Wetenschap en Technologie Nederland

Overzicht Nederlandse Wetenschap en Technologie sites

banner-versio

KNAW

  +

  KNAW

 • KNAW Beijerinck Premie naar originele denker in de virologie
  De KNAW reikt dit jaar de Beijerinck Premie uit aan Tessa Quax (1986). Quax krijgt de Beijerinck Premie voor haar originele virologisch onderzoek. De jury roemt vooral haar onderzoek naar virussen van archaea. Het onderzoek draagt bij aan de opheldering van de oorsprong en evolutie van alle virussen.... Read more »
 • Wat is de impact van de pandemie op wetenschap(pers)?
  De wereld veranderde in rap tempo toen de coronacrisis begon, ook de wetenschapswereld ondervond positieve én negatieve effecten. Welke effecten willen we behouden? En welke juist verhelpen?... Read more »
 • ‘De erkenning van het belang van mijn onderzoek is een grote aanmoediging voor mij.’
  Donya Alinejad en Jonathan Mijs ontvangen op 14 februari a.s. de KNAW Early Career Award. In dit interview vertellen zij meer over het belang van hun onderzoek en de besteding van hun prijzengeld.... Read more »
 • Neusgierige wetenschappers verzamelen geurtaal en geurgebruiken
  Een groep wetenschappers wil alles weten over geuren – vooral over woorden voor geuren – en uw hulp is daarbij meer dan welkom.... Read more »
 • ‘Samenwerking is de sleutel tot succes in de wetenschap.’
  ... Read more »
 • Onderzoek in Caribisch deel koninkrijk neemt toe
  In de landen Curaçao, Aruba, Sint Maarten en de bijzondere gemeenten Bonaire, Saba en Sint Eustatius wordt steeds meer wetenschappelijk onderzoek gedaan. Dat blijkt uit de factsheet die het Rathenau Instituut vandaag publiceert over onderzoek in en naar het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden.... Read more »
 • Matilde Galli en Juan Garaycoechea ontvangen ERC Starting Grant
  Matilde Galli en Juan Garaycoechea, beiden groepsleider bij het Hubrecht Instituut, ontvangen een Starting Grant van het European Research Council (ERC).... Read more »
(Bezocht 16 times, 1 visits today)

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws