+

  Asser Journaal

 • Zaken die ons raken. Herriemakers!
  Zaken die ons raken Herriemakers! ASSEN- We moeten het toch nog maar eens opschrijven, vinden mijn vrouw en ik. Het gaat over motoren. Een gevoelig onderwerp in een stad als Assen vermoeden wij. TT-liefhebbers zullen het dan ook op voorhan ... [naar artikel]... Read more »
 • Zaken die ons raken Bakker Ritsma,
  Zaken die ons raken Bakker Ritsma, ASSEN- Het kwam allemaal door een foto die ik op Instagram zag. Die foto kwam van Bas. Bas is een jongeman die van Amstelveen naar China is gefietst. Van daar gaat hij door naar Singapore. Bas is een vrie ... [naar artikel]... Read more »
 • Zaken die ons raken. Fijnstof is niet fijn!
  Zaken die ons raken Fijnstof is niet fijn! ASSEN- De gevaren van fijnstof als veroorzaker van longaandoening zijn veel groter dan werd gedacht. De longartsen roepen het luid en duidelijk. ‘Fijnstof is een bedreiging voor de volksgezon ... [naar artikel]... Read more »
 • Winkel in = Winkel uit. Steeds verrassend.
  Winkel in =Winkel uit. Steeds verrassend,.....… ASSEN- We waren in een winkel van het ‘Kruidvat’. U weet wel die winkel die steeds ‘verrassend’ is. We kochten wat Laurierdropjes en een Koortsthermometer ... [naar artikel]... Read more »
 • Zaken die ons raken. Slavenarbeid.
  Zaken die ons raken Slavenarbeid. ASSEN- De Sinterklaas is weer voorbij. Ik durf nu proberen iets op te schrijven waar ik al enige tijd (in gedachten) mee rondloop. Het is een buitengewoon gevoelig onderwerp. Het gaat over ons verleden. Ov ... [naar artikel]... Read more »
 • Zaken die ons raken. Wie plukt de vruchten?
  Zaken die ons raken Wie plukt de vruchten? ASSEN- Een brief van Univé. Het zal wel over een zorgverzekering gaan, zei ik. De brief werd op het stapeltje gelegd. ‘Maar dat had je gedroomd’, riep mijn vrouw even later. Het ... [naar artikel]... Read more »
 • Zaken die ons raken. Verstaan en begrijpen
  Zaken die ons raken Verstaan en begrijpen. ASSEN- We waren in het centrum van Assen. Daar komen we nauwelijks meer. We doen onze inkopen in een buitenwijk, in Smilde of Beilen. Voor de geringe bedragen die we aan inkopen besteden is a ... [naar artikel]... Read more »
  +

  Omroep Gelderland

 • Nieuwe waarnemend burgemeester voor Voorst
  De gemeente Voorst krijgt een nieuwe waarnemend burgemeester in de persoon van Renske Helmer-Englebert. De oud-wethouder in Nijmegen neemt de ambtsketen in Voorst over van Jos Penninx, die met pensioen gaat.... Read more »
 • Deze Nijmeegse torens staan er al 100 jaar en openen nú de deuren
  Soms zie je iets en komt er gelijk een liedje bij je naar boven. Zanger Dirk-Wim in ’t Hof had dat toen hij binnen mocht kijken in het landhoofd waar de treinen tussen twee torens door Nijmegen binnen denderen. Pas sinds vorig jaar is het bijzondere gebouw aan de Waal... Read more »
 • Tamar en haar kameel gaan dwars door Nederland
  Met een kameel op trektocht door Nederland; Tamar Valkenier is al twee maanden op pad met haar kameel Einstein. Ze logeert iedere dag weer bij iemand anders. En momenteel trekken Tamar en kameel Einstein door Gelderland.... Read more »
 • Eerste 'Neder-banaan' hangt aan de plant in Ede
  Een bijzondere tros bananen is zichtbaar in de bananenkas van het World Food Center in Ede. Neder Groep, een bedrijf dat voedselproducten ontwikkelt, plaatste daar een bananenkas om de 'Neder-banaan' te telen. Er wordt niet alleen onderzoek gedaan naar de banaan, ook is het de bedoeling dat er van de... Read more »
 • Niek geniet weer van unieke woonstek, overlast Arnhemse Rijnkade voorbij
  De maatregelen om de overlast op de Rijnkade in Arnhem aan te pakken, hebben effect. Dat constateert Niek Wösten tevreden. Zijn woonboot ligt aan de kade die de laatste maanden werd gebruikt als racebaan. Ook was er overlast van groepen mensen die lachgas, drugs en alcohol gebruikten.... Read more »
 • Illegale sigarettenfabriek opgerold op bedrijventerrein in Zutphen
  De politie heeft donderdag op bedrijventerrein De Mars in Zutphen een niet in werking zijnde illegale sigarettenfabriek ontdekt. De fabriek had de faciliteiten om naar schatting één miljoen sigaretten per dag te maken.... Read more »
 • Verdachten aanslag Tiel blijven langer achter tralies
  De vier verdachten die op zaterdag 5 juni zijn aangehouden in verband met een brandstichting bij een woning aan De Kogge in Tiel, blijven nog langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Arnhem donderdag besloten. De brand houdt mogelijk verband met de afpersing van fruithandel De Groot in Hedel.... Read more »
  +

  NH Nieuws - Alkmaar

 • Elf windturbines op Noordzee maanden zonder licht: 20.000 euro boete voor nalatigheid
  De eigenaar van Windpark Egmond aan Zee in de Noordzee heeft een boete van 20.000 gekregen omdat gedurende enkele maanden meerdere windturbines niet verlicht waren.  Daardoor zijn risico's voor de scheep- en luchtvaart ontstaan, stelt het OM. Door de boete te betalen, voorkomt het bedrijf een rechtszaak.   Vanuit een Kustwachtvliegtuig... Read more »
 • Piet (80!) fietst naar Frankrijk om ook nog eens drie keer de Alpe d'Huez te beklimmen
  Hij mag dan vandaag zijn tachtigste verjaardag vieren, de Assendelftse Piet Kruiver voelt zich nog lang niet zo oud. Na te zijn toegezongen door familie en vrienden stapte hij vanmorgen in Alkmaar op de fiets om naar Frankrijk te fietsen. Daar doet hij mee aan het evenement Alpe d'HuZes, allemaal... Read more »
 • Gelijk 'rammen' op de eerste training van AZ
  De bal rolt weer op het trainingscomplex van AZ. Gisteren kwam de selectie voor het eerst weer bij elkaar en vanochtend stond de eerste training op het programma. Tijd om bij te komen van de vakantie was er niet, want er werd meteen volle bak getraind. "De intensiteit zat meteen... Read more »
 • Wandelpad gesloten door enorm sinkhole in duingebied: "Dit heb ik nog nooit gezien"
  Het noodweer van vorige week heeft een flink gat geslagen bij een wandelpad in de Schoorlse duinen. De zogenoemde sinkhole is ruim twee meter diep en twee meter breed. Het wandelpad is in verband met de veiligheid afgesloten. Boswachter Samuelle van Deutekom vertelt in bovenstaande video over het opmerkelijke natuurfenomeen. ... Read more »
 • Politie zoekt getuigen na brand in kledingwinkel
  Een winkel aan de C.F. Zeiler Boulevard in Bergen aan Zee is vannacht in brand gevlogen. Door het vuur kwam er veel rook vrij en raakte de winkel flink beschadigd. De politie denkt dat het pand mogelijk opzettelijk in brand is gestoken en zoekt naar getuigen.  Rond 2.18 uur gingen... Read more »
 • AZ-verdediger Ramon Leeuwin tekent voor één seizoen bij Almere City
  Almere City FC is de nieuwe club van Ramon Leeuwin. De centrale verdediger van AZ tekent in Almere een contract voor één jaar. Daarmee keert de 33-jarige voetballer terug bij de club waar het voor hem allemaal ooit begon. FC Omniworld, zoals de club destijds nog heette, scoutte hem en... Read more »
 • Tientallen Alkmaarders wensen burgemeester Anja Schouten succes
  Anja Schouten (52) is gisteravond beëdigd als burgemeester van Alkmaar. Ze zal vanavond haar eerste raadsvergadering bijwonen. "Ik heb hard geoefend om te begrijpen hoe alle verhoudingen liggen", vertelde ze gisteren al aan NH Nieuws. Via Alkmaar Centraal wensen inwoners uit alle hoeken en gaten van de gemeente haar heel... Read more »
  +

  NH Nieuws - Amsterdam

 • Martens en Moorman als verwacht verkozen tot lijsttrekker Amsterdamse verkiezingen
  Claire Martens en Marjolein Moorman zijn donderdagavond verkozen tot lijsttrekker van respectievelijk de VVD en de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. De leden van de partijen stemden vanavond in met hun kandiatuur.  Dat maken beide partijen bekend. VVD'er Martens, die sinds 2018 in de raad zit, volgt daarmee vertrekkend... Read more »
 • Vier aanhoudingen na vechtpartij in Amsterdamse Rembrandtpark
  De politie heeft donderdagavond vier personen aangehouden die betrokken zouden zijn geweest bij een grote vechtpartij in het Rembrandtpark in Amsterdam. Drie van hen zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Agenten troffen wapens aan op de locatie van de vechtpartij. Over de aard van de verwondingen kon een... Read more »
 • Amsterdamse wethouder wil dat bedrijven niet zomaar op elektriciteitsnet kunnen: "Ga eerst maar eens kijken hoeveel je kunt besparen"
  Als het aan de Amsterdamse duurzaamheids-wethouder Marieke van Doorninck (GroenLinks) ligt, kan netwerkbeheerder Liander straks eisen stellen aan bedrijven die een elektriciteitsaansluiting willen. Dat zegt de wethouder als reactie op het nieuws dat er een capaciteitstekort dreigt op het Amsterdamse stroomnet.  "Op dit moment is het zo, dat als een... Read more »
 • Alcoholverkoop opnieuw tijdelijk aan banden op Wallen
  De alcoholverkoop in de winkels in het Amsterdamse Wallengebied wordt flink ingeperkt. Dat heeft burgemeester Halsema donderdag laten weten aan de gemeenteraad. De winkels mogen 's avonds in de weekenden geen alcohol meer verkopen en overdag mag er alleen maar lauw bier worden verkocht. Reden voor de inperking is de... Read more »
 • Uitslaande woningbrand in Amsterdamse Rivierenbuurt, vuur onder controle
  In een woning aan de Oude IJsselstraat in de Rivierenbuurt in Amsterdam woedde vanmiddag een uitslaande brand. De brandweer heeft ter plaatse één persoon nagekeken. De brand woedde aan de achterzijde van de woning, waar metershoge vlammen uit de woning kwamen. Volgens een woordvoerder van de brandweer is de brand... Read more »
 • Man mishandelt meerdere omstanders in Amsterdam Nieuw-West
  De politie heeft woensdag een 25-jarige man aangehouden nadat hij aan het einde van de ochtend meerdere omstanders zou hebben mishandeld op de Slotermeerlaan en Plein '40-'45 in Amsterdam Nieuw-West. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. De man maakte volgens een woordvoerster 'een verwarde indruk'. Hij zou tussen 11.00 en 12.00... Read more »
 • Bibliotheek in Amsterdamse Spaarndammerbuurt gaat half juli weer open
  De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) in de Spaarndammerstraat in Amsterdam-West gaat half juli weer open voor haar bezoekers, dat meldt de bibliotheek. De bieb is nu nog gesloten vanwege een verbouwing. De pakketservice die op het moment in de OBA zit, blijft wel open.  "De bieb wordt volledig vernieuwd. Op... Read more »
  +

  NH Nieuws: Laatste nieuws

 • Weesp schiet door coronacrisis eenzame jongeren te hulp met sport en spel
  Weesp komt komende zomer met plannen om jongeren weer samen te laten komen na de lange coronacrisis. De stad hoopt met een programma van sport- en andere activiteiten jongeren te helpen die zich door de coronacrisis eenzaam of somber zijn gaan voelen.  Weesp stelt dat de coronacrisis nogal wat sporen... Read more »
 • Hilversum wees plan voor speeltuin met afgedankte fietsen terecht af
  Dat de gemeente Hilversum een plan van de kindergemeenteraad voor het maken van een 'recycle-speeltuin' met afgedankte fietsen heeft afgewezen, was terecht. Dat oordeelt de lokale rekenkamer. Het ombouwen van de fietsen tot speeltoestellen is inderdaad niet zo veilig.  De komst van de 'recycle-speeltuin' was een wens van de Hilversumse... Read more »
 • Huizer 'verkeersveelpleger' moet auto en rijbewijs inleveren
  Een Huizer automobilist heeft het dinsdag zo bont gemaakt dat hij zijn rijbewijs én auto heeft moeten inleveren. Dat meldt de politie. De man reed veel te hard, agressief en gevaarlijk en dat was niet bepaald de eerste keer. Omdat de man al veel vaker was aan de kant was... Read more »
 • Hilversumse terrasgasten mogen voetbal kijken, geen grote groepen voor groot scherm
  Hilversumse cafés kunnen zondag als het Nederlands elftal speelt televisies op hun terrassen neerzetten om samen voetbal te kijken. Wel gelden er een paar strenge regels: alleen horecabezoekers zelf mogen voor het scherm plaatsnemen. Met grotere groepen voor een echt groot scherm kijken is er voorlopig nog niet bij.  Er... Read more »
 • Steeds meer woningzoekenden: druk op sociale huur neemt toe
  Het wordt steeds lastiger om in 't Gooi aan een sociale huurwoning te komen. Het aantal mensen dat een huis zoekt neemt alsmaar toe, terwijl het aantal huizen dat te verdelen is niet mee stijgt. Dat valt te concluderen aan de hand van jaarcijfers van Woningnet, het regionale systeem waarmee... Read more »
 • Twee jongens slaan coupé kort en klein na standje van conducteur
  Twee jongens hebben gisteren een treincoupé kort en klein geslagen nadat een conducteur ze had aangesproken op hun asociale gedrag. Ook de conducteur kreeg er verbaal van langs. De jongens konden op station Hilversum worden aangehouden.  De conducteur sprak de twee jongens, Amsterdammers van 15 en 18 jaar, aan toen... Read more »
 • Eva (7) heeft autisme en zoekt sportmaatjes: "Meer kinderen met zelfde probleem"
  Eva Aarts (7) zou dolgraag iedere zaterdag naar een sportclub gaan, maar vanwege haar beperking is er geen geschikte plek te vinden in haar woonplaats Weesp. Haar moeder heeft daarom samen met Versa Welzijn de handen ineen geslagen om een sportclub rondom Eva te maken. "Er zullen vast meer kindjes... Read more »
  +

  NH Nieuws - Haarlem

 • Enorme muurprent met racelegendes onthuld: 'Nog een plekje vrij voor Max'
  In Zandvoort is een muurschildering onthuld met Nederlandse racelegendes die door het dorp scheuren. Het ontwerp is gemaakt door autosportliefhebber en grafisch ontwerper Aad van Koningshoven. Apetrots aanschouwt hij zijn resultaat, dat onderdeel is van de facelift die het gebied krijgt. De gigantische prent is zo’n 25 bij 3 meter... Read more »
 • Mogelijk geschoten bij ruzie, een persoon aangehouden
  Bij een politie-actie in Haarlem-Noord is vanavond een persoon aangehouden. Agenten kwamen in kogelwerende vesten op een melding af omdat er mogelijk geschoten zou zijn. Een parkeerplaats langs de Planetenlaan is afgezet.   De politie kreeg rond 19.00 uur een melding van twee personen in een auto die door een... Read more »
 • Strenge regels voor beeldschermen op Haarlemse terrassen tijdens EK-voetbal
  In Haarlem mogen café-eigenaren de duels van het Nederlands elftal uitzenden op het terras. Daar gelden wel strenge regels voor, heeft burgemeester Jos Wienen vanmiddag besloten.   Het nieuwe besluit in verband met de versoepelingen van de coronamaatregelen komt overeen met eerdere afspraken tijdens grote voetbaltoernooien, meldt de gemeente. Schermen op... Read more »
 • Oud-politieagent met PTSS gered door hulphond Funky: "Ik durf de straat weer op"
  De Haarlemse oud-politieagent Marcel de Korte kreeg door PTSS suïcidale gedachtes. Dankzij zijn hulphond Funky heeft hij weer structuur in zijn leven en durft hij weer naar buiten te gaan. De Korte schreef een boek waarin hij de impact van de psychische aandoening op hem en zijn omgeving beschrijft. Posttraumatische... Read more »
 • Geen 'flitscamera's' bij overwegen in Bloemendaal ondanks ernstig ongeluk
  De spoorwegovergangen in Bloemendaal krijgen geen 'flitscamera's'. Dat heeft ProRail aan de gemeente laten weten, zo meldt burgemeester Elbert Roest op Facebook. Deze camera's zijn bedoeld om te voorkomen dat automobilisten en andere weggebruikers de overweg nog passeren wanneer de rode lampen al knipperen en de slagbomen al dichtgaan. De... Read more »
 • Spoedpost Spaarne Gasthuis in Noord blijft tot nader order gesloten
  Wegens de coronapandemie is de spoedpost in Spaarne Gasthuis locatie Noord al sinds januari gesloten. Toch zijn er nog steeds patiënten die zich daar met flinke haast melden op zoek naar eerste hulp. Daarom wijst het ziekenhuis er nog eens op: de spoedhulp is tot nader order alleen te vinden... Read more »
 • Verslaafdenlocatie naast Reinaldapark, met als gevolg mogelijk alcoholverbod
  Een opvang voor 24 zwaar verslaafden wordt gevestigd aan de Nieuweweg, naast het Reinaldapark in Haarlem-Oost. Het besluit moet officieel nog in de gemeenteraads-vergadering van 1 juli bevestigd worden. Gisteravond tekende zich al een ruime meerderheid af in een commissievergadering.  De Haarlemse gemeenteraad staat voor een keuze tussen een paar... Read more »
  +

  NH Nieuws - Haarlemmermeer

 • Tallon Griekspoor staat na thriller voor Wimbledon-debuut
  Tallon Griekspoor zal volgende week zijn debuut maken op Wimbledon. De tennisser uit Nieuw-Vennep won in het kwalificatietoernooi na een zinderende comeback van Arthur Fery (4-6, 3-6, 7-6, 7-6, 6-2). Griekspoor begon ronduit slecht aan de partij. Hij verloor de eerste set met 4-6 en de tweede set ging ook... Read more »
 • Scholen in actie om menstruatie-armoede te stoppen: "Meisjes gaan niet naar school"
  Drie Amstelveense middelbare scholen starten vanaf aankomend schooljaar met een pilot om gratis menstruatiemiddelen aan te bieden. De proef is bedoeld voor meisjes die vanwege armoede en hun gezinssituatie de middelen niet vanuit thuis meekrijgen. De scholen Panta Rhei, Hermann Wesselink College en het Keizer Karel College doen mee met... Read more »
 • Winkelcentrum De Vier Meren ontruimd na brand op het dak
  Het winkelcentrum De Vier Meren in Hoofddorp is vanmiddag enige tijd ontruimd geweest vanwege een brand op het dak. Het vuur kon snel worden geblust. De meeste winkels zijn weer open. Enkele zaken worden nog geventileerd. Een manager van de HEMA vertelt dat het brandalarm plotseling afging en dat er... Read more »
 • Van krimp tot corona: 'nieuwe' Tweede Kamer eindelijk weer in debat over Schiphol
  Voor het eerst sinds de verkiezingen staat Schiphol weer op de agenda van de Tweede Kamer. Vanmiddag debatteren vrijwel uitsluitend nieuwe Kamerleden of parlementariërs die nog geen luchtvaart in hun portefeuille hebben gehad, met demissionair minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) over maar liefst 46 onderwerpen. Er staat veel op het spel... Read more »
 • Tennisser Jesper de Jong vliegt na stunt in Kazachstan er verrassend uit in Alkmaar
  Het ITF tennistoernooi in Alkmaar is haar publiekstrekker kwijt. De als eerste geplaatste Jesper de Jong verloor in de eerste ronde in drie sets (4-6, 6-4 en 4-6) van de Spanjaard Nicolas Alvarez Varona. Afgelopen week stuntte de Hoofddorper door zijn eerste challengertoernooi in Kazachstan te winnen.  Dankzij het succes... Read more »
 • Aanhoudingen cocaïnelijn op bloemenveiling belangrijk in de jacht op de 'grote vissen'
  De bloemenveiling in Aalsmeer staat al jarenlang bekend als een plek waar criminelen hun slag kunnen slaan. Toch worden er incidenteel aanhoudingen verricht: "Daarmee komen we dichter bij die grote criminelen", vertelt strategisch adviseur van de gemeente Aalsmeer, Bart Schmidt.  Vanochtend werd bekend dat de politie begin deze maand drie... Read more »
 • Reservelijst voor wie het coronavaccin eerder wil krijgen
  GGD Kennemerland begint morgen met een reservelijst voor mensen die sneller een coronavaccin willen krijgen. Als er aan het einde van de dag vaccins over zijn, kunnen mensen op de lijst last minute worden opgeroepen voor een vaccinatie. De GGD Kennemerland is de eerste regio in Noord-Holland die werkt met... Read more »
  +

  NH Nieuws - Noordkop

 • 'Tipgeldteller' voor zaak Tanja Groen na 24 uur al flink opgelopen
  Donateurs hebben inmiddels 156.000 euro ingelegd om tot de gehoopte doorbraak in de zaak-Tanja Groen te komen. Tijdens een persconferentie zei Peter R. de Vries gisteren dat een beloning van één miljoen euro een doorbraak zou kunnen forceren in de verdwijningszaak. De Schagense Tanja Groen is al bijna 28 jaar... Read more »
 • Knoflookteler kan eindelijk beginnen met oogst: "Drie weken later dan normaal"
  Vanmorgen rond 7.30 uur kon de eerste knoflook van dit seizoen van teler Arjan Biesheuvel uit Slootdorp eindelijk van het land. Op een perceel bij Wieringerwaard werden de eerste witte bollen uit de grond gehaald. In vergelijking met de afgelopen jaren is het laat. "Het is heel erg laat", zegt... Read more »
 • Waarom Texel geliefd is bij de jeugd, maar nauwelijks feestende jongeren trekt
  Nu de eindexamens achter de rug zijn, gaan veel jongeren op vakantie. Vaak kiezen ze voor bestemmingen in eigen land, waaronder het Zeeuwse Renesse, de Noordzeekust en enkele Waddeneilanden. Texel blijkt minder populair, al heeft de toerismesector de drommen losbandige jongeren ook niet nodig om de magere coronamaanden te compenseren.... Read more »
 • 'Dollemansrit' eindigt tegen boom: bestuurder gewond, Zijdewind zonder stroom
  De bestuurder van een busje is vanavond gewond geraakt toen hij op de Speketersweg in Waarland tegen een boom reed. Aan de crash ging volgens een getuige een 'dollemansrit' vooraf, waarbij de automobilist in Zijdewind in ieder geval een elektriciteitskast, maar ook enkele auto's zou hebben geraakt.  Dat gebeurde vanavond... Read more »
 • Ouders Tanja Groen vestigen alle hoop op tipgeld in zoektocht: "Geen vrede mee"
  De vermissing van hun dochter Tanja is een constante pijn voor Adrie en Corrie Groen uit Schagen. Vandaag, op de verjaardag van de vrouw die bijna 28 jaar geleden spoorloos verdween, werd bekend gemaakt dat er een crowdfundingsactie is gestart om een recordbedrag van 1 miljoen euro tipgeld bij elkaar... Read more »
 • 'Zaak-Tanja Groen kan worden opgelost met 1 miljoen euro aan tipgeld'
  Misdaadverslaggever Peter R. de Vries denkt dat de zaak rond de al bijna 28 jaar vermiste Tanja Groen uit Schagen kan worden opgelost met een extreem hoge beloning van 1 miljoen euro voor de gouden tip. Volgens hem kan dat mensen over de streep trekken om meer over de zaak... Read more »
 • Badpop gaat door: toestemming voor eerste grote festival in Noord-Holland op 9 juli
  Het was volgens festivalorganisator Ron Stoop 'erop of eronder', maar Badpop mag definitief doorgaan. Op 9 juli zullen naar verwachting 4.500 bezoekers, zonder mondkapje en anderhalve meter afstand maar mét een test of vaccinatie, feesten in Waarland. Het wordt het eerste grote festival in Noord-Holland dat deze zomer wordt gehouden.... Read more »
  +

  NH Nieuws - Schiphol

 • Kamermeerderheid wil teststraat op Schiphol terug
  Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat de teststraat in de terminal van Schiphol terugkomt. Dat meldt NH Nieuws-mediapartner NOS in haar liveblog. De teststraat zou opnieuw moeten worden ingericht voor reizigers die terugkomen van vakantie. Momenteel debatteert de Tweede Kamer met demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid over... Read more »
 • Van krimp tot corona: 'nieuwe' Tweede Kamer eindelijk weer in debat over Schiphol
  Voor het eerst sinds de verkiezingen staat Schiphol weer op de agenda van de Tweede Kamer. Vanmiddag debatteren vrijwel uitsluitend nieuwe Kamerleden of parlementariërs die nog geen luchtvaart in hun portefeuille hebben gehad, met demissionair minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) over maar liefst 46 onderwerpen. Er staat veel op het spel... Read more »
 • Stewardessen Maud, Joske en Iris weten precies wat Oranje nodig heeft
  Het Nederlands elftal heeft de poulefase erop zitten en kan de spelersbus inruilen voor een privévliegtuig naar Boedapest. Vermoedelijk stapt de ploeg van bondscoach Frank de Boer in een luxe Boeing van de Britse chartermaatschappij Titan Airways. De privéjet-stewardessen van Dynamic Attendants uit Wormerveer weten hoe Oranje straks in de... Read more »
 • Schiphol verwacht zomerdrukte vergelijkbaar met 2019
  Op Schiphol kan het op piekmomenten net zo druk worden met passagiers, als in de zomer van 2019. "We gaan zien dat er drie grote pieken op een dag zijn, die vergelijkbaar zijn met het aanbod dat we voor corona hadden", vertelt Patricia Vitalis, directeur operations van Schiphol. Voor Noord-Holland... Read more »
 • Marechaussee beëindigt 'schaars geklede' actie van Extinction Rebellion op Schiphol
  De Koninklijke Marechaussee heeft vanochtend een einde gemaakt aan een protest van Extinction Rebellion op Schiphol. De milieuactivisten hadden vliegtickets gekocht om langs de paspoortcontrole te kunnen komen en in badkleding te protesteren tegen de bodemprijzen van onder meer Ryanair. Volgens een woordvoerder van Schiphol is de actie 'vreedzaam beëindigd'... Read more »
 • Mondkapje dragen blijft op Schiphol wél verplicht
  Op Schiphol blijft het dragen van een mondkapje voorlopig nog verplicht. Ook op plekken waar wel 1,5 meter afstand gehouden kan worden, moet het mondkapje gedragen worden. Schiphol wil daarmee voorkomen dat er onduidelijkheid ontstaat bij passagiers. Vanaf volgende week zaterdag wordt de mondkapjesplicht in Nederland versoepeld. Voordat de tijdelijke... Read more »
 • Schiphol blijft bij standpunt: geen chaos, maar 'goed voorbereid op zomer'
  Schiphol blijft erbij dat de luchthaven voorbereid is op de zomervakantie. Volgens vakbond FNV maken de medewerkers zich zorgen over een dreigende chaos door een personeelstekort. Schiphol zou op veel te korte termijn onervaren mensen aannemen en inzetten, en daardoor de vliegveiligheid op het spel zetten. Op Schiphol Plaza werd... Read more »
  +

  NH Nieuws - West Friesland

 • Bedreigde kroegeigenaren willen dat politiek naar coronamaatregelen kijkt
  De eigenaren van Hèt Café van Wervershoof willen dat de landelijke politiek nog eens goed naar de coronamaatregelen kijkt. De afgelopen dagen werden ze overspoeld door haatreacties omdat ze het Nederlands Elftal op groot scherm wilden vertonen, maar zich daarbij wel aan de maatregelen wilden houden. Het wemelde van de... Read more »
 • Bewoner recreatiegebied is onrust door jeugd zat: "Je moet je verdedigen"
  Veel alcohol- en drugsgebruik, het afsteken van vuurwerk, vechtpartijen en kampvuren. Zodra de zon ondergaat, gaat de jeugd los in recreatiegebied De Leijen in Hensbroek. De 70-jarige Frans Molenaar woont al 45 jaar met veel plezier in het gebied en is de onrust spuugzat: "De volgende keer kunnen ze hagel... Read more »
 • Veel politie op de been in Enkhuizen vanwege grote verkeerscontrole
  De politie houdt vandaag een verkeerscontrole in Enkhuizen. Dat doen de agenten in samenwerking met de gemeente en de belastingdienst. De controle vindt plaats bij de dijk Enkhuizen-Lelystad en de Randweg.  De verkeerscontrole duurt tot het einde van de middag, vertelt politiewoordvoerder Felicity Bijnaar. "We controleren op onregelmatigheden zoals gebreken... Read more »
 • Inbreker slaat drie keer toe in straat: "Zelfs spaarpot van kinderen is leeggehaald"
  In drie naast elkaar gelegen woningen aan de Wierdijk in Wervershoof is vannacht ingebroken terwijl de bewoners boven lagen te slapen.  "We dachten eerst nog dat er iemand had geslaapwandeld. Alle kastjes stonden open", vertelt een bewoonster van één van de huizen.  Opvallend is dat de dader overal dezelfde werkwijze... Read more »
 • Meerdere ondernemers bedreigd vanwege coronaregels: politie doet onderzoek
  Meerdere West-Friese ondernemers zijn op social media bedreigd en uitgescholden. Ze organiseren evenementen zonder anderhalvemeterregel waarbij een vaccinatiebewijs of een negatieve test noodzakelijk zijn om binnen te komen. "Ik ben in huilen uitgebarsten en als ik eraan denk ga ik nog een keer", vertelt kofferbakmarktorganisator Joke Dieterman geëmotioneerd. Het is haar niet... Read more »
 • Anne raapt wekelijks vele kilo’s zwerfvuil: "Gekken kleuren de wereld"
  Het begon toen Anne de Bruin uit De Weere een e-bike kocht: "Als je fietst zie je veel meer liggen dan wanneer je hard met je scooter voorbij rijdt." Sindsdien rijdt ze zeker 40 kilometer per week door de gemeente Opmeer om zwerfvuil uit de bermen en uit sloten te... Read more »
 • Hoornse kermis dit jaar toch op Pelmolenpad
  De Hoornse kermis komt ook dit jaar weer op het Pelmolenpad te staan. Dat besluit de gemeente nu het kabinet er vooralsnog van uitgaat dat de anderhalve meter afstand in ieder geval tot 13 augustus blijft gelden. Lappendag gaat vanwege deze maatregel dit jaar niet door. Volgens de gemeente is... Read more »
  +

  NH Nieuws - IJmond

 • PepsiCo trekt de stekker voor nu uit het project, maar Cruyff Court gaat er komen
  Het Cruyff Court in Velsen-Noord komt er niet dit jaar, maar waarschijnlijk volgend jaar. Het voetbalveldje zou rond deze tijd gerealiseerd moeten zijn, maar PepsiCo heeft zich teruggetrokken als sponsor van het project van de Cruyff Foundation, tot ergernis van de stichting en de gemeente Velsen. PepsiCo zou het Cruyff... Read more »
 • Mensen met paniekstoornis kunnen geen coronavaccinatie halen: "Het is een hel"
  Mensen met een ernstige angststoornis lopen hun coronavaccinatie mis, dat laat de Angst Dwang Fobie Stichting (ADF) weten. Ze durven niet naar een GGD-priklocatie, hebben prikangst, zijn vanwege smetvrees bang om besmet te raken met corona of durven hun huis niet uit vanwege paniekaanvallen. De stichting roept minister Hugo de... Read more »
 • Inzamelingsactie gehandicapten Suriname dreigt te stranden op transport
  Een Heemskerkse inzamelingsactie voor gehandicapten in Suriname bleek de afgelopen weken een groot succes, maar dreigt met de finishlijn in zicht alsnog te mislukken. Het transport van de goederen per schip duurt te lang en het vliegtransport naar het zorgtehuis in Paramaribo is te duur.  Initiatiefneemster van de hulpactie, Bettie... Read more »
 • Jip Molenaar verruilt FC Volendam voor Telstar
  Jip Molenaar is de eerste aanwinst van Telstar voor het nieuwe seizoen. De 20-jarige verdediger komt over van provinciegenoot FC Volendam. Zijn vader, oud-voetballer Keje Molenaar, zegt dat zijn zoon een contract voor twee jaar heeft getekend met een optie voor een derde seizoen. Telstar wil de transfer nog niet... Read more »
 • Deze parkeergarage onder woningen is wéér ondergelopen, en niemand lost probleem op
  Net als zeven jaar geleden, maar misschien niet voor de laatste keer is de parkeergarage onder wooncomplex De Symphonie in Heemskerk zaterdagnacht onder water komen te staan. Een oplossing voor het probleem is nog ver weg: de VvE, het Hoogheemraadschap, de gemeente en woningcorporatie Woonopmaat wijzen naar elkaar voor een... Read more »
 • Reservelijst voor wie het coronavaccin eerder wil krijgen
  GGD Kennemerland begint morgen met een reservelijst voor mensen die sneller een coronavaccin willen krijgen. Als er aan het einde van de dag vaccins over zijn, kunnen mensen op de lijst last minute worden opgeroepen voor een vaccinatie. De GGD Kennemerland is de eerste regio in Noord-Holland die werkt met... Read more »
 • Tata Steel moet tientallen miljoenen euro's aan noodsteun terugbetalen
  45 miljoen euro coronanoodsteun moet Tata Steel IJmuiden terugbetalen aan de overheid. Het staalbedrijf kreeg twee keer geld uitgekeerd door aanspraak te maken op de NOW-regeling. Na toetsing achteraf bleek dat Tata de eerste 33 miljoen mocht houden, maar het bedrag van de tweede termijn terug moet storten in de... Read more »
  +

