Wetenschap en Technologie Nederland

Overzicht Nederlandse Wetenschap en Technologie sites

banner-versio

KNAW

  +

  KNAW

 • Nobelprijs economie voor Guido Imbens
  Guido Imbens, buitenlands lid van de KNAW, is dit jaar een van de drie winnaars van de Nobelprijs voor economie. Dat maakte de jury in Stockholm op 11 oktober bekend.... Read more »
 • Didier Nibbering onderscheiden met de Christiaan Huygens Wetenschapsprijs voor wiskunde
  Ingrid van Engelshoven, minister van OCW, reikte de prijs uit voor het onderzoek waarop Nibbering in 2018 promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. “Didier’s proefschrift, The Gains from Dimensionality, is kwalitatief en inhoudelijk sterk uitgewerkt. Het is goed geschreven, onderscheidend door de heldere theorievorming en indrukwekkend in het originele denkwerk,”... Read more »
 • Manuscripten Anne Frank voor het eerst integraal digitaal ontsloten
  De Vereniging voor Onderzoek en Ontsluiting van Historische Teksten lanceert een nieuwe wetenschappelijke online editie van alle manuscripten van Anne Frank. Voor het eerst worden de oorspronkelijke manuscripten waarmee Anne Frank hoopte een beroemd schrijfster te worden, integraal online getoond en ontsloten binnen een historisch kader.... Read more »
 • Op zoek naar de tiny ten van bodemdieren
  Zowel het hoogste als het laagste punt van Nederland zijn dit weekend op bodemdieren onderzocht. Dat gebeurde met hulp van landelijke en lokale politici plus een kinderburgemeester tijdens de Bodemdierendagen 2021.... Read more »
 • ‘Natuur- en geesteswetenschappers moeten meer aandacht voor elkaar hebben’.
  Tijdens deze zomer namen PhD-studenten Sanne Boersma en Yaroslav Herasymenko deel aan de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars. Zij zijn werkzaam bij respectievelijk het Hubrecht Instituut en Leiden Instituut Onderzoek Natuurkunde. Welke Nobelprijswinnaars hebben het meest indruk op hen gemaakt?... Read more »
 • Henk de Jong interim-directeur Rathenau Instituut
  Het bestuur van de KNAW heeft Henk de Jong benoemd tot directeur ad interim van het Rathenau Instituut. De Jong volgt de in augustus overleden Melanie Peters op, die directeur was sinds 2015.... Read more »
 • KNAW pleit voor landelijke coördinatie om geneesmiddelen sneller bij patiënt te krijgen
  In haar rapport 'Meer efficiëntie door innovatie' inventariseert de KNAW waar het efficiënter kan: tijdens het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen, tijdens het testen van effectiviteit en veiligheid; en in het proces na markttoelating en gebruik door de patiënt.... Read more »
Mijn Web Nieuws