+

  Zaandams Dagblad

 • Ruim 7 ton voor onderhoud historische windmolens
  NOORD-HOLLAND - De provincie Noord-Holland stelt subsidie beschikbaar voor het onderhoud van historische windmolens met een rijksmonumentenstatus. In totaal is ruim € 700.000 beschikbaar voor de 133 historische molens.Gedeputeerde Cultuur Zita Pels: “De windmolens zijn van grote waarde voor [...]... Read more »
 • Motorrijder gewond in Zaandam
  ZAANDAM - Woensdagmiddag rond 15.00 uur is op de Hoofdtocht in Zaandam een aanrijding ontstaan tussen een motorrijder en een vrachtwagen.Een motorrijder reed op de voorrangsweg, de Hoofdtocht, toen er een vrachtwagen van een fabrieksterrein kwam. Waarschijnlijk is de motorrijder helemaal over het [...]... Read more »
 • Bart Meijer en Michiel Eijsbouts winnaars Hotze de Roosprijs 2021
  ZAANDAM - Bart Meijer en Michiel Eijsbouts hebben de Hotze de Roosprijs gewonnen met hun debuut ‘Lees dit boek niet!' De auteurs ontvingen samen een cheque van € 4.500,- uit handen van wethouder Cultuur Annette Baerveldt.De twee andere finalisten - Bouwine Bergsma met ‘Hoe alles begon’ en Gaby [...]... Read more »
 • Albert Heijn Hermitage Stadshart Zaandam gaat verbouwen
  ZAANDAM - Albert Heijn bouwt in hoog tempo winkels om naar het allernieuwste concept waarin vers, digitale vernieuwing en gemak voor de klant centraal staan. De supermarkt aan de Hermitage in het Stadshart Zaandam is nu aan de beurt. Voor deze ingrijpende verbouwing sluit de winkel donderdag 1 juli [...]... Read more »
 • De kaartverkoop van het Zaantheater is gestart
  ZAANDAM - Het is eindelijk zover. Na een bijzonder jaar staat het nieuwe theaterseizoen voor de deur. Op donderdag 24 juni start de kaartverkoop van het Zaantheater. Het publiek kan dan kaarten kopen voor alle voorstellingen van het nieuwe seizoen. Het is een mooie en brede programmering geworden [...]... Read more »
 • Zaankanters kunnen tegels gratis laten ophalen
  ZAANDAM - Zaanstad wil vergroenen. Minder steen en meer planten. Daarom organiseert de gemeente dit jaar een tegelophaalservice. In juli en augustus kunnen inwoners van Zaanstad gratis tegels laten ophalen die zij uit hun tuin halen. Zo wordt het nog makkelijker om tegels te vervangen door bloemen, [...]... Read more »
 • Veel belangstelling voor rondleiding op Natuurbegraafplaats Geestmerloo
  ALKMAAR - Afgelopen zondag was de eerste rondleiding op de enige natuurbegraafplaats van Noord Holland in Alkmaar. Tussen het hoge gras wandelen naar de schapen. Op de heuvel genieten van het mooie uitzicht op de duinen. De wind die met de planten speelt zodat je een zacht geritsel hoort. In... Read more »
  +

  Rijnpost - Veenendaal

 • 101-jarige Veenendaler: ‘Wees geen ijzeren Hein, gewoon doen’
  Door Siem van EckVeenendaal - Als onderwijzer was Henk Wijnmalen nooit een ijzeren Hein, hij was een man met charisma maar zeker in voor het zingen van....... Read more »
 • Leerlingen Ichthus College uit Veenendaal in de prijzen met ‘NOAA Ocean Explorer’
  Veenendaal - David, Joram van E, Joram K en Guido van het Ichthus College uit Veenendaal mogen zich de trotste winnaar noemen van de Vakkanjer Challenge van dit jaar! Ze wonnen met hun innovatieve idee voor een wildlife camera trap voor in de oceaan.... Read more »
 • Haim Nadari stopt na 38 jaar met zijn Grillroom Carmel aan de Zandstraat in Veenendaal
  Veenendaal - Liefst 38 jaren was hij eigenaar van Grillroom Carmel op de hoek van de Fluitersstraat met de Zandstraat. Maar nu houdt Haim Nadari er mee op. Hij geeft het stokje door aan zijn medewerker.... Read more »
 • Wandelaars gezocht voor Nationale Diabetes Challenge in Veenendaal
  Veenendaal - Afgelopen week is in Veenendaal de Nationale Diabetes Challenge van start gegaan. Op dit moment hebben vijf mensen zich voor de challenge aangemeld. Nog niet veel, maar de organisatie heeft er een rotsvast vertrouwen in dat de groep nog gaat groeien.... Read more »
 • Vernieuwde wachtkamer station Veenendaal en Rhenen
  Veenendaal- De wachtruimtes hebben een moderne uitstraling en bieden bovendien meer comfort dan voorheen, door de nieuwe outillage van de banken. Een woordvoerder: ‘’NS staat voor stations van wereldklasse, en op deze manier willen wij daar invulling aan geven.’’... Read more »
 • Bloemenpracht als eerbetoon aan veteranen: Witte Anjer Perkje
  Veenendaal - Veenendaal heeft een eigen Witte Anjer Perkje. Initiatiefneemster Maja Steenwijk, veteraan Hermy Heymann en wethouder Engbert Stroobosscher onthulden dinsdag het Witte Anjer Perkje bij het Monument voor de Gevallenen aan de Kerkewijk in Veenendaal.... Read more »
 • ‘Mooiste meisje van de zangvereniging’
  Door Siem van Eck Veenendaal - Ze ontmoetten elkaar op de zangvereniging in het dorp ’t Harde bij Nunspeet....... Read more »
  +

  Bussums Nieuws

 • Dit jaar wél groen licht voor camping op forteiland Pampus
  Forteiland Pampus opent deze zomer weer de populaire Pampus Camping. Vorig jaar ging de camping ook van start, maar werd na amper drie weken de stekker eruit getrokken toen de vergunning niet werd verleend. Dit jaar is die vergunning er wel.Organisatie Pampus Events is blij dat de camping deze zomer... Read more »
 • Hooftpodium vol muziek bij Muiderslot
  MUIDEN - “Als oudste podium van Nederland zijn we blij dat we weer live kunnen met ons Hooftpodium van creatieve makers”, laat een woordvoerder van het Muiderslot weten.Op zondag 27 juni kunnen bezoekers genieten van een gevarieerd muzikaal programma voor oud en jong. Er is ook een primeur: een muziekstuk... Read more »
 • [regio]Proef flitspalen bij spoorwegovergangen in Hilversum succesvol: 2.649 boetes
  De flitscamera’s die in 2018 bij wijze van proef bij twee spoorwegovergangen in Hilversum werden opgehangen, komen voorlopig niet terug. Desondanks spreekt men bij ProRail van een succes en komen de camera’s bij maar liefst 39 overwegen in 22 gemeenten, waaronder Gooise Meren, door het hele land. De proef met... Read more »
 • Jong ViJoS trekt er weer samen op uit
  BUSSUM - De jeugd van muziekvereniging ViJoS is - na maanden van volledige lockdown, geen muzikale activiteiten en uiteindelijk buitenrepetities - op kamp geweest. “Op YMCA kampeercentrum in Leusden hebben we een fantastisch weekend gehad wat bestond uit de muziek repeteren, boerengolf spelen, elkaar nog beter leren kennen, spelen in... Read more »
 • Buurt schrikt wakker van pannetje op het vuur
  BUSSUM - Aan de Betje Wolfflaan in Bussum is afgelopen nacht van woensdag op donderdag een brand gemeld. De brandweer rukte groots uit.De brand zou woeden op de bovenste etage van een flatgebouw. Omdat er mogelijk nog mensen binnen waren, werd er groots uitgerukt met meerdere brandweervoertuigen.Te slapenBij aankomst van... Read more »
 • Doe-het-zelver Hylke Feenstra (66) stopt: ‘Ik ga met pensioen, het is genoeg geweest’
  Feenstra doe-het-zelf en maatwerk sluit zaterdag 26 juni na veertig jaar definitief de winkeldeur. Tot en met die dag geeft de eigenaar 50 procent korting op het gehele assortiment, uitgezonderd zaag- en maakwerk.Er is nog van alles te verkrijgen in de doe-het-zelfwinkel (”een kleine Gamma”), zoals sanitair, ijzerwaren, verf, lijmen... Read more »
 • [video]Kleurrijke en spectaculaire bouwstart eengezinswoningen Tuindorp Keverdijk
  Met luid tromgeroffel zijn vanmorgen de eerste palen voor 21 sociale huurwoningen aan de Kolonel Verveerstraat in Tuindorp Keverdijk in de grond geslagen. Deze eer viel te beurt aan wethouder Nico Schimmel, Harro Zanting (bestuurder Dudok Wonen) en Erik Vos (directeur Heijmans Huizen).Met veel bombarie - muzikanten verkleed als bouwvakkers... Read more »
  +

  Scherpenzeelse Krant

 • Gedeputeerde: fusiegemeenten snel aan de slag met bestuursakkoord
  [ARNHEM/BARNEVELD] De gemeenten Barneveld en Scherpenzeel en de provincie Gelderland gaan alsnog om tafel om gezamenlijk een bestuursakkoord te sluiten voor de eventuele fusie tussen de beide gemeenten. Dit is een ‘absolute voorwaarde’ voor de herindeling, zei gedeputeerde Markink tijdens een beeldvormende vergadering over het provinciale herindelingsadvies.... Read more »
 • Inzamelactie voor renovatie orgel Koepelkerk
  [RENSWOUDE] In de fraaie Koepelkerk van Renswoude tref je, boven de kansel het orgel aam. Dat orgel in de Hervormde Kerk is in 1937 door de Fa. J. de Koff en zoon uit Utrecht geplaatst. Oorspronkelijk had het orgel een open front. In 1969 en 1977 was het orgelbouwer Koppejan... Read more »
 • Geen inhoudelijke fusieafspraken voor de zomer
  [BARNEVELD/SCHERPENZEEL] Het is de colleges van Barneveld en Scherpenzeel begin juni niet gelukt om gezamenlijk tot inhoudelijke afspraken te komen over voor Scherpenzeel belangrijke thema’s als zeggenschap en dienstverlening. Die afspraken zouden vervolgens nog vóór de zomer door beide gemeenteraden goedgekeurd moeten worden. Inmiddels is gebleken dat dit niet gaat... Read more »
 • De Kleine Holevoet in andere handen
  [SCHERPENZEEL] Nijkerker Rick van Breugel is de nieuwe eigenaar van Restaurant De Kleine Holevoet in Scherpenzeel. De overname heeft inmiddels plaatsgevonden. Van Breugel zegt trouw te blijven aan het concept van ‘de betere keuken’ in het restaurant en heeft ook het personeel, waaronder kok Aron van der Grift, overgenomen. Vorig... Read more »
 • [Opinie] ´Sein staat op rood voor samenvoeging Scherpenzeel met Barneveld´
  [BARNEVELD/ARNHEM] Wat de Gelderse SP betreft staat het sein op rood voor samenvoeging van de gemeente Scherpenzeel met Barneveld. ,,De uitslag van het referendum eerder dit jaar is glashelder; een grote meerderheid van Scherpenzeel wil zelfstandig blijven.´´ SP-Statenlid Esther Portegies vindt dat het klaar moet zijn met het politieke gekonkel... Read more »
 • BoekStartdag in de Scherpenzeelse bieb
  [SCHERPENZEEL] Tal van kinderen en hun ouders kwamen zaterdag naar de Bibliotheek Scherpenzeel voor de landelijke BoekStartdag. Een dag waarop de allerjongsten en hun ouders kennis kunnen maken met de Bibliotheek. Kinderen konden luisteren en kijken naar prentenboeken, voorgelezen door medewerkers van LoGé in Huis en de Bibliotheek. Na het... Read more »
 • [column] Het hart op de tong …
  ‘Een leven zonder conflicten bestaat niet. Iedereen maakt ze mee in haar of zijn persoonlijke ontwikkeling: crisissen en moeilijke situaties.’... Read more »
  +

  Hoogvliet - Albandswaard

 • IBP schenkt, stopt maar blijft alert
  ‘Vigulat ut quiescant’, hetgeen zoveel betekent als ‘Wij waken opdat u slaapt’. Deze oude Latijnse spreuk siert het korpsembleem van de voormalige politie Rotterdam maar is net zo goed van toepassing op de Hoogvlietse politieke vereniging Initiatief Boomgaardshoek en Platen, kortweg IBP.... Read more »
 • Adieu Wim Scherpenisse
  Willem-Jan Scherpenisse (65), zoon van de brugwachter van de oude Spijkenisserbrug is op 16 juni tgv een beroerte overleden. ‘Wimpie’ woonde als kind in het brugwachtershuis aan de Tramdijk in Spijkenisse maar ging in Hoogvliet naar de lagere (Westpunt)school. Hij en zijn vrouw Ivonne verhuisden een paar maanden geleden van... Read more »
 • Rein Wolters komt met nieuw boek ‘Hongerwinter’
  Hele generaties Rotterdammers zijn opgegroeid met een waarschuwende vinger van vader en de vermanende woorden van moeder; ‘Eet je boordje leeg, wees blij dat jij de Hongerwinter niet hebt meegemaakt.’... Read more »
 • De Talentenkaravaan komt eraan [video]
  De Talentenkaravaan komt eraan! Komende maanden rijdt een grote Amerikaanse gele schoolbus in opdracht van de gemeente Rotterdam kriskras door een aantal wijken en buurten van Rotterdam, op zoek naar misschien wel jouw talent!... Read more »
 • Suikerchallenge is geslaagd
  Op 9 juni startte het Diabetes Fonds de vierde editie van de Nationale Suiker Challenge. 7 dagen gezond en suikervrij eten en drinken stonden hierbij centraal. Om mensen te motiveren om ook hieraan deel te nemen, wilde non-profit organisatie Dock Hoogvliet deelnemers ondersteunen bij het ‘afkicken’.... Read more »
 • Kunstwerken op de kiosk aan de Maas
  Wat een leuk initiatief van Kiosk Pernis. Samen met leerlingen schilderen en deze schilderijen terug laten komen op de kiosk aan de maas, een ontmoetingsplek voor jong en oud.... Read more »
 • Waar komen we samen?
  ’ Taken en functies mogen dan wel in aparte hokjes zitten, dat neemt niet weg dat onderhuids alles met elkaar verweven is. Daar kunnen we niet omheen. Waar is de kruising? Waar ontmoeten we elkaar?’... Read more »
  +

  Groot Vlaardingen

 • Rode Kruis zoekt met spoed vrijwilligers voor de Telefooncirkel
  Met spoed vrijwilligers gevraagd voor de Rode Kruis Telefooncirkel. Er zijn extra vrijwilligers nodig omdat er meer kwetsbare mensen dagelijks telefonisch bereikbaar willen zijn om complicaties te vermijden. Door deze hulp kan het Rode Kruis de mensen hun dagelijks welzijn ondersteunen.... Read more »
 • Vuurwapen en namaak merkhorloges bij bedrijvencontrolen
  Tijdens een bedrijven controle die de gemeente Vlaardingen samen met de Douane, Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (Vbv), Stedin, arbeidsinspectie SZW (Sociale zaken en werkgelegenheid), DCMR en het ROBT (Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team) heeft uitgevoerd zijn verschillende misstanden aangetroffen. Op woensdag 23 juni hebben de samenwerkingspartners vier bedrijven op verschillende bedrijventerreinen in Vlaardingen... Read more »
 • Een uniek stuk kinderspeelgoed in het Streekmuseum
  VLAARDINGEN - Streekmuseum Jan Anderson heeft naar eigen zeggen ‘weer een stukje Vlaardingse geschiedenis gered’. Het gaat om een houten hobbelpaard dat gemaakt is door de in Vlaardingen Ambacht wonende douanier W.L. Swart (1923). Hij werkte in het belastinggebouw aan de Westhavenkade in Vlaardingen. Dat is het pand waarin nu... Read more »
 • Eerbetoon aan Vlaardingse veteranen te zien op TV
  Ondanks de versoepelingen rond de coronamaatregelen, wordt het eerbetoon aan de oorlogsveteranen in Vlaardingen dit jaar wederom in een aangepaste vorm uitgevoerd en is alleen te zien vanaf zaterdagavond 26 juni op de website van de gemeente Vlaardingen en van de stichting Nationale Gedenkdagen.... Read more »
 • Kort nieuws uit Vlaardingen
  Molen Aeolus weer openVlaardingen - Na een maandenlange lockdown vanwege de coronamaatregelen gaat molen Aeolus aan de Kortedijk op zaterdag 26 juni weer open....... Read more »
 • Kort nieuws en Groot Vlaardingen online
  VLAARDINGEN – Vorige week hebben leden van GroenLinks, van ‘Team Klavertje vier’ en een aantal bewoners op de fiets Vlaardingen doorkruist....... Read more »
 • Voor Pim van Vugt gloort een medaille
  Komt zeiler Pim van Vugt in het rijtje te staan van Vlaardingse topsporters met een olympische medaille? De voortekenen zijn gunstig, gezien het resultaat vorige week op de Allianz Regatta in Medemblik. Pim van Vugt en zijn zeilmaatje Bart Lambriex pakten daar op een indrukwekkende manier de gouden medaille.... Read more »
  +

  Arnhemse Koerier

 • Openluchtfestival voor klassieke en nieuwe muziek: Klaterklanken
  ROZENDAAL - Klaterklanken, het openluchtfestival voor klassieke en nieuwe muziek, is dit jaar ook te bezoeken op zondag 25 juli in het park van Kasteel Rosendael in Rozendaal bij Arnhem. Het festival bestaat onder andere uit concertwandelingen met optredens van Calefax, Lidy Blijdorp, James Oesi, The Zoo en Thomas Dulfer.... Read more »
 • VVV verder als Citystore Arnhem in Eusebius
  ARNHEM - Het voormalige VVV-punt in het centraal station Arnhem verhuist per september 2021 naar de Eusebius. Naast de locatie zijn de naam en het concept flink aangepakt. Beleving, inspiratie en de branding van Arnhem en de regio spelen hierbij een belangrijke rol.... Read more »
 • Nieuwe zwembad Valkenhuizen open!
  Eindelijk is het zo ver! Maandag 28 juni wordt het nieuwe zwembad Valkenhuizen officieel geopend. Om 16.30 uur is er een spectaculaire openingsshow. Je kunt hierbij online aanwezig zijn. Ga naar Sportinarnhem.nl/Valkenhuizen en meld je aan. Je krijgt dan een link toegestuurd om de livestream te bekijken.... Read more »
 • FDFA’21 | PURPOSE | ArtEZ Finals Mode
  ARNHEM - Dit jaar kijkt het Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA) samen met designers, kunstenaars en partners naar hoe het verlangen naar zingeving zich manifesteert in mode en design. Een maand lang worden tien verschillende dimensies binnen het thema PURPOSE besproken. Van 30 juni t/m 4 juli is er... Read more »
 • De Finse Saana en de Mexicaanse Matías zoeken een warm thuis in omgeving Arnhem
  Eind augustus is het zover! Tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld maken hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook de Finse Saana en de Mexicaanse Matías. Voor hen zijn wij op zoek naar gastgezinnen die deze enthousiaste studenten een... Read more »
 • Tunnel wordt kunstwerk
  ARNHEM - Afgelopen weken hebben wel 200 kinderen van diverse scholen uit de wijken Heijenoord en Lombok en de Sterrenberg, jongeren uit de revalidantengroep van Klimmendaal en enkele inwoners van het Dorp de tunnel onder de Amsterdamseweg ter hoogte van het Oosterveld veranderd in een prachtig kleurrijk kunstwerk.... Read more »
 • Movies that Matter on Tour in Focus: Shadow Game met nagesprek
  ARNHEM - Op woensdag 30 juni 2021 om 19:00 uur vertoont Focus Filmtheater in het kader van Movies that Matter on Tour de indrukwekkende, prijswinnende documentaire Shadow Game, waar regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel drie jaar lang aan werkten. In die jaren trokken zij op met verschillende minderjarige... Read more »
  +

  Hoorns Dagblad

 • Ruim 7 ton voor onderhoud historische windmolens
  NOORD-HOLLAND - De provincie Noord-Holland stelt subsidie beschikbaar voor het onderhoud van historische windmolens met een rijksmonumentenstatus. In totaal is ruim € 700.000 beschikbaar voor de 133 historische molens.Gedeputeerde Cultuur Zita Pels: “De windmolens zijn van grote waarde voor [...]... Read more »
 • Hoornse kermis 2021 op Pelmolenpad
  HOORN - De Hoornse kermis komt ook dit jaar weer op het Pelmolenpad. Dat besloot de gemeente nu het Kabinet er vooralsnog vanuit gaat dat de 1,5 meter afstand regel in ieder geval tot 13 augustus blijft gelden. In de binnenstad is de 1,5 meter regel niet te handhaven en... Read more »
 • Omring en Vrijwaard herdenken en kijken vooruit in herdenkingsweek corona
  HOORN - In de week van 22 juni kijken Omring en Vrijwaard terug op de coronaperiode en vooruit naar een toekomst zonder corona. Op dinsdag 22 juni zijn zij gestart met herdenkingsbijeenkomsten op vijf plaatsen verdeeld over de regio. Vanaf vandaag organiseren zij diverse activiteiten om weer samen [...]... Read more »
 • TONK-regeling verlengd en bedrag verhoogd voor inwoners en ondernemers in financiële nood door corona
  HOORN - De TONK-regeling is verlengd tot 1 oktober. Deze eenmalige uitkering is voor inwoners en ondernemers die tussen 1 januari 2021 tot en met 30 september 2021 te maken hebben (gehad) met een inkomensverlies van minimaal 30% door corona. Het minimumbedrag is verhoogd van 1600 euro naar 2400 [...]... Read more »
 • Financiën Hoorn: 2020 – 2022 positief, daarna loopt tekort op
  HOORN - De gemeente Hoorn sluit het coronajaar 2020 af met een positief resultaat van twee miljoen euro. En ook voor de jaren 2021 en 2022 verwacht Hoorn een sluitende begroting. Vanaf 2023 lopen de tekorten echter op. Om een financieel gezonde gemeente te blijven zijn keuzes op termijn daarom... Read more »
 • Gezocht: Onderzoek naar autobrand in Zwaag
  ZWAAG - De recherche in Alkmaar doet onderzoek naar een autobrand die in de nacht van 1 juni op 2 juni omstreeks 01.55 uur ontstond op het Hoefblad in Zwaag. In het bijzonder is de recherche op zoek naar de man die een paar minuten vóór de brand in de... Read more »
 • Gewelddadige dood 72-jarige Berkhouter. Gouden tip levert €15.000 op
  BERKHOUT - Op maandag 14 juni jl. is rond 14:00 uur in een woning aan het Oosteinde in Berkhout het lichaam aangetroffen van de 72-jarige bewoner. Na onderzoek is vastgesteld dat de man door middel van geweld om het leven is gebracht en dat er sprake is van een misdrijf.Tijdlijn... Read more »
  +

