta account van Jasper (alias That weird plant guy) of de wilgenbogen en -koepels die ik ineens overal in Amsterdam zag oppoppen. Maar één ding was zeker: als ik langs een van zijn groen uitlopende kunstwerken liep kreeg... Read more »
  • Quirine geeft haar dochter een vegan opvoeding: “Vegan zijn is geen dieet, maar een levensstijl”
    Ze dook ruim acht jaar geleden in de wondere wereld van veganisme. Inmiddels heeft Quirine Smit (32) een vegan levensstijl én inspireert ze anderen in de zoektocht naar een plantaardig leven. Ze woont in Amsterdam, samen met haar vriend en dochter van 2,5 jaar. Die geeft ze zoveel mogelijk een... Read more »
  • Sloopauto? Deze onderdelen kunnen allemaal gerecycled worden
    Oeps, auto in de prak of simpelweg aan het einde van zijn leven. Soms kan het niet meer uit om je auto te laten repareren. In dat geval kun je deze beter verkopen zodat de onderdelen gerecycled worden. Alhoewel onze vierwielers een enorme impact hebben op het milieu, kan minimaal 95... Read more »
  • Hoe krijg je die muffe geur uit tweedehands kleding?  
    Een vriendin van me vroeg me ooit of ik het niet vies vond om tweedehands kleding te dragen. Mijn antwoord was nee. Ten eerste, omdat ik altijd voor de mooie, frisse exemplaren ga. Ten tweede, omdat ik de kleding was voordat ik het draag. En ten derde, omdat nieuwe kleding... Read more »
  • Verlicht je huis én je kosten: praktisch besparen op de energierekening
    Van het ganglicht, buitenlicht, sfeerverlichting in de kamer tot aan het lichtje in de koelkast. Meer dan tien procent van de gemiddelde elektriciteitsrekening gaat naar de verlichting. Dus met enkele kleine praktische aanpassingen kun je bij elkaar toch een leuk bedrag besparen op de energierekening. Hoe doe je dat? Besparen... Read more »
  • 6 redenen om te stoppen met het eten van eieren
    Toen ik zes jaar geleden besloot om veganist te worden, dacht ik dat ik kaas het meeste zou missen. Dit bleek niet het geval. Slechts heel af en toe had ik heel erg veel zin in een broodje kaas, maar er bleken redelijk goede plantaardige alternatieven te bestaan om dit... Read more »
  • Slapend reizen met de allernieuwste slaaptrein naar Praag
    Vanaf 25 maart 2024 rijdt de European Sleeper – een slaaptrein – vanuit Brussel, via diverse Nederlandse stations, Berlijn en Dresden, helemaal door naar Praag. Met deze nieuwe slaaptrein wordt reizen in Europa nog comfortabeler, makkelijker en leuker en Mario zat aan boord. Nieuwe slaaptrein naar Berlijn, Dresden en Praag... Read more »
Horren op Maat, horrengigant