  NH Nieuws - Zaanstreek Waterland

 • FC Volendam verlengt contract met Beers
  Jim Beers voetbalt ook komend seizoen voor FC Volendam. De club en de spits bereikte overeenstemming over een nieuw contract tot de zomer van 2022 met een optie voor nóg een jaar.  Beers (21) maakte afgelopen seizoen in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch zijn debuut in het eerste elftal.... Read more »
 • Piet (80!) fietst naar Frankrijk om ook nog eens drie keer de Alpe d'Huez te beklimmen
  Hij mag dan vandaag zijn tachtigste verjaardag vieren, de Assendelftse Piet Kruiver voelt zich nog lang niet zo oud. Na te zijn toegezongen door familie en vrienden stapte hij vanmorgen in Alkmaar op de fiets om naar Frankrijk te fietsen. Daar doet hij mee aan het evenement Alpe d'HuZes, allemaal... Read more »
 • 13-jarig zeiltalent Niels mag naar wereldkampioenschap zeilen
  De dertienjarige Niels Brandt uit Monnickendam mag volgende maand aantreden op het WK Optimist in Italië. Dat is een wereldkampioenschap voor zeiltalenten tot en met vijftien jaar. Het zeiltalent eindigde bij de selecties bij de beste vijf Nederlanders. Er deden 105 talenten mee aan die selecties. "Het is een gekke... Read more »
 • Jip Molenaar verruilt FC Volendam voor Telstar
  Jip Molenaar is de eerste aanwinst van Telstar voor het nieuwe seizoen. De 20-jarige verdediger komt over van provinciegenoot FC Volendam. Zijn vader, oud-voetballer Keje Molenaar, zegt dat zijn zoon een contract voor twee jaar heeft getekend met een optie voor een derde seizoen. Telstar wil de transfer nog niet... Read more »
 • Papegaaien Bodhi en Zahra na vliegles al dagen zoek: "Het zijn kostbare vogels"
  De jonge papegaaien Bodhi en Zahra zijn drie dagen geleden tijdens hun vliegles in de Purmerendse wijk Weidevenne zoekgeraakt. Het lukte ze namelijk nog niet om te landen en daardoor zijn ze waarschijnlijk verdwaald. Hun baasje Marjon Kouvasi is al dagen aan het zoeken en heeft via Facebook iedereen ingeschakeld... Read more »
 • Zaanstreek-Waterland is eerste regio met risiconiveau 'waakzaam'
  De coronacijfers dalen in rap tempo en dat is terug te zien in het coronadashboard van Rijksoverheid. Waar Zaanstreek-Waterland eerst nog het risiconiveau 'zeer ernstig' had, is het sinds vandaag de eerste regio in Noord-Holland waar het niveau is aangepast naar 'waakzaam'. Er waren de afgelopen week 28 positieve coronatests... Read more »
 • Doelman Nordin Bakker zet carrière voort in Bulgarije
  Doelman Nordin Bakker heeft na zijn vertrek bij FC Volendam een nieuwe club gevonden. De in Oostknollendam geboren sluitpost heeft een contract getekend bij het Bulgaarse FC Beroe Stara Zagora.  De 23-jarige Bakker was transfervrij nadat FC Volendam had aangekondigd het aflopende contract van de doelman niet te gaan verlengen.... Read more »
  +

  Brabants Centrum

 • Liempdse profrenner Koen de Kort verliest drie vingers bij ongeval
  De Liempdse wielrenner Koen de Kort (38) is donderdagmiddag bij een ernstig ongeval in Andorra ernstig gewond geraakt. Bij een incident met een off road voertuig in het dwergstaatje liep de wegkapitein van de Amerikaanse profformatie Trek-Segafredo zwaar letsel op aan de rechterhand. In een Spaans ziekenhuis bleek al snel... Read more »
 • Tiende editie Tourspel Liempde leidt tot Tourspecial Brabants Centrum
  Mede door het feit dat dit jaar de tiende editie van Tourspel Liempde plaatsvindt, besloot Brabants Centrum vandaag een Tourspecial uit te brengen. Vandaag zijn de inschrijvingen van het Tourspel gestart in café De Durpsherberg. Dat kan tot 23.00 uur. Ook morgen kunnen mensen zich er inschrijven van 14.00 tot... Read more »
 • Vernieuwde poliklinieken Jeroen Bosch Ziekenhuis in Boxtelse Liduina geopend
  De verbouwing van de poliklinieken van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in het Boxtelse Liduina is gereed. Gisteren, woensdag 23 juni, verrichtte burgemeester Ronald van Meygaarden van Boxtel de opening.... Read more »
 • ‘We zetten alle zeilen bij om de kermis te organiseren’
  De kans dat kermissen in Boxtel en Liempde deze zomer toch doorgaan, is zeker aanwezig. De vergunning is aangevraagd en moet alleen nog goed- of afgekeurd worden. ,,We zetten alle zeilen bij om een kermis te organiseren”, zo laat kermisambtenaar Richard Schuurs van de gemeente weten.... Read more »
 • Marters nemen bezit van Heem van Selis...
  Drie straten in de nieuwbouwwijk Heem van Selis krijgen de naam van een martersoort, namelijk boommarter, steenmarter en vismarter. De vierde gaat eenvoudigweg Marter heten. Dat heeft het college van B en W vorige week besloten. Ze komen in het noordoostelijke deel van de wijk te liggen.... Read more »
 • Station in de steigers om glaswerk
  Een deel van het NS-station staat vandaag in de steigers. Het glaswerk en de strips waren aan vervanging toe. Reizigers worden niet gehinderd door de onderhoudswerkzaamheden.... Read more »
 • Brandweer herdenkt zijn slachtoffers
  Met twee tegen elkaar in gerichte waterspuiten maakten vrijwilligers van de Boxtelse brandweer zaterdagmiddag om één uur een ereteken. Net als elders in het land werden daarbij de slachtoffers onder de brandweermedewerkers herdacht.... Read more »