  Goudse Post

 • ‘Er kan nu meer, maar niet alles’
  Gouwenaar Michiel Bunnik is door het CDA-bestuur voorgedragen als lijsttrekker CDA Gouda voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Michiel (47) is momenteel wethouder met onder meer financiën, economie en sport in zijn portefeuille. Michiel is ingenomen met de voordracht.... Read more »
 • Papa! Ik mag Alice spelen!
  De geboortes van je kinderen zijn gedenkwaardig. Maar het moment dat mijn dochter mij juichend tegemoet kwam rennen na een repetitie bij Mirakel Musicaltheater, was dat ook: ´Papa! Ik- ben- Alice! Ik mag Alice spelen in de musical!´Eindelijk kreeg mijn dochter die kans! Haar broer zag haar een jaar of... Read more »
 • In de nieuwe Ark is iedereen welkom
  Na een voorbereiding van enkele jaren is het zover. De Ark gemeenschap, waar mensen met een verstandelijke beperking wonen en dagbesteding krijgen, gaat uitbreiden. De eerste paal is inmiddels geslagen. Een feestelijk moment en het begin van mooie tijden.... Read more »
 • De Telepoort is winnend kunstwerk
  Sinds 2020 wordt er gewerkt aan het Zuidelijk Stationsgebied. De opknapbeurt is duidelijk zichtbaar door onder andere een nieuwe fietsenstalling en een heel nieuw busplein. Kunst mag hier natuurlijk ook niet in ontbreken. Een half jaar geleden werden kunstenaars opgeroepen hun ontwerp voor het gebied in te zenden.... Read more »
 • Pieter heeft er kaas van gegeten
  Gouda - Toeval of niet, maar het gastenboek liegt niet. Onze burgemeester Pieter Verhoeve is de honderdste Waegemeester die is beëdigd....... Read more »
 • Livingstoneschool in actie voor coronahelden
  Donderdag 10 juni brachten vier leerlingen van groep 8a van de Livingstoneschool een mand met kleurige, zelfgemaakte creaties naar het Groene Hart Ziekenhuis. Waarom? “We willen het zorgpersoneel wat werkt op de corona-afdeling nu ook nog laten merken dat we aan ze denken!’ Juist in deze tijd dat het zorgpersoneel... Read more »
 • Burgemeester on tour bij Weerclub Gouda
  Onder de noemer Stroopwafeltour begon burgemeester Pieter Verhoeve vorig jaar aan zijn kennismakingsronde door het “maatschappelijk middenveld” van Gouda. Afgelopen vrijdag viel de eer te beurt aan de 30-jarige Weerclub Gouda, gevestigd op De Kinderboerderij aan de Bloemendaalseweg.... Read more »
  +

  Doetinchems Vizier

 • Finalisten Rabo On Stage bekend
  Doetinchem - De zes finalisten van Rabo on Stage zijn bekend. Naast de twee kandidaten van een voorronde uit het pré-coronatijdperk, Yara Beeks en Benjamin de Groot, werd zaterdag 19 juni duidelijk wie ook naar de finale gaan. De jury had de keuze uit tien groepen en solisten, waarvan er... Read more »
 • Traktatie van leerlingen Metzo College
  Doetinchem - Een groep van 18 leerlingen en hun docenten van de afdeling Zorg en Welzijn van het Metzo College hebben woensdagmiddag hospice Sravana een traktatie gebracht.... Read more »
 • Wilhelminaschool haalt ruim 6.500 euro op voor kinderbijbels
  Doetinchem - De Wilhelminaschool in Doetinchem heeft ruim 6.500 euro opgehaald voor stichting Bible League. Via deze organisatie krijgen nu bijna 1.100 kinderen in de Filipijnen een eigen kinderbijbel. De leerlingen van deze basisschool overwonnen een opblaasbare stormbaan om zo geld in te zamelen.... Read more »
 • Tijdelijke verpleeghuisvoorziening de Slingebeek van start
  GAANDEREN - Op donderdag 1 juli opent in Gaanderen locatie De Slingebeek: de gezamenlijke tijdelijke verpleeghuisvoorziening van de zorgorganisaties Azora, Markenheem en Sensire haar deuren.... Read more »
 • In gesprek met de burgemeester: Stadsmuseum Doetinchem
  Burgemeester, dit keer zit de directeur van het stadsmuseum Doetinchem Esther Ruesen ook aan tafel. Waarom?... Read more »
 • Hoge score voor Iselinge Hogeschool in Nationale Studenten Enquête
  Doetinchem - In de woensdag gepubliceerde Nationale Studenten Enquête 2021 (NSE) scoort Iselinge Hogeschool voor al haar opleidingen beter dan het landelijk gemiddelde.... Read more »
 • Prison Escape Doetinchem opent weer de deuren
  DOETINCHEM – Vanaf 25 juni gaat Prison Escape Doetinchem weer van start. Gasten zijn welkom om uit De Kruisberg-gevangenis een ontsnappingspoging te wagen....... Read more »
  +

  Leusder Krant

 • [ingezonden] ‘Wethouder stelt raadsleden gerust, maar de burger zeker niet!’
  Donderdag 17 juni, Raadsleden laten zich informeren over de Regionale Energie Strategie 1.0, waar ze 1 juli een besluit over moeten nemen. Op een vraag van de heer Genders over wat er gebeurt als de raad nu de RES 1.0 in zijn huidige vorm aanneemt, antwoord wethouder Van Beurden letterlijk:... Read more »
 • Vaccineren dichtbij huis
  [LEUSDEN] Sinds vanochtend 9.30 uur kunnen Leusdenaren, maar ook mensen van buiten de regio, elke donderdag in De Korf terecht voor een Covid-vaccinatie. Volgens de GGD is De Korfzaal zodanig ingericht dat er elke donderdag tussen 9.30 uur en 17.00 uur zo’n 330 mensen ingeënt kunnen worden. in Leusden wordt... Read more »
 • Gemeente in de clinch met landgoed over aanleg parkeerplaatsen
  [LEUSDEN] De gemeente ligt stevig in de clinch met het landgoed Den Treek-Henschoten, dat een verharde parkeerplaats wil aanleggen bij de Dodeweg (ter hoogte van de fietsbrug over de A28). De gemeente weigert een vergunning voor het project af te geven omdat het strijdig is met andere plannen.... Read more »
 • Vanaf woensdag 30 juni werkzaamheden op de Pon-campus
  [LEUSDEN] Op de Leusdense Pon-campus vinden er vanaf woensdag 30 juni tot maandagochtend 5 juli asfalteringswerkzaamheden plaats. Behalve geasfalteerd wordt daarbij ook gefreesd, wat enige geluidsoverlast zou kunnen veroorzaken.... Read more »
 • Overeenkomst getekend voor bouw 17 woningen aan de Larikslaan
  [LEUSDEN] Wethouder Patrick Kiel en Herbert Bosch van SamenThuis Vastgoedontwikkeling hebben de overeenkomst voor de herontwikkeling van het perceel Larikslaan 1 officieel ondertekend. Herbert Bosch ondertekende het contract namens de Lunterse VastgoedCombinatie BV.... Read more »
 • [Column] Klovenslechter
  Karolien Pouwels en Ina Schutte hebben zich de afgelopen weken, als ware hoeders der democratie, ingezet voor het lokale bestuur. Met de campagne Politiek Actief gingen raadslid en griffier op zoek naar nieuwe dienders van de publieke zaak.... Read more »
 • SV Achterveld hijst de jubileumvlag bij 75-jarig bestaan
  [ACHTERVELD] Een bescheiden aftrap markeerde het begin van een jaar lang jubileumactiviteiten voor SV Achterveld. Zondag was het precies 75 jaar geleden dat de voetbalclub werd opgericht.... Read more »
  +

  Streekblad Zoetermeer

 • Inkoop dag goud en zilver
  Zoetermeer - Chris van Waes, juwelier, antiquair uit Poeldijk is gespecialiseerd in oude sieraden. Logischerwijs koopt hij ook graag oude sieraden van particulieren in. Al sinds 2012 komt hij hiervoor naar Zoetermeer. Vanwege de positieve reacties, zet hij deze traditie voort en komt hij wederom op zondag 27 juni aanstaande.Als... Read more »
 • Bevers Scouting JMC zoeken leiding
  Scoutinggroep John McCormick (JMC) zoekt nieuwe enthousiaste leiding voor de Bever groep. Bevers zijn jongens en meiden van 5-7 jaar die iedere zaterdag van 13:00 – 15:00 uur hun opkomst draaien in en om clubgebouw De Chute in het Zoetermeerse Van Tuyllpark. Het thema van de bevers is Hotsjietonia, in... Read more »
 • Workshop over opruimen bij Volksuniversiteit Zoetermeer
  Zoetermeer - Opruimcoach Marianne Bodenstaff van Huishouden op Orde mag weer op locatie een workshop geven over het opruimen van je spullen. De workshop is bij de Volksuniversiteit Zoetermeer op woensdagochtend 7 juli aanstaande.... Read more »
 • Eroïca is een heel bijzonder stuk
  In 2020 was het precies 250 jaar geleden dat Beethoven werd geboren. Het Zoetermeerse Ebony Ensemble onder leiding van Michel Havenith besloot om deze muzikale grootheid te eren met een concert. Maar toen gooide corona roet in het eten.... Read more »
 • Ouderen creatief bezig met Kunst-Post
  Dertig zelfstandige wonende ouderen uit de wijken Oosterheem, Seghwaert en Meerzicht doen mee aan het project Kunst-Post van Wijck. Zij krijgen zes keer elke twee weken een creatieve opdracht aan huis. Professionele kunstenaars hebben de opdrachten ontwikkeld en begeleiden de ouderen.... Read more »
 • Speeddate plastische chirurgie
  Zoetermeer - Op woensdagavond 14 juli organiseert het LangeLand Ziekenhuis tussen 17.00 en 19.00 uur weer een ‘speeddate avond’ op onze locatie aan de Europaweg 151 in Zoetermeer.... Read more »
 • Special Olympics Nationaal voor Laura van der Kooij
  Eindelijk was het dan zover voor Laura van der Kooij (lid van Ijsvereniging Zoetermeer). Afgelopen zaterdag was de Special Olympics Nationaal waar Laura lang naar uit gekeken had. Zij heeft meegdaan met het onderdeel inline skaten. Gelukkig kon het nog doorgaan maar dan wel in aangepaste vorm.... Read more »
  +

  Barneveldse Krant

 • Barneveldse Simone van de Kraats met waterpoloploeg naar Olympische Spelen
  [BARNEVELD] Simone van de Kraats uit Barneveld gaat met de nationale waterpoloploeg mee naar de Olympische Spelen in Tokio. Dat werd donderdagavond duidelijk toen bondscoach Arno Havenga zijn selectie bekendmaakte.... Read more »
 • Cultuurplein Barneveld ontvangt 15.000 euro van VSBfonds
  [BARNEVELD] Cultuurplein-1, het nieuwe gezamenlijke initiatief van het Schaffelaartheater, de muziekschool en De Harmonie in Barneveld, ontvangt 15.000 euro subsidie van stichting VSBfonds. Dankzij deze bijdrage is de start van het nieuwe Cultuurplein na de zomervakantie zekergesteld.... Read more »
 • Minder signalen schuldhulp in Barneveld dan verwacht
  [BARNEVELD] Het aantal nieuwe signalen van Barnevelders met schuldproblematiek, blijft de eerste helft van dit jaar vooralsnog achter op de eerder gestelde verwachting. Sinds begin dit jaar zet de gemeente in op vroegsignalering van schulden bij inwoners en was de verwachting dat via een nieuw meldsysteem vanuit aangesloten organisaties het... Read more »
 • Barneveldse Krant later in de bus
  [BARNEVELD] Door een storing in de drukkerij wordt de Barneveldse Krant deze donderdag later bezorgd. Het kan zijn dat de krant aan het einde van de middag/begin van de avond nog op de mat valt, maar het kan ook vrijdag worden. Onze excuses voor het ongemak.... Read more »
 • GPS-apparatuur voor landbouwvoertuigen om diefstal tegen te gaan
  [KOOTWIJKERBROEK] Burgemeester Luteijn heeft gisteren de eerste set voor beveiliging van GPS-apparatuur voor landbouwvoertuigen uitgereikt bij L. van de Haar in Kootwijkerbroek. Chris van Hierden van Van Hierden Agrarisch Loonwerk was de gelukkige.... Read more »
 • Vrachtwagen in sloot De Valk, brandweer uit voorzorg gealarmeerd
  [DE VALK] Een vrachtwagen is donderdagmorgen kort voor tien uur op de Koudhoornweg in De Valk deels in een sloot beland.... Read more »
 • Koninklijke onderscheiding voor Teunis Ruiter uit Stroe
  [BARNEVELD/STROE] Teunis Ruiter uit Stroe is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de koninklijke onderscheiding donderdagmorgen in De Oranjerie in Barneveld van burgemeester Jan Luteijn. De totaal verraste Stroeënaar arriveerde met een helikopter op de Koewei.... Read more »
  +

  Ermelos Weekblad

 • Folksessies horen er nou eenmaal bij
  Ermelo - Na de drooglegging door corona is er weer volop licht aan het eind van de culturele tunnel. De tweede helft van dit jaar gaat prima van start in Ermelo met de terugkeer van de Folksessies. Een herstart van dit mooie evenement en een herkansing voor diegenen die er... Read more »
 • Vermiste en gevonden huisdieren
  Ermelo - Stichting Amivedi registreert vermiste en gevonden huisdieren.... Read more »
 • Groep 8 Margrietschool wint prijs KNVB Project
  Ermelo - Groep 8 van de Margrietschool heeft gewonnen met een project van de KNVB. Woensdag 30 juni worden de kids opgehaald met een officiële spelersbus om op het KNVB Sportcentrum een geweldige ochtend te beleven.... Read more »
 • Verslavingsproblematiek bij mensen met licht verstandelijke beperking
  Ermelo - Tactus Verslavingszorg en ‘s Heeren Loo regio Ermelo willen hun krachten bundelen en tekenden op dinsdag 22 juni een intentieverklaring, om samen te zorgen voor de best mogelijke ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking en de kans van slagen van interventies te vergroten.... Read more »
 • Klaarstomen voor grotemensenwereld
  Ermelo - Het is stil in de Prins Willem Alexanderschool. Kinderen werken aandachtig aan hun opdrachten in de klas. Het nieuwe duurzame schoolgebouw is heerlijk licht en omgeven door een groen schoolplein met struiken, gangetjes en verstopplekjes. Dat schoolplein voor en door de buurt is altijd en voor iedereen toegankelijk,... Read more »
 • Mondkapjes gaan aan de wilgen
  Ermelo - Het was de wens om een herdenkingsdienst te houden voor de in totaal negen overleden bewoners aan COVID-19 in woonzorgcentrum ‘Kroondomein’ in Ermelo. Helaas lukte dat niet. Wel was er donderdag 17 juni een mooi gedenkwaardig moment tijdens de onthulling van een Marius van Dokkum reproductie met de... Read more »
 • Beginnende darter gooit ervaren darters van het bord
  Ermelo - Dennis Berkhof heeft zondagmiddag het eerste live dartstoernooi van 2021 in Ermelo gewonnen. Hij won in de finale van Rudy Sakkers uit Putten.... Read